Guia senzilla de protecció intel·lectual per a empreses

Aquest article va ser escrit per Marsha Kelly.


Els heu vist tots. El ©, el ™, el ®, fins i tot el “toc”. pendents.” Què vol dir tot? I com poden comprendre les marques, les patents i els drets d’autor per protegir els vostres negocis propietat intel · lectual?

Un cop comenceu a comprendre les diferències entre cada tipus de llicència de propietat intel·lectual, podeu començar a treballar per protegir-les. En general, els drets d’autor salvaguarden llibres i pel·lícules, les patents protegeixen les invencions i les marques comercials protegeixen els logotips i els eslògans. Hi ha algunes diferències en el seu funcionament i com es pot protegir.

És important protegir la vostra propietat empresarial.

Nota: si creeu un lloc web, una botiga de comerç electrònic o qualsevol tipus de negocis en línia, aquest article us proporcionarà més informació per protegir les vostres empreses.

Què és el copyright?

Els drets d’autor són principalment els creadors de mitjans de comunicació. Segons l’Oficina de Patents i Marques dels EUA, un copyright pot ser poesia, novel·les, pel·lícules i arquitectura, entre d’altres obres. Protegeixen el treball presentat i arreglat en una determinada manera de presentar-lo.

Si el registre dels vostres drets d’autor depèn o no de vosaltres. La protecció dels drets d’autor existeix per al treball en el moment en què es crea. Haureu de registrar-vos si voleu interposar una demanda contra algú per infracció del vostre treball.

Els drets d’autor se’m van explicar d’una manera que és difícil d’oblidar. Imagineu-vos que esteu asseguts a una aula i el vostre professor exposa les idees de famosos pensadors il·luminadors. Penseu en Voltaire, John Locke, Rousseau, etc. Tens la llibertat d’anotar aquestes idees. Aquests pensadors van detallar idees que qualsevol persona se li hauria de permetre replicar, com el govern constitucional, molt popular a tot el món.

Tanmateix, un cop heu anotat notes sobre aquesta lliçó, sou autor i, tècnicament, es poden protegir aquestes notes segons la llei de copyright. Heu creat una obra fixada en un mitjà específic que sigui únic.

Podeu registrar els drets d’autor oficialment a www.copyright.gov. El lloc web estima que les reclamacions formulades al web triguen set mesos a processar-se.

Què és la patent?

Quan penseu patents, podríeu imaginar algú com Edison o Tesla i els invents que van crear. Les patents encara s’utilitzen actualment com a forma de protegir les obres de científics bojos en competició per un període temporal de 15 a 20 anys a canvi de la divulgació pública d’aquestes obres.

Els productes protegits per patents inclouen “articles fabricats”, processos industrials, productes químics i certs tipus de dissenys. Concretament, les patents atorguen al titular “el dret a excloure a d’altres de fer, utilitzar, oferir a la venda o vendre” la invenció que ha realitzat el titular. També permet que el titular exclogui altres persones que la importin als Estats Units. Tanmateix, les patents concedides només són efectives als EUA.

El procés d’obtenció d’una patent varia segons el tipus de patent que s’està presentant, però implica enviar una sol·licitud a l’Oficina de Marques i Marques de EUA dels EUA i obtenir-la aprovada per un examinador. L’oficina estima que es triguen uns 16 mesos en conèixer per primer cop les sol·licituds inicials.

Podeu iniciar una sol·licitud per a la vostra invenció a https://www.uspto.gov/patent.

Què és les marques comercials?

Els arcs daurats, la forma d’una ampolla de cola, el rugit d’un lleó abans d’una pel·lícula, una poma de McIntosh, “Just do it”, tot això es reconeix a l’instant com a pertanyent a una empresa determinada. Això és el que tenien en compte aquestes empreses quan les van dissenyar i registrar com a marques comercials.

Hi ha una marge increïble respecte a les marques registrades. Pot ser tan simple com un logotip, un eslògan o un nom de marca. També pot ser la forma d’un producte, un color, un so o una olor.

L’agressiva aplicació de la Lliga Nacional de Futbol a una final del torneig de futbol televisat nacionalment amb marques registrades ha provocat que moltes empreses sense llicència evitessin utilitzar la frase del tot. Les proteccions sobre marques comercials són per què escolteu el “joc més gran” en lloc del seu nom propi als anuncis de les ales calentes del febrer.

La protecció de marques comercials funciona de la mateixa manera que la protecció dels drets d’autor. Els drets de dret comú a una marca comercial es poden establir només amb l’ús d’aquesta marca comercial al comerç.

No cal que us registreu, però si ho feu, l’USPTO pot garantir un avís de propietat pública de la marca, una presumpció de propietat a nivell nacional i l’ús exclusiu d’una marca en béns i serveis. Tot això us brindarà avantatges importants en fer complir la protecció d’aquesta marca.

Podeu registrar una marca comercial a https://www.uspto.gov/trademark. L’USPTO diu que el procés pot trigar uns mesos. Un cop pagats els honoraris per registrar la marca comercial, haureu de fer pagaments regulars per conservar-la.

En definitiva, si voleu assegurar-vos que ningú no reprodueixi el vostre suport, invenció o logotip, voldreu registrar la propietat intel·lectual respectiva. Cadascun d’aquests processos pot trigar molt temps i, fins i tot al final d’aquest procés, es pot denegar la vostra reclamació. Llocs web i serveis com LegalZoom poden ajudar a presentar aquestes sol·licituds. Llegiu el meu revisió de les patents LegalZoom per obtenir més informació El lloc fins i tot proporciona un motor de cerca de marques comercials, de manera que podreu veure si el vostre nom de l’empresa ja està pres en altres estats.

Quant a la propietat intel·lectual

Ara, fins i tot amb molta informació sobre propietat intel·lectual, potser tindreu algunes preguntes més …

Preguntes freqüents sobre propietat intel·lectual

P: Puc fer marques comercials al meu logotip?

R: Sempre que estigui connectat a una determinada marca, per descomptat! Tanmateix, això pot dependre de si l’oficina de patents creu que és prou distinta per poder comercialitzar-se. No dubteu a utilitzar un motor de cerca per intentar descobrir logotips similars amb marca comercial abans d’enviar una sol·licitud.

P: Quins són els diferents tipus de patents? En què es diferencien??

R: Podeu presentar tres tipus de patents, patents d’utilitat, patents de disseny, patents de plantes. Si llegiu aquesta guia, és dubtós que haureu de conèixer les patents de plantes, ja que tenen a veure amb varietats vegetals noves i diferents.

Les patents d’utilitat tenen més a veure amb invents pràctics i es poden concedir a descobridors de nous processos, màquines o composició de la matèria.

Les patents de disseny tracten més sobre processos creatius i es poden aplicar a articles de fabricació (com ara un producte).

P: Com puc posar legalment “pendent de patent” als meus productes?

R: Una sol·licitud provisional us permetrà posar “patent pendent” als vostres productes i serveis durant 12 mesos, que no es poden ampliar.

P: Què signifiquen símbols com ® i ©?

R: Vaig pensar que no m’ho preguntaria mai!

© – Copyright

® – Marca registrada

™: marca comercial

℠ – Marca de servei (denota un servei)

Marsha Kelly va vendre el seu primer negoci per més d’un milió de dòlars. Ha compartit experiències de gran èxit com a emprenedora en sèrie d’èxit al seu bloc Best4Businesses, on també publica periòdicament consells, idees i suggeriments empresarials, així com ressenyes de productes per a lectors de negocis. Com a empresari en sèrie que ha fet “temps” a les empreses americanes, Marsha ha après quins productes i serveis funcionen realment en els negocis actuals. Podeu aprendre de les seves experiències per crear el vostre negoci.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map