Guia imprescindible de seguretat cibernètica per a petites empreses

Els incidents en seguretat cibernètica poden tenir un impacte devastador en el negoci amb una pèrdua mitjana del cost del 2019 200.000 dòlars per incident. Tanmateix, el cost es pot estendre molt més enllà de les finances i és possible que les petites empreses no suportin el cop de la seva reputació.


Malgrat la ciberseguretat en el seu conjunt és un camp extens, hi ha moltes àrees on les petites empreses poden prendre mesures ràpides. Aquests passos proactius poden fins i tot prevenir o reduir significativament l’impacte de la majoria d’incidents.

Amb el món digital, és encara més urgent que els propietaris de petites empreses es facin càrrec de les seves defenses cibernètiques. Tot i que és possible que no vulgueu dedicar temps a comprendre les complexitats de la ciberseguretat, el futur del vostre negoci pot dependre molt de vosaltres..

Aquesta guia està destinada als propietaris de petites empreses que tinguin qualsevol forma d’actius digitals (es pot connectar qualsevol cosa, fins i tot un simple correu electrònic empresarial). Invertiu una mica del vostre temps perquè la vostra empresa continuï creixent, innovant i creant valor per als vostres clients

Navegació ràpida:

 • 4 principals tipus d’amenaces de seguretat cibernètica
 • Consells per assegurar el vostre negoci
 • Ciberseguretat en poques paraules
 • Per què els pirates informàtics s’adrecen a petites empreses

Eines de seguretat a utilitzar:

 • NetDefender
 • ZonaAlarm
 • Firewall personal de Comodo
 • ExpressVPN
 • Imatge veritable d’Acronis
 • Inici de còpia de seguretat de EaseUS ToDo
 • IObit Updater

Tipus d’amenaces de ciberseguretat

Amb tants tipus d’atacs que els pirates informàtics poden dur a terme, els propietaris d’empreses, com a mínim, haurien de prendre nota d’algunes tangències clau. Independentment del seu objectiu principal, qualsevol d’aquests mètodes pot causar danys a la vostra empresa de maneres que poden trigar edats a desvelar-se, si no és.

Amenaces persistents avançades (APTs)

Aquests atacs dirigits a llarg termini estan destinats principalment a robar, espiar o trastocar. La intrusió a les xarxes es pot dur a terme de manera furtiva i en diverses etapes. Un cop obtingut l’accés, els atacants fins i tot no poden fer res durant períodes de temps prolongats, a l’espera de que hi hagi moments estratègics.

Denegació de servei distribuïda (DDoS)

Els atacs DDoS tenen com a objectiu alterar les operacions d’una xarxa o lloc web inundant-la de peticions i informació. Quan el servidor ja no pugui fer front a la inundació, els serveis començaran a fallar i es tancaran eventualment.

Phishing

La pesca no és una amenaça molt cibersegurística. És l’acte d’enviar correus electrònics fraudulents que s’assemblen a legítims per tal d’atraure els destinataris a enviar dades sensibles. Els atacs de phishing normalment tenen com a objectiu captar les credencials dels usuaris com ara nom d’usuari i contrasenyes, o fins i tot informació financera.

Ransomware

Durant els darrers anys, Ransomware ha guanyat popularitat i orienta a una àmplia gamma de víctimes. Les víctimes que desconeixen poden trobar xifrats els discs durs sencers amb una nota que els demana que paguin un “rescat” per una clau de desxiframent. Els usuaris que no paguen normalment perden totes les seves dades.

La seguretat cibernètica del vostre negoci

Per a les empreses petites amb l’objectiu de garantir que les seves xarxes tenen la possibilitat de ser protegides contra atacs habituals, és essencial la instal·lació de programari bàsic de seguretat. Tot i això, el programari sol no pot ser suficient.

Analitzem les maneres de transmetre les dades per a moltes empreses;

 • Es poden enviar comunicacions confidencials per correu electrònic
 • Els dispositius que entren i surten de l’oficina poden transmetre dades sense fils
 • Els dispositius individuals poden estar connectats directament a Internet
 • Els treballadors remots poden iniciar-se en servidors de l’empresa
 • Els col·legues poden utilitzar aplicacions de missatgeria per comunicar-se
 • i més.

Com veieu, hi ha tants punts d’entrada potencials en què un pirata informàtic pot accedir a qualsevol part de les operacions de la vostra empresa. Malauradament, per a les petites empreses poder construir xarxes sòlides darrere de forts tallafocs pot ser una mica costós.

Per solucionar aquest problema, és possible implementar una seguretat com a mínim rudimentària a nivell de dispositiu per millorar les vostres defenses.

1. Habilita Firewalls

Moltes empreses funcionen equips amb Microsoft Windows, que inclou una utilitat integrada en tallafoc. Aquestes versions basades en programari són menys efectives que els tallafocs de maquinari, però almenys ofereixen una protecció bàsica.

Els tallafocs basats en programari poden supervisar el trànsit de dades dins i fora dels dispositius, actuant com a protector de seguretat del vostre dispositiu. Si utilitzeu Windows, assegureu-vos que manteniu el tallafoc de Windows activat.

També podeu considerar;

NetDefender

netdefender: aplicació de tallafoc lliure

NetDefender – Aquesta aplicació de tallafocs gratuïta no només supervisa les vostres dades, sinó que també us permet establir les regles sobre què es pot moure o no moure per la vostra xarxa. Per exemple, podeu restringir la navegació que fan els vostres empleats.

ZonaAlarm

zona d'alarma: eina multifunció per protegir el vostre lloc web

ZonaAlarm – Integrant tant el tallafoc com l’antivirus, ZoneAlarm és una bona aplicació multifunció per a usuaris empresarials. Protegeix contra gairebé tot tipus d’amenaça des de 39,95 dòlars l’any.

Comodo

Tallafoc personal Comodo: talla de tallafoc i antivirus

Firewall personal de Comodo – Disponible tant en versions gratuïtes com comercials, Comodo també té una gran reputació en el sector de la seguretat. Ofereix una cobertura completa de diversos tipus d’amenaça per només 17,99 dòlars / any.

2. Utilitzeu una xarxa privada virtual

Les xarxes privades virtuals (VPN) són eines molt útils que permeten assegurar totes les dades que es transmeten des dels vostres dispositius. Utilitzen protocols de comunicació segurs i alts nivells de xifratge per assegurar-se que qualsevol cosa que envieu o rebeu és confidencial.

ExpressVPN

expressvpn: una eina vpn per protegir les vostres dades durant la transmissió

Avui en dia, moltes VPN també inclouen altres funcions que reforcen les seves capacitats. Per exemple, ExpressVPN, un dels noms més reconeguts del negoci VPN, inclou un Interruptor de bloqueig de xarxa, servidors DNS, bloquejador d’anuncis i molt més xifrats privats.

Si utilitzeu una VPN no només es protegeixen els dispositius a l’oficina, sinó que també es mou. Això vol dir que, sempre que els vostres empleats i vosaltres utilitzeu una VPN, podreu treballar des de qualsevol lloc del món amb seguretat.

3. Guardeu les còpies de seguretat de dades

Totes les empreses han de fer còpies de seguretat periòdiques de dades importants. Les dades crítiques, com ara les dades del client, les factures, la informació financera i molt més, són vitals per al vostre negoci. Si es perden aquestes dades, seria un desastre.

La creació de còpies de seguretat regulars pot garantir que es poden restaurar totes les dades importants en qualsevol moment. Encara millor, es poden automatitzar fàcilment les còpies de seguretat de manera que la mà d’obra no es malgasti en fer coses rutinàries com aquesta.

Actualment, hi ha moltes aplicacions o serveis de còpia de seguretat de dades fàcils d’utilitzar i barats adequats per a petites empreses. Entre els que us agradaria provar;

Acronis

Acronis: una solució de còpia de seguretat per a consumidors i empreses

Imatge veritable d’Acronis – Acronis, un proveïdor popular de solucions de còpia de seguretat, ofereix premiats programes de seguretat i solucions de protecció de dades per a consumidors i empreses de totes les mides. És el programari més ràpid que hem provat fins ara per fer còpies de seguretat de discs complets. Els preus comencen a partir de 69 € per any.

EaseUS

Easyus: programari de còpia de seguretat de finestra per protegir les vostres dades

Inici de còpia de seguretat de EaseUS ToDo – Ofereix una interfície millorada i una llarga llista de funcions, EasyUS admet Dropbox i altres solucions d’emmagatzematge basades en el núvol, facilitant la seva integració en les operacions empresarials. Els preus comencen des de 29,99 dòlars / any.

Si no voleu utilitzar un programari de còpia de seguretat dedicat, com a mínim, utilitzeu l’emmagatzematge en núvol i realitzeu còpies de seguretat manuals. Si feu servir l’emmagatzematge al núvol, les vostres dades estan separades de la vostra ubicació geogràfica, reduint el risc de danys físics.

4. Mantingui el programari actualitzat

Una de les maneres més comunes d’aconseguir que els pirates informàtics accedeixin als sistemes és a través de les vulnerabilitats del programari. Tot el programari té debilitats i els desenvolupadors solen publicar pedaços i actualitzacions sempre que tanquen aquestes llacunes..

Si no s’assegura que el programari que utilitzeu es manté actualitzat, augmentarà el vostre perfil de risc. Mantenir tants dispositius actualitzats pot ser una feina, sobretot si no teniu cap departament informàtic per respondre.

Afortunadament, moltes aplicacions es poden configurar com a actualització automàtica, així que assegureu-vos de consultar amb els proveïdors del programari que utilitzeu. També hi ha altres maneres de mantenir actualitzat el programari, com ara utilitzant utilitats com IObit Updater.

IObit

iobit: eina d’actualització de programari per mantenir actualitzats els vostres programes.

IObit Updater – L’actualitzador d’IOObit és una aplicació lleugera i lleugera que es centra en ajudar-lo a mantenir actualitzada la resta d’instal·lats. Supervisa els programes i et recorda quan hi hagi actualitzacions disponibles o bé pot actualitzar-los automàticament per si mateix.

Per a tots els dispositius informàtics, assegureu-vos que el programari estigui sempre actualitzat. Les actualitzacions periòdiques són importants per garantir que es pot millorar la seguretat. Sempre que sigui possible, els sistemes operatius, programes i programes han d’estar actualitzats automàticament.

5. Utilitzeu sempre aplicacions de seguretat d’Internet

El programari antivirus s’ha d’utilitzar en tots els dispositius, des de PC fins a ordinadors portàtils i mòbils. Empreses de seguretat d’Internet més reputades com ara Symantec o McAfee té plans especials per a propietaris de petites empreses que els permetran protegir tots els dispositius amb una sola llicència.

També podeu triar entre diferents tipus d’aplicacions de seguretat d’Internet. Alguns bàsics només ofereixen funcions antivirus, mentre que versions més completes es carregaran de diverses funcions.

Ciberseguretat en una poques paraules

La ciberseguretat és la defensa de sistemes, xarxes, programes i, fins i tot, dades d’atacs digitals. D’altra banda, les amenaces cibernètiques són els elements que protegeixen la ciberseguretat. Aquestes amenaces estan dissenyades per causar algun tipus de dany a les empreses o individus als quals es dirigeixen.

Els tipus habituals d’amenaces cibernètiques inclouen virus, programari maliciós, ransomware, atacs de pesca i altres. Les complexitats de protegir-se de moltes amenaces cibernètiques varien àmpliament en funció de com siguin els atacants persistents.

Des de la ciberseguretat, fem eines com programes antivirus, tallafocs, detectors de programari maliciós, bloquejadors de scripts i altres dissenyats per defensar-se de les amenaces anteriors.

Per què els pirates informàtics s’adrecen a les petites empreses

Els costos de pèrdua d’informació per atacs cibernètics dirigits a les empreses van acumular una mitjana de 5,9 milions de dòlars el 2018.Els costos de pèrdua d’informació per atacs cibernètics dirigits a les empreses van acumular una mitjana de 5,9 milions de dòlars el 2018 (font).

Els pirates informàtics no sempre s’orienten a les petites empreses, però s’ha demostrat que el percentatge és relativament alt. Per entendre per què hi participen petites empreses, heu de comprendre de manera general els incidents de ciberseguretat.

Com a empresaris, la majoria estem preocupats principalment per les nostres finances. Tot i això, els pirates informàtics poden tenir moltes més intencions que simplement intentar robar diners. Per exemple, poden intentar tancar les operacions digitals temporalment, danyar la reputació empresarial o simplement divertir-se. Tot i que això pot semblar ofensiu, la qüestió és que hi ha múltiples possibles raons per les quals.

A continuació, arribem al propietari mitjà de petites empreses, que com jo, vol centrar-se en la prestació d’un producte o servei excel·lent al client. Aquest enfocament sovint actua com a disgust, portant-nos a oblidar altres àrees importants com la ciberseguretat.

Sovint, no disposem dels recursos que fan les empreses més grans, de manera que és una qüestió d’economia d’escala. Com més baixes siguin les defenses que té un negoci, menys esforç ha de fer un pirata informàtic perquè triomfi.

Per complicar les coses, implementar mesures efectives de ciberseguretat és avui difícil. Les zones urbanitzades tenen més dispositius que les persones i els atacants adopten mètodes d’atac cada cop més creatius.

Pensaments finals

Com veieu senzillament, Internet avui en dia pot ser un lloc molt perillós, sobretot si la vostra empresa es basa en ell. Com que molts de nosaltres estem connectats digitalment, l’amenaça es transmet fins i tot a les nostres vides personals.

Com a propietari de l’empresa, heu de ser capaços de salvaguardar no només els vostres propis dispositius, sinó tots els dispositius que utilitzen els vostres empleats. Com que tot està connectat, només sou tan fort com el vostre enllaç més feble.

Finalment, espero que us hagi donat algunes idees sobre com podeu implementar algunes mesures de seguretat rudimentàries sense haver de trencar el banc. Preneu-vos la seguretat tan seriosament com pugueu: el vostre negoci depèn d’ella.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map