10 bruikbare optimalisatietips voor zoekmachines voor nieuwkomers

SEO of zoekmachineoptimalisatie is een overkoepelende term die alle inspanningen van een team omvat om ervoor te zorgen dat hun online bedrijf of de website een grotere zichtbaarheid krijgt op pagina’s met zoekresultaten (SERP’s). Er zijn veel manieren om een ​​hogere ranking in SERP’s te krijgen. Het belangrijkste doel van een SEO is het vinden van een manier om de pagina organisch te optimaliseren.


Als je nieuw was, zijn hier de 10 SEO-dingen die je moet weten (en doen) bij het optimaliseren van je site voor betere zoekresultaten.

1. Verbeter de laadsnelheid van uw pagina

Wat doe je als je op een pagina terechtkomt die te lang duurt om te laden?

U klikt op de terugknop en opent een andere website. Als dit voor uw website gebeurt, is dit een reden tot ongerustheid, zoals paginasnelheid is een van de rankingfactoren van Google.

Langzaam ladende pagina is een groot nee. Zelfs als je denkt dat paginasnelheid er niet toe doet in de ranking, moet je nadenken over de gebruikerservaring. Uiteindelijk wilt u een tevreden gebruiker en een langzaam ladende pagina is niet iets dat een gebruiker zou willen.

Het is dus belangrijk om de laadsnelheid van de pagina te verhogen door te ontsleutelen.

SEO Basic - Verbeter het laden van uw paginaGoogle PageSpeed ​​Insights analyseert de inhoud van uw webpagina en geeft suggesties om deze te verbeteren.

U kunt gebruiken om de snelheid van uw website te controleren Google PageSpeed ​​Insight. Het zal u helpen de snelheid van uw pagina een voor een te controleren en feedback te geven over de prestaties van uw pagina. Zowel desktop- als mobiele versies. Deze informatie is nuttig voor u bij het optimaliseren van uw pagina.

Hier volgen enkele manieren waarop u de paginasnelheid kunt verhogen:

 • Verklein het beeldformaat: Comprimeer uw afbeeldingen, zodat ze niet veel ruimte in beslag nemen. Verlaag de kwaliteit niet, verklein alleen de grootte. Je kunt gebruiken Canva-tool voor het bewerken en comprimeren van uw afbeeldingen. Voor WordPress-gebruikers kunnen sommige plug-ins uw afbeeldingen automatisch comprimeren en optimaliseren.
 • Verwijder nutteloze HTML: Verminder nutteloze HTML-code kan helpen om de laadsnelheid van uw pagina te verbeteren. Tools zoals HTML-strip en StripHTML kan u helpen bij het opruimen van de rommelige HTML-tag en opmaak.
 • Krijg een betere webhosting: Overschakelen naar een krachtige zakelijke hosting is de snelste manier om de paginasnelheid te verhogen. TTFB en server-uptime zijn twee belangrijke factoren om te controleren wanneer u naar de serverprestaties kijkt.

Als uw site op WordPress draait, volgen hier meer tips voor snelheidsoptimalisatie.

2. Genereer nuttige inhoud

Bij het schrijven van inhoud voor uw pagina is het een grote fout om alleen op zoekmachines te focussen. Aan het eind van de dag zijn gebruikers de mensen die uw rekeningen betalen. U moet dus inhoud schrijven die relevant en voor hen van belang is.

Google en andere zoekmachines begrijpen de belang van kwaliteitsinhoud. Ze willen content met een langetermijnvisie en begrijpen de behoefte van gebruikers. In plaats van zich te concentreren op zoekwoorden, willen ze inhoud die overeenkomt de bedoeling van de gebruiker.

Dat wil niet zeggen dat het gebruik van zoekwoorden niet belangrijk is. U moet voor mensen schrijven en optimaliseren voor zoekmachines door zoekwoorden te gebruiken die de bedoeling van de gebruiker laten zien.

Zoekmachines zijn tegenwoordig slim genoeg om te begrijpen wat een gebruiker wil bij het zoeken. Door gebruik te maken van LSI-sleutelwoorden geeft het meer inhoud aan uw inhoud.

SEO Basic - gebruik LSI-sleutelwoorden in uw inhoudLSI-trefwoorden (Latent Semantic Indexing) zijn woorden die gewoonlijk samen worden gevonden binnen een enkel onderwerp en semantisch aan elkaar verwant zijn.

Google-gerelateerde zoektermen die aan het einde van SERP verschijnen, zijn een zeer goede bron om deze LSI-zoekwoorden te vinden. LSI-zoekwoordgenerator is nog een handig hulpmiddel om zowel LSI-zoekwoorden als Long Tail-zoekwoorden te achterhalen.

Met LSI-zoekwoorden heeft u een kans om de zichtbaarheid van uw inhoud in de zoekmachine te vergroten.

3. Optimaliseer voor mobiel

Tegenwoordig gebruiken veel mensen mobiel om websites of blogs te bezoeken, dus Google heeft mobiele optimalisatie doorgevoerd een van de rankingfactoren. Het betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw website een responsief ontwerp voor mobiel heeft en er snel op laadt.

Om SEO en gebruikerservaring te verbeteren, is het belangrijk om uw pagina’s te optimaliseren voor zowel mobiel als verschillende browsers (hier is een handige controlelijst om mee te beginnen).

Hier zijn drie eenvoudige manieren om te weten of uw site al dan niet is geoptimaliseerd voor mobiel:

 • Google Chrome: Open uw website in Chrome en klik met de rechtermuisknop op de pagina. Kies Inspecteren en zoek het pictogram Toggle Toolbar apparaat. Klik op het pictogram om te controleren of uw website reageert. U kunt de rand verslepen om te zien of de website er in verschillende formaten goed uitziet. Als de inhoud verward lijkt of afbeeldingen korrelig zijn, is deze niet mobielvriendelijk.
 • Webmaster-tool: Google’s webmastertool kan de mobiel gebruiksrapport over uw site. Het laat zien welke pagina bruikbaarheidsproblemen heeft bij weergave op mobiele apparaten. U moet het eigendom van uw website verifiëren met de Google-console voordat u dit gebruikt.
 • Google-test: Google biedt een website aan waar u de mobielvriendelijkheid van een pagina zelfs je hebt geen toegang tot de Google-console. U kopieert en plakt gewoon de URL van uw pagina en klikt op Test-URL. Het zal u vertellen of de specifieke pagina mobielvriendelijk is of niet en waarom.

Om een ​​mobielvriendelijke site te maken, volgen hier de tips die u kunt volgen:

 • Gebruik vloeiende lay-outs die uw website-ontwerp kan aanpassen aan alle schermformaten en -typen.
 • Gebruik gecomprimeerde afbeeldingen zodat de site snel op mobiel wordt geladen.
 • Verminder of verwijder alle ongewenste code van uw website.
 • Gebruik Flash niet voor uw sites, aangezien mobiele gebruikers geen Flash-elementen op hun telefoons kunnen bekijken.
 • Beperk het gebruik van pop-ups op mobiele telefoons.
 • Gebruik meer witruimte in uw ontwerp omdat gebruikers zich kunnen concentreren op het lezen van uw inhoud.

4. Houd uw URL kort

Er zijn twee soorten URL’s, één zoals https://www.xyz.com/articles/322345.php en de tweede zoals https://www.xyz.com/how-to-lose-weight.

Vertel me nu welke van de twee URL’s je gemakkelijk kunt begrijpen? De tweede omdat er duidelijk staat dat het gaat om het verliezen van gewicht, maar de eerste houdt je aan het raden.

SEO Basic - Houd uw URL kortKortere URL’s scoren doorgaans beter in vergelijking met lange URL’s.

Vanuit het oogpunt van SEO is het belangrijk om een ​​URL zoals de tweede te gebruiken – iets dat kort en beschrijvend is. Waarom? Omdat:

Als een site op WordPress is gebouwd, is het wijzigen van een URL-structuur heel eenvoudig. Ga gewoon naar de pagina’s en bewerk de permalinks van de pagina met de gewenste URL. Dat is alles wat u hoeft te doen om de URL-structuur te wijzigen.

Als je de URL hebt gewijzigd, zorg er dan voor dat je 301-redirect toevoegt aan je oude URL. Er gaat dus geen verkeer verloren en uw bezoekers lopen niet tegen een 404-foutpagina aan wanneer ze de oude URL bezoeken. Je kan of voeg code toe in .htaccess om de pagina om te leiden of een plug-in te gebruiken zoals SEO-omleiding of WP 301-omleidingen.

Bruikbare SEO-tip # 4 – Houd uw URL kort! – Kortere beschrijvende URL’s scoren doorgaans beter in SERP’s. #SEOtips vertel een vriend

5. Maak navigatie op de website eenvoudig

Website-navigatie bevat misschien wel de belangrijkste links op de site. De navigatielinks helpen gebruikers inhoud op uw site te vinden. Tegelijkertijd vertellen de links ook de crawlers van zoekmachines welke pagina’s belangrijk voor u zijn.

Kortom, het is een cruciale SEO-praktijk om uw sitenavigatie te vereenvoudigen voor zowel gebruikerservaring als crawlers van zoekmachines. Geef prioriteit aan uw inhoud door gebruikers en crawlers te vertellen over uw belangrijke pagina’s. Geef een gemakkelijke manier om naar die pagina’s te gaan.

Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten sitenavigatie:

 • Single-bar navigatie
 • Navigatie met dubbele balk
 • Dropdown-navigatie
 • Dropdown-navigatie met fly-outs

De beste websitenavigatie is wat het beste is voor de gebruikerservaring.

Dit komt omdat, als gebruikers dingen niet gemakkelijk op uw site kunnen vinden, ze onmiddellijk zullen vertrekken. Dit verhoogt het bouncepercentage, wat slecht is voor SEO.

6. Voeg een beschrijvende afbeelding toe alt

Naast het helpen van gebruikers met visuele beperkingen, toevoegen alternatieve tekst (alt-tags) kan afbeeldingen een betere context bieden. De alt-tags in de afbeelding kunnen crawlers van zoekmachines helpen om een ​​afbeelding correct te indexeren.

Als een afbeelding niet wordt geladen, helpt de beschrijvende alt-tag gebruikers te begrijpen waar de afbeelding over gaat. Wat u nodig heeft, is ervoor zorgen dat de beschrijving en bestandsnaam van de afbeelding relevant en nauwkeurig zijn.

SEO Basic - gebruik alt-tekstDe gemarkeerde tekst toont de alt-tekst (alt-attribuut) van de afbeelding.

Hoewel zoekmachines in de loop der jaren zijn verbeterd, kunnen zoekcrawlers de afbeeldingen op een website nog steeds niet ‘begrijpen’. U loopt mogelijk de kans mis om voor uw afbeeldingen te rangschikken als zoekmachines uw afbeelding niet correct interpreteren.

Hier zijn een paar tips om een ​​goede alt-tekst te schrijven:

 • Wees zo specifiek mogelijk bij het beschrijven van de afbeeldingen
 • Gebruik de trefwoorden in je afbeelding
 • Houd de beschrijving relevant
 • Gebruik geen afbeeldingen als tekst

Het schrijven van een beschrijvende alt-tag is de SEO-basis die de zoekmachines helpt uw ​​afbeelding te begrijpen en dienovereenkomstig te laten inspringen. Als u wilt dat Google en andere zoekmachines uw afbeelding hoger rangschikken, moet u deze optimaliseren.

7. Gebruik schema-opmaak

Schema-opmaak helpt Google te begrijpen wat uw pagina bevat. Een pagina in zoekresultaten van Google met afbeeldingen, recensies en sterren is een voorbeeld van schema-opmaak.

Mensen hebben de neiging om de link met afbeeldingen of sterren te bekijken, en daarom zal de CTR van die pagina’s toenemen met een schema.

SEO Basic- Gebruik schema-opmaakVoorbeeld van schema-opmaak in SERP.

Volgens de case studies, detailhandelbedrijven kunnen tot 30% meer organisch verkeer krijgen door gestructureerde opmaak te gebruiken.

Met het juiste gebruik van schema kunt u veel meer over uw pagina vertellen, zoals de auteur, locatie, kosten, ISBN, enzovoort. Ook al heeft het geen directe invloed op de ranglijst, het kan een positieve invloed hebben op de pagina, wat een goed idee is.

SEO basis - gebruik de gestructureerde gegevensopmaakhulp van GoogleGoogle’s Structured Data Markup Helper gebruiken om een ​​schema te genereren.

Hier ziet u hoe u schema-opmaak op uw pagina kunt implementeren:

 • Ga naar Google gestructureerde gegevensopmaakhulp.
 • Selecteer het gegevenstype dat u wilt markeren uit de uitgebreide opties die u ziet.
 • Plak de URL van het blog / artikel dat u wilt markeren en klik vervolgens op beginnen met taggen.
 • Markeer de elementen die u wilt markeren, zoals de naam van het artikel.
 • Voeg zoveel mogelijk elementmarkeringen toe, zoals naam, auteur, publicatiedatum, enz
 • Klik op HTML maken zodra u klaar bent.
 • Ga naar je CMS of broncode en voeg het gemarkeerde deel op de juiste plekken toe.

Naast de Structured Data Markup Helper van Google zijn er nog andere alternatieve tools:

Om erachter te komen welke pagina’s schema-opmaak nodig hebben, zoekt u naar toppagina’s voor dezelfde zoekwoorden die u target. Onthoud dat het uw doel is om beter te presteren in de SERP en voor gebruikers.

Bruikbare SEO-tip # 7 – Gebruik schema-opmaak! – Door gestructureerde opmaak te gebruiken, maakt u kans op 30% meer organisch verkeer. #SEOtips vertel een vriend

8. Verhoog de leesbaarheid van inhoud

Google is begonnen met het rangschikken van pagina’s op basis van gebruikerssignalen zoals tijd doorgebracht op de pagina. Als uw schrijven te moeilijk te begrijpen is, verlaat de gebruiker uw pagina en dat heeft invloed op uw ranglijst.

Gebruik eenvoudige taal om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. De meeste gebruikers willen inhoud lezen die gemakkelijk te begrijpen is, dus gebruik geen grote woorden of technisch jargon in uw artikel. Hier zijn enkele tips om het schrijven eenvoudig te houden:

 • Gebruik eenvoudige taal. Als je bijvoorbeeld het woord ‘dichtbij’ kunt gebruiken, schrijf dat dan in plaats van ‘nabijheid’.
 • Houd de zinnen kort.
 • Schrijf informeel, alsof je tegen het publiek spreekt. Maak uw inhoud niet zoals het schrijven van een essay.
 • Gebruik altijd actieve stem in uw inhoud.

Overweeg nu de volgende twee zinnen en vertel me welke beknopter is en u zou interesseren? Ik heb bijvoorbeeld veel boeken. Of ik heb 20 boeken in mijn persoonlijke bibliotheek.

Ik geef de voorkeur aan de laatste.

Schrijven in duidelijke en beknopte zinnen zal zeker de leesbaarheid van de inhoud helpen verbeteren.

Hier zijn enkele tools die u kunnen helpen bij het schrijven van betere inhoud:

 • Hemmingway App: Geeft u een idee over uw schrijfstijl. Hoe gemakkelijk is het om uw exemplaar te lezen. De complexe zinnen die je hebt, maken je schrijven moeilijk te begrijpen. Vermijd ook passieve zinnen in uw schrijven.
 • Grammatica: Voor het bewerken van uw artikel voor spelling en grammaticaal fouten.

9. Schrijf goede titel en meta description tags

De metabeschrijvingen en titeltags hebben geen directe invloed op uw SERP’s-ranking. Maar de goed geschreven metatags kunnen de klikfrequentie (CTR) van gebruikers helpen verhogen – wat belangrijk is. Google beschouwt u als een goed resultaat als meer mensen op uw links in SERP klikken. Als gevolg hiervan zal uw pagina hoger scoren.

Uit het onderzoek blijkt dat het CTR-percentage direct relevant is voor de functie (bron).

Een metabeschrijving is de korte beschrijving (maximaal 156 woorden) van je pagina. De beschrijvingen verschijnen als een alinea onder uw URL in de zoekresultaten. Uw metabeschrijving moet duidelijk en relevant zijn voor uw inhoud. U kunt ook zoekwoorden en een call-to-action opnemen, zoals Meer informatie! om gebruikers aan te moedigen actie te ondernemen.

De title-tags worden daarentegen weergegeven in de resultaten van zoekmachines als de aanklikbare kop. Ze zijn een belangrijke factor die zoekmachines helpt om uw pagina te begrijpen. Titeltags zijn vaak de eerste indruk die gebruikers van uw pagina krijgen.

Houd uw titeltags kort (aanbevolen onder 60 tekens) en neem primaire zoekwoorden op. De zoekwoorden die u gebruikt, worden gemarkeerd in de zoekresultaten. Kies dus verstandig uw zoekwoorden, maar gebruik ze niet te veel. Hoewel Google niet heeft bestraft voor het gebruik van lange titels, creëer je een slechte gebruikerservaring door je titel te vullen met zoekwoorden.

Hier zijn een paar handige tools die je kunt verkennen:

10. Matig uw opmerkingen

Schakel uw opmerkingen niet uit; houd ze in plaats daarvan aan omdat het helpt om een ​​community op te bouwen. Wanneer mensen op uw post reageren, laat dit zien dat ze erom geven en het lezen. U hoeft alleen spamreacties uit te filteren.

De SEO-gemeenschap is het daarmee eens opmerkingen hebben een impact op SEO. Opmerkingen zijn in feite door gebruikers gegenereerde inhoud op uw webpagina. Het maakt kans om de kwaliteit van de pagina te verhogen.

Hier is het aanbevolen fragment dat uit de opmerking van de gebruiker is gehaald.

Sommige opmerkingen zijn van voldoende kwaliteit dat Google de hoofdinhoud op de pagina heeft overgeslagen en trekken uit de opmerkingen voor een uitgelicht fragment. Het lopende gesprek op uw webpagina is ook het ding dat uw inhoud up-to-date houdt. Door reacties op je blog toe te staan, laat het zien dat je de gedachten van je lezer waardeert.

Trouwens, een service voor blogcommentaar geeft u ook de mogelijkheid om intern te linken.

Aan de andere kant kunt u de strategie voor blogreacties gebruiken om het verkeer terug naar uw site te leiden. Schrijf een inzichtelijke opmerking en zet een link terug naar uw website als er een kans is. Het gebruik van commentaar is een geweldige manier om een ​​relatie tussen websites op te bouwen.

Lees – 10 bruikbare optimalisatietips voor zoekmachines voor nieuwkomers door Kavita @dreamerkavita van @canva #SEOtips vertel een vriend

Conclusies

Om samen te vatten, hier zijn de 10 basis SEO-tips die u zullen helpen om uw SEO-spel te verbeteren:

 • Verbeter de laadsnelheid van uw pagina
 • Genereer nuttige inhoud
 • Optimaliseer voor mobiel
 • Houd je URL kort
 • Maak navigatie op de website eenvoudig
 • Voeg een beschrijvende afbeelding toe alt
 • Gebruik schema-opmaak
 • Verhoog de leesbaarheid van inhoud
 • Schrijf een goede metatag
 • Matig uw opmerkingen

Als het op SEO aankomt, zijn er tal van technieken die u kunt gebruiken. Maar de bovenstaande tips zijn goed genoeg om u op weg te helpen.

Kavita Paliwal is de Outreach Specialist cum Content schrijver bij Canva. Als ze niet aan haar laptop is geplakt, kan ze reisplannen maken die zelden voorkomen. Maak contact met Kavita op Twitter en LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map