Undersökning: Anställer bloggare frilansare?

De flesta känner nu någon som antingen försörjer sig som frilansare eller använder olika plattformar för att tjäna lite extra pengar. Gig-ekonomin har stigit kraftigt under de senaste åren, och det finns inga tecken på att det har avtagit.


Enligt U.S. Bureau of Labor Statistics, 16,5 miljoner människor betraktas som frilansare bara i USA. Och en Framtida arbetskraftsrapport 2018 från Upwork indikerar att nästan hälften (48%) av de amerikanska företagen för närvarande använder frilansare, upp 43% från 2017.

Globalt sett är den genomsnittliga timpriset för en frilansare $ 19. Detta måste vara tillräckligt attraktivt eftersom mer än hälften (51%) av frilansare säger att inget belopp skulle locka dem att ta ett traditionellt jobb igen.

Detta leder till vår senaste fråga: Anländer personer som “bloggar” frilansare? För att svara på detta skapade BuildThis.io en undersökning och kom med några intressanta resultat.

Användarundersökning: Hur mycket pengar spenderar bloggare på att anställa frilansare? Tipsa en vän

De 5 takeaways från vår undersökning

Vi nådde ut till en grupp av 22 bloggare för att lära sig om de använder frilansare, hur de använder dem och deras attityder till outsourcingarbete eller att hålla det internt. De fem viktigaste takeawaysna från vår undersökning var ögonöppnande.

1- 66,7% av de bloggare vi intervjuade anställer frilansare

Bloggare undersökningAnställer bloggare frilansare?

På frågan om de anställer frilansare sa en majoritet (66,7%) att de gör det. Resten (33,3%) behåller allt arbete som de utför internt.

Varför anställer inte bloggare frilansare?

Av de svarande som inte anställer frilansare var några av de vanligaste orsakerna som de gav för sitt beslut:

 • Jag tycker om att göra det själv
 • Budgetbegränsningar
 • Oro för kvaliteten på arbetet
 • Outsourcing saknar äkthet

2- 50% av bloggarna spenderar mindre än $ 500 varje månad

Hur mycket spenderar bloggare varje månad för att anställa frilansare?

Hälften (50%) av de svarande svarar att de spenderar under $ 500 per månad på frilansare. 25% spenderar mellan $ 1 001 – $ 3 000, 18,8% spenderar mellan $ 501 – $ 1 000 och de återstående 6,2% spenderar över $ 5 000 varje månad.

3- Upwork, Fiverr, Peopleperhour och Freelancer.com är mest populära bland bloggare

Var anställer bloggare sina frilansare?

Majoriteten av bloggarna vi intervjuade använder Upwork (31,3%) för att söka och anställa lämpliga frilansare. Den näst mest populära plattformen är Fiverr (18,8%), följt av Freelancer.com och Peopleperhour (båda med 12,5% respektive).

Både Upwork och Fiverr har tillsammans tagit mer än 50% av aktierna.

4- Facebook-grupper, LinkedIn och community är de andra platserna där människor letar efter outsourcing

Det finns onlineplattformar för att ansluta frilansare till klienter, men det är inte de enda platserna som dessa två grupper hittar varandra. Enligt undersökningen är de andra sätten som bloggare hittade frilansare på:

 • Facebook-grupper
 • Lokala samhällen
 • En personlig eller professionell referens
 • Linkedin

5- Den mest populära outsourcade uppgiften är webbdesignrelaterat arbete, följt av innehållsskrivning

Vilka är uppgifterna som bloggare outsourcade?

Bara för att vi undersöker bloggare, betyder det inte nödvändigtvis att de lägger ut innehållsskapande (vissa gör). Bloggar är onlineegenskaper som kräver grafik, SEO och andra specialiserade färdigheter för att överträffa sina kamrater.

Några av de vanligaste uppgifterna som bloggare outsourcerar inkluderar:

 • Design (webbplats, logotyp, annan grafik) – 81,3%
 • Innehållsskrivning – 62,5%
 • Webbutveckling – 50%
 • Sociala medier – 50%

Behöver du hjälp med att hitta och anställa frilansare?

Ibland kan det vara mer fördelaktigt att anställa en frilansare än att ha egen personal eller göra en uppgift själv. Frilansare kan arbeta där de är hemma (vanligtvis hemma), vilket minskar din omkostnad, och många har vissa specialkompetenser som de tar med sig till bordet.

Men någon som kallar sig ”frilansare” betyder inte nödvändigtvis att de kommer att ge dig vad du vill och behöver. Kom ihåg – det finns miljoner frilansare som arbetar i spelekonomin, så det finns en god chans att några av dessa arbetare är mycket bättre än andra.

Så hur hittar du den bästa talangen? Här är några tips som vi samlade in från respondenterna i undersökningen.

1. Definiera ditt räckvidd och vet vad du behöver

Det kommer att bli svårt att få kvalitetsarbete om du inte kan kommunicera det du behöver till en frilansare. Innan du anställer är det viktigt att ha en tydlig beskrivning av den uppgift du vill lägga ut. Skriv ner ditt räckvidd tydligt och ställ in tidsfrister för slutförande. Anledningen bakom är att undvika förvirringar mellan dig och frilansarna.

En annan anledning till att ha ett tydligt definierat omfång är att undvika dig själv från att vara ett omfattande kryp. Du kanske inte är medveten om att de flesta projekt överges på grund av den okontrollerbara efterfrågan och ändringar i omfattningen. Som sådan är här tips från vår svarande:

Var så detaljerad som du kan i dina krav eftersom det kommer att göra att projektet blir smidigare och förblir på rätt spår. Det hjälper också att ställa förväntningar på vad de slutliga leveranserna ska vara. – Chris Makara

Var mycket tydlig på vad du letar efter, hur det är att arbeta för dig och vad du förväntar dig när det gäller en pågående relation. Ju mer specifik du kan få, desto bättre. Jag gör det också en punkt att ange lönesatsen i min första kommunikation för att se till att vi är i samma bollpark för att inte slösa bort varandras tid. – Maddy Osman

Se till att de passar bra genom att ställa förväntningar och se till att de svarar snabbt på kommunikation. – Vinay Koshy

2. Sök runt plattformar eller ditt nätverk efter talanger

Som du kan se från undersökningsresultaten finns det många olika platser att hitta en frilansare. När du anställer på frilanssajter är ett av de mest värdefulla tips att läsa prover och recensioner. Recensioner är den bästa indikatorn på prestanda eftersom de kommer från tidigare betalande kunder som dig själv.

Här är några av de populära anställningsplattformarna där du kan börja leta efter talanger:

Odesk

upwork - plattformar för att anställa frilansareUpwork är den främsta frilansande plattformen där du kan leta efter skickliga frilansare och professionella byråer för alla typer av uppgifter och projekt (besök online).

Fiverr

fiverr - frilansande plattformFiverr är en frilansande gemenskap med många begåvade frilansare och proffs. Ofta erbjuder Fiverr snabba, kortvariga och budgettjänster som många arbetsgivare föredrog (besök online).

Om du vill gräva djupare skillnaden mellan båda plattformarna, läs vår artikel Upwork vs Fiverr. Men du kanske behöver frilansarna att arbeta med den specifika plattformen som en av våra svarande här:

Jag är inte speciell, jag bryr mig bara om att de tar SimbiRicky

Förutom plattformarna, vad våra svarande har att säga när de söker efter frilansande kandidater?

1) Forskning först om VA. Hur fungerar de? Hur vill de få betalt? Hur mycket tid kommer de att investera? Hur mycket engagemang frågar de från dig? 2) Om du letar efter VA så säger jag inte gå till billig. Kom alltid ihåg att kvalitet inte kommer med mindre. Du får vad du betalar för. Det är mitt största lärande hittills. 3) Kontrollera recensioner om du anlitar en exp VA. Men tveka inte att arbeta med en ny. New VA arbetar så hårt för att göra dig lycklig. 4. Ingen förhandling med nya VA. – Bhawana

Det första med någon webbutveckling är att välja rätt outsourcingpartner. Be dem sedan om tidigare referenser, till exempel klienter och tidigare produkter. Glöm inte att utvärdera kommunikationsflödet eftersom det är smärtsamt och tidskrävande att gå igenom klagprocessen. – Jerry Low

Kvalitet på utfört arbete och aktualitet – Enstine Muki

Erfarenhet och prissättning – Azlinas Miswan

3. Matcha dina krav till deras erfarenhet

Om du behöver någon för att koda om din webbplats kanske du vill anställa en kodare istället för en grafisk formgivare. Du kanske vill ha någon som kan hantera din ekonomiska redovisning med BigCommerce istället för traditionellt bokföring.

Med andra ord matcha jobbet med frilansarens färdigheter och erfarenhet. Om du har ett tydligt krav skrivet, som det jag nämnde vid första punkten, kan du bläddra igenom frilansarprofilerna för att hitta lämpliga kandidater.

Ett exempel på en frilansarprofil och erfarenheter som kandidaten har. Läs noga för att ta reda på om det är rätt kandidat för din uppgift (källa).

Om du letar efter frilansare med specifika kompetensuppsättningar, här är ett exempel på nischfrilansplattform:

Codeable

Kodbar - frilansplattformKodbar är freelancing-plattformen för dem som behöver WordPress-färdigheter. På Codeable kan du hitta WordPress-experter som kan hjälpa dig med WordPress-relaterade problem (besök online).

Utöver det här är vad några av bloggarna har att säga om detta:

Gör först din forskning. Kolla in deras portfölj och prata för att se till att frilansarna kan göra det du anställer dem för. För det andra, ha en tydlig kort och tydlig tidsfrist. Ställ alltid in tidsfristen ett par dagar innan du behöver innehåll för att ge lite vridrum. – Sharon Hurley Hall

Leta efter en erfaren frilansare som har rätt kompetens för ditt jobb. – Bill Acholla

Glöm inte att intervjua dem. – Joe Kok

4. Sortera genom frilansare och intervjua dem

Det stämmer, glöm inte att intervjua den kortlistade kandidaten!

Eftersom du troligtvis får mycket intresse för dina positioner eller projekt, vill du intervjua dina slutkandidater innan du anställer någon. Här är några frågor du kan ställa innan du bestämmer dig:

 • Hur skulle din sista kund betygsätta dig?
 • Vad är din typiska vändningstid??
 • Hur kommer du att hålla mig uppdaterad?
 • Vilken tidszon arbetar du i?
 • Hur ser du denna position på lång sikt?

Var uppmärksam på deras svar och antar inte att kandidaterna har samma arbetskultur med dig. Med dessa grundläggande frågor kan du lära dig mer om kandidaterna och lägga grunden för bättre outsourcing-relationer.

Ytterligare tips från vår respondent i denna fråga inkluderar:

Ta dig tid att noggrant veta människor. När du anställer på frilanssajter – och särskilt när du anställer författare – kommer du ofta att stöta på situationer där de delade proverna inte är saker som den sökande har skrivit. Du kommer också att stöta på scenarier där sökande delar prover av saker som de faktiskt har skrivit, men att de har blivit så kraftigt redigerade av någon annan att de slutliga utkasten skiljer sig natt och dag från de ursprungliga artiklarna. – Tabitha Naylor

Jag föredrar att anställa några och sedan ge dem alla samma uppgift att hitta det bästa bland de kortlistade. Se också till att du har något konstigt i din arbetsbeskrivning för att filtrera bort dem som inte läser hela saken (ex: starta ditt följebrev med Irlands huvudstad) – Khalid Farhan

5. Upprätta ett långsiktigt förhållande

Att anställa en frilansare är lite arbete, så det är inte något du vill upprepa varje gång du behöver någon uppgift. Det finns värde i att upprätta långsiktiga relationer med dessa arbetare.

Om du vill bygga en långsiktig relation med frilansare är här statistik du måste vara medveten om. Enligt MBO Partners, frilansarna förväntar sig mer av sin klient, annat än monetära, till exempel:

 • För att få sitt arbete värderat – 96%
 • Kontroll över deras schema – 89%
 • Kontroll över deras arbete – 88%
 • Att behandlas som en teammedlem – 83%

Kort sagt måste du lita på deras expertis.

Här är några ytterligare tankar från en av de svarande:

Tänk långsiktigt när du anställer någon. Ta inte någon på bara en eller två månader (eller för 1 eller 2 projekt). Träna dem, lära av dem och försök att hålla dem så länge som möjligt. Det bygger inte bara på en hälsosammare relation, utan de tar ditt arbete verkligen på allvar. – Anil Agarwal

6. Ta inte ett beslut baserat på priset ensam

Att använda en frilansare kan vara ett prisvärt sätt att få arbete på din blogg, men det betyder inte att du väljer det billigaste alternativet. Istället vill du ha erfarna frilansare som kan passa dina behov.

Du kan hitta en slumpmässig frilansare som kan lösa ditt problem till halva priset för en erfaren person. Men chanserna är att resultatet av lösningen också kommer att vara klart mindre professionell.

Så här säger en av de svarande i undersökningen:

Samma som “köp trevligt så att du inte köper två gånger” – anställ goda frilansare, så du spenderar inte mer för att fixa dåligt arbete. – Suraya

Behöver du hjälp med att anställa frilansare? Ta inte ditt beslut baserat på priset enbart. Lär dig varför. Tipsa en vän

Slutgiltiga tankar

Inte alla företag (blogga är ett företag) är angelägna om att anställa frilansare, men du kan inte göra allt själv och förväntar dig att ha en ledig minut på dagen. Lyckligtvis har teknik skapat en grundläggande förändring i hur vi närmar oss arbete, vilket innebär att du kan få kvalitetshjälp för din blogg till ett överkomligt pris.

Låt oss dock se vad som är några av anledningarna till att bloggare inte anställer frilansare:

Att skriva är så enkelt och roligt för mig att jag gör det själv. Jag har skrivit över 10 000 artiklar under min online-karriär så jag skriver gratis och enkelt – Ryan Biddulp

Jag tror att äkthet är nyckeln till framgång, särskilt när vi pratar om innehållsmarknadsföring. Jag rekommenderar alltid att bloggare publicerar inlägg som talar om sina erfarenheter, åsikter och kunskap. Och det är därför jag inte föredrar att anställa slumpmässiga frilansare för mina innehållsbehov. – Shane Barker

Publiken är intelligent. De kommer att märka till och med den minsta tonskiftet och den till synes bristande äktheten. Det är viktigt för mig att kommunicera min sanning och det är något som kan uppnås genom att anställa frilansare. – Rhode InStyle

Jag behöver inte en för tillfället. Jag kommer att göra det i framtiden och jag är bekymrad över att det kommer att ta för mycket tid att träna dem för det jag behöver. – Ileane B. Smith

Budgetbegränsning och kvalitet på skrivandet – Yan Jian

För att jag kunde göra det själv. – Wong Zhi Xin

Även om du har varit en av de som är mest motståndskraftiga mot att anställa en frilansare, borde dessa resultat vara eftertänksamt. Dina kamrater använder allt mer onlineplattformar och andra resurser för att få kontakt med proffs för att öka kvaliteten på deras webbplatser och förbättra den totala upplevelsen för deras webbplatsbesökare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map