El poder del xat en viu per crear relacions de client positives

La majoria de les empreses prosperen amb la comunicació positiva que estableixen amb els seus clients. És especialment important si venen els seus productes i serveis. La gamma dels seus clients inclou tant aquells compradors fidels que els agraden i compren el producte, els aparadors que es troben a la cruïlla per prendre una decisió positiva, com els que acaben de parlar de l’empresa per primera vegada i no n’han format cap. idea encara.


L’objectiu de qualsevol negoci, en aquest cas, és construir relacions proveïdor-client sobre la base de benefici mutu. Per fer-ho, han de demostrar que s’entenen les necessitats dels compradors, que estan disposats a ajudar a prendre una decisió i que sempre reaccionen amb empatia si alguna cosa no està clara o no funciona. Les empreses poden assolir tots aquests objectius mitjançant un xat en viu que s’ha d’utilitzar per a tots aquests objectius.

La característica més avantatjosa dels xats en viu és que ofereixen una adreça immediata als clients. A continuació, es mostren alguns consells i mètodes per utilitzar eines de xat en viu per a una millora tan important.

Beneficis de xats en viu

La tasca més important a complir a través de xats en viu és fer sentir als clients que s’hi troben per ajudar-los, servir-los i resoldre immediatament tots els seus problemes específics. Si ho senten, és probable que no només es converteixin en clients lleials, sinó en els vostres defensors més desitjosos.

Internet proporciona a les empreses aquest compromís positiu i hauríeu de fer el possible per utilitzar aquesta potent opció per a la promoció i la prosperitat de la vostra empresa..

Entre els més evidents beneficis del xat en viu es poden destacar els següents:

 • reducció de despeses respecte als canals tradicionals
 • augment de les vendes
 • millora del servei al client i fidelització
 • descobriment de punts de dolor del client
 • Resolució de problemes ràpida i coherent
 • comoditat per als clients
 • avantatges en la competència
 • abast de mercat i oportunitats ampliades
 • planificació i divulgació proactiva
 • anàlisi i informes exhaustius

Tanmateix, tingueu en compte que aquesta gesta només sona tan fàcil. Pot resultar molt més difícil del que creieu inicialment. Utilitzant el eines d’atenció al client més recents i les tàctiques actualitzades ajudaran molt a tenir èxit.

Per què els clients prefereixen xatejar en directe

Expert en màrqueting nord-americà i fundador de la firma de màrqueting del mateix nom Poder de J.D., sosté que el xat en viu s’ha convertit en el mètode de contacte en línia líder per als compradors, ja que el 42% prefereix xatejar en directe al correu electrònic (23%) i a les xarxes socials (16%).

La raó rau en la ment humana. És més probable que us dirigiu a algú immediatament quan estigueu comprant alguna cosa en línia. Per això, la gent opta per comprar des de llocs web amb una funció de xat en directe. Aquest suport ràpid durant l’etapa de presa de decisions augmenta les opcions i els percentatges de conversió positius.

Pel que fa a l’empresa, també és molt convenient quan puguis comunicar-te de forma instantània amb els visitants resolent la seva vacil·lació, possibles percepcions negatives i decepcions..

Consells tàctics per utilitzar el xat en viu per establir connexions positives amb els clients

Per augmentar la part del xat en viu en fer negocis, recordeu i apliqueu els principis principals de CRM (Customer Relationship Management) combinats amb els avenços tecnològics.

1. Personalitzeu els vostres serveis amb la combinació de xat en viu i CRM

Aquesta eina us pot ajudar a desenvolupar les estratègies a llarg termini de la vostra empresa. En xerrar en directe, aprendràs molt sobre els teus clients potencials i reals, les seves necessitats i problemes, i la manera com prefereixen ser atesos..

Si manteniu dades basades en núvol sobre els clients i les seves preferències en el passat, podreu analitzar les seves experiències de xat en viu i fer-les més convenients. Al seu torn, això us pot ajudar a predir les seves necessitats, problemes i comportaments futurs.

Per exemple, si us contacten sobre algunes especificacions del producte que volen comprar, podeu desenvolupar el millor algorisme per respondre a aquestes peticions..

2. Completa una base de coneixement completa sobre el xat en directe per proporcionar la informació que els seus clients necessiten

El vostre operador necessita adquirir un coneixement perfecte dels serveis i productes per poder donar més informació per resoldre els seus dubtes, per assegurar-se que tots els problemes relacionats amb l’enviament o la substitució i la rehabilitació seran resolts en un temps..

La creació d’una base de dades requerirà una bona comunicació entre els departaments de la vostra empresa. També és una bona idea tenir alguns operadors per a la conversa en viu que s’especialitzin en resoldre diferents problemes. Els vostres clients deixaran el vostre lloc completament satisfets i desitgen tornar a ser.

3. Entreneu els vostres agents de xat per crear una interacció amigable, però professional

Per un costat, els agents de xat han de fer que els clients se sentin benvinguts. Ser respectat és una experiència positiva que qualsevol client traslladarà al seu entorn. Per l’altre costat, buscar massa amable pot fer pensar al client que aquesta comunicació no és amb un professional.

Quin és millor? Per triar alguna cosa pel mig. Massa formalitat funciona de la mateixa manera mantenint la distància innecessària entre el client i l’empresa.

El xat en viu no vol dir parlar com un robot. El propòsit és mostrar als compradors que parlen amb persones reals que es dediquen al temps per tenir cura de qualsevol problema que pugui sorgir. Per tant, la millor opció és l’amabilitat i l’empatia, però amb un enfocament respectuós i comprensiu.

4. Prometre i lliurar resultats oportuns

No hi ha dubte que l’agent de xat hauria de poder treballar sota pressió. Si la informació que un client pregunta sobre necessita contactes addicionals amb altres departaments, un consultor ha de fixar els terminis adequats per tornar a un client amb una solució preparada.

Si la sol·licitud del client no es respon el més aviat possible, un comprador es pot sentir ofès i la reputació de la companyia es pot veure afectada. La informació sobre les devolucions, el seguiment de productes o l’enviament ha de ser una prioritat.

Un altre punt a considerar és demanar comentaris als clients. Una enquesta ràpida ajudarà a determinar si tot funciona bé.

5. Per fer front a respostes comunes, utilitzeu dreceres de teclat

No importa la quantitat de persones que ocupin la posició d’un agent de xat, mai no seran suficients, sobretot si la vostra empresa és força gran. Per això, penseu en alguna automatització. Demaneu que utilitzeu els vostres operadors missatges enllaunats que pot semblar una manera útil d’estalviar temps.

Algunes dreceres de teclat us ajudaran a mostrar als vostres clients la vostra disposició per ajudar-vos immediatament, tot i la concorreguda programació. Per exemple, automatitzeu sempre les respostes formals de salutació i altres.

6. Feu l’opció de xat en viu disponible en altres dispositius

Penseu que avui dia la majoria de clients realitzen compres en línia des dels mòbils. Per tant, penseu en fer el vostre lloc amigable en línia. Per això, heu de fer que el vostre xat en viu estigui disponible en qualsevol plataforma mòbil.

Un altre resultat positiu d’una millora d’aquest tipus és que probablement ajudeu els vostres seguidors a convertir-vos en clients en un futur.

7. Feu explicacions en termes senzills

La majoria dels clients no entenen la terminologia. Vol dir que un agent de xat ha de tenir paciència per intentar explicar termes tècnics o rebuts en línia amb paraules més senzilles i com utilitzar el lloc web..

Per fer aquesta situació encara més fàcil per a l’agent i el client, elaboreu una petita guia sobre com explicar termes tècnics o tractar amb clients tècnicament ignorants..

Solucions de programari de xat en viu principals

Per augmentar els resultats de xats en viu amb èxit, trieu adequadament el programari. Això pot augmentar significativament els percentatges de conversions. Una eina efectiva necessita ser força intuïtiva tant per als operadors com pels visitants o clients. A més, amb l’avanç de la tecnologia, els clients actualment exigeixen respostes més ràpides i opcions més mòbils.

Podeu triar algunes de les solucions de xat en directe segons les vostres necessitats entre les següents:

Encara hi ha més aplicacions i plataformes de xat en directe com podeu veure aquí. Independentment de quines opcions preferiu, feu la prova gratuïta primer per assegurar-vos que la vostra elecció es correspon amb les necessitats de la vostra empresa.

En conclusió, val la pena esmentar que molta gent no posa molta fe en les compres en línia. Per tant, és molt important fer que percebin la vostra empresa com a real, i el xat en viu pot tenir un paper essencial en això. Quan els clients potencials veuen que poden parlar amb persones reals i discutir qualsevol problema que sorgeixi, són més obligats a confiar en la vostra marca i al vostre lloc només per donar el primer intent als vostres productes.

El xat en viu és una forma excel·lent de comunicació entre les empreses i els seus clients. Per això és molt important garantir que la comunicació es mantingui d’una manera ben preparada, professional i respectuosa per tal que ambdues parts en puguin beneficiar-se.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map