Hur man skapar en spelapp gratis online (och verktyg för att komma igång)

Har du någonsin undrat varför mobilspelappar är så populära? Det finns naturligtvis en anledning till det. Den mobila spelindustrin betraktas som den mest lukrativa och största affärsmöjligheten för potentiella intäkter. Fler och fler företag som utnyttjar mobilappar sedan den globala spelmarknaden förväntas generera 152,1 miljarder dollar 2019.


De ständigt växande siffrorna uppmuntrar företag att producera mycket engagerande mobila spelappar för marknadsföring. Eftersom lönsamhet är det viktigaste hänsynet till att utveckla mobilspel-appen.

Därför är det absolut nödvändigt att skapa ett mobilspel med mycket fängslande och beroendeframkallande funktioner och slående användarupplevelser läggs definitivt till i denna lista med mest önskade funktioner.

I den här artikeln kommer du att utforska hur man framgångsrikt skapar en mobil spelapp. Låt oss börja med dessa framgångshistorier för din inspiration.

Världens mest framgångsrika mobilspelappar

1. Candy Crush

candy crush - hur man gör en mobilspel-app gratisKälla: Polygon

Candy Crush lanserades i juni 2016, och fram till idag är spelet fortfarande folkets favorit och visar inga tecken på stopp ännu. Hemligheten bakom framgången med Candy Crush är det enkla konceptet som gör att spelarna kommer tillbaka för mer.

Ursprungligen tillåter spelet användare att helt enkelt matcha de tre samma färggodisarna. Användarna fann tillfredsställelse efter att ha slutfört varje nivå. Senare, när användare passerar olika nivåer, börjar de låsa upp olika funktioner som är spelets beroendeframkallande kraft. Användare måste också skicka Candy Crush-förfrågningar till vännerna för att låsa upp liv. Sammantaget är färger, design, ljudeffekter och funktioner ganska engagerande och blir orsaken till appens framgång.

2. Clash of Clans

Clash of clans - hur man gör en mobilspel-app gratisKälla: Reddit

Appen Clash of Clans som drivs av Supercell förvandlades till megasäljaren-appen 2012. Appens framgångshemlighet är dess multiplayer-funktion, bra spel, koncept, grafik och användbarhet. Dessutom genererade både Clash Royale och Clash of Clans en vinst på 635 miljoner dollar på intäkter på 1,6 miljarder dollar 2018.

Dessa var få exempel på världens mest framgångsrika mobilspelappar som fick stora intäkter. Nu måste du fundera på att skapa din spelapp, eller hur? Om ja, här är en fullständig sammanfattning som beskriver sätten att framgångsrikt göra en gratis spelapp.

Hur man gör en spelapp gratis

Innan du tar dig på mobilspel-app utvecklingsresa, låt oss förklara för dig något viktigt. Oftast skapar många av oss mobila spelappar för att generera lite inkomst, och för det behöver du en rak intjäningsstrategi.

Skapa intäktsstrategi för din mobilspelapp

Om du skapar din mobila spelapp för vinständamålet måste du först skapa din intäktsstrategi. Intäktsstrategin hjälper dig att ta reda på hur du kan uppnå maximal nytta av appen.

När du utvecklar ett mobilspel investerar du också några kostnader för att återställa det måste du ha en intäktsstrategi. För att utforma den upprättstående intäktsstrategin, välj bland följande vanligaste sätt.

 • Inköp i appen – Köp i appen är ett bra sätt att tjäna vinst från spelare. Inköpet i appen är en metod som gör det möjligt för spelare att köpa virtuella produkter för det specifika spelet genom vilket utvecklare kan generera pengar.
 • Inkludera annonsinnehållet – Ett annat bra sätt att generera intäkter från spelappar är en annons. Du kan kombinera annonser med köp i appen. Tillsammans kommer båda strategierna att fungera otroligt, men se till att inkludera de mest relevanta annonserna, annars får du inte de önskade resultaten.
 • Premiumversioner – Premiumversioner gör det möjligt för spelarna att ta en demo av din produkt och sedan betala om de vill spela ytterligare.

Verktyg att komma igång med

För att utveckla ditt nästa mobilspel, ta en titt på den här snabbguiden som visar dig några viktiga verktyg för att skapa din spelapp.

1. En dator

Först och främst behöver du ett system för att installera spelmotorn på den. Du kan ha en PC eller Mac för det. Tänk på att det finns vissa spelmotorer som bara fungerar på en PC eller Mac, de stöder inte båda systemen.

2. En smartphone

Nästa sak du behöver är definitivt en eller två smartphones för att testa spelet på din plattform. Om du vill köra din app på både Android och iPhone är det värt att se till att den fungerar bra på båda plattformarna.

3. Ett utvecklarkonto

Ett utvecklarkonto krävs om du vill skicka in din spelapp. Inlämning i Play Store kräver $ 25 för livet och $ 99 per år för App Store. Det liknar inte App-tillverkare, du måste vara ansvarig för uppdateringarna för att se till att spelet körs på alla enheter. Detta kan kräva olika nya uppdateringar varje år.

4. Verktyg för att designa spelet

Oavsett om du är villig att utveckla ett 2D- eller 3D-spel måste du behöva robusta speltillgångar för att det ska stå ut på marknaden. Speltillgångarna kan inkludera spelkaraktärer, musik, bakgrund och menyer.

5. Webbhotell

Beroende på spel-appens art, om ditt spel kräver att du lagrar data online som användarprofiler, aktivitetshistorik osv, är en pålitlig webbhotell nödvändig. Värdet kan komma i många former, från databaslagring till serverprestanda, vad du behöver beror mycket på den funktion du utvecklar.

Annars, om en standard fristående offline-app som Tetris, behöver den inte.

6. Spelmotor

Spelmotorn är det viktigaste verktyget för att utveckla din mobilspelapp. Det finns olika spelmotorer tillgängliga på marknaden beroende på dina spelapp-krav; du kan välja mellan den mest grundläggande till extremt sofistikerade spelmotorn.

Du kan kategorisera din spelmotor baserat på följande funktioner:

Spelmall

Spelmallen är sättet att komma igång. Det gör att du inte kan göra flera ändringar förutom tecken, musik och bakgrund. För att välja spelmallar kan du kolla in många onlinelösningar som AppyPie eller ChupaMobile.

Dessutom finns det få WordPress-spelmallar som kommer att vara till nytta för nybörjare. Några bra exempel nämns nedan:

Arcane mobilspel app mallHemlig mobilspel app mall

Spela den robusta WordPress-spelmallen med fantastiska funktioner och alternativ för att skapa massiva spelgemenskaper. Det är en bra mall för dig som vill skapa turneringar och lagkrig. Huvudfunktionerna i Arcane-mallen är:

 • Enkla lagkrig och turneringar
 • Anpassade användarprofiler
 • Anpassade team-sidor
 • Främre former
 • Helt lyhörd design
 • Visuell kompositör PB
 • Sidfotalternativ
 • Obegränsade färger
 • SEO-alternativ
 • Cross-browser kompatibel
 • Animerade bilder och ikoner
 • Ett klick installera

eSport mobilspelmalleSport mobilspel app mall

eSport är en annan mallwebbplats som passar nybörjare. Den levereras med ett oklanderligt material som är färdigt att använda som gör att du kan göra saker på ditt sätt samtidigt som du uppdaterar utseendet som du vill. eSport erbjuder robusta funktioner inklusive: obegränsad spel, fixturer, spelare och reglage, sponsorsektion, listan med funktioner kan vara oändlig.

Dra och släpp

För nybörjare är dra och släpp en lämplig metod. Det ger dig en lista över åtgärder och du behöver bara tillämpa den på dina spelobjekt. Anta att om du utvecklar en 2D-kvadrat kommer drag-and-drop-metoden att leda dig med några riktningar. Det kommer att visa att om du trycker på någon specifik tangent kommer din fyrkant att börja hoppa.

Visual Scripting

Visuell skriptning är en enkel process som ger möjlighet att koda utan kodning. Det är en avancerad lösning som låter dig skapa noder som representerar åtgärder för dina spelobjekt. Det visar ett diagram som representerar varje aktivitet som äger rum i ditt spelfönster.

Kodning

Nu är den viktigaste funktionen i spelmotorn kodning. Om du bara vill utveckla en app för intjäningsändamålet kan du välja en spelmotor som erbjuder enkelt skriptspråk som är lätt att förstå för nybörjare. Men om du vill se dig själv som en professionell utvecklare måste du börja lära dig att koda för en spelapp.

Läs tips av @CubixWorldwide – Verktygen och spelmallarna för att göra en spelapp gratis. Tipsa en vän

Exempel på spelmotorer

Som nämnts tidigare är spelmotorn det viktigaste när du gör din spelapp. Om du inte har någon aning om vilken spelmotor som är bäst för dig, titta snabbt på några rekommendationer.

1. GameSalad

Spelsallad - Exempel på spelmotorKälla VB

Det är bra för nybörjare. GameSalad har drag-and-drop-meny med ett intuitivt gränssnitt. Det bästa är att den innehåller en mobilvisare som låter dig testa ditt spel på olika enheter.

2. BuildBox

BuildBox - Exempel på spelmotorKälla: BuildBox

BuildBox är en ny spelmotor och listade 100 spel med sin plattform och få av spelen fick toppnedladdningar i App Store inklusive The Line Zen och Color Switch. BuildBox består av flera funktioner inklusive dra och släpp, spelmallar, bra UI, 2D-grafik (sprites) redaktör och animatör.

3. GameBuilder Studio

Gamebuilder Studio - exempel på spelmotorKälla: Gamebuilder Studio

GameBuilder Studio använder visuella skript därför, för att komma igång med det måste du kolla in alla videouppgifter bara för att få grunderna. GameBuilder Studio innebär följande funktioner visuell redigerare, spelfysik, pluginmarknad, bra tutorials, 2D-animationer.

4. CryEngine

Cry Engine - exempel på spelmotorKälla: Cry Engine

CryEngine är en allt-i-ett-spelmotor som ger användarna full motorkällkod tillsammans med kompletta funktioner utan royalty, inga skyldigheter och inga licensavgifter i gengäld. CryEngine-funktionerna inkluderar Sandbox och verktyg, Visuals, karaktärer och animationer, plattformar och Audio / fysik.

5. Godot Engine

Godot Engine - exempel på spelmotorKälla: GitHub

Godot Engine är en avancerad, kraftfull spelmotor. Det är en multi-plattform, 2D och 3D open source spelmotor. Godot Engine tillhandahåller en uppsättning detaljerade verktyg inklusive noder för olika anpassade beteenden, flexibelt scensystem, visuell redigerare, live redigering och andra anpassade verktyg. Det är bra att skapa mycket professionella mobilspel-appar.

Använd dessa spelmotorer för att skapa gratis spelappar >> GameSalad, BuildBox, CryEngine, etc. Utforska mer. Tipsa en vän

Var redo att skapa din nästa spelapp

Mobilspel är tillräckligt intressanta inte bara för spelarna utan också för utvecklarna. Om du inte är för mycket i utvecklingsprocessen finns det tillgängliga plattformar som inte kräver kodning och du kan skapa en underbar produkt med hjälp av några färdiga mallar.

I fallet om spelutveckling är din passion kan du lära dig att koda med miljoner tillgängliga online-resurser. Ta dig lite tid att skapa nästa största mobilspel-app och njut av din skapelse. Det kan vara en chans att förvandla din mobilspel-app till en lönsam verksamhet.

Rameez Ramzan är assistentchef – Digital marknadsföring på Cubix, ett Washington-baserat känt programvaru- och produktutvecklingsföretag. Han är specialiserad på betald marknadsföring, SEO och SMM och webbplatsrevisioner för att hjälpa webbplatser att prestera bättre. Anslut med Rameez på Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map