Hogyan készítsünk játékalkalmazást ingyen online (és eszközök az induláshoz)

Gondolkodjon azon azon, hogy a mobil játék-alkalmazások miért olyan népszerűek? Ennek természetesen van oka. A mobil szerencsejáték-iparágot tekintik a legjövedelmezőbbnek és a legnagyobb üzleti lehetőségnek a potenciális bevétel szempontjából. Egyre több vállalkozás használja ki a mobil szerencsejáték-alkalmazásokat, mivel a globális játékpiac várhatóan 152,1 milliárd dollárt generál 2019.


Az egyre növekvő számok arra ösztönzik a vállalkozásokat, hogy nagyon vonzó mobiljáték-alkalmazásokat készítsenek márkaösztönzés céljából. Mivel a jövedelmezőség a kulcstényező a mobil szerencsejáték-alkalmazás fejlesztésében.

Ezért elengedhetetlen egy olyan játék létrehozása, amely rendkívül magával ragadó és addiktív funkciókkal rendelkezik, és feltűnő felhasználói élményekkel egészül ki a legkeresettebb funkciók listáján..

Ebben a cikkben meg fogja vizsgálni, hogyan lehet sikeresen elkészíteni egy mobil játék alkalmazást. Kezdjük ezekkel a sikertörténetekkel inspirációnk érdekében.

A világ legsikeresebb mobiljáték-alkalmazásai

1. Candy Crush

cukorka összetörni - hogyan lehet egy ingyenes mobil alkalmazás alkalmazást készíteniForrás: Poligon

A Candy Crush 2016 júniusában indult, és a mai napig a játék továbbra is az emberek kedvence, még nem mutatott megállási jeleket. A Candy Crush sikerének titka az egyszerű koncepció, amely a játékosokat még több visszatéréshez tartja.

A játék kezdetben lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen megfeleljenek a három azonos színű édességnek. A felhasználók minden szint elvégzése után elégedettséget találtak. Később, amikor a felhasználók különböző szinteket haladnak át, akkor elkezdenek felszabadítani a különböző funkciókat, ami a játék addiktív ereje. A felhasználóknak Candy Crush kéréseket is el kellett küldeniük a barátoknak, hogy életüket felszabadítsák. Összességében a színek, a formatervezés, a hanghatások és a funkciók meglehetősen vonzóak, és az alkalmazás sikerének okaivá válnak.

2. Klánok összecsapása

Klánok összecsapása - hogyan készíthetünk ingyenes játékot mobil alkalmazáshozForrás: Reddit

A Supercell által működtetett Clash of Clans alkalmazás 2012-es megalapozott alkalmazásává vált. Az alkalmazás sikerének titka a multiplayer funkció, a jó játékmenet, a koncepció, a grafika és a használhatóság. Ezenkívül mind a Clash Royale, mind a Clash of Clans 635 millió dolláros nyereséget generált a 2018. évi 1,6 milliárd dolláros bevétel mellett..

Ez volt néhány példa a világ legsikeresebb mobiljáték-alkalmazásaira, amelyek nagy bevételt szereztek. Most gondolkodnia kell a játékalkalmazás létrehozásáról? Ha igen, akkor itt van egy teljes lebontás, amely ismerteti az ingyenes játék alkalmazás sikeres elkészítésének módjait.

Hogyan készítsünk egy játékalkalmazást ingyen

Mielőtt elkezdené mobil játék alkalmazás fejlesztési út, magyarázza el neked valami fontosat. Leginkább sokan mobil játékszervezeteket hoznak létre, hogy bevételt generáljanak, és ehhez egyenes bevételszerzési stratégiára van szüksége.

Hozzon létre bevételszerzési stratégiát mobiljáték-alkalmazásához

Ha a mobil szerencsejáték-alkalmazást profitcélra hozza létre, akkor először létre kell hoznia bevételszerzési stratégiáját. A bevételszerzési stratégia segít kitalálni, hogy miként érheti el az alkalmazás maximális előnyeit.

Emellett egy mobil játék fejlesztésekor költségeket kell befektetnie, és ennek visszaszerzéséhez bevételszerzési stratégiával kell rendelkeznie. A függőleges bevételszerzési stratégia megtervezéséhez válassza a következő leggyakoribb lehetőségeket.

 • Alkalmazáson belüli vásárlások – Az alkalmazáson belüli vásárlás jó módja annak, hogy profitot szerezzenek a játékosoktól. Az alkalmazáson belüli vásárlás olyan megközelítés, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy virtuális termékeket vásároljanak az adott játékhoz, amelyen keresztül a fejlesztők pénzt generálhatnak.
 • Adja hozzá a hirdetés tartalmát – A játékprogramokból származó jövedelemszerzés másik nagyszerű módja egy hirdetés. Kombinálhatja a hirdetéseket az alkalmazáson belüli vásárlásokkal. Mindkét stratégia hihetetlenül jól fog működni, de feltétlenül tartalmazza a legrelevánsabb hirdetéseket, különben nem kapja meg a kívánt eredményeket.
 • Prémium verziók – A prémium verziók lehetővé teszik a játékosok számára, hogy bemutassák az Ön termékét, majd fizetjenek, ha tovább akarnak játszani.

Eszközök az induláshoz

A következő mobiljáték fejlesztéséhez tekintse át ezt a rövid útmutatót, amely megmutatja néhány alapvető eszközt a játékalkalmazás létrehozásához.

1. Számítógép

Mindenekelőtt szüksége lesz egy rendszerre a játékmotor telepítéséhez. Ehhez rendelkezhet PC-vel vagy Mac-del. Ne feledje, hogy vannak olyan játékmotorok, amelyek csak PC-n vagy Mac-ben működnek, nem támogatják mindkét rendszert.

2. Okostelefon

A következő dolog, amire szüksége lesz, határozottan egy vagy két okostelefon, hogy tesztelje a játékot a kívánt platformon. Ha az alkalmazást Androidon és iPhoneon egyaránt szeretné futtatni, érdemes biztosítani, hogy az mindkét platformon jól működjön.

3. Fejlesztői fiók

Fejlesztői fiókra van szükség, ha el szeretné küldeni a játékkal kapcsolatos alkalmazását. A Play Áruházban történő benyújtás 25 dollárt igényel az életért, és évi 99 dollárt az App Store számára. Nem hasonlít az alkalmazáskészítőkhöz, felelősséget kell vállalnia a frissítésekért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a játék minden eszközön fut-e. Ehhez évente különféle új frissítésekre lehet szükség.

4. A játék megtervezéséhez szükséges eszközök

Nem számít, ha hajlandó kifejleszteni egy 2D vagy 3D játékot, robusztus játékeszközökre van szüksége, hogy kiemelkedjen a piacon. A játékeszközök tartalmazhatnak játékkaraktereket, zenét, hátteret és menüket.

5. Webtárhely

A játék alkalmazás jellegétől függ, ha a játékhoz online adatokat kell tárolnia, például felhasználói profilokat, tevékenységi előzményeket stb., Akkor megbízható webtárhely szükséges. A tárhely sokféle formában elérhető, az adatbázis tárolásától a szerver teljesítményéig, amire szükséged van, nagyban függ a kifejlesztett funkciótól.

Ellenkező esetben, ha egy szokásos önálló offline játék-alkalmazás, például a Tetris, akkor erre nincs szüksége.

6. Játékmotor

A játékmotor a mobil játék-alkalmazás fejlesztésének legfontosabb eszköze. A játék alkalmazás igényeitől függően különféle játékmotorok érhetők el a piacon; választhat a legalapvetőbb és a legkifinomultabb játékmotor közül.

A játékmotorokat a következő szolgáltatások alapján kategorizálhatja:

Játék sablon

A játék sablonja az indulás módja. A karakterek, a zene és a háttér kivételével számos változtatást nem tesz lehetővé. A játéksablonok kiválasztásához számos online megoldást megnézhet, például AppyPie vagy a ChupaMobile.

Ezenkívül van néhány WordPress játéksablon, amelyek hasznosak lehetnek a kezdőknek, néhány jó példát említünk az alábbiakban:

Arcane mobil játék app sablonMisztikus mobil játék app sablon

Az Arcane robosztus WordPress játéksablon fantasztikus funkciókkal és lehetőségekkel jár, hogy hatalmas játékközösségeket hozzon létre. Ez egy jó sablon azok számára, akik versenyeket és csapat háborúkat szeretnének létrehozni. Az Arcane sablon főbb jellemzői a következők:

 • Könnyű csapat háborúk és versenyek létrehozása
 • Egyéni felhasználói profilok
 • Egyéni csapatoldalak
 • Előtér-formák
 • Teljesen érzékeny kialakítás
 • Vizuális zeneszerző PB
 • Lábléc beállítások
 • Korlátlan színben
 • SEO lehetőségek
 • Böngészőközi kompatibilis
 • Animált képek és ikonok
 • Egy kattintással telepíthető

eSport mobil játék sabloneSport mobil játék app sablon

Az eSport egy újabb játék webhelysablon, amely kezdőknek is megfelelő. A készülékhez kifogástalan, használatra kész anyag tartozik, amely lehetővé teszi, hogy a dolgát az utadon tegye, miközben a kívánt módon frissíti a megjelenését. Az eSport robusztus funkciókat kínál, beleértve: korlátlan játékokat, berendezési tárgyakat, lejátszókat és csúszkákat, szponzorokat, a szolgáltatások listája soha.

Húzza és vidd

A kezdők számára a drag and drop módszer megfelelő. A műveletek listáját biztosítja, és csak a játékobjektumokhoz kell alkalmaznia. Tegyük fel, hogy ha egy 2D-s négyzetet fejleszt, akkor a drag and drop megközelítés néhány irányba mutat. Megmutatja, hogy ha megnyom valamelyik gombot, akkor a tere ugrik.

Vizuális szkriptek

A vizuális szkriptálás egy egyszerű folyamat, amely lehetővé teszi a kódolás lehetőségét kódolás nélkül. Ez egy fejlett megoldás, amely lehetővé teszi olyan csomópontok létrehozását, amelyek a játékobjektumok műveleteit reprezentálják. Ez egy diagramot mutat, amely a játék ablakában zajló összes tevékenységet ábrázolja.

Coding

A játékmotor legfontosabb jellemzője a kódolás. Ha csak egy alkalmazást szeretne fejleszteni a keresési célokra, akkor kiválaszthat egy játékmotort, amely egyszerű szkriptnyelvet kínál, amely a kezdők számára könnyen érthető. Ha azonban professzionális fejlesztőként szeretné látni magát, akkor el kell tanulnia, hogyan kell kódolni egy játékalkalmazást.

Olvassa el a @CubixWorldwide tippeit – Az eszközök és a játék sablonjai ingyenes játékkészítéshez. Mondd el egy barátnak

Példák játékmotorokra

Mint korábban említettem, a játék motorja a legfontosabb dolog, amikor a játékot készítjük. Ha fogalma sincs arról, hogy melyik játékmotor a legalkalmasabb az Ön számára, akkor tekintse át néhány ajánlást.

1. GameSalad

játék saláta - Példa játékmotorraForrás VB

Jó indulás a kezdőknek. A GameSalad funkciók drag and drop menüt tartalmaznak, intuitív felülettel. A legjobb az egészben, ha tartalmaz egy mobil nézőt, amely lehetővé teszi a játék tesztelését különböző eszközökön.

2. BuildBox

BuildBox - Példa játékmotorraForrás: BuildBox

A BuildBox egy új játékmotor, amely felsorolta a 100 játékot a platformjuk felhasználásával, és néhány játék közül letöltött az App Store-ban, beleértve a The Line Zen-t és a színes kapcsolót is. A BuildBox számos olyan funkciót tartalmaz, beleértve a drag and drop, a játék sablonokat, a nagyszerű felhasználói felületet, a 2D grafikus (sprites) szerkesztőt és az animátort..

3. GameBuilder Studio

Gamebuilder Studio - játékmotor példaForrás: Gamebuilder Studio

A GameBuilder Studio tehát a vizuális szkripteket használja, ezért az induláshoz az alapok megszerzése érdekében ellenőriznie kell a videó oktatóanyagokat. A GameBuilder Studio a következő funkciókat tartalmazza: vizuális szerkesztő, játékfizika, plugin-piac, jó oktatóanyagok, 2D-animációk.

4. CryEngine

Cry Engine - játékmotor példaForrás: Cry Engine

A CryEngine egy sokoldalú játékmotor, amely teljes motor forráskódot és teljes funkciókat biztosít a felhasználóknak jogdíjak, kötelezettségek és licencdíjak nélkül. A CryEngine szolgáltatásai között szerepel a Sandbox és az eszközök, a Visuals, a karakterek és animációk, a platformok és az Audio / fizika.

5. Godot motor

Godot Engine - játékmotor példaForrás: GitHub

A Godot Engine egy fejlett, nagy teljesítményű játékmotor. Ez egy többplatformos, 2D és 3D nyílt forráskódú játékmotor. A Godot Engine egy sor részletes eszközt tartalmaz, beleértve a csomópontokat a különféle szokásokhoz, rugalmas helyszíni rendszert, vizuális szerkesztőt, élő szerkesztést és egyéb egyedi eszközöket. Nagyon jó, ha rendkívül profi mobiljáték-alkalmazásokat hozunk létre.

Használja ezeket a játékmotorokat ingyenes játékalkalmazások készítéséhez >> GameSalad, BuildBox, CryEngine stb. Fedezzen fel többet. Mondd el egy barátnak

Legyen kész a következő játékalkalmazás létrehozására

A mobil játékok nem csak a játékosok, de a fejlesztők számára is elég érdekesek. Ha nem túl sokat vesz részt a fejlesztési folyamatban, akkor rendelkezésre állnak olyan platformok, amelyek nem igényelnek kódolást, és elkészíthet egy csodálatos terméket néhány kész sablon segítségével.

Abban az esetben, ha a játékfejlesztés az Ön szenvedélye, akkor megtanulhatja kódolni a rendelkezésre álló online erőforrások millióinak segítségével. Szánjon rá időt a következő legnagyobb mobiljáték-alkalmazás létrehozására, és élvezze létrehozását. Lehetőség nyílik arra, hogy a mobil játék-alkalmazást jövedelmező vállalkozásgá változtassa.

Rameez Ramzan az asszisztens menedzser – digitális marketing a washingtoni Cubix nevű neves szoftver- és termékfejlesztő cégnél. Szakterülete a fizetett marketing, a SEO és az SMM, valamint a webhelyek ellenőrzése, hogy segítse a webhelyek jobb teljesítményét. Lépjen kapcsolatba Rameez-del LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map