10 beste domeinnaamgeneratoren voor uw website

Of u nu een reisblog wilt starten of een online winkel voor uw bedrijf wilt opzetten, u heeft een website nodig. Wat nog belangrijker is, je moet een naam (of domeinnaam) registreren voor je merk en het moet pakkend zijn!


U denkt waarschijnlijk bij uzelf: ‘Waarom moet ik zo goed nadenken over een domeinnaam? Kan ik niet gewoon gaan met wat ik heb? “

Dat zou kunnen, maar dan zou het waarschijnlijk geen goede domeinnaam zijn. En als je wilt dat je blog of website slaagt, moet je een goede domeinnaam bedenken om erbij te horen.

Wat is een domeinnaam?

Domeinnaam is gemakkelijk te onthouden woord (en) die worden gebruikt om te communiceren met een DNS server de website die we willen bezoeken. De Domain Name Server vertaalt de beschrijvende naam naar een IP-adres of omgekeerd. (bron)

Als u wat hulp nodig heeft bij het uitzoeken van een domein, dan hebben wij u gedekt! Bekijk onze lijst met domeinnaamgeneratoren die u kunt gebruiken om uzelf de hoofdpijn te besparen dat u een nieuwe domeinnaam moet bedenken.

Opmerking: als u geen domeinnaam heeft gekozen, kunt u bij deze webhosts een gratis domein krijgen:

 • InMotion Hosting 
 • Hostinger
 • GreenGeeks

1. Lean Domain Search

leandomeinzoekLean Domain Search

Gemaakt door Automattic, de mensen achter het WordPress.com-platform en het kernteam dat aan WordPress zelf werkt, Lean Domain Search is op dit moment misschien wel de meest gebruikte domeinnaamgenerator.

Het gebruik ervan is eenvoudig genoeg. Begin gewoon met een enkel trefwoord, kies vervolgens uw domeinopties en ze zullen u honderden ideeën voor domeinnamen geven die momenteel beschikbaar zijn. Het mooie is dat ze zelfs zullen controleren of de naam ook op Twitter beschikbaar is!

2. NameMesh

namemeshNameMesh

Met NameMesh kunt u uw domeinnaamzoekopdrachten onderverdelen in acht verschillende categorieën: algemeen, vergelijkbaar, nieuw, SEO, kort, leuk, extra en mix. Dit zorgt voor meer experimentele namen die u waarschijnlijk niet heeft overwogen.

U kunt de namen ook filteren op basis van domeinextensie, domeinbeschikbaarheid en ook maximum. Als u op zoek bent naar een nieuwe naam voor uw startup, kan NameMesh dat doe dat ook voor jou.

3. NameStall

naamkraamNameStall

In NameStall is er niet één enkele tool, maar bieden ze u een reeks domeingeneratoren die u kunt gebruiken. Drie van de handigere die u kunt gebruiken, is de hoofddomeinnaamgenerator, de drie-woorddomeinnaamgenerator en de rijmende domeinnaamgenerator.

Hoewel het in het begin misschien overweldigend lijkt, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je domeinnamen maken die echt uniek zijn. Experimenteer met ‘woordgroepen’ zoals ‘500 populaire eerste woorden’, ‘basis Engelse woorden’ of zelfs ‘1500 populaire laatste woorden’ om u eindeloze mogelijkheden te geven met aangepaste namen voor uw blog.

4. Bust een naam

bustaname-1Buste een naam

Met Bust A Name kunt u hun talrijke filtertools gebruiken om een ​​domeinnaam te vinden die aan uw vereisten en specifieke behoeften voldoet. U begint met het filteren van uw zoekwoorden en selecteert vervolgens “start” of “einde” met uw zoekwoord. Het geeft u dan een lijst waar u doorheen kunt filteren, afhankelijk van hoe natuurlijk u wilt dat de naam klinkt en de tekenlimiet.

Ze hebben ook een optie om te kijken naar genomen domeinnamen en de mogelijkheid om te filteren op extensies, zoals .com, .net en .org.

Heeft u geen bepaald zoekwoord in gedachten? U kunt hun optie “Maak een willekeurig domein” gebruiken om u namen voor te stellen die beschikbaar zijn. Als je er een vindt die je leuk vindt, kun je deze opslaan of kopen via links naar de beste domeinregistreerder zoals GoDaddy en NameCheap.

5. Nameboy

nameboyNameboy

Met Nameboy kunt u domeinnamen vinden die beschikbaar zijn op basis van de zoekwoorden die u heeft gekozen. U stelt trefwoorden in, die Nameboy vervolgens een lijst samenstelt met voorgestelde domeinnamen die u kunt gebruiken.

Hun zoekresultaten laten u ook zien welke extensies zijn gebruikt en welke nog beschikbaar zijn. Hoewel webhostingsecretrevealed.com bijvoorbeeld kan worden gebruikt, kunt u in plaats daarvan nog steeds webhostingsecretrevealed.net kopen.

U kunt ook controleren op domeinnamen die beschikbaar zijn voor wederverkoop, evenals koppeltekens of rijmende zoekwoorden.

6. Wordroid

wordoidWordroid

Als je meer flair en creativiteit voor je domeinnaam wilt, dan moet je zeker Wordroid uitproberen, de domeinnaamgenerator die in feite woorden verzint die er leuk uitzien en geweldig zijn voor het benoemen van blogs, producten, bedrijven en zelfs domeinnamen.

De gratis en intelligente naamgevingstool is een van de meer creatieve naamgeneratoren die er zijn, omdat ze in feite nieuwe woorden in verschillende talen maken. Ze doen dit met hun speciale tool voor het genereren van namen die de fonetische regels volgt terwijl ze namen maken die van de tong rollen.

U kunt zelfs bepaalde parameters binnen de site aanpassen, zoals patroon, wordroid-lengte, taal, kwaliteitsniveau en zelfs of domeinextensies moeten worden opgenomen of niet.

7. Domain Puzzler

domeinpuzzlerDomain Puzzler

Domain Puzzler verschilt van de meeste domeinnaamgeneratoren doordat u meerdere sleutelwoorden kunt gebruiken als bouwstenen voor het genereren van uw perfecte domeinnaam. Op basis van de zoekwoorden die u heeft geselecteerd, doorloopt Domain Puzzler alle verschillende combinaties die u kunt maken en controleert u tegelijkertijd welke voor registratie beschikbaar zijn.

Om het te gebruiken, hoeft u alleen maar een set trefwoorden op te geven die u in uw domein wilt hebben, de gewenste extensies te kiezen en dan zal de tool al het werk doen.

8. DomainHole

domeingatDomainHole

Hoewel DomainHole niet zo uitgebreid is als de andere domeinnaamgeneratoren, biedt het nog steeds een verscheidenheid aan tools (verschillende om precies te zijn) die u kunt gebruiken om te maken en een domeinnaam.

Afgezien van de gebruikelijke brainstormtools, kunt u ook zoeken naar recent verlopen domeinnamen en willekeurige domeinen maken met hun naamgeneratoren. Als je wilt, kun je zelfs alle domeinextensies specificeren en controleren om de perfecte domeinnaam te zoeken.

9. Domeinen Bot

domeinsbotDomeinen Bot

Domains Bot is niet alleen uitstekend in het genereren van interessante domeinnamen, maar u kunt er ook synoniemen mee kiezen die u met uw oorspronkelijke zoekwoorden wilt gebruiken. Het combineren van deze factoren kan resulteren in een aantal behoorlijk coole namen waar je waarschijnlijk niet aan had gedacht.

Om het te gebruiken, moet je eerst een of meer seed-sleutelwoorden invoeren. Daarna kunt u door de eerste resultaten heen de TLD’s aanpassen die u wilt, de synoniemen toevoegen of wijzigen en zelfs uw favoriete voor- en achtervoegsels toevoegen.

In het begin zijn veel van de Domains Bot-resultaten vrij eenvoudig, maar ga verder naar beneden en je zult een aantal behoorlijk interessante combinaties vinden.

10. Panabee

panabeePanabee

Voor een domeinnaamgenerator, bedrijfsnaamgenerator en zoekhulpmiddel voor domeinnamen dat gemakkelijk te gebruiken is, kunt u met Panabee niet fout gaan. Interessant genoeg wilden ze Pandabee worden genoemd – helaas was die domeinnaam al in gebruik.

Met Panabee kunt u beginnen met het zoeken naar een domeinnaam door twee trefwoorden in te voeren, die vervolgens op basis daarvan naamsuggesties zullen weergeven. Als de gewenste domeinnaam wordt ingenomen, kunt u naar een domeinregistratiesite gaan en controleren op andere beschikbare extensies.

Naast suggestiedomeinnamen kan Panabee ook controleren of de gewenste domeinnaam wordt gebruikt als gebruikersnaam voor sociale media.

Conclusie

Een naam geven aan een bedrijf dat zowel cool als gedenkwaardig is, is niet eenvoudig. Vooral als je het merk bij je bedrijf moet houden. Hopelijk kunt u met de beste domeingeneratoren die we hierboven hebben vermeld, een domeinnaam vinden die beschikbaar is en uw bedrijf en merk goed beschrijft.

Heb je al een naam voor je blog gemaakt? Als je al een geweldige naam hebt, heb je waarschijnlijk een geweldige webbouwer nodig om je website te maken. We hebben je gedekt met deze handige websitegids!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map