13 maneres més fàcils d’augmentar el coneixement de la marca (i per què és important)

La consciència de marca es pot definir com la marca que és reconeguda és la forma que els consumidors poden distingir fàcilment dels competidors. És crucial per a la vostra marca augmentar el coneixement de la marca, perquè la gent no comprarà la vostra marca en comptes de la d’un competidor si no saben què us distingeix. Però si reconeixen què és el que us fa diferent i us aprecien per això, aleshores heu tingut un avantatge sobre la competició.


Probablement, Google és el rei de la consciència de marca. És una marca tan coneguda que la fem servir com a verb: quan cerquem alguna cosa en línia, normalment diem que anirem a “Google”.

Però no us deixeu intimidar. Tot i que convertir-se en un nom de casa és el gran grau sagrat de la consciència de la marca, no haureu d’arribar al nivell de Google per augmentar la vostra consciència de marca.

De fet, la gent ni tan sols ha de recordar el nom de la vostra marca perquè arribeu a un nivell bàsic de coneixement de la marca. Sempre que recordin algun factor que distingeix la vostra marca, com ara el teu embalatge, els teus colors, el seu eslògan o part de la teva història, tenen consciència de la teva marca. Saben el que et fa destacar i això els dóna una raó per triar-te.

Llegiu els 13 mètodes més senzills per augmentar la consciència de la marca (i per què és important) per Jessica a través de @ReferralRock #brandawareness, dir-li a un amic

Les claus per augmentar el coneixement de la marca

Hi ha moltes estratègies de consciència de marca senzilles que qualsevol marca pot implementar. El 91% de les marques minoristes utilitzen 2 o més canals de xarxes socials, segons estadístiques. Avui cobrirem les maneres més fàcils d’augmentar el coneixement de la vostra marca.

1. Cultiva la paraula-boca

La vostra marca pot conrear la consciència de la marca de dues maneres bàsiques: mitjançant les accions directes que realitzeu per promocionar la vostra marca i mitjançant el boca a boca positiu.

Màrqueting de boca a boca es produeix en qualsevol moment en què les persones comparteixen positivament la seva marca amb els seus amics, familiars o companys. Aquest compartir és vital per a l’èxit de la vostra marca. Les persones confien en les opinions i recomanacions dels seus companys molt més que no pas en la publicitat i en altres missatges que provenen directament de la vostra marca. Per tant, si algú escolta sobre un amic, és molt probable que se’n recordi de tu i que eventualment adquireixi els seus productes o serveis..

Gairebé totes les altres estratègies de sensibilització de la marca de les quals dependrem o s’incrementen fàcilment, la central que és boca a boca. Per tant, animar a altres persones a compartir la vostra marca és la manera més impactant d’augmentar el coneixement de la marca.

2. Utilitzeu els mitjans socials en el vostre avantatge

Les persones passen quantitat creixent de temps a les xarxes socials, on, de forma natural, comparteixen contingut amb molts companys alhora. Per tant, crear publicacions de marca que la gent no pot ajudar, sinó compartir, és una manera sòlida de promoure el coneixement de la vostra marca. El truc és fer que les publicacions semblin i semblin que el contingut de la gent comparteix de manera natural, i no com els anuncis.

Wendy és una botiga de creació de publicacions icòniques i compartibles: els seus tuits s’han anat viral diverses vegades, provocant que la consciència de la seva marca s’hagi disparat. Tot i que no podeu garantir si una publicació es farà viral (internet és molt imprevisible), podeu tenir diverses indicacions de Wendy per crear publicacions de marca que val la pena compartir.

A. Sabeu el que vol el vostre públic i, a continuació, envieu-lo

Wendy sap que a la seva audiència li agrada el contingut humorístic, enginyós i que el noi ho ha fet. Cada article que emeten està centrat en entretenir. Un exemple primordial? Els seus “rostits”, desagradables i descarats respostes a tuits esmentant la seva pròpia marca i / o els seus competidors, així com els tuits d’altres marques. Consulteu aquest exemple a continuació:

Exemple d’un tuit de Wendy

Ara, considera el teu propi públic. Volen contingut humorístic, entretingut o informació més seriosa? Volen ser educats, inspirats o alguna cosa més? Tot el que desitgin, i qualsevol cosa que comparteixi naturalment, han de guiar el tipus de publicacions en xarxes socials que publiqueu.

B. Mantenir un to de marca consistent

Wendy injecta ànim i humor de marca a cada publicació, ja sigui per a rostits, per a records o per a joc de rol propi amb nombroses referències interiors, sempre trobareu aquest to de signatura al contingut.

Trobeu la vostra veu pròpia de la marca, ja sigui descarada, seriosa o en algun lloc entremig i enganxeu-la a totes les publicacions que feu. Aquesta coherència és clau per generar consciència de la marca perquè dóna a la gent una altra peça de marca per recordar-vos.

C. Centreu-vos en les plataformes preferides del vostre públic

Wendy sap centrar-se en Twitter (i en segon lloc, Instagram) perquè és allà on la seva audiència passa més temps. Tractar de conrear una presència a totes les xarxes socials requereix massa temps i normalment es produeix en un esforç perdut, ja que posarà les vostres publicacions davant de les persones que no són candidatures a comprar el vostre producte. En comptes d’això, concentra’t en les plataformes que freqüenta la teva audiència.

D. Destaca les tendències

Els tuits de Wendy són constantment relacionats amb les tendències. En aquest recent tuit, fan servir l’ús de l’actor Emma Watson de “autònoms” com a alternativa més empoderadora del “solter”.

Consells per conscienciar la marca - Posa de relleu les tendències

Sempre que no intenteu retirar-vos d’un tema controvertit, retirar-vos a les tendències pot ajudar-vos a augmentar el coneixement de la vostra marca. I fins i tot si el to és més greu, podeu augmentar el coneixement de la marca destacant les tendències del vostre sector.

Obteniu més informació sobre consells sobre màrqueting en xarxes socials per a principiants.

3. Promoure i reposicionar contingut generat per l’usuari

La vostra estratègia en xarxes socials no hauria d’incloure només la producció de contingut de qualitat.

Fomentar i aprofitar el contingut generat per l’usuari —els missatges de publicitat social que fan els clients sobre la vostra marca i les imatges i vídeos amb clients que utilitzen els vostres productes en la seva vida diària— són igual de crucials per generar consciència de marca..

Com tot el màrqueting en boca a boca, el contingut generat per l’usuari és potent perquè els amics i seguidors dels vostres clients confien en allò que els vostres clients decideixen compartir. Com a resultat, és més probable que la gent recordi la vostra marca quan figura al contingut original dels seus amics. Animeu el contingut generat per l’usuari amb aquestes estratègies:

 • Creeu un hashtag de marca que els clients puguin fer servir quan publiquen sobre el vostre producte. Per exemple, la marca de sabates Jack Rogers ha creat el hashtag #lovemyjacks, que fa servir per mobilitzar els seguidors.

Coneixement de la marca: crea un hastag per als clients@ thecarolinagirl67 a Instagram

 • Disposa freqüentment els millors continguts generats per l’usuari a la vostra pàgina (sempre recordeu etiquetar i acreditar els creadors de qualsevol contingut que torneu, de manera que obtinguin el reconeixement que mereixen). American Aagle’s Aerie ho fa com a part del seu compromís amb mostrar cossos autèntics, sense canvis per Photoshop. Els clients etiqueten la seva aparença Aerie amb #aeriereal, i són aspectes habituals del propi feed d’Instagram de la marca..

@lagrossequifaitdesvideos, via @aerie, a Instagram

 • Inicieu un concurs on les persones han d’enviar contingut generat per l’usuari de la marca per participar i oferir premis atractius per als guanyadors.
 • Creeu un “repte” de marca on les persones completin una determinada tasca associada a la vostra marca, utilitzin un hashtag específic i etiqueteu el vostre compte. (També podeu convertir-lo en un concurs, o fins i tot fer una donació benèfica per a cada participant.) Fins i tot si la gent no participa en el repte, encara etiquetarà els seus amics si els agrada el que veuen, generant més marca. consciència per a vosaltres.

4. Iniciar un programa de marca ambaixador

Entre les persones que creen contingut generat per l’usuari, no hauríeu de trobar diversos clients destacats que comparteixen publicacions i comentaris brillants sobre la vostra marca sense fer-ho..

Penseu en reclutar aquests clients perquè serveixin ambaixadors de la marca– representants a llarg termini de la vostra marca, que et promouen regularment en les seves pròpies plataformes i amb la seva pròpia veu genuïna. Estan motivats a difondre la paraula sobre la vostra marca perquè els apassiona i volen que tingui èxit i perquè pensen que la seva audiència es beneficiarà dels vostres productes o serveis..

Potser heu escoltat el terme “ambaixador de la marca” en relació amb el representant de les celebritats d’una marca. Tanmateix, els ambaixadors no han de ser celebritats o persones amb un gran seguiment, sempre que tinguin autoritat en el seu nínxol o entre els membres del públic objectiu. Es tracta només de triar els representants de la vostra confiança de públic, còmodes per mantenir converses un a un sobre la vostra marca i els seus productes.

Per exemple, moltes marques dirigides a estudiants universitaris dirigeixen programes d’ambaixadors del campus, per aprofitar les connexions que els estudiants ja han fet amb els seus companys. L’aplicació Bumble n’és un exemple: tenen un programa detallat “Honey” d’ambaixadors estudiants.

Louisa (@louisavons) serveix com a responsable de divulgació del campus de Bumble Honey a la Universitat Loyola de Chicago.

5. Ajuda a causes significatives

Si hi ha una causa que us apassiona la vostra marca, fer una donació mostrarà la vostra empatia i augmentarà la vostra posició pública.

Les donacions monetàries establertes són beneficioses, però també considereu aquestes maneres de retornar més memorables.

 • Podeu crear una vinculació de caritat amb determinats productes, com TOMS (per a cada parell de sabates que es ven, es dona un parell a nens necessitats).
 • O bé, podeu crear una campanya de compartició social, on cada publicació amb un hashtag de marca desencadena una donació a una entitat benèfica preferida. Això augmentarà ràpidament la consciència, tant de la vostra causa com de la vostra marca, amb cada acció!

Els #shareyourears de Disney són un exemple d’una campanya de hashtag benèfic. Disney per a cada publicació amb les orelles de Mickey i el hashtag compartit en un període de temps determinat, Disney va fer una donació a la fundació Make-A-Wish.

 • Els vostres empleats podrien oferir el seu voluntariat en un esdeveniment de la comunitat o sense ànim de lucre, o bé la vostra marca podria iniciar la seva pròpia jornada de voluntariat a tota la companyia.
 • Encara millor, si els vostres productes beneficiarien directament a una organització comunitària, per què no donar-los? Per exemple, una empresa d’aigua embotellada pot donar aigua a un torneig de futbol o a una competició de bandes, o una botiga de millora de la llar podria donar subministraments a Hàbitat per a la Humanitat.

Per descomptat, qualsevol filantropia s’ha de dur a terme perquè realment vol ajudar una causa. Si el retorn es fa només per publicitat, el públic el podrà informar, i això es produirà en contra.

6. Expliqueu les històries darrere de la vostra marca

Si compartiu històries autèntiques sobre la vostra marca, us permet que la gent us recordi i us comparteixi amb altres persones. Per tant, assegureu-vos de dedicar-vos a una narració reflexiva de marca.

Heu començat la vostra marca per satisfer una necessitat que ningú més satisfà? Els vostres productes estan construïts per solucionar un problema concret? Feu saber al món, perquè històries com aquesta són molt compartibles.

Però no us preocupeu si no formeu cap d’aquestes categories. La vostra marca encara pot escriure un “relat de signatura” en la seva veu i to únic. Aquesta història autèntica i memorable mostra la vostra missió i valors de la marca, com i per què es van originar, i com es compromet a aquests valors en tot allò que fa i diu la vostra marca, incloses les seves relacions amb els clients..

La cara del Nord comparteix la seva història de signatura.

Les històries dels vostres clients són una part vital de la vostra pròpia història de marca, per tant, considereu la possibilitat de compartir les seves experiències amb vosaltres al vostre bloc, a una pàgina “testimonis” o en forma de vídeo. Això serà encara més eficaç si deixeu que els vostres clients expliquin les seves històries!

Consulteu el testimoni de clients de Zendesk anterior Zoom, on comparteixen per què els encanta la plataforma de videoconferència.

7. Trieu acuradament els embalatges, eslògans i altres marques

En aquesta era digital, l’experiència “unboxing” és cada cop més destacada. A les xarxes socials (especialment les plataformes de vídeo digitals), la gent se centra en tots els aspectes de la descoberta d’un producte, a partir del packaging. Això demostra que, si el vostre embalatge és memorable, és més probable que la gent recordi la vostra marca. Per tant, plantegeu posar la vostra marca a les caixes d’enviament, redissenyar l’embalatge per destacar-lo, o fins i tot crear una experiència d’obertura del vostre producte..

La línia de joguines viral LOL Surprise ha dominat aquesta experiència: obrir les “capes” de la joguina per descobrir quines sorpreses hi ha a dins és tan important com la joguina resultant, i aquest “boix” únic és el que ha fet tan popular la joguina..

Simplemost

No heu d’anar fins a la bola de LOL, però la recuperació acurada del vostre embalatge és una manera senzilla d’incrementar el coneixement de la marca. Però, i si veniu programari, un servei o un altre producte que no té cap “paquet real”? Independentment del que vengueu, hi ha un munt d’elements de marca que us podeu centrar en fer memorables, com ara el vostre eslògan, colors i missió.

En cas que busqueu logotips per a propòsits de marca, aquí teniu els logotips gratuïts que podeu descarregar: no cal inscripció.

8. Crear publicacions informatives de blocs

Crear publicacions informatives del bloc és una estratègia que funcionarà bé per a totes les marques, independentment del que vengui. Si escriviu temes del vostre nínxol, que satisfan les necessitats de la vostra audiència, això augmentarà la vostra autoritat als ulls dels vostres clients potencials. I, un cop hàgiu ajudat la gent, serà difícil que us oblidin, especialment si es beneficiaran dels vostres productes. És probable que tornin a comprar, perquè confien en el vostre contingut. Així doncs, esbrineu les preguntes que les persones us fan al vostre lloc i escriviu publicacions al bloc que responguin a aquestes preguntes..

A continuació s’explica com es poden crear hàbits adequats per a l’èxit del bloc.

9. Blog de convidats en altres llocs

No limiteu els vostres blocs al vostre lloc web. Enviar publicacions de convidats d’alta qualitat a altres llocs web relacionats amb el vostre nínxol, però que no competeixen directament amb el vostre propi lloc web, és una manera sòlida de situar la vostra marca davant d’un públic nou i rellevant. L’ideal és que el lloc on publiqueu els clients us permetrà incloure un article bio amb un enllaç i una descripció d’una frase de la vostra marca. Si no ho són, almenys podeu inserir alguns enllaços al contingut del vostre propi lloc, que esperem que ajudin a augmentar el vostre trànsit.

Penseu també en els blogs LinkedIn o Mitjà. Aquests llocs ja tenen una gran audiència creada i sempre podreu incloure un connector breu per a la vostra empresa al final d’aquestes publicacions. Etiqueta el vostre contingut perquè s’agrupi amb altres publicacions del vostre lloc.

10. Compartiu imatges i vídeos atractius

Segons McKnight Kurland, la gent només recorda entre el 10 i el 20% del que llegeix o escolta, però recorda al voltant del 65% del que veu. És evident que si només creeu blocs i un altre contingut textual, no sempre serà suficient per augmentar el coneixement de la marca. Augmentareu les probabilitats de recordar-vos si creeu contingut visual atractiu: infografies, així com altres imatges i vídeos de marca.

La infografia és fantàstica per comunicar estadístiques i mossegades d’informació relacionades; Per esbrinar què són útils i potents, consulteu la infografia que hi ha a continuació des de visual.ly.

També podeu convertir el contingut de les publicacions populars del bloc en vídeos curts, de manera que el contingut és més fàcil de digerir. Com les imatges, els vídeos es poden compartir fàcilment, ajudaran a augmentar la seva consciència de marca ràpidament.

11. Aprofita els podcasts

Si encara no hi ha un podcast al vostre nínxol específic, crear-ne un per respondre preguntes i posar de relleu a altres de la indústria és una estratègia fantàstica per al coneixement de la marca. Tanmateix, és probable que el vostre nínxol ja estigui ple de podcasts, sobretot si veniu algun tipus de producte Programari multi-venedor B2B. En aquest cas, haureu de fer que el vostre fundador, conseller delegat o una altra persona destacada de la vostra empresa aparegui als podcasts relacionats amb altres usuaris. Igual que amb les publicacions de convidats, aquesta és una manera útil de fer arribar la vostra marca davant d’un públic nou i rellevant.

12. Aprofiteu el vostre SEO

Quan els clients tenen un tema de Google, no solen mirar més enllà de la primera pàgina dels resultats de la cerca. Però si la vostra marca es classifica molt en aquesta primera pàgina, per sobre dels competidors, la vostra marca es veurà més autoritària, i la gent coneixerà naturalment la vostra marca abans de la competició.

I SEO és una opció assequible per crear coneixement de la marca. Segons el 59% dels venedors enquestats una enquesta de roca de referència, SEO és un dels mètodes més rendibles per crear coneixement de la marca.

Per tant, assegureu-vos d’optimitzar el vostre lloc web per a les paraules clau estretament relacionades amb la vostra marca que el vostre públic cerqui. L’ideal seria optimitzar per a tres tipus de paraules clau: les paraules clau generals que descriuen les vostres categories de productes o serveis, les paraules clau específiques més enfocades al vostre tipus de producte i les paraules clau específiques que plantegen qüestions relacionades amb el vostre nínxol..

A més, investiga la teva competència a Google, els llocs contra els que lluites al teu lloc, a la pàgina 1, de manera que sabràs què hauràs de fer per lluitar pel rànquing que desitges. Normalment trobareu que les paraules clau més llargues i específiques tenen una competència baixa i atrauen persones que tenen més probabilitats de comprar-vos-les, tot i que generalment no es busquen tan sovint.

13. Regala regals de regal

A qui no li encanta obtenir alguna cosa per res? Obtenir un intercanvi gratuït amb el vostre nom de marca o bé cupons valuosos poden fer una impressió duradora. Per tant, cerqueu un esdeveniment a la vostra comunitat, com ara un joc esportiu, un concert, una exposició, una conferència o un dia de la comunitat, on és probable que trobareu moltes persones del públic desitjat de la vostra marca. Reserva un espai i distribueix els regalos!

Sallie Tomato, una empresa de patrons de costura, va regalar bolígrafs impresos amb el seu logotip.

Si decidiu obsequiar-vos amb el swag, les vostres millors opcions són articles que la gent pot portar o portar amb ells (penseu samarretes, barrets, ampolles d’aigua o bosses de teixit). Això convertirà les persones que utilitzen el swag en cartelleres caminades, aconseguint un altre impuls a la vostra consciència!

No oblideu oferir experiències gratuïtes amb “mida de picada” amb el vostre producte o servei. Si les persones que ho intenten gaudeixen de la seva experiència, és més probable que et recordin i tornin a comprar i també ho podran dir als seus amics. Si voleu que la vostra marca ho permeti oferir versions de mida de prova dels vostres productes, o mostres gratuïtes.

Però, i si el vostre producte no és físic? Encara teniu opcions. Si vens un programari o una subscripció digital, una demostració o prova gratuïta és un altre “lliurebie” sòlid que podeu donar a terme. I si presteu un servei recurrent, podríeu oferir un primer servei gratuït o crèdits per a aquest servei.

13. Inicieu un programa de derivació

No podem subratllar prou la importància que és el boca a boca a l’hora de generar consciència de marca. Però el boca a boca pot ser difícil de controlar i controlar. No et preocupis, però: iniciar un programa de derivació et permet promoure i fer un seguiment senzill del boca a boca, tornant a posar el poder a les mans de la teva empresa..

Els programes de referència us permeten oferir beneficis emocionants per als clients existents que comparteixen directament la vostra marca amb els seus amics. Podeu triar incentius que motivin millor els vostres clients a compartir-los, com ara productes gratuïts, crèdits a la botiga, descomptes, actualitzacions de serveis o swag de marca.

A més, els programes de referència faciliten la possibilitat de compartir els clients amb els mètodes que prefereixen, en només uns clics. I si seleccioneu a programari de programació de derivació, és senzill fer un seguiment d’aquestes derivacions.

El programa de derivació de Lime Crime ofereix un cupó de descompte del 20% per als clients que fan referència als seus amics i permet als clients compartir fàcilment per correu electrònic, Facebook, Messenger o copiar i enganxar un enllaç de referència..

Quan els seus amics o familiars els remeten personalment a la vostra empresa, els clients potencials posen molta atenció, ja que confien en el que han de dir els seus companys. Com a resultat, és probable que aquests clients derivats siguin els vostres clients i que siguin més propensos mantenir-se fidel a la vostra marca per períodes més llargs.

En conclusió

El coneixement de la marca consisteix en fer que la vostra marca sigui més memorable i mostrar a la vostra audiència com es diferencia de la vostra competència.

Podeu augmentar el coneixement de la marca de dues maneres bàsiques: mitjançant accions directes que realitzi la vostra marca i mitjançant el compartir el boca a boca d’altres persones. Assegureu-vos de combinar tots dos plantejaments, perquè la gent recorda i confia en les opinions dels seus companys.

Quines de les estratègies anteriors creieu que funcionaran millor per fer créixer el vostre negoci en línia? Comenceu a aplicar-les i promouu el coneixement de la vostra marca.

Jessica Huhn és escriptora de continguts de màrqueting a Referral Rock, on creuen que tots els negocis tenen el potencial per augmentar el seu màrqueting de boca a boca. Quan Jessica no escriu, hi ha una bona probabilitat de cantar, arreglar cançons o compartir i gaudir de contingut a les xarxes socials. Connecta amb Jessica on LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map