10 Consells d’acció d’optimització de motors de cerca per als principiants

L’optimització de SEO o motor de cerca és un terme que inclou tots els esforços que fa un equip per garantir que el seu negoci en línia o el lloc web tingui més visibilitat a les pàgines de resultats de cerca (SERPs). Hi ha moltes maneres que us ajuden a obtenir una classificació més alta en els SERP. L’objectiu principal d’un SEO és trobar una forma que ajudi a optimitzar orgànicament la pàgina.


En cas que fóssiu nou, aquí teniu les 10 coses SEO que heu de conèixer (i fer) a l’hora d’optimitzar el vostre lloc per obtenir millors rànquings de cerca..

1. Milloreu la velocitat de càrrega de la vostra pàgina

Què feu si aterreu en una pàgina que triga massa a carregar-se?

Feu clic al botó posterior i obrireu un lloc web diferent. Si això succeeix per al vostre lloc web, és un motiu d’alarma, com ara velocitat de pàgina és un dels factors de classificació de Google.

La pàgina de càrrega lenta és un gran número. Tot i que penseu que la velocitat de la pàgina no importa al rànquing, heu de pensar en l’experiència de l’usuari. Al final, voleu un usuari satisfet i una pàgina de càrrega lenta no és una cosa que un usuari voldria.

Per tant, és important augmentar la velocitat de càrrega de la pàgina mitjançant la declaració.

SEO Basic: millora la càrrega de la vostra pàginaGoogle PageSpeed ​​Insights analitza el contingut de la pàgina web i ofereix suggeriments per millorar-lo.

Podeu utilitzar la velocitat del vostre lloc web Google PageSpeed ​​Insight. Us ajudarà a comprovar la velocitat de la vostra pàgina, a la vegada, i a proporcionar informació sobre el rendiment de la vostra pàgina. Tant les versions d’escriptori com per a mòbils. Aquesta informació us és útil a l’hora d’optimitzar la vostra pàgina.

A continuació, detallem algunes maneres que us poden ajudar a augmentar la velocitat de la pàgina:

 • Reduïu la mida de la imatge: Comprimiu les imatges perquè no ocupin gaire espai. No disminueixi la qualitat, només redueix la seva mida. Pots fer servir Eina Canva per editar i comprimir les imatges. Per als usuaris de WordPress, alguns complements poden comprimir i optimitzar les seves imatges automàticament.
 • Elimina HTML inútil: Reduïu el codi HTML inútil que pot ajudar a millorar la velocitat de càrrega de la vostra pàgina. Eines com HTML Strip i StripHTML us pot ajudar a netejar l’etiqueta HTML i el format desordenat.
 • Obteniu un millor allotjament web: Canvieu a un allotjament d’empreses d’alt rendiment és la manera més ràpida d’augmentar la velocitat de la pàgina. TTFB i el temps de funcionament del servidor són dos factors principals per comprovar el rendiment del servidor.

Si el vostre lloc funciona amb WordPress, aquí teniu consells d’optimització de velocitat més importants.

2. Genereu contingut útil

Quan es tracta d’escriure contingut per a la vostra pàgina, centrar-se només en motors de cerca és un gran error. Al final del dia, els usuaris són les persones que paguen les factures. Per tant, heu d’escriure contingut que sigui rellevant i d’importància per a ells.

Google i altres motors de cerca comprenen el programa importància del contingut de qualitat. Volen contingut que tingui una visió a llarg termini i entengui la necessitat dels usuaris. En lloc de centrar-se en les paraules clau, volen contingut que coincideixi la intenció de l’usuari.

Això no significa que l’ús de paraules clau no sigui important. Heu d’escriure per a humans i optimitzar per cercar mitjançant paraules clau que mostren la intenció de l’usuari.

Els motors de cerca actualment són prou intel·ligents com per comprendre el que un usuari vol cercar. Si feu servir paraules clau LSI, proporciona més context al vostre contingut.

SEO Basic: utilitzeu paraules clau LSI al vostre contingutLes paraules clau LSI (indexació semàntica latent) són paraules que es troben habitualment en un mateix tema i es relacionen semànticament entre si.

Els termes de cerca relacionats amb Google que apareixen al final de SERP són una font molt bona per trobar aquestes paraules clau LSI. Generador de paraules clau LSI és una eina més útil per conèixer les paraules clau LSI i les paraules clau de Long Tail.

Amb les paraules clau LSI, podreu augmentar la vostra visibilitat del contingut al motor de cerca.

3. Optimitzar per a mòbils

Avui en dia, molta gent utilitza mòbil per visitar llocs web o blocs, així Google ha realitzat una optimització mòbil un dels factors de rànquing. Significa que heu d’assegurar-vos que el vostre lloc web tingui un disseny sensible per a mòbils i que es carregui ràpidament al mateix.

Per millorar el SEO i l’experiència de l’usuari, és important optimitzar les vostres pàgines per a mòbils i per a diferents navegadors (aquí teniu un Començar la llista d’auditoria útil).

A continuació es mostren tres maneres fàcils de saber si el vostre lloc està optimitzat per a mòbils o no:

 • Google Chrome: Obriu el vostre lloc web a Chrome i feu clic amb el botó dret a la pàgina. Trieu Inspeccionar i cerqueu la icona de la barra d’eines del dispositiu. Feu clic a la icona per comprovar la resposta del vostre lloc web. Podeu arrossegar la vora per veure si el lloc web sembla adequat en diferents mides. Si el contingut es veu agilitat o si la imatge pixelada, no és mòbil.
 • Eina per a administradors web: L’eina per a administradors web de Google pot mostrar-la informe d’usabilitat mòbil sobre el vostre lloc. Et mostrarà quina pàgina té problemes d’utilització quan es visualitza en dispositius mòbils. Abans d’utilitzar, heu de verificar la propietat del lloc web amb la consola de Google.
 • Prova de Google: Google ofereix un lloc web on podeu consultar-lo facilitat per a mòbils d’una pàgina fins i tot no teniu accés a la consola de Google. Només heu de copiar i enganxar l’URL de la vostra pàgina i feu clic a l’URL de prova. Us dirà si la pàgina concreta és mòbil o no i per què.

Per fer un lloc amigable per a mòbils, aquí teniu els consells que podeu seguir:

 • Utilitzeu dissenys fluids que el vostre lloc web pugui adaptar a totes les mides i tipus de pantalla.
 • Utilitzeu imatges comprimides perquè el lloc es carregui ràpidament al mòbil.
 • Reduïu o elimineu tot el codi no desitjat del vostre lloc web.
 • No utilitzeu flash per als vostres llocs, ja que els usuaris mòbils no poden veure elements de flaix al telèfon.
 • Limiteu l’ús de finestres emergents en mòbils.
 • Utilitzeu més espai blanc en el vostre disseny ja que els usuaris es poden concentrar en la lectura del vostre contingut.

4. Mantingueu la vostra URL breu

Hi ha dos tipus d’URL, un com https://www.xyz.com/articles/322345.php i el segon, com https://www.xyz.com/how-to-lose-weight.

Ara, digueu-me quina de les dues URL és fàcil d’entendre? El segon, perquè afirma clarament que es tracta de com perdre pes, però el primer us endevina.

SEO Basic: mantingueu la vostra URL curtaEls URL més curts solen classificar-se millor en comparació amb els URL llargs.

Des del punt de vista de SEO, és important utilitzar una URL com la segona, cosa que sigui breu i descriptiva. Per què? Perquè:

Si un lloc es basa en WordPress, és molt fàcil canviar una estructura d’URL. Només cal que aneu a les pàgines i editeu els enllaços de pàgina de pàgina amb l’URL desitjat. Tot el que heu de fer per canviar l’estructura de l’URL.

Si heu modificat l’URL, assegureu-vos d’afegir 301 redireccions a l’antic URL. Així, no hi ha trànsit perdut i els visitants no entraran en una pàgina d’error 404 quan visiten l’URL antic. Vostè pot afegir codi a .htaccess per redirigir la pàgina o utilitzar un complement com ara Redirecció SEO o WP 301 Redireccions.

Acció SEO tip # 4 – Mantingueu la vostra URL curta! – Els URL descriptius més curts solen classificar-se millor en els SERP. #SEOtip avisen a un amic

5. Feu que la navegació web sigui senzilla

La navegació per llocs web conté els possibles enllaços més importants del lloc. Els enllaços de navegació ajuden els usuaris a trobar contingut al vostre lloc. Al mateix temps, els enllaços també diuen als rastrejadors del motor de cerca quines pàgines són importants per a vosaltres.

En definitiva, és una pràctica de SEO crucial per simplificar la navegació al lloc tant per als usuaris com per als que fan servir els rastrejadors de motors de cerca. Prioritzeu el vostre contingut dient als usuaris i als rastrejadors sobre les vostres pàgines importants. Proporcioneu una manera senzilla d’arribar a aquestes pàgines.

Aquí hi ha alguns comuns tipus de navegació per llocs:

 • Navegació d’una sola barra
 • Navegació de doble barra
 • Navegació desplegable
 • Navegació amb desplegament amb desplegaments

La millor navegació per llocs web és la que millor és per a l’experiència de l’usuari.

Això es deu al fet que, si els usuaris no poden trobar coses fàcils al vostre lloc, se’n sortiran immediatament. Això augmentarà la taxa de rebot, que és dolent per a SEO.

6. Afegiu una imatge descriptiva alt

A més d’ajudar els usuaris amb deficiències visuals, afegir-hi text alternatiu (alt tags) pot proporcionar imatges amb un context millor. Les etiquetes alt de la imatge poden ajudar als rastrejadors del motor de cerca a indexar una imatge correctament.

Si no es pot carregar una imatge, l’etiqueta descriptiva alt ajudarà els usuaris a comprendre de què es tracta la imatge. El que cal és assegurar-se que la descripció i el nom del fitxer de la imatge són rellevants i precises.

SEO Basic: utilitzeu alt textEl text ressaltat mostra el text alt (atribut alt) de la imatge.

Tot i que els motors de cerca han millorat amb els anys, els rastrejadors de cerca encara no poden “entendre” les imatges d’un lloc web. És possible que perdreu la possibilitat de classificar les imatges si els motors de cerca no interpreten la vostra imatge correctament.

A continuació, es mostren uns quants consells per escriure un bon text alt:

 • Sigui el més específic possible a l’hora de descriure les imatges
 • Utilitzeu les paraules clau de la vostra imatge
 • Manteniu la descripció rellevant
 • Eviteu utilitzar imatges com a text

Escriure una etiqueta alt descriptiva és el SEO bàsic que ajuda els motors de cerca a entendre la seva imatge i indentar-la en conseqüència. Si voleu que Google i altres motors de cerca posin la vostra imatge més alta, cal optimitzar-la.

7. Utilitzeu la marca d’esquemes

El marcatge de l’esquema ajuda a Google a comprendre què inclou la vostra pàgina. Una pàgina dels resultats de la cerca de Google amb imatges, ressenyes i estrelles és un exemple de marca d’esquemes.

Les persones solen comprovar l’enllaç amb imatges o estrelles, i per tant, el CTR d’aquestes pàgines augmentarà amb un esquema.

SEO Basic: utilitza la marca d’esquemesExemple de marca d’esquemes a SERP.

D’acord amb la estudis de cas, les empreses al detall poden augmentar fins a un 30% el trànsit orgànic mitjançant l’ús de marques estructurades.

Si es fa un ús adequat de l’esquema, es pot explicar molt més sobre la vostra pàgina, com ara l’autor, la ubicació, el cost, l’ISBN, etc. Tot i que no afecta directament a les classificacions, pot tenir un impacte positiu en la pàgina que és una bona idea.

SEO bàsic: utilitzeu l'ajudant de marcatge de dades estructurat de GoogleUtilitzant l’assistent de marcatge de dades estructurat de Google per generar esquemes.

A continuació, us mostrem com podeu implementar la marca d’esquemes a la vostra pàgina:

 • Vés a Google’s ajudant de marques de dades estructurades.
 • Seleccioneu el tipus de dades que voleu marcar entre les opcions extenses que veieu.
 • Enganxeu l’URL del bloc / article que heu marcat i, a continuació, feu clic a Iniciar l’etiquetatge.
 • Subratlleu els elements que voleu marcar com el nom de l’article.
 • Afegiu tantes marques d’elements com ara nom, autor, data de publicació, etc
 • Feu clic a crear HTML un cop acabat.
 • Vés al codi CMS o al codi font i, a continuació, afegeix la part ressaltada als llocs adequats.

A més de l’assistent de marcatge de dades estructurat de Google, hi ha altres eines alternatives:

Per esbrinar quines pàgines necessiten marcar l’esquema, busqueu les pàgines principals per a les mateixes paraules clau a les quals heu orientat. Recordeu que el vostre objectiu és millorar en el SERP i davant dels usuaris.

Acció SEO tip # 7 – Utilitzeu la marca d’esquema! – Amb l’etiquetatge estructurat, teniu l’oportunitat d’augmentar un 30% en trànsit orgànic. #SEOtip avisen a un amic

8. Augmenta la llegibilitat del contingut

Google ha començat a classificar les pàgines basades en senyals d’usuari com temps dedicat a la pàgina. Si l’escriptura és massa difícil d’entendre, l’usuari deixarà la vostra pàgina i això afecta els vostres rànquings.

Per assegurar-vos que no es produeixi, utilitzeu un llenguatge senzill. La majoria dels usuaris volen llegir contingut que sigui fàcil d’entendre, de manera que no utilitzem les paraules grans ni l’argot tècnic del vostre article. A continuació, es mostren alguns consells per simplificar l’escriptura:

 • Utilitzeu un llenguatge senzill. Per exemple, si podeu utilitzar la paraula “a prop”, escriviu-la en lloc d’utilitzar “proximitat”.
 • Mantingueu les frases curtes.
 • Escriu de manera informal, com si parles amb el públic. No facis el contingut com escriure un assaig.
 • Utilitzeu sempre la veu activa al contingut.

Ara considereu les dues frases següents i digueu-me quina és més concisa i us interessaria? Per exemple, tinc molts llibres. O, tinc 20 llibres a la meva biblioteca personal.

Prefereixo la posterior.

Escriure frases en clares i concises ajudarà definitivament a augmentar la llegibilitat del contingut.

A continuació, es detallen algunes eines que us poden ajudar a escriure millor contingut:

 • Aplicació Hemmingway: Us dóna una idea sobre el vostre estil d’escriptura. Què fàcil és llegir la vostra còpia. Les frases complexes que teniu fan que la vostra redacció sigui difícil d’entendre. Eviteu també utilitzar frases passives en la vostra redacció.
 • Gramaticalment: Per editar el vostre article per a ortogràfica i gramatical errades.

9. Escriviu bones etiquetes de títol i meta-descripció

El meta descripcions i etiquetes de títol no afecta directament la classificació del vostre SERP. Però les metaetiquetes ben escrites poden ajudar a augmentar el percentatge de clics (CTR) dels usuaris, cosa que és important. Google us considerarà un bon resultat si més persones feu clic als vostres enllaços a SERP. Com a resultat, la vostra pàgina serà la més alta.

L’estudi mostra que el percentatge de CTR té rellevància directa per a la posició (font).

Una meta descripció és la breu descripció (màxim 156 paraules) de la vostra pàgina. Les descripcions apareixeran com un paràgraf a la vostra URL als resultats de la cerca. La vostra meta descripció ha de ser clara i rellevant per al contingut. També podeu incloure paraules clau i una crida a l’acció, com ara Més informació! per animar els usuaris a prendre mesures.

Per contra, les etiquetes de títol es mostren als resultats del motor de cerca com a títol titular. Són un factor important que ajuda els motors de cerca a comprendre la vostra pàgina. Sovint, les etiquetes de títol són la primera impressió que tenen els usuaris de la vostra pàgina.

Mantingueu les vostres etiquetes breus (recomanades amb menys de 60 caràcters) i inclueu paraules clau primàries Les paraules clau que utilitzeu es ressaltaran als resultats de la cerca. Trieu, doncs, les vostres paraules clau amb prudència, però no les utilitzeu en excés. Tot i que Google no penalitza l’ús de títols llargs, creeu una mala experiència d’usuari per omplir el vostre títol amb paraules clau.

A continuació, es mostren algunes eines útils que podeu explorar:

10. Modera els teus comentaris

No desactiveu els vostres comentaris; en canvi, mantingueu-los en marxa perquè ajudeu a construir una comunitat. Quan la gent comenta la teva publicació, demostra que li importa i la llegeix. Només cal filtrar els comentaris de correu brossa.

La comunitat SEO està d’acord amb el fet que els comentaris tenen un impacte en el SEO. Els comentaris són bàsicament contingut generat per l’usuari a la vostra pàgina web. És la possibilitat d’augmentar la qualitat de la pàgina.

Aquí teniu el fragment destacat que es va treure del comentari de l’usuari.

Alguns comentaris són de qualitat prou alta com que Google va saltar el contingut principal de la pàgina i treu dels comentaris per a un fragment destacat La conversa en curs a la vostra pàgina web també és el que manté el contingut actualitzat. En permetre comentaris al bloc, demostra que valoreu els pensaments del vostre lector.

A més, a servei de comentaris de blocs us proporciona l’oportunitat d’enllaçar-vos internament també.

D’altra banda, podeu utilitzar l’estratègia de comentaris de blocs per retornar el trànsit al vostre lloc. Escriviu un comentari interessant i deixeu un enllaç al vostre lloc web si hi ha alguna possibilitat. L’ús de comentaris és una forma fantàstica de crear una relació entre llocs web.

Llegiu els 10 consells d’acció sobre l’optimització del motor de cerca per a novells de Kavita @dreamerkavita de @canva #SEOtips dir a un amic

Conclusions

A continuació, es mostren els deu consells bàsics de SEO que us ajudaran a millorar el vostre joc de SEO:

 • Millora la velocitat de càrrega de la pàgina
 • Genereu contingut útil
 • Optimitza per a mòbils
 • Mantingueu la vostra URL breu
 • Feu que la navegació web sigui senzilla
 • Afegiu una imatge descriptiva alt
 • Utilitzeu la marca d’esquemes
 • Augmenta la llegibilitat de contingut
 • Escriviu unes bones etiquetes meta
 • Modera els teus comentaris

Quan es tracta de SEO, hi ha tones de tècniques que podeu utilitzar. Però, els consells anteriors són prou bons per començar.

Kavita Paliwal és l’especialista en divulgació de continguts de Canva. Quan no està enganxada al portàtil, es pot trobar fent plans de viatge que rarament passen. Connecta’t amb Kavita activat Twitter i LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map