Spocket levererar dropshipping på en annan nivå

Som ett relativt nytt företag, Spocket kunde lätt ha misstagits som ännu en hungrig start som försöker göra det stort på den lukrativa marknaden för dropshipping-tjänster.


Men när vi fick prata med VD Saba Mohebpour, det gick upp för oss att de inte bara är ett annat teknikföretag som vill göra sin stora paus. I själva verket har Spocket ledat anklagelsen för att revolutionera hur dropshipping hanteras och har haft framgången att följa med det.

Vår intervju går djupt in i ursprunget till Spocket och hur de ställer sig in för framgång genom att stå ute i ett hav av dropshipping-tjänster medan de fortfarande passar in.

Hemsidan för Spocket

The Origins of Spocket

Medan företaget officiellt grundades 2017 hade idén för Spocket varit i verk av VD och grundare Saba Mohebpour under hans college dagar tillbaka i UBC.

Mohebpour påminner uppriktigt om hur en YouTube-video har varit katalysatorn för honom att våga sig in i programmeringsvärlden.

(Jag var) inspirerad av en YouTube-video av en 17-åring som sålde en app till Yahoo, jag började lära mig programmering och startade en app som heter Vendchat. Medan vi var tvungna att stänga av det lärde jag mig mycket genom erfarenheten och voila! Spocket föddes.

Men innan Spocket faktiskt kunde starta var det frågan om att lära känna e-handelsmarknaden och försöka bryta sig in i branschen.

För Mohebpour och team var det logiska steget att etablera en onlinebutik, men de insåg snart att hitta tillförlitliga leverantörer, manuellt beställde varje produkt, innehar lager: allt verkade oerhört opraktiskt för ett företag som fortfarande försöker hitta sin fot.

Saba Mohebpour, grundare av Spocket, och teamet.

Det var under hans forskning som Mohebpour insåg att lagra var ett enormt problem för ett antal detaljhandlare. Detta var den gnista som behövdes för att skapa grunden för Spocket: en lösning utan risk för e-handel.

Som med de flesta nystartade företag, fick Spocket ta itu med några bulor längs vägen innan de etablerade sig, men en särskild vägbul var helt ur deras händer. Det var under Seattle Techstars-program, som företaget accepterades för i december 2017, att Mohebpour hade problem med att delta på grund av striktare resepolicy.

Tack och lov fungerade allt i slutändan.

”Att vara en iransk medborgare på den tiden och med Trumps nya politik på plats – jag kunde inte göra det. Men mitt team deltog på företagets vägnar! Vi har just erövrat nya höjder sedan dess – från vår fantastiska finansieringsrunda till ökningen av antalet detaljhandlare på vår plattform. Det är ett extremt spännande projekt! “, Tillade han.

Står ut medan du passar in

Naturligtvis var det att sätta sin fot i dropshipping-industrin mer än bara att skapa ett företag och tillhandahålla en tjänst för det. Teamet hos Spocket var tvungen att förstå vilka problem som ligger längre än ”att hålla lager” och ”hålla riskerna nere” för en onlinebutik.

Om de ville sticka ut bland havet av dropshipping-tjänster och passa perfekt in med en klient- eller kundbehov, behövde de förstå vad som är de största problemen i dropshipping och hur Spocket avser att hantera dem annorlunda.

Dropshipping har i allmänhet begränsats till kinesiska leverantörer. De månader långa leveranstiderna fungerar inte exakt i detta århundrade med omedelbar tillfredsställelse. För att återförsäljare ska ha en rättvis chans att lyckas inför jättar som Amazon, måste leveranstiderna vara korta och konkurrenskraftiga.

Företräde för lokala produkter, tillsammans med kvalitetstestade, etiskt tillverkade produkter ökar, och med tanke på det har vi ombord leverantörer främst från USA och EU för att minska leveranstiden och se till att kvalitet inte är ett problem.

Att positionera sig som en tjänst som inte bara ger bättre leveranstider utan också lokala produkter av hög kvalitet gör dem ett steg över den genomsnittliga dropshipping-tjänsten.

Fickplan och prissättning från mars 2019 (källa)

Men teamet på Spocket var inte nöjd med det. I synnerhet Mohebpour insåg att många av leverantörernas förpackningar tenderar att överskugga detaljistens varumärke. För att bekämpa det har de skapat partnerskap med viktiga leverantörer så att endast neutrala paket används, och återförsäljarens faktura läggs till i rutan av leverantören.

För att lägga till körsbäret ovanpå gör Spocket det enkelt för köpmännen att kontrollera produkterna själva innan de lägger till det i sin butik med hjälp av provorder som finns tillgängliga direkt på deras söksida.

Genom att hantera alla dessa problem och tillhandahålla en tjänst som levererar både kvalitet och snabbhet, ställer Spocket sig in för att bli den ultimata dropshipping-tjänsten för onlinehandlare.

Inte bara en tjänst, utan en lösning

Trots att Spocket körde på alla cylindrar förlorade Mohebpour och hans team aldrig synen på det företaget siktade på att bli. Och det ska vara mer än bara ett serviceföretag utan snarare en lösning för detaljhandlare.

Det innebar att knäcka huvuden för att lösa en fråga som har plågat onlinebutiker under lång tid.

Vi löser $ 1,1 biljoner problemet med lagerförvrängning, skapar en tjänst som gör det möjligt för entreprenörer att bygga sitt varumärke medan dropshipping, källkvalitetsprodukter från lokala leverantörer och snabb leverans.

Spocket automatiserar alla “tråkiga” affärer så att detaljister kan fokusera på marknadsföring, varumärke och konverteringar.

Det är en enorm uppgift för ett företag som bara är över ett år gammalt (!) Men för Spocket handlar det inte bara om att vara en annan framgångshistoria, det handlar också om att överbrygga klyftan mellan detaljister och den digitala marknaden.

“Vi har varit en del av denna stora e-handelsrevolution som gör att alla med internetanslutning kan starta en butik och göra den stor. Vi ser till att din upplevelse som återförsäljare är utan hicka inom området för inköp och leverans! “

Produktplattform hjälper återförsäljare att köpa produkter

Men i slutet av dagen, vad som motiverar Spocket är deras användare och Mohebpour berättar hur viktigt och glädjande det är att se återförsäljare som använder Spocket för sina onlinebedrifter.

”Vår största motivation är att stärka entreprenörer: att bevittna tusentals återförsäljare som sparkar igång sina företag genom Spocket är surrealistiskt. Vi är oerhört tacksamma och förfärliga över antalet fantastiska butiker som lagerför Spocket-produkter och gör dem till sina egna med sin unika stil. ”

Med en noll kostnad på förhand, automatiserad bearbetning och verifierade produkter har Spocket kunnat minska butiksbyggnadstiden med hälften och ge tillförlitliga källor för återförsäljare: de effekter som de faktiskt har på marknaden gör att de pressar för att uppnå mer!

Uppnå framgång och bryta milstolpar

Spocket har bara funnits i ungefär ett år men redan har de lyckats slå upp ganska många milstolpar och framgångar. VD Mohebpour påminner uppriktigt om hur de lyckades få investerare under Techstars-programmet och utvidgas till WooCommerce.

Spockes hela resa har varit en enorm berg-och dalbana – med min oförmåga att gå till Techstars-programmet, trots att jag började avsluta en runda på 1,5 miljoner med investerare som Mistral Venture Partners, 7 Gate Ventures, Panache Ventures och Plug and Play-acceleratorn.

… vi expanderade till WooCommerce förra månaden (augusti 2018), vilket gav fler återförsäljare chansen att effektivisera sin verksamhet, och det är en stor milstolpe.

Spocket Shopify-appen (ladda ner)

Spocket WordPress-plugin (ladda ner)

En annan enorm milstolpe för Spocket nådde 25 000 detaljister på mindre än ett år, med antalet fortfarande stark. Det räcker med att säga att deras hårda arbete lönar sig.

Idag stöder Spocket detaljister över alla fem kontinenter genom att hjälpa dem att lansera och skala sina onlinebutiker. När det gäller teamet själva har de utvidgats från ett team med två medlemmar med en central plats i Vancouver till 11 medlemmar med designers i Indien, utvecklare i Brasilien och verksamhet i Filippinerna. Samtliga visar också företagets styrka i mångfald.

Bygg för framtiden (och för användarna)

Så mycket framgång som Spocket för närvarande har, har Mohebpour och team fortfarande ögon på framtiden, som de planerar stora saker för företaget.
Saba Mohebpour, grundare av Spocket

”Vi planerar att föra Spocket till andra plattformar, förutom WooCommerce och Shopify, så att oavsett var en entreprenör är på internet, kan de växa snabbare med Spocket.

Vi är angelägna om att bygga en kunskapsbas för återförsäljare att hänvisa till när de börjar på denna episka resa, och viktigast av allt ser vi fram emot att tillhandahålla snabba lösningar till fler detaljhandlare runt om i världen. ”

En viktig del i att bygga en bättre plattform med Spocket är att förstå deras användare. För små till medelstora företag innebär det att de positionerar sig som en perfekt plattform för att hjälpa användare att växa sin verksamhet.

Spocket är byggt för att hjälpa små till medelstora företag.

När företag växer blir det ganska svårt att spåra inventering eller individuell process varje beställning: vi hanterar och automatiserar allt manuellt arbete, så att köpmännen kan lägga all sin uppmärksamhet på reklam, marknadsföring, butikoptimering, kundbehållning: allt viktigt delar av att driva en framgångsrik onlinebutik.

Mohebpour fortsätter, ”Återförsäljare kan lägga till produkter från flera leverantörer utan krångel med behörigheter och kontrakt eftersom vi har hanterat det: detta gör det möjligt för ett större sortiment av produkter att finnas tillgängliga för återförsäljare, för att inte nämna, våra exklusiva djupt rabatterade priser. Snabbare, smidigare och bättre företag har varit resultatet av Spocket! ”

Dropshipping på en annan nivå

Det är svårt för något företag eller startup att sticker ut när du står inför ett hav av konkurrenter, men trots att det bara är ett år gammalt har Spocket lyckats inte bara göra det med sin dropshipping-tjänst, de gör det i stort olika nivå.

Men att nå den nivån av framgång var inte lätt och det var allt beroende av som ett verkligt passionerat team. VD Saba Mohebpour säger att det är bäst när han beskriver folket på Spocket:

Vi är ett team som består av passionerade, nyfikna människor från hela världen; vi lyssnar på våra kunder och är ständigt engagerade i att utveckla Spocket till en bättre version av sig själv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map