12 solide feiten en statistieken over e-mailmarketing die u moet weten

Ondanks je baanstatus, leeftijd of geslacht, is de kans groot dat je op weekdagen een e-mail leest voordat je uit bed stapt. Je hebt het waarschijnlijk vanmorgen gedaan.


Contentmarketeers zouden inmiddels moeten weten dat het hebben van een e-mailmarketingstrategie essentieel is voor elk merk. Dus als u op een of andere manier terughoudend bent om dit te doen, volgen hier enkele recente feiten en cijfers die u kunnen helpen om u en uw team aan het werk te krijgen bij e-mailcampagnes en het op de goede weg te houden.

Hiervoor zijn hier enkele van de feiten en statistieken die we eerder hebben gedaan:

  • Online winkelen, e-commerce en interne statistieken
  • Hoeveel van het internet is WordPress

Als favoriet bij ze geplaatst. Laten we nu de weg opgaan!

E-mailmarketingstatistieken en feiten

1. E-mail heeft het grootste bereik

Aantal verzonden en ontvangen e-mails per dag wereldwijd van 2017 tot 2023 (in miljarden).

Wist je dat e-mail het breedste marketingkanaal ooit is? In 2018 zijn er voorbij 3,8 miljard e-mailgebruikers over de hele wereld en het aantal zal naar verwachting groeien tot 4,4 miljard gebruikers in 2023.

Als dat niet opvallend genoeg is om te beginnen met het plannen van het bereiken van uw klanten via e-mail, HTF-analisten schat dat tegen 2022 e-mailmarketing zal blijven groeien en de marktomvang 694 miljoen dollar zal bereiken.

De marktomvang voor e-mailmarketing zal tegen 2022 $ 694 miljoen bereiken via @placeitapp vertel een vriend

2. E-mailmarketing heeft het hoogste ROI-tarief

Onderzoek heeft uitgewezen dat een e-mailmarketingcampagne een hoger rendement op investering (ROI) heeft dan welk ander digitaal marketingkanaal dan ook.

Een rapport van de Data and Marketing Association verklaarde dat de ROI van e-mailmarketing meer is dan £ 42 voor elk pond dat u uitgeeft, een aantal dat groeide in vergelijking met het vorige rapport in 2017. De e-mail-ROI is gestegen van £ 32 (2017) naar £ 42 (2018).

Bovendien een Econsultancy-telling van 2018 benadrukt dat 74% van de bedrijven het e-mailmarketingkanaal beoordeelt en erkent dat deze strategie hun bedrijf een goede of uitstekende ROI oplevert.

3. Gen Z zal e-mailgebruik voor bedrijven stimuleren

Millennials en Generation X hebben een verzadigd e-mailgebruik, iedereen weet dit, maar er wordt verwacht dat een generatie deze marketingstrategie de komende jaren zal versterken naarmate ze ouder worden. Merken wedden nu op Generation Z.

Dit is niet zomaar een voorgevoel. Volgens een studie van SendGrid en Egg Strategie 85% van Gen Z gebruikt minstens maandelijks e-mail, dit aantal groeit met de leeftijd aangezien millennials en Gen X minstens één keer per maand e-mail gebruiken in respectievelijk 89% en 92%.

Hoewel Gen Z minder vaak e-mail gebruikt voor werk (de meesten maken nog geen deel uit van het personeelsbestand), zullen ze e-mailgewoonten hebben zoals millennials dat nu doen. Dat wordt verwacht 68% van hen zal e-mails lezen van bedrijven die advertenties, coupons of bonnen sturen.

68% van Gen Z zal e-mails lezen van bedrijven die advertenties, coupons of bonnen sturen via @placeitapp, vertel het aan een vriend

4. Mensen vertrouwen op e-mail om rechtstreeks te communiceren

Een van de redenen waarom e-mailmarketingstrategieën al zoveel jaren succesvol zijn, is dat consumenten nog steeds een directe verbinding met merken willen en vertrouwen en dat ze zich in het beste geval vrijwillig abonneren om via dit kanaal waardevolle inhoud te krijgen.

Markttrends suggereren dat bank-, financiële en verzekeringsdiensten, evenals detailhandel en consumptiegoederen, en reizen en horeca de belangrijkste grote industrie zijn die e-mailmarketingoplossingen gebruikt.

5. Het heeft de hoogste klantretentiepercentages

Al jarenlang markeren marketeers e-mail als het meest effectieve kanaal voor bewustwording, acquisitie, conversie en retentie. E-mail heeft nu het hoogste klantbehoudpercentage. Volgens Emarsys, 81% van de MKB-bedrijven vertrouwt nog steeds op e-mail als hun belangrijkste acquisitiekanaal voor klanten. En de e-mail heeft klantbehoudpercentages van 80%.

De komende jaren volgens Salesforce Trends in Customer Trust, 75% van de millennials en Gen Zers wordt verwacht dat ze hun merkbetrokkenheid behouden op basis van eerdere interacties.

Bedenk dat u niet alleen uw klanten kunt behouden, maar u kunt ze ook terugkrijgen als ze om een ​​of andere reden uw marketingcampagne verlaten.

Doe je best om op feestdagen, en vooral tijdens Black Friday, e-mailinhoud te vergroten en waarde toe te voegen. Er is gesteld dat de Black Friday-deals de hoogste winbackpercentages hebben, ook wel reactivering van klanten genoemd; de cijfers laten dat zien winback-bestellingen stijgen gedurende deze datum met 106%, vergeleken met de rest van het jaar.

E-mail blijft de belangrijkste motor van klantenbinding (80%) en acquisitie (81%) voor het MKB, vertelt Emarsys aan een vriend

6. E-mail verhoogt de online verkoop

Omnis e-mailsOok van Omnisend – De absoluut beste dag (voor open- en klikfrequenties) om e-mails te verzenden is de eerste van de maand.

Het verzenden van 3 geautomatiseerde e-mails kan leiden tot 90% meer online bestellingen vergeleken met afzonderlijke e-mails, zoals beweerd door Omnisend, een e-commerce marketingautomatiseringsplatform.

Dat wordt geschat 81% van de Amerikaanse online shoppers winkelt vaker -online of in winkels – als resultaat van wat ze in een e-mail lezen. Consumenten houden van e-mailbeloningen zoals het krijgen van een speciale aanbieding, een kortingsbon die ze kunnen inwisselen of een online exclusieve prijs.

7. E-mail maakt direct contact met de Amerikaanse markt mogelijk

Statistieken tonen dat aan 28% van de Amerikaanse volwassenen geef toe dat ze constant online zijn.

Volgens dit Persbericht van Market Watch, Amerika heeft het grootste marktaandeel op de wereldwijde markt voor e-mailmarketing. Dat is de sleutel tot succesvolle e-mailmarketingstrategieën.

In feite suggereren eMarketer 2019-prognosegegevens dat 37,2% van de Amerikaanse markt voor digitale advertenties zal eigendom zijn van Google, 22,1% voor Facebook en 8% voor Amazon eind 2019.

Noord-Amerika wordt verondersteld het grootste marktaandeel te hebben op de wereldwijde markt voor e-mailmarketing, vertel het per MarketWatch aan een vriend

8. E-mailmarketing is veelzijdig en mobiel

Als het goed is gedaan en is geoptimaliseerd voor responsiviteit, is een e-mailmarketingcampagne aantrekkelijk en opvallend en heeft het positieve reacties die uiteindelijk verkoop worden.

Afhankelijk van de inhoud die u beheert en de behoeften van uw merk, 53% van de e-mails worden geopend op mobiele apparaten. U kunt afbeeldingen, aanbevolen video’s of video’s die zijn gemaakt in uw e-mailmarketing opnemen met tools zoals maker van diavoorstellingen.

Besteed speciale aandacht aan het reactievermogen en dat de video’s zijn geoptimaliseerd om correct weer te geven op mobiele apparaten omdat. Zo niet, dan zullen bezoekers ergens anders zoeken. Volgens Scientia Mobile en Google Study, 53% van de consumenten verlaat inhoud die niet snel genoeg wordt weergegeven, en al je eerdere inspanningen zullen gedoemd zijn.

Dat gezegd hebbende, grafische veelzijdigheid moet synchroon lopen met goed geschreven kopieer- en onderwerpregels. Paige Arnof-Fenn, eigenaar van het marketingbedrijf Mavens in Massachusetts & Moguls, wijst erop de onderwerpregels voor e-mails moeten kort zijn omdat veel mensen lezen op hun telefoon of tablet.

9. E-mail is het meest geprefereerde platform voor digitale marketing

Volgens eTargetMedia, e-mailmarketing beweegt zich in de richting van personalisatie en het creëren van interactieve inhoud.

Dit betekent dat informatie niet slechts één kant op gaat, maar op het juiste moment aankomt en consumenten de kans krijgen om iets te boeken, polls te doen, video’s te bekijken of merken te volgen op sociale media. Accenture’s onderzoek laat zien dat 91% van de consumenten de voorkeur geeft aan merken die onthouden wie ze zijn, hun interesses erkennen en aanbevelingen doen die voor hen persoonlijk relevant zijn.

Aan de andere kant moet u zich ervan bewust zijn, zoals door een recent wordt vermeld Adobe Branded Content Survey 2019, dat 25% van de consumenten geïrriteerd is door inhoud die te persoonlijk is, dus het moet iets tussenin zitten en echt goed doordacht zijn voor een specifiek doel.

10. E-mail heeft de laagste CPA

e-mail heeft de laagste kosten per acquisitieE-mails hebben de laagste gemiddelde CPA; direct mail heeft daarentegen de hoogste CPA met een gemiddelde van $ 26,40.

E-mails hebben de laagste gemiddelde aanschafkosten (CPA) van ongeveer $ 10, vergeleken met sociale media – $ 20, direct mail – $ 31, betaald zoeken – $ 16 en online display-advertenties – $ 25.

Waarom is dit belangrijk voor je strategie? Welnu, dit is een makkelijke, de meeste merken willen de grootste aantallen bereiken met zo min mogelijk middelen.

E-mails hebben de laagste gemiddelde aanschafkosten (CPA) van ongeveer $ 10 via @placeitapp, vertel het aan een vriend

11. Mensen lezen eigenlijk hun e-mails

Volgens Internetlivestats, elke seconde worden er wereldwijd ongeveer 936.740 legitieme e-mails verzonden.

Om te slagen, moet u zich concentreren op een goed uitgevoerd e-mailmarketingontwerp. Als je er nog aan werkt en gratis logo’s of snel nodig hebt logo ontwerp, Bekijk samen met andere brandingvisuals de sjablonen en ontwerptools die e-mailmarketingservices bieden, of gebruik online makers zoals die op Plaats het. Op deze manier kunt u veel tijd besparen die in plaats daarvan voor onderzoek kan worden gebruikt.

Er wordt wel eens gezegd dat mensen hun e-mails lezen, maar dit betekent niet dat ze alles lezen of dat ze de tijd hebben om een ​​nieuwsbrief op nieuw formaat te lezen.

Wat betreft de geschreven inhoud zelf, je moet het gesprek voeren en tussen de 300 en 500 woorden gebruiken om ervoor te zorgen dat mensen je bericht daadwerkelijk lezen in plaats van alleen naar beneden te scrollen om naar het belangrijke te gaan.

Als je lange e-mails schrijft, komen ze waarschijnlijk in de prullenbak terecht.

12. Nieuwsbrieven Verhoog de klantbetrokkenheid

Als u e-mailmarketingtools leert beheersen, verhoogt u de verkoop- en conversieratio’s en uit cijfers blijkt dat u zich moet concentreren op het maken van een geweldige nieuwsbrief, vooral als u een nieuw merk begint.

Zoals auteur Dave Pell stelt, ook al zijn ze gestorven en zijn ze de afgelopen decennia een paar keer teruggekomen, nieuwsbrieven zijn onsterfelijk. Waarom? Hij noemt een paar redenen, en het belangrijkste is dat e-mail persoonlijk is, je betreedt de goed beperkte ruimte van iemand anders: hun persoonlijke inbox.

Het is erg belangrijk dat elke e-mail weerspiegelt dat u uw huiswerk heeft gedaan, dit betekent dat u de tijd neemt om doordachte inhoud te schrijven, kort de voordelen van het kopen van uw producten uitlegt en, indien mogelijk, extra voordelen geeft voor e-mailabonnees.

E-mailmarketing is nog lang niet dood! Hier zijn 12 feiten en statistieken over e-mailmarketing via @placeitapp vertel een vriend

Conclusies

Houd er rekening mee dat de e-mailinbox de feed is die gebruikers 100% kunnen beheren en zodra ze zich afmelden of uw e-mails markeren als spam, bent u uit.

Koppen met “e-mail is dood” komen en gaan wanneer gebruikers enthousiast zijn over nieuwe technologieën of trendy sociale mediaplatforms, maar vergeet niet dat de e-mail ook veel van hen heeft overleefd. Denk na over wanneer u voor het eerst uw persoonlijke e-mailadres heeft gemaakt. Na al die jaren controleer je het nog steeds, abonneer je je op nieuwe diensten en blijf je dat de komende jaren doen.

Als marketingspecialist hangt de uitdaging nu af van het aanpassen van een e-mailmarketingcampagne aan de lopende trends en nieuwe gebruikers.

Karina Ramos is de vertegenwoordiger van Placeit. Een platform waar iedereen zijn eigen visuele middelen voor zijn merk kan maken, ongeacht technische of artistieke vaardigheden. Maak contact met Placeit op Facebook en LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map