Esquemes de color del lloc web que podeu utilitzar per al vostre lloc WordPress

Acabeu de registrar-vos WordPress, i ja esteu preparats per crear el vostre primer lloc web. El problema és que no teniu ni idea de com es vol que sembli. No podeu simplement triar una tema i ajunteu-hi; també és crucial triar l’esquema de colors perfecte.


Sona de por? No et preocupis. He reunit alguns exemples impressionants d’esquemes de colors del lloc web dels quals us podeu inspirar. També discutirem què fer per triar la paleta perfecta per al vostre lloc web.

Per què els esquemes de color són importants

Abans d’entrar a la llista, comentem per què és vital seleccionar els colors adequats per al vostre lloc web.

Primer, un esquema de colors diferent fa que la vostra marca sigui més memorable.

Els grans noms corporatius solen utilitzar els colors del seu logotip per als llocs web, anuncis i altres accions de marca. Per exemple, FedEx utilitza violeta i taronja, mentre que PayPal tria diversos tons de blau. En utilitzar aquests colors de forma coherent, el públic associa aquest esquema de colors a la marca.

Un bon esquema de colors també pot atraure al vostre públic objectiu.

Segons una enquesta de Scott Design, el blau i el verd semblen ser els dos colors preferits.

Cada grup demogràfic té la seva pròpia preferència de color. El seu gust podria estar influenciat per la seva educació, cultura, societat i molts altres factors.

Per exemple, un color pot tenir diferents significats en diferents cultures. El negre significa típicament elegància, però en algunes cultures representa el patiment.

Les empreses han utilitzat els efectes dels colors per als seus propis beneficis. Per exemple, els nens solen reaccionar més positivament davant els colors vius. Així, un lloc web com PBS Kids utilitza un esquema de colors brillants per atraure nens.

Per últim, els colors poden generar una participació més gran dels usuaris.

Una recent estudiar revela que els botons CTA amb colors d’alt contrast tenen taxes de conversió elevades. Això vol dir que el botó hauria de tenir un color que es distingeixi de l’esquema de colors del lloc web.

Així que, com podeu veure, és crucial tenir en compte els colors de tots els elements del vostre lloc web, encara que sigui només un botó.

Com triar l’esquema de color adequat per al vostre lloc web

La manera més fàcil de seleccionar un bon esquema de colors és mitjançant generadors de colors. A continuació es mostren algunes eines que podeu utilitzar:

 • Colorspire: Previsualitzar els colors de la plantilla d’un lloc web.
 • Paletton: Vegeu com es veurà el disseny del vostre color a diversos dissenys.
 • Refrigeradors– genera esquemes de colors a partir de les imatges que trieu.

Tanmateix, si voleu fer un esquema de colors des de zero, aquí teniu el que podeu fer:

 1. Seleccioneu un color dominant. Aquest és el color que més vol destacar. Es recomana utilitzar el color de la vostra marca a tot el lloc web.
 2. Trieu els colors secundaris. Aquests colors complementen o reforcen el seu color dominant.
 3. Determineu on situar els colors. A algunes persones els agrada utilitzar el color dominant per a funcions destacades com els botons i els enllaços. D’altres poden utilitzar-lo per a elements visuals grans, mentre que els colors secundaris són per a textos. Exploreu les opcions i en trobeu la més adequada.
 4. Trieu un color de fons. Les persones solen triar un to neutre per mantenir la pàgina web llegible.

8 impressionants esquemes de color del lloc web

Amb el 34% dels llocs web que utilitzen WordPress, he seleccionat acuradament 8 tipus d’esquemes de colors que podeu utilitzar com a inspiració per al vostre lloc de WordPress:

1. Vibrant

Visita Optimista de clima

Els colors vius i brillants poden ser una elecció perfecta per a llocs web que vulguin configurar un to viu i enèrgic.

El lloc web de Climate Optimist mostra un bon ús d’aquests colors. Com a organització del canvi climàtic, volen inspirar positivitat i confiança per aconseguir que les persones participin en la seva campanya. Això està plasmat en el seu color de color groc, rosat i verd.

2. Silenciat

Visita Mosole

Si voleu que el vostre lloc web sembli elegant, considereu l’ús de tons silenciats. És possible que no siguin tan atractius, però pot semblar una combinació de colors adequada.

Aquest lloc web de Mosole, un celler italià, té per objectiu aquest to. Desaturen colors terrosos com el marró i el verd i creen un efecte elegant que representa encara la seva marca com a celler.

3. Llum

Visita Bosumhus

Si voleu que el vostre lloc web sembli atractiu, us recomano que utilitzeu tons més clars. Com una casa còmoda, un lloc web agradable fa que els visitants vulguin passar més temps a la vostra pàgina.

Bosumhus, un lloc web per a constructors d’habitatges, presenta un excel·lent exemple d’aquest esquema de colors. Tot i que els textos són foscos, altres elements es troben majoritàriament en marró clar i beige amb indicacions de verd terra aquí i allà. El lloc web també és una bona il·lustració de com les vostres imatges poden representar la vostra paleta de colors.

4. Fosc

Visiteu els crítics tècnics

En contrast amb els colors clars, les tonalitats fosques solen simbolitzar el misteri. A més, s’utilitza per representar modernitat i futurisme.

En aquest exemple, Critical TechWorks utilitza colors foscos per complementar la seva identitat com a empresa tecnològica de nova generació.

El lloc web també il·lustra com podeu utilitzar colors foscos alhora que captiva. Tot i que la majoria dels colors són profunds, el lloc web també utilitza blau de neó per als punts més destacats.

5. Pastel

Visiteu Mont-Roucous

Els pastels han estat una tendència de disseny durant els últims anys. Aquests colors són suaus i rentats, i tenen l’objectiu de tenir un aspecte tranquil.

Normalment s’associa als nadons, ja que aquests colors es troben sovint als vivers. Tanmateix, molts llocs web utilitzen aquests colors per atraure també als joves demogràfics.

El lloc web de Mont-Roucous és un excel·lent exemple d’ús de colors pastel. Com que els seus productes estan destinats a bebès, utilitzen rosa i blau suau per a la seva marca.

6. Monocromàtica

Visita Brightscout

Si no sabeu combinar colors, proveu de triar un color i feu que tot el vostre lloc web sigui monocromàtic. Això significa que només utilitzaràs diferents tons del mateix color a la pàgina.

Brightscout demostra com podeu utilitzar diferents tons de verd a la mateixa pàgina. Tot i que tot és predominantment verd, l’ús de tons clars i foscos impedeix que la pàgina es vegi plana.

7. Accent

Visita Frakton

Els colors accents es refereixen a aquells que s’utilitzen per emfasitzar elements importants. Aquests colors s’utilitzen amb moderació i alguns llocs web utilitzen el seu color de marca com a color d’accent.

Per exemple, Frakton utilitza una paleta de colors predominantment en blanc i negre amb aparences de groc aquí i allà. L’esquema en blanc i negre ajuda a cridar tota l’atenció sobre els punts destacats grocs, de manera que el color de l’accent s’utilitza per a botons, textos destacats i capçaleres..

8. Colors contrastats

Visiteu les explotacions làctiques de Turner

Alguns llocs web volen utilitzar dos colors contrastats per crear un impacte visual impactant. Aquests colors solen seure als extrems oposats de la roda de colors.

Turner Dairy utilitza vermell i blau per juxtaposar els seus productes lactis amb els seus productes no lactis. Mantenen aquest contrast a tota la seva pàgina web. Els botons i titulars són majoritàriament en vermell, mentre que els elements visuals són de color blau. També utilitzen un fons blanc per a la llegibilitat.

Embalatge

L’elecció de l’esquema de colors adequat no es tracta només de combinar colors bells junts. Es tracta d’escollir-ne l’adequat per a la vostra marca, públic i participació dels usuaris.

Si voleu un procés sense embussos per trobar una bona paleta, utilitzeu generadors de colors. Decidiu quins serien els vostres colors dominants, secundaris i de fons. També haureu de pensar com s’ha de col·locar cada color al vostre lloc web.

Tot i que només enumero 8 esquemes de colors, hi ha infinites combinacions de colors que podeu provar al vostre lloc web de WordPress. Així, no tingueu por de experimentar i bona sort.

Simon Dwight Keller és un empresari de màrqueting digital amb ganes de conduir tones de trànsit al vostre lloc web amb contingut creatiu i convincent. Després de tres anys de treball dur com a freelance, va decidir assumir els seus serveis al següent nivell, va fundar una empresa de màrqueting digital PRable. Finalment, Simon va sentir que per aconseguir-ne més, havia de començar la seva pròpia empresa: SDK Marketing. Amb el seu petit equip professional, tot i que està preparat per assumir nous reptes, augmentar el trànsit i obtenir més ingressos. A més de la seva ardent passió pel SEO, li interessa també l’hoquei sobre gel i viatjar. Connecta’t amb Simon LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map