Shopify vs Volusion: Az elfogulatlan áttekintés és összehasonlítás

Az idő múlásával a Shopify és a Volusion különböző piaci szegmensekre tűnt. A csillagok (vagy esetleg marketing menedzserek) hozzáigazításánál ez a két e-kereskedelem webhely-készítő mostantól az áron szinte közvetlenül összeütközött.


A múltban a Volusion a piac közepe felé irányult, ám az idők megváltoztak. A digitális forradalom fellendülést mutatott a kis méretű e-tailers-nél. Mivel a Shopify máris egészséges vezetéssel rendelkezik ebben a rendkívül versenyképes piaci szegmensben, a Volusion fel van szerelve a megfelelő funkciókkal?

Shopify vs Volusion: Egy pillanat alatt

Itt található a Shopify vs Volusion összehasonlító táblázat;

Jellemzők
Shopify
Volusion
TervAlapvetőSzemélyes
Ár (éves alapon)$ 26.10 / hó$ 26.10 / hó
Ingyenes terv elérhetőNemNem
Online áruházIgenIgen
TöbbcsatornásIgenIgen
POS támogatásKorlátozottIgen
Termékek számaKorlátlan100
Alap tranzakciós díjNemNem
Látogasson el az Online oldalraLátogassa meg a Shopify-tLátogassa meg a Volusion oldalt

Hasonlítsa össze a Shopify és a Volusion szolgáltatást a

 • Egyszerű használat
 • Termékek hozzáadása
 • Leltár kezelés
 • Digitális termékek kezelése
 • Értékesítési hely (POS)
 • Kifizetések feldolgozása
 • Vevőszolgálat
 • Más funkciók

Shopify vs Volusion: A legfontosabb összehasonlítás

1. Egyszerű használat

Volusion felhasználói irányítópult A Volusion nem könnyű használni, és sok esetben segítség nélkül is lehetetlen az új felhasználók számára.

Miután a múltban sokszor használtam a Shopify-t, mindig úgy éreztem, hogy a rendelkezésre álló rendszer átfogó. Ennél is fontosabb, hogy az alapoktól kezdve minden rendkívül felhasználóbarát és intuitív.

Valójában az új felhasználóknak semmilyen nehézséggel kell számolniuk a Shopify környékén, hacsak talán még soha nem használtak grafikus felhasználói felületet (GUI). Tekintettel ennek alacsony valószínűségére, a Shopify elrendezése szinte közel áll az ideálishoz.

A volúzió viszont egy modern dizájnt emlékeztet nekem egy nagyon régi iskola navigációs rendszerére. Önmagában ez nem jelentős probléma. Sajnos az elrendezés szintén kissé rosszul átgondolt.

A Volusion szintén messze elmarad a Shopify-tól a webhely-készítő képességeinek lehetőségein, a sablonok kínálatával, de kevés mozgásteret biztosít a testreszabhatóság szempontjából. Még akkor is, ha megpróbálja megváltoztatni a logóját, másik oldalra kell lépnie.

Mivel ez elsősorban az online áruház-építők összehasonlítása a Shopify és a Volusion között, nem fogok részletesebben beleszámolni a könnyű használatba. Felszólítom azonban mindenkit, aki fontolóra veszi a Volusion-t, hogy jelentkezzen be a 14 napos próbaverzióra és ellenőrizze a rendszert a vásárlás előtt..

Melyik a jobb?

Nem érzem, hogy a Volusion egyáltalán könnyen használható, és nem is alkalmas a dokumentáció elolvasása és segítség kérése nélkül. A Shopify egyértelmű nyertes a könnyű használat szempontjából.

Nézze meg a Shopify részletes véleményét itt.

2. Termékmenedzsment

Az online üzlet elemeinek kezelése az e-kereskedelem webhely-készítőinek egyik legkritikusabb eleme. A potenciális üzlettulajdonosok számára ez az, ahol valószínűleg eleinte jelentős időt fog költeni.

2a. Termékek hozzáadása

Termékkategóriák hozzáadása nagy mennyiségben A felbukkanó menük szükségtelen szinteket adnak hozzá ahhoz, ami egy termék hozzáadásának egyszerű gyakorlata legyen.

A Shopify rendkívül korszerűsíti a termékek hozzáadását, szinte mindent, amit hozzá kell adnia, hogy kéznél legyen valami. Minden kapcsolódó adatkészlet szépen el van rendezve ugyanazon az oldalon a saját zónáikba.

A Volusion termékkezelése kissé hasonló, azzal a különbséggel, hogy legördülő címkéket vezet be a kapcsolódó adatok különálló csoportjaira (például Alapinformáció, Képkezelés, Készletvezérlés). Ha azonban nagyobb figyelmet szentel, a választható változók egy része felbukkanó menüket hoz létre a részletekért. Ez általában lelassítja a folyamatot, és időnként kissé bosszantó lehet.

Mivel a termékek hozzáadásával és a beállítások megváltoztatásával kísérleteztem, nem kevesebb, mint 3 felbukkanó ablakkal és egy másik két további böngészőmenü-lap létrehozásával találkoztam! Időközben a Shopify zökkenőmentesen továbbított nekem szegmenseken belül, attól függően, hogy mit szerkesztettem.

Van néhány szokatlan címkével is, amelyet nem mindenki ismeri (megköveteli, hogy térjen vissza a tudásbázisba, hogy segítséget kapjon). Ezen címkék némelyike ​​tartalmazza a Szállítói Szabályokat és a Készletvezérlő Rácsot.

Melyik a jobb?

A termékkezelés sokkal egyszerűbb és ésszerűbb a Shopify-ban, mint a Volusion. Furcsa módon az utóbbi csak a GIF-képeket engedélyezi a webhelyen történő felhasználásra, ami potenciálisan alacsony minőségű képek használatát eredményezheti.

2b. Leltár kezelés

Készletvezérlés in gazdag

A kiskereskedelemben a termék és a készlet közötti kapcsolat világos és jól meghatározott. A termékek olyan tételek, amelyeket elad, és a készleteket az eladások alapján kezelik. Az irányítási folyamatnak zavartalannak kell lennie.

Ezen szakaszok mindegyike jól meg van határozva a Shopify és a Volusion szolgáltatásban, de ez utóbbi hozzátette a készlet oldalának szegmensébe, amit Készletvezérlő Rácsnak hív. Ez a kényelem helyett egészen más szintű bonyolultságot eredményez.

Minden bizonnyal látom az ötlet potenciálját, de mint sok dolog esetében is, a Volusion a legtöbb nem tech-hozzáértő ember számára túl nehezen kezelhető módon végrehajtotta azt..

Melyik a jobb?

Noha a Volusion rendszere bonyolultabb, a készletkészlet hasznos lehet a nagy mennyiségeket kezelő nagy üzletek számára. Ugyanakkor továbbra is kíváncsiság marad a feladatok puszta bonyolultsága, amelyeknek tökéletesnek kell lenniük.

2c. Digitális termékek kezelése

Shopify termékleírás A Shopify szolgáltatásban egyszerűen hozzáadható egy termékhez digitális letöltés.

A Shopify nem kezeli a digitális termékeket, de van egy kiegészítő, amelyet ingyenesen használhat ennek kezelésére. A telepítés után a digitális termék hozzáadása majdnem megegyezik a fizikai termékkel – néhány további lépéssel. Tényleg feltöltenie kell az eladandó digitális terméket a termékoldalon.

Hivatkoznia kellene erre a súgóoldal-részletre minden alkalommal, amikor digitális terméket hozzáad a Volusionhoz?

A Volusion itt is megdöbbentően összetett módszert hozott létre valami kezelésére, amelynek nem különböznie kell a normától. Ahelyett, hogy egyszerűen lehetősége lett volna hozzáadni, a Volusion megköveteli, hogy emlékezzen a beállítások összetett webére, amelyet a termék digitális besorolásához kell kezelnie..

Melyik a jobb?

Fogalmam sincs, miért kezeli a Volusion a digitális letöltéseket ilyen módon, és nem akarom megkérdezni. Elegendő mondani, inkább inkább csak a hozzáadás gombra kattint, mint egy sok mezőt, hogy emlékezzem a „0” hozzáadására.

3. Értékesítési hely (POS)

Volusion POS A Volusion POS rendszere egyszerűen használható, és szinte közvetlenül a dobozból működik.

A POS rendszer talán a Volusion egyik legnagyobb megtakarító kegyelme. Nagyon szorosan integrált, és futtatásához csak egyszeri beállításokra van szükség. A beállítások magukban foglalják a tiszta POS mód engedélyezését vagy a hibrid hibákat.

Ha ez megtörtént, a POS-szkennert a kiskereskedelmi üzletben használhatja megrendelések bevitele céljából, vagy ugyanezen célra rendelkezhet üzletfelülettel is. Akárhogy is, natív módon köti össze a Volusion tárolóval és a készlettel.

Még ezen a téren is a Shopify POS ad pénzt a Volusion számára. A fizikai és a digitális szokásos POS-integráció mellett a Shopify újabb elemet is hozzáad a mobiltelefonhoz.

Ez lehetővé teszi az üzlettulajdonosok számára, hogy használják a mobilalkalmazást mind a vásárláshoz, mind a fizetés elfogadásához. Noha az általános megvalósítás kissé elmarad a Volusion-tól, a mobil elem relevánsabb manapság és korban.

Melyik a jobb?

Hívásnak nevezem a Shopify és a Volusion között a POS támogatás szempontjából.

4. Kifizetések feldolgozása

A Shopify fizetéseit a beállítások szakaszban kezelik; megfelelő, mivel ez valószínűleg nem egy gyakran módosított terület. Alapértelmezés szerint a PayPal elérhető, plusz számos különféle fizetési szolgáltatót használhat, mint például Csík. Vannak olyan lehetőségek is, amelyekkel élni tud kézi fizetési módok mint például banki betétek és pénzátutalások.

Ha azonban úgy dönt, hogy harmadik féltől származó fizetési processzort használ, akkor a tranzakciós díjat számítják fel, attól függően, hogy melyiket választja.

A Volusion nem számít fel alap tranzakciós díjat, de a használatához be kell jelentkeznie a saját fizetési szolgáltatónál. Ez tranzakciónkénti díjat számít fel kezdve 2,15% minden egyes megrendeléskor. Ha szeretné, választhat harmadik fél fizetési processzorát is, például Stripe vagy Skrill.

Melyik a jobb?

A használhatóság szempontjából a Shopify ismét stresszmentesíti a felhasználókat, de a fizetések vonatkozásában ezt a kiváltságot számítják fel. Ha a webhelyén magas a forgalom, a költségek gyorsan felhalmozódhatnak a Shopify kifizetésein. Ezen a téren azt mondanám, hogy az online áruháztulajdonosoknak sokkal jobb eredményekkel kell számolniuk a Volusion mellett.

5. Ügyfélszolgálat

Mind a Shopify, mind a Volusion átfogó ügyfélszolgálati csatornákkal rendelkezik. Különböző csatornákon keresztül kapcsolatba léphet velük, és mindkettő nagyon kiterjedt Online tudásbázisok és útmutatók hogy segítsek.

Valójában, a Volusionnak még van egy tudásbázis-cikk arról, hogyan lehet kapcsolatba lépni velük, ha segítségre van szüksége.

Melyik a jobb?

Ez egy egyenletes lövöldözés a kettő között a támogatás szempontjából.

6. Egyéb szolgáltatások

Lehet, hogy a volúziót nehéz kezelni, de minden bizonnyal átfogó. Számos extra teszi lehetővé, hogy kiemelje a Shopify-hoz képest, például a telefonos megrendelések és a termékvisszatérítések kezelésének képessége (RMA).

Ha webhelye elég nagy ahhoz, hogy figyelembe vegye ezeket a területeket, akkor a Volusion egy lépéssel meghaladja a Shopify-t. Úgy érzem azonban, hogy ezek a létesítmények nem valami leginkább új vagy kis idejű online áruházat érdekelnének, mivel a potenciálisan alacsonyabb mennyiségek.

Következtetés: Érdemes-e még a Volusion menni?

Mostanra valószínűleg úgy döntöttél, hogy utálom a Volúziót, és ragaszkodom hozzájuk. Biztosíthatom önöket, hogy ez nem igaz. Valójában sok területen úgy érzem, hogy a Volusion célja az online áruházak kezelése, amelyek kifejezetten nagyobb forgalmúak az opcióik konfigurálásának módja miatt..

Ugyanakkor, amikor e két oldal belépési szintű terveit vizsgálom, és figyelembe véve a piaci szegmenst ezen a szinten, amelyekre mindkettő irányul, meg kell fontolni a közönséget. Belépési szinten a Volusion túl sok bonyolultságot és kevés felhasználóbarát felhasználást kínál az új online áruháztulajdonos támogatása érdekében.

Az online áruházak létrehozásához olyan dolgokra kell törekednie, amelyekre kevés erőfeszítést költenek – és egy átfogó adatbázis önmagában nem vágja le. A belépési szint szempontjából a Shopify-val megyek, egyáltalán nem tétovázva.

Ingyenes próbaverziók

 • Shopify – Kattintson ide, hogy ingyenesen kipróbálhassa a Shopify-ot 14 napig (hitelkártya nélkül)
 • Volusion – Kattintson ide, ha 14 napig szeretné kipróbálni a Volusion-t (nincs szükség hitelkártyára)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map