Shopify vs Ecwid: melyik platform a legmegfelelőbb?

Csaknem 11% -os piaci részesedéssel egy rendkívül versenyképes iparágban, a Shopify olyan név, amelyről sokan hallottak volna. Tekintettel arra, hogy a Shopify vs. Ecwid fejében, van esély arra, hogy ez utóbbi megjelenik a tetején?


Az Ecwid emellett nagyon átfogó termékjellemzőivel is rendelkezik, és azoknak szól, akik könnyebben szeretnének e-kereskedelmi áruházat felállítani. Ingyenes tervvel rendelkezik, amelyet a Shopify nem. A dolgok kiegyenlítéséhez áttekintjük a Shopify és az Ecwid közötti hasonló árú terveket.

Shopify vs Ecwid: Egy pillantással

Ha siet, akkor az alább található a Shopify vs Ecwid összehasonlító táblázat;

Jellemzők
Shopify
Ecwid
TervAlapvetőÜzleti
Ár (éves alapon)$ 26.10 / hó$ 29.17 / hó
Ingyenes terv elérhetőNemIgen
Online áruházIgenIgen
TöbbcsatornásIgenIgen
POS támogatásKorlátozottNem
Termékek számaKorlátlan2500
Alap tranzakciós díjNemNem
Látogasson el az Online oldalraLátogassa meg a Shopify-tLátogasson el az Ecwid oldalra

Hasonlítsa össze az Ecwid és a Shopify szolgáltatást:

 • A könnyű használat
 • Termékek hozzáadása és kezelése
 • Termékkorlátok
 • Digitális termékek támogatása
 • Az értékesítés helyén
 • Kifizetések feldolgozása
 • Elhagyott kocsi kezelés
 • Vevőszolgálat

Shopify vs Ecwid: A fej-a fej közötti összehasonlítás

A Shopify és az Ecwid egyaránt e-kereskedelem webhely-készítők és sok szempontból összehasonlíthatók. Vessen egy pillantást néhány alapvető tulajdonságra, amelyeket az ilyen szolgáltatóknak ésszerűsíteniük kell:

1. Könnyű használat

Shopify építő felület Shopify építő felület

Ecwid készítő felületEcwid készítő felület

Az egyik elsődleges ok, amiért bárki többet fizetnének havonta 20 dollárért a webhely üzemeltetésére, az, hogy a Shopify és az Ecwid a weboldalépítők köré épülnek. Ez azt jelenti, hogy szinte bárki, aki rendelkezik bizonyos alapvető internettudással, gyorsan létrehozhat funkcionális e-kereskedelmi webhelyet – nincs szükség kódolásra.

Emiatt nem szabad alábecsülni annak fontosságát, hogy rendszereik milyen egyszerűen használhatók. Mindkét webhely-készítő húzó-és-csepp-élményt kínál a felhasználóknak. A feltevés egyszerű – egyik oldalán van egy navigációs sáv szerszámokkal, a másik oldalon egy vászon, amelyen dolgozik.

A megjelenés és a hangulat szempontjából a Shopify weboldal készítője nagyon éles és profi érzelemmel rendelkezik. Ez nagyban ellentmond az Ecwid nagyméretű szekcionált vezérléseinek. Ugyanakkor a használhatóság szempontjából ez utóbbi sokkal könnyebben használható kezdőknek.

A Shopify általában használja a saját zsargonját, például a „kollekciókat”, amelyek néha megszokhatják.

Mivel ezeknek az építőknek a gyors fejlődését szánják, nem teszik lehetővé a testreszabás hatalmas skáláját, összehasonlítva azzal, hogy egy webhelyet maguktól a nulláról építnek. Mindkettő ugyanakkor elegendő rugalmasságot kínál az alap megjelenés testreszabásához.

Természetesen a háttér és hasonló helyettesíthető saját személyes képeivel, hogy az Ön webhelyei egyedülállóak legyenek. A testreszabás szempontjából a Shopify kicsit szélesebbé teszi az Ecwid-et – csak egy apró darabot.

Melyik a jobb?

A Shopify némileg nehezebb navigálni és használni, de több lehetőséget kínál a dizájnban. Az Ecwid viszont felhasználóbarátabb, különösen azok számára, akik újak a weboldal készítői számára.

Tudjon meg többet a Shopify átfogó áttekintéséről itt.

2. Termékmenedzsment

Módosítsa az Ecwid egyes termékek SEO beállításait

2a. Hozzáadás és kezelés

A termékek kezelése az online áruházépítők szerves része, és szerencsére mind a Shopify, mind az Ecwid rendkívül képes rendszerekkel rendelkezik.

A Shopify esetében a termékoldalak egyaránt lineárisak, azaz minden, a rájuk módosítható opció egyetlen folytonos oldalon található. Természetesen ez logikai szegmensekre oszlik, mint például a termék részletei, a készlet, az árképzés, a szállítás és így tovább.

Az Ecwid esetében a termékoldalak fülekre vannak bontva, és minden lap külön aggodalomra okot adó területet kezel. Néhány fül kissé furcsa elnevezésű, például Attribútumok és Fájlok. Az első az eladó menedzsment, az utóbbi a digitális termékek kezelésére szolgál.

Az egyik olyan terület, ahol az Ecwid előtérbe kerül a termékmenedzsment területén, az a képesség, hogy közvetlenül kezelje a kapcsolódó termék SEO-ját is. Beállíthat (és akár előnézetet is) bizonyos területeket, például a keresés megjelenését és a meta leírásokat. Ezek a szolgáltatások minden fizetett csomagban elérhetők.

Melyik a jobb?

Noha a Shopify termékmenedzsmentjét egy kicsit könnyebb (és egyértelműbb) kezelni szeretném, azt mondanám, hogy az Ecwid SEO lehetőségei, bár csekélyek is lehetnek, vezetnek így,.

2b. Termékkorlátok

Nem kétséges, hogy a Shopify nagylelkűbb abban, hogy hány terméket játszhat házigazdaként – ez minden tervnél korlátlan. Az Ecwid korlátozza Önt a jelenlegi terv alapján, az ingyenes csomag csak 10 terméket támogat.

A Shopify Alapterve és az Ecwid Business Plan közötti összehasonlításban azonban ez utóbbi nagyon nagylelkű szintre emeli és 2500 termék tárolását teszi lehetővé. Ez soknak tűnhet, de ne feledje, hogy minden termék egyetlen SKU.

Az Ecwid-en korlátlan termékek esetén a tervét korlátlanul kell növelnie, amely havi 82,50 dollárba kerül éves fizetési alapon..

Melyik a jobb?

Kezét lezárja a Shopify-ra.

2c. Támogatás a digitális termékekhez

Mindkét terv, amelyet megvizsgálunk, lehetővé teszi a digitális termékek, például a zene, a videó és egyéb termékek eladását. Ennek kezeléséhez ki kell használnia egy kiegészítő alkalmazást a Shopify-n, és ez korlátozza az 5 GB-os digitális termékméretet..

Az Ecwid lehetővé teszi a digitális termékek natív kezelését, plusz sokkal tágabb a fájlméretekkel, akár 25 GB-ot is lehetővé téve.

Melyik a jobb?

A kezelés szempontjából általában egy natív rendszer nyer, de a Shopify erős kiegészítő alkalmazásokkal rendelkezik, amelyek kiválóak. Ez többé-kevésbé látná őket a digitális termékkezelésben.

3. Értékesítési pont (POS)

A Shopify félelmetes POS rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a digitális és a fizikai értékesítés integrálását.

Ha van mind fizikai, mind digitális üzlete, akkor a beépített rendszerrel felbecsülhetetlen értékű lehet az üzlet számára. Ez a szegmens a Shopify egyik legfontosabb eleme, és mi teszi különlegessé a többi e-kereskedelemmel foglalkozó webhely építőjétől.

A Shopify nagyszámú funkcionalitást kínál a POS-ok tekintetében, sőt akár a Shopify Basic csomagjuk is felhasználhatja POS-alkalmazásukat. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy bármilyen helyről értékesítsen, és még a kártyaolvasót is integrálja a fizetések elfogadásához.

A készlet és a megrendelések korszerűsíthetők, bár az Alaptervnek hiányoznak a fejlett funkciók, például a dedikált POS hardver támogatása. Ennek ellenére zökkenőmentesen értékesíthet egy kombinált termékkészletből, és pontos nyomon tudja követni a készletét.

Melyik a jobb?

Az Ecwidnek van POS-integrációja, de ez csak a Korlátlan tervükre vonatkozik. Ennek és a Shopify POS rendszer kiválóságának köszönhetően lenyeri a kezét.

4. Kifizetések

Az Ecwid a márkanév alatt integrálja a harmadik fél fizetési regisztrációját.

4a. Kifizetések feldolgozása

Mind a Shopify, mind az Ecwid a fizetési processzorok széles skálájával működik, de csak a Shopify rendelkezik natív verzióval, amelyet használhat – Shop Pay. Ettől eltekintve, minden más úgy működik, mint a külső fizetési processzorok Csík, PayPal, stb.

A Shopify Shop fizetése csak a maroknyi ország így valószínű, hogy végül egy másik fizetési processzort kell használnia. Ez nagyon egyszerű, bár használatához fiókot kell létrehoznia a szolgáltatóknál. Ezt azonban önmagában kell megtenni, és a fizetési szolgáltatóktól származó információkat be kell adni a Shopify-ba.

Az Ecwid különbözik abban, hogy nincs natív fizetési processzora, mint például a Shop Pay, és megpróbálja megkönnyíteni a harmadik féltől származó fizetések integrációját. A fizetési processzor kiválasztásakor közvetlen hivatkozást nyit meg az adott webhelyre, a regisztrációs oldallal az Ecwid márkanév alatt.

Melyik a jobb?

Bár a Shopify előnye a saját natív fizetési processzora, én inkább az Ecwid és a harmadik fél szolgáltatói közötti zökkenőmentes integrációt részesítem előnyben..

4b. Elhagyott kosárkezelés

Ha valaha is használt e-kereskedelmi rendszert, és a vásárlást befejezetlenül hagyta – valószínűleg kapott emlékeztető e-maileket tőlük. Ez az elhagyott kocsikezelés és valami, amit a saját üzletében igényel.

Ez az egyszerű módszer az esetlegesen elvesztett eladások visszaszerzéséhez felbecsülhetetlen értékű az e-kereskedelemben működő kereskedők számára, és elősegítheti az eredményt. Mind a Shopify, mind az Ecwid tervek tartalmazzák az üzlet részeként az elhagyott kosár-helyreállítási funkciókat.

Mindkét gyártó hasonló funkciókat kínál, mivel Ön emlékeztetőket állíthat be (saját magad számára), testreszabhatja és manuálisan küldhet e-maileket, vagy sablonok alapján beállíthat automatikus e-maileket..

Melyik a jobb?

Ezek nagyjából ugyanazok, és nagyon szükségesek a szolgáltatáshoz. A Shopify azonban az elhagyott kocsi-helyreállítást minden terv számára elérhetővé teszi, míg a Business on Ecwidnél alacsonyabb tervek nem kapják meg ezt.

Mind a Shopify, mind az Ecwid lehetővé teszi az elhagyott kosár-helyreállítási e-mailek küldését, de a Shopify vitathatatlanul kissé előnyös, egyszerűen azért, mert alacsonyabb áron nyújtja ezt a szolgáltatást – mint a POS esetében is, ez a szolgáltatás szerepel minden Shopify-tervben, még a 9 dolláros „Lite” tervet is. Az Ecwid felhasználóknak legalább 35 dolláros vagy magasabb összegű tervvel kell rendelkezniük ahhoz, hogy kihasználhassák.

5. Ügyfélszolgálat

Mind a Shopify, mind az Ecwid átfogó ügyfélszolgálatot kínál e-mailben vagy élő csevegésen keresztül. Az Ecwid ezt lehetővé teszi vegye fel a kapcsolatot telefonhívással de a megvalósításuk módja bonyolult és véleményem szerint egyszerűen nem éri meg a gondot.

Melyik a jobb?

Ez egyenletes fogadás mindkettőre.

Következtetés: Ki nyer a Shopify vagy az Ecwid között?

Mint látható, sok olyan tulajdonság, amelyekkel ez a két büszkélkedhet, valójában nagyon hasonló jellegű. Végül az a személyes preferencia kérdése, hogy hogyan akarja felajánlani a funkcionalitást, függetlenül attól, hogy benne van-e vagy sem.

Személy szerint én inkább az Ecwid felhasználói élményét szeretem, de a Shopifynak van néhány nagyon vonzó területe is, különösen a POS-integrációs rendszerükben. A mai piac számára felbecsülhetetlen értékű lehet ez a híd, amely lehetővé teszi a kiskereskedők számára a digitális és a fizikai kezelést is.

Ingyenes próbaverziók

 • Shopify – Kattintson ide, hogy ingyenesen kipróbálhassa a Shopify-ot 14 napig (hitelkártya nélkül)
 • Ecwid – Kattintson ide az Ecwid kipróbálásához
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map