10 beste webveilige lettertypen voor uw blog (werk met HTML en CSS)

Lettertypen. We zien ze elke dag. Van gedrukte advertenties tot tijdschriften, er zijn allerlei lettertypen in de wereld. Tenzij u niet kunt lezen, begrijpt u waarschijnlijk het belang van het kiezen van de juiste lettertypen voor het juiste medium


Als het gaat om blogs en websites, is het belangrijk om de lettertypen te kiezen die het beste bij uw stijl passen, maar wat belangrijker is, is dat het webveilige lettertypen zijn.

Wat zijn webveilige lettertypen?

Alle besturingssystemen (Windows, Mac, Android, iOS, etc.) worden geleverd met een bepaald aantal ingebouwde lettertypen. Het probleem is dat verschillende besturingssystemen mogelijk verschillende lettertypen op hun systemen hebben geïnstalleerd.

Dit is waar Web Safe-lettertypen binnenkomen.

Webveilige lettertypen zijn in feite lettertypestijlen die worden gedeeld en kunnen worden bekeken op alle platforms en verschillende systemen.

Services voor het insluiten van weblettertypen

Google-weblettertypen of Typekit zijn systemen die het gebruik van lettertypen op hun servers toestaan. Typekit stelt de prijs in op basis van het aantal lettertypen, het siteverkeer en het aantal domeinen, in tegenstelling tot Google Web Fonts.

Dankzij Google is Google Web Fonts volledig gratis en gemakkelijk te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld lettertype-typen kiezen Lato, Open zonder of Tinos. Plak de gegenereerde code in uw document. En je bent helemaal klaar om ernaar te verwijzen in CSS.

Hier is de basis-HTML voor de beginner als je meer wilt weten.

Waarom zijn webveilige lettertypen belangrijk??

‘Wat je ziet is wat je krijgt’ als het gaat om afdrukken, maar op internet is wat je op je scherm ziet misschien niet precies hetzelfde voor het scherm van iemand anders.

Hier is een voorbeeld, laten we zeggen dat de ontwerper die je hebt ingehuurd besluit om een ​​heel mooie en obscure lettertypefamilie te gebruiken voor het tekstontwerp van je site. Als een bezoeker het specifieke lettertype niet op zijn computer heeft geïnstalleerd of als het niet van een webvriendelijke plek komt, zien ze allemaal een standaardlettertypevariatie zoals Times New Roman.

Je hebt misschien een prachtig ontworpen site met geweldig uitziende lettertypen, het ziet er nog steeds eenvoudig en lelijk uit als het niet kan worden geladen voor je bezoekers.

Met dit Web Safe-lettertype hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw teksten er raar uitzien, alleen omdat u een lettertype hebt gekozen waar niemand toegang toe heeft.

Als u wilt weten hoe u een website maakt (een stapsgewijze handleiding), kunt u de link volgen om een ​​van de recent gepubliceerde artikelen te bekijken.

10 beste webveilige lettertypen die we aanbevelen

Nu u het belang kent van een webveilig lettertype, is het tijd om ze voor uw site te gaan gebruiken.

Hoewel er tal van lettertypen zijn die u kunt kiezen, raden we deze 10 webveilige lettertypen aan voor gebruik met HTML en CSS. Ze worden veel gebruikt en zien er ook best goed uit.

1. Arial

arialVoorbeeld van Arial-lettertypefamilie

Laad een website en de kans is groot dat ze een Arial-lettertype gebruiken.

Dit schreefloze lettertype is het meest veel gebruikt lettertype en wordt beschouwd als de standaard voor alle webveilige lettertypen. Het wordt vaak gebruikt als vervanging voor gespecialiseerde lettertypen die niet beschikbaar zijn op Windows-apparaten.

2. Helvetica

helveticaVoorbeeld van een Helvetica-lettertypefamilie

Als Arial-lettertypen de beste keuze zijn voor schone en professionele websites, dan zou Helvetica de keuze van de ontwerper zijn.

De Helvetica biedt een meer gestileerd schreefloos lettertype dat krachtigere ontwerpen mogelijk maakt.

3. Times New Roman

keer-nieuw-romeinsVoorbeeld van Times New Roman-lettertypefamilie

Een nieuwe variatie op het oude Times-lettertype.

Times New Roman is waarschijnlijk waar de meeste Windows-gebruikers bekend mee zijn, aangezien dit het standaard serif-lettertype is op Microsoft Words. In vergelijking met Arial is Times New Roman iets traditioneler qua ontwerp.

4 maal

keerVoorbeeld van een Times-lettertypefamilie

Als Times je bekend voorkwam, komt dat omdat het het standaardlettertype was dat werd gebruikt voor oude krantenprints.

Times wordt beschouwd als het meest traditionele lettertype dat er is en wordt zelden gebruikt buiten prenten en kranten.

5. Trebuchet MS

trebuchet-msVoorbeeld van een Trebuchet MS-lettertypefamilie

Oorspronkelijk ontworpen door Microsoft in de jaren negentig, was Trebuchet MS dat geïnspireerd door oude middeleeuwse lettertypen.

Het werd prominent gebruikt als het hoofdlettertype voor Windows XP en als body copy-lettertypen op internet.

6. Verdana

verdanaVoorbeeld van een Verdana-lettertypefamilie

Verdana is een van de veiligste keuzes voor een weblettertype en gebruikt eenvoudige serif-lijnen en supergrote letters voor het ontwerp.

Het langgerekte uiterlijk van de lettertypen maakt het een van de gemakkelijkste lettertypen om op internet te lezen en is vaak het lettertype bij uitstek voor veel bloggers.

7. Arial Black

Arial zwartVoorbeeld van Arial Black-lettertypefamilie

Als je van het Arial-lettertype hield maar iets brutaler en groter wilde, dan kun je niet fout gaan met Arial Black. Het lettertype is ontstaan ​​wanneer mensen een vetgedrukt lettertype in Helvetica-stijl wilden gebruiken, maar de licentie niet wilden betalen.

8. Koerier

koerierVoorbeeld van een Courier-lettertypefamilie

Koerier moet bekend zijn bij iedereen, aangezien het oude lettertype met één spatie beschikbaar is op bijna alle apparaten en besturingssystemen als een stand-by vervanging voor alle “unieke” lettertypen.

Het is niet het meest stijlvolle lettertype, maar het is zeer leesbaar en netjes ontworpen.

9. Koerier Nieuw

koerier-nieuwVoorbeeld van Courier New font-familie

Net als Times had Courier ook een herontwerp dat zijn klassieke stijl moderniseerde.

Courier New wordt beschouwd als een lettertype met één spatie en is ook beschikbaar op de meeste apparaten en besturingssystemen.

10. Georgië

GeorgiëVoorbeeld van een Georgia font-familie

Hoewel Verdana over het algemeen de veilige keuze is voor de meeste websites, past Georgia, als u een lettertype wilt met iets grotere letters met dezelfde lettergrootte..

Hoewel het moet worden opgemerkt, werkt het lettertype bij bepaalde gelegenheden en werkt het niet goed met andere serif-lettertypen (ze zien er minuscuul uit naast Times New Roman).

Absoluut niet gebruiken: Comic Sans MS

Natuurlijk ziet het er leuk en enigszins grillig uit, maar gebruik absoluut geen Comic Sans MS als u uw website serieus wilt nemen.

grappigVoorbeeld van Comic Sans MS-lettertype

Het schreefloze lettertype is een informele kijk op de stripboekbelettering en wordt over het algemeen gebruikt voor informele documenten en kindermateriaal. Gebruik Comic Sans MS niet, tenzij je schrijft voor een kinderboek of een stripboek!

Afronden

Het doel van webveilige lettertypen is ervoor te zorgen dat wat u op uw website heeft ontworpen, precies zo wordt weergegeven als bedoeld op andere apparaten en platforms. Hoewel sommige lettertypen mogelijk niet werken, zijn er een aantal geweldige ontwerpen waardoor de lettertypen van uw site er geweldig uitzien.

Beloof me dat je Comic Sans MS onder geen enkele omstandigheid zult gebruiken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map