Felmérés: Bérelnek-e fel Bloggereket szabadúszók?

Most a legtöbb ember ismeri valakit, aki szabadúszóként él meg, vagy különféle platformokat használ, hogy extra pénzt keressen. A koncertek gazdasága az elmúlt években megugrott, és nincs jele annak, hogy lelassul.


Szerint a USA Munkaügyi Statisztikai Hivatal, Csak az Egyesült Államokban 16,5 millió embert szabadúszóknak tekintnek. És a Jövőbeli munkaerő-jelentés 2018 a Upwork-tól azt mutatja, hogy az amerikai vállalatok közel fele (48%) jelenleg szabadúszóként dolgozik, ez az arány 43% -kal nőtt 2017-hez képest.

Globális szinten egy szabadúszó átlagos óradíja 19 USD. Ennek elég vonzónak kell lennie, mivel a szabadúszók több mint fele (51%) azt állítja, hogy nincs olyan pénzösszeg, amely arra készteti őket, hogy újból elvégezzék a hagyományos munkát..

Ez felveti a legújabb kérdésünkhöz: Vajon az emberek, akik „blogolnak”, szabadúszókat foglalkoztatnak? Erre a válaszra az BuildThis.io felmérést készített, és érdekes eredményeket hozott.

Felhasználói felmérés: Mennyit költenek a bloggerek szabadúszó felvételére? Mondd el egy barátnak

Az öt elvihető felmérésből

A 22 bloggerből álló csoporttal megkeresettük, hogy szabadúszókkal, hogyan használják őket, és hogyan gondolkodnak a munka kiszervezéséről vagy a házon belüli megtartásáról. A felmérésünk öt fő eljutása szemmel nyitott.

A bloggerek 1-66,7% -a interjút készített szabadúszókkal

Bloggerek felméréseA bloggerek szabadúszókat foglalkoztatnak??

Arra a kérdésre, hogy szabadúszókat alkalmaznak-e, a többség (66,7%) azt válaszolta. A fennmaradó rész (33,3%) a házon belül végzett összes munkáját megtartja.

Miért nem foglalkoztatnak bloggerek szabadúszókat?

A válaszadók közül, akik nem foglalkoztatnak szabadúszókat, a leggyakoribb okok a döntésükre:

 • Szeretem magam csinálni
 • Pénzügyi megszorítások
 • Aggodalmak a munka minőségével kapcsolatban
 • A kiszervezés nem rendelkezik hitelességgel

A bloggerek 2-50% -a kevesebbet költ 500 havonta

Mennyit költenek a bloggerek havonta szabadúszó bérbeadására?

A felmérésben résztvevők fele (50%) szerint havonta 500 dollár alatt költenek szabadúszókra. 25% költenek 1,001–3000 dollár között, 18,8% költ 501–1000 dollár között, a fennmaradó 6,2% pedig havonta 5000 dollárt költ..

3 – A Upwork, a Fiverr, a Peopleperhour és a Freelancer.com a legnépszerűbbek a bloggerek között

Hol foglalkoznak a bloggerek szabadúszókkal??

Az általunk megkérdezett bloggerek többsége az Upwork-t (31,3%) használja fel a szabadúszók felkutatására és felvételére. A második legnépszerűbb platform a Fiverr (18,8%), amelyet a Freelancer.com és a Peopleperhour követ (mindkettő 12,5%)..

Mind a Upwork, mind a Fiverr együttesen megszerezte a részvények több mint 50% -át.

4- A Facebook-csoportok, a LinkedIn és a közösség az a hely, ahol az emberek kiszervezést keresnek

Noha vannak olyan online platformok, amelyek célja a szabadúszók és az ügyfelek közötti kapcsolatteremtés, ezek nem csak azok a helyek, ahol ez a két csoport találkozik. A felmérés szerint a bloggerek szabadúszóknak találhatók más módon:

 • Facebook csoportok
 • Helyi közösségek
 • Személyes vagy szakmai referencia
 • LinkedIn

5- A legnépszerűbb kiszervezett feladat a webdesignnal kapcsolatos munka, amelyet tartalmi írás követ

Milyen feladatokat végeztek a bloggerek kiszervezésével?

Csak azért, mert a bloggereket kérdezzük, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kiszervezik a tartalom készítését (egyesek is). A blogok olyan online tulajdonságok, amelyekhez grafika, SEO és egyéb speciális készségek szükségesek ahhoz, hogy felülmúlják társaikat.

A bloggerek által kiszervezett leggyakoribb feladatok közé tartozik:

 • Design (weboldal, logó, egyéb grafika) – 81,3%
 • Tartalomírás – 62,5%
 • Webfejlesztés – 50%
 • Közösségi média – 50%

Segítségre van szüksége a szabadúszó keresésében és felvételében?

Időnként sokkal előnyösebb lehet egy szabadúszó alkalmazását felvenni, mint ha házon belüli alkalmazottat foglalkoztat vagy feladatot maga végez. A szabadúszók ott dolgozhatnak, ahol vannak (általában otthon), ami csökkenti a fejed, és sokuknak vannak speciális készségei, amelyeket az asztalhoz hoznak.

De ha valaki „szabadúszóként” nevezi magát, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy azt fogja adni neked, amit akar és amire szüksége van. Ne feledje – több millió szabadúszó dolgozik a koncertgazdaságban, tehát nagy esély van arra, hogy ezek a munkavállalók sokkal jobbak, mint mások.

Szóval, hogyan találja meg ezt a tehetséges tehetséget? Íme néhány tipp, amelyeket a felmérés válaszadóitól gyűjtöttünk.

1. Határozza meg alkalmazási körét és tudja, mire van szüksége

Nehéz lesz minőségi munkát szerezni, ha nem tudja kommunikálni, amire szüksége van egy szabadúszóval. A bérbeadás előtt alapvető fontosságú, hogy egyértelműen ismertesse a kiszervezni kívánt feladatot. Világosan írja le hatókörét, és határozza meg a kitöltési határidőket. Ennek oka az, hogy elkerüljük a félreértéseket közted és a szabadúszók között.

A világosan meghatározott hatókör meglétének másik oka az, hogy elkerülje magát attól, hogy a hatókör kúszik. Lehet, hogy nem tudja, hogy a legtöbb projektet az ellenőrizetlen kereslet és a hatály változása miatt elhagyták. Mint ilyen, itt vannak a válaszadónk tippei:

Legyen olyan részletes, amennyire csak képes igényeinek, mivel ez elősegíti, hogy a projekt simábbá váljon és a pályán maradjon. Segít abban is, hogy elvárásaikat megfogalmazzák, hogy mi legyen a végső eredmény (ek). – Chris Makara

Legyen nagyon világos, hogy mit keres, mit jelent az Ön számára dolgozni, és mit vár el a fennálló kapcsolat szempontjából. Minél konkrétabb kaphat, annál jobb. Azt is megjegyzem, hogy a kezdeti kommunikációmban meg kell adni a fizetés mértékét, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy ugyanabban a gördülőparkban vagyunk, hogy ne pazaroljuk egymás idejét. – Maddy Osman

Gondoskodjon a megfelelő illeszkedésről az elvárások megállapításával és annak biztosításával, hogy gyorsan reagáljanak a kommunikációra. – Vinay Koshy

2. Keressen tehetségeket a platformokon vagy a hálózatán

Amint a felmérés eredményeiből kitűnik, sok különböző helyen található szabadúszó. Szabadúszó webhelyeknél történő bérbeadás esetén az egyik legértékesebb tipp a minták és az értékelések olvasása. Az értékelések a teljesítmény legjobb mutatója, mivel olyan korábban fizető ügyfelektől származnak, mint te.

Íme néhány a népszerű bérleti platformok közül, ahol tehetségeket kereshet:

Odesk

upwork - szabadúszók felvételére szolgáló platformokAz Upwork a legfontosabb szabadúszó platform, ahol képzett szabadúszókat és professzionális ügynökségeket kereshet mindenféle feladathoz és projekthez (online látogatás).

Fiverr

fiverr - szabadúszó platformA Fiverr egy szabadúszó közösség, ahol sok tehetséges szabadúszó és szakember működik. A Fiverr gyakran olyan gyors, rövid távú és költségvetési szolgáltatásokat kínál, amelyeket sok munkaadó preferált (online látogatás).

Ha mélyebben szeretné megismerni a két platform közötti különbséget, olvassa el a Upwork vs Fiverr cikkünket. Szüksége lehet azonban arra, hogy a szabadúszók dolgozzanak az adott platformon, mint például egy itt található válaszadónk:

Én nem vagyok különös, csak érdekel, hogy ők vállalják SIMBIRicky

A platformon kívül a válaszadóknak mondaniuk kell, amikor szabadúszó jelölteket keresnek?

1) Először a VA kutatása. Hogyan működnek? Hogyan akarnak fizetni? Mennyi időt fognak befektetni? Mennyi részvételt kérnek tőled? 2) Ha VA-t keres, akkor azt mondom, hogy ne keressen olcsóbbat. Mindig emlékezzen arra, hogy a minőség nem kevesebb. Azt kapod, amiért fizetsz. Ez eddig a legnagyobb tanulásom. 3) Ellenőrizze a véleményeket, ha bérel egy exp VA-t. De ne habozzon új dolgozni. Az új VA olyan keményen dolgozik, hogy boldoggá váljon. 4. Nincs tárgyalás az új VA-val. – Bhawana

A webfejlesztés kiszervezésekor az első dolog a megfelelő kiszervező partner kiválasztása. Ezután kérjen tőlük korábbi referenciákat, például az ügyfeleket és a korábbi termékeket. Ne felejtsd el értékelni a kommunikációs folyamatot, mivel a panaszkodás folyamata fájdalmas és időigényes. – Jerry Low

Az elvégzett munka minősége és az időszerűség – Enstine Muki

Tapasztalat és árképzés – Azlinas Miswan

3. Egyeztesse követelményeit tapasztalataikkal

Ha szüksége van valakire, aki újra kódolja webhelyét, akkor érdemes egy kódolót bérelni grafikai tervező helyett. Érdemes lehet valaki, aki a hagyományos könyvelés helyett a BigCommerce-lal kezeli az Ön pénzügyi elszámolását.

Más szavakkal: illessze össze a munkát a szabadúszó készségeivel és tapasztalataival. Ha egyértelmű követelményed van, például amire az első pontban említettem, akkor böngészhet a szabadúszó profilokban a megfelelő jelöltek megtalálásához.

Példa egy szabadúszó profilra és a jelölt tapasztalataira. Olvassa el figyelmesen, hogy megtudja, ez a megfelelő jelölt-e feladatához (forrás).

Ha speciális készségekkel rendelkező szabadúszókat keres, itt van egy példa a rés-szabadúszó platformra:

Codeable

Kódolható - szabadúszó platformA Codeable egy szabadúszó platform a WordPress készségekre szorulók számára. A Codeable oldalon megtalálhatók a WordPress szakértői, akik segíthetnek a WordPress-rel kapcsolatos kérdésekben (online látogatás).

Ezen felül, néhány a bloggereknek mondaniuk kell erről:

Először végezzen kutatást. Nézze meg portfólióját és beszélgetjen, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szabadúszók meg tudják-e csinálni azt, amit keresnek. Másodszor, világos, rövid és világos határidőket kell megadni. Mindig állítsa be a határidőt néhány nappal, mielőtt tartalomra lenne szüksége, hogy valamilyen mozgási helyet biztosítson. – Sharon Hurley Hall

Keressen egy tapasztalt szabadúszót, aki rendelkezik az Ön feladatához megfelelő készségekkel. – Bill Acholla

Ne felejtsd el interjút készíteni velük. – Joe Kok

4. Válasszon a szabadúszók és az interjúk segítségével

Így van, ne felejtsd el interjút készíteni a kiválasztott jelölttel!

Mivel valószínűleg nagy érdeklődéssel fog járni a pozíciói vagy a projektjei iránt, érdemes interjút készítenie a végső jelöltekkel, mielőtt bárkit felvesz. Íme néhány kérdés, amelyet feltehet, mielőtt dönt:

 • Hogyan értékelné az utolsó ügyfele??
 • Mi a tipikus fordítási idő??
 • Hogyan fogsz naprakészen tartani??
 • Melyik időzónában dolgozik?
 • Hogyan látja ezt a pozíciót hosszú távon??

Vigyázzon a válaszokra, és ne feltételezze, hogy a jelöltek ugyanolyan munkakultúrával rendelkeznek veled. Ezekkel az alapkérdésekkel többet megtudhat a jelöltekről és megteremtheti a jobb kiszervezési kapcsolatok alapjait.

További tippeket kérünk válaszadóinktól ebben a kérdésben:

Szánjon időt az emberek alapos ellenőrzésére. Szabadúszó webhelyeken történő bérbeadás során – és különösen írók felvételekor – gyakran olyan helyzetekbe kerül, amelyekben a megosztott minták valójában nem a pályázó által írt dolgok. Olyan forgatókönyvekbe is belefut, amelyekben a jelentkezők megosztogatnak mindent olyan dolgokról, amelyeket ténylegesen írtak, de azokat valaki más annyira szerkesztette, hogy a végleges vázlatok éjjel és nappal eltérnek az eredeti cikkektől. – Tabitha Naylor

Inkább szeretnék néhányat felvenni, majd ugyanazt a feladatot adni mindegyiknek, hogy megtalálják a legjobbat a kiválasztott pályázók között. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy valami furcsa van-e a munkaköri leírásban, hogy kiszűrje azokat, akik nem olvasják el az egészet (pl .: kezdje el a kísérőlevelet Írország fővárosával) – Khalid Farhan

5. Hozz létre hosszú távú kapcsolatot

Szabadúszó bérbeadása egy kis munka, tehát nem olyan, amit meg kell ismételni minden alkalommal, amikor valamilyen feladat elvégzése megtörténik. Értéket jelent a hosszú távú kapcsolatok létesítése ezekkel a munkavállalókkal.

Ha hosszú távú kapcsolatot szeretne létrehozni szabadúszókkal, itt van néhány statisztika, amelyet tudnia kell. Alapján MBO Partners, a szabadúszók többet várnak ügyfeleiktől, nem pénzbeli, például:

 • Munkájának értékelése – 96%
 • Az ütemterv ellenőrzése – 89%
 • Munkájuk ellenőrzése – 88%
 • Csapattagként kezelni – 83%

Röviden: bíznunk kell a szakértelmükben.

Íme néhány további gondolat a válaszadók egyikétől:

Ha bárkit felvesz, gondoljon hosszú távon. Ne vedd senkit csak 1 vagy 2 hónapra (vagy 1 vagy 2 projektre). Képzze meg őket, tanuljon tőlük, és próbálja megtartani őket a lehető leghosszabb ideig. Nem csak egészségesebb kapcsolatot teremt, hanem komolyan veszik a munkádat is. – Anil Agarwal

6. Ne hozzon döntést önmagában ár alapján

A szabadúszó segítségével megfizethető módon lehet munkát végezni a blogján, de ez nem jelenti azt, hogy a legolcsóbb lehetőséget választja. Ehelyett azt akarja, hogy a tapasztalt szabadúszók megfeleljenek az Ön igényeinek.

Találhat egy véletlenszerű szabadúszót, aki egy tapasztalt ember árának felével meg tudja oldani a problémáját. De valószínű, hogy a megoldás kimenetele egyértelműen kevésbé lesz profi.

A kérdésben egy válaszadó ezt mondja:

Ugyanaz, mint „vásároljon szépül, így nem vásárol kétszer” – béreljen jó szabadúszókat, így nem költene többet a rossz munka javítására. – Suraya

Segítségre van szüksége szabadúszó felvételéhez? Ne döntsön csak az ár alapján. Megtudhatja miért. Mondd el egy barátnak

Végső gondolatok

Nem minden vállalkozás (a blogolás üzlet) szívesen vesz fel szabadúszókat, de nem tud mindent megtenni, és számíthat arra, hogy egy percet tölt be a napjában. Szerencsére a technológia alapvető változást hozott a munka megközelítésében, vagyis megfizethető áron minőségi segítséget kaphat blogjához..

Nézzük meg, mi az oka annak, hogy a bloggerek nem vesznek fel szabadúszókat:

Az írás olyan könnyű és szórakoztató számomra, hogy magam csinálom. Online karrierem alatt több mint 10 000 cikket írtam, így ingyenesen és egyszerűen írok – Ryan Biddulp

Úgy gondolom, hogy a hitelesség kulcsa a sikernek, különösen, ha a tartalommarketingről beszélünk. Mindig azt javaslom, hogy a bloggerek tegyenek közzé olyan üzeneteket, amelyek tapasztalataikról, véleményükről és tudásukról szólnak. És ezért nem támogatom a véletlenszerű szabadúszó alkalmazását a tartalmi igényeimhez. – Shane Barker

A közönség intelligens. Még a legkisebb hangváltozást és a hitelesség látszólagos hiányát is észreveszik. Fontos számomra, hogy közöljem az igazságomat, és ez valami elérhető szabadúszó felvételével. – Rhode InStyle

Jelenleg nincs rá szükségem. A jövőben megteszem, és attól tartok, hogy túl sok időbe telik a képzés, amire szükségem van. – Ileane B. Smith

Költségvetési korlátok és az írás minősége – Yan Jian

Mert én is meg tudtam csinálni. – Wong Zhi Xin

Még akkor is, ha Ön egyike volt azoknak, akik a legjobban ellenálltak a szabadúszó felvételének, ezeknek az eredményeknek gondolkodást kell adniuk. Társaik egyre inkább online platformokat és más erőforrásokat használnak a szakemberekkel való kapcsolattartáshoz, hogy javítsák webhelyeik minőségét, és javítsák webhelye látogatói általános élményét..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map