Com restaurar una còpia de seguretat del vostre lloc WordPress

Amb WordPress que alimenta més del 34% d’internet, ara s’ha convertit en molt fàcil per construir i mantenir un lloc web. Tot i això, hi ha moltes funcions a tenir cura. Digueu que ho heu de fer migrar el lloc web de la vostra empresa a un amfitrió web diferent. No us preocupa: al capdavall, ja ho heu fet abans. Però, i si després de completar la migració, descobriu que alguns fitxers crítics de WordPress no s’han migrat? Malauradament, no hi ha cap botó fàcil de “restablir” o “desfer” que pugui revertir-ho. Per això, és important mantenir una còpia de seguretat del lloc web: podeu restaurar els fitxers i repetir la migració.


Hi ha diverses maneres de restaurar els llocs web de WordPress des de còpia de seguretat, que tractarem a les seccions següents. Però primer, entenem els diversos components d’un lloc web que cal fer una còpia de seguretat i restaurar-los.

Els components clau d’un lloc de WordPress

Qualsevol instal·lació de WordPress inclou diversos components, que són els seus elements bàsics. Hi ha 4 components de WordPress que sempre heu de fer una còpia de seguretat:

 • Nucli de WordPress – Això constitueix els fitxers bàsics de WordPress, inclosos el codi font, les funcions de WordPress i la configuració del lloc web.
 • Base de dades de WordPress – S’inclouen els fitxers de backend de WordPress que emmagatzemen informació del vostre lloc web. Inclou taules de bases de dades que contenen registres vitals com ara credencials d’usuaris, articles, publicacions de llocs web i metadades del lloc web.
 • Plugins de WordPress – Són complements o eines de tercers integrats a la instal·lació de WordPress per millorar la funcionalitat global. Es poden descarregar fàcilment des del dipòsit de WordPress i afegir-los al vostre lloc.
 • Temes de WordPress – Tornen a ser aplicacions de tercers utilitzades per millorar l’aspecte general i el disseny del vostre lloc web. Igual que els plugins, hi ha molts temes gratuïts de WordPress disponibles al dipòsit i altres mercats en línia.

Una còpia de seguretat de WordPress conté normalment aquests quatre components. Com a resultat, restaurar una còpia de seguretat significa restaurar aquests components al lloc web. Vegem ara com realitzar el procés de restauració.

Dos mètodes per restaurar la vostra còpia de seguretat de WordPress

Podeu realitzar una restauració de WordPress mitjançant qualsevol dels mètodes següents:

 1. Restauració manual mitjançant l’eina phpMyAdmin o una restauració de base de dades mitjançant la secció Eina MySQL.
 2. Restauració automàtica mitjançant un complement de còpia de seguretat de WordPress.

Eines que necessiteu per restaurar una còpia de seguretat de WordPress

Analitzarem amb més detall cadascun d’aquests mètodes de restauració a la secció següent. No obstant això, per realitzar restauracions manuals, primer heu de tenir:

 • Accés a la web phpMyAdmin eina (proporcionada pel proveïdor d’allotjament web) del vostre sistema.
 • La còpia de seguretat de les dades del lloc web que voleu restaurar.
 • Un Eina FTP com FileZilla.
 • Drets de l’usuari per modificar fitxers de base de dades, inclosos l’edició, tallar i drets d’autor.

Mètode # 1: Realització de restauració manual mitjançant phpMyAdmin

Si heu utilitzat l’eina phpMyAdmin per fer una còpia de seguretat del vostre lloc, podeu utilitzar-la fàcilment per restaurar la còpia de seguretat. Podeu descarregar l’eina phpMyAdmin pel vostre compte o utilitzar l’eina preinstal·lada proporcionada pel proveïdor d’allotjament web des del seu tauler de control.

Aquests són els passos que heu de realitzar:

 1. Inicieu la sessió a phpMyAdmin mitjançant les vostres credencials d’usuari.

PHPMyAdmin es pot utilitzar per fer còpies de seguretat i restaurar les dades del lloc web.

 1. Després de realitzar un inici de sessió correcte, aneu a la secció “Bases de dades” de l’eina, on podreu veure la llista completa de les taules de bases de dades del vostre lloc web..
 2. Seleccioneu la base de dades a la qual voleu restaurar la còpia de seguretat de la base de dades.
 3. Abans de la restauració, elimineu totes les taules existents de la base de dades seleccionada. Per fer-ho, simplement:
  • Feu clic a “Feu clic a tot” per seleccionar totes les taules d’aquesta base de dades.
  • Feu clic a “Desplegar” de la llista “Amb seleccionats”.
 4. Per importar les dades de còpia de seguretat a la base de dades, aneu a la pestanya “Importa” de la vostra interfície phpMyAdmin.
 5. Des de la nova finestra, feu clic al botó “Examinar” per seleccionar la carpeta de l’ordinador des d’on voleu importar les dades de còpia de seguretat.
 6. Finalment, feu clic al botó “Vés” per importar i restaurar les dades de còpia de seguretat a la base de dades del vostre lloc web.

Realització de restauració manual mitjançant MySQL

Si coneixeu les ordres SQL i heu creat les còpies de seguretat del vostre lloc web mitjançant l’eina MySQL, podeu restaurar els fitxers de còpia de seguretat mitjançant el mateix.

Aquests són els passos manuals que cal executar:

 1. Descomprimeu o extraieu els fitxers de còpia de seguretat (fitxers * .tar.gz o * .bz2) mitjançant les següents comandes SQL:

Nota: Si la còpia de seguretat de la base de dades era * .tar.gz (per exemple: blog.bak.sql.tar.gz, llavors)

tar -zxvf blog.bak.sql.tar.gz

Nota: Si la còpia de seguretat de la base de dades era * .bz2 (per exemple: blog.bak.sql.bz2, llavors)

[email protected]: ~ / files / blog> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. Des dels fitxers descomprimits, copieu i enganxeu les consultes SQL següents a la vostra base de dades MySQL:

[email protected]: ~ / files / blog> mysql -h mysqlhostserver -u nom mysqlus -p dataabasename < blog.bak.sql

Introduïu la contrasenya: (introduïu la vostra contrasenya de mysql)
[email protected]: ~ / files / blog>

Amb això, podeu restaurar les còpies de seguretat de les bases de dades al lloc web de WordPress.

Tot i que aquests dos mètodes manuals són eficients, només són útils per restaurar fitxers de bases de dades de WordPress. Heu de fer alguns passos manuals addicionals per restaurar altres components de WordPress de la còpia de seguretat disponible. A més, per realitzar restauracions manuals, haureu de tenir coneixements tècnics suficients per executar-lo sense problemes al sistema i solucionar problemes si es produeixen problemes..

Una opció de restauració i restauració millor per a usuaris novells o no tècnics de WordPress són les restauracions automatitzades mitjançant una eina de complement de recuperació i recuperació de còpies de WordPress.

Mètode # 2: Realització de restauració automàtica mitjançant un complement

Vegem com podeu utilitzar-lo BlogVault plugin per restaurar una còpia de seguretat. Crea i emmagatzema diverses versions de còpies de seguretat del vostre lloc web en un lloc segur i independent. Durant el procés de restauració, podeu seleccionar qualsevol d’aquestes versions de còpia de seguretat per restaurar al vostre lloc web.

Per a realitzar una restauració automàtica:

 1. Primer, inicieu la sessió i seleccioneu el lloc web que voleu restaurar.
 2. A la pàgina “Detalls del lloc” que s’obre, feu clic al botó “Restaura el lloc” (que es mostra a continuació).
 3. El vostre lloc web de WordPress es restablirà a partir de l’última còpia de seguretat disponible.

El procés de restauració de BlogVaults està simplificat i detallat; podeu triar quina versió de còpia de seguretat voleu restaurar.

El procés de restauració de BlogVaults està simplificat i detallat; podeu triar quina versió de còpia de seguretat voleu restaurar.

Alternativament, si voleu restaurar una altra versió de la còpia de seguretat del lloc web:

 1. Feu clic al botó “Mostra totes les còpies de seguretat” a la secció “Còpia de seguretat”. Es mostrarà tot l’historial de les versions de còpia de seguretat del lloc web específic.
 2. Feu clic a “Restauració automàtica” per a la versió de còpia de seguretat que vulgueu restaurar.
 3. Introduïu les vostres credencials FTP.
 4. Seleccioneu la carpeta on s’ha instal·lat WordPress (per exemple, la carpeta “public_html”, si feu servir el tauler de control proporcionat pel vostre host web). També podeu cercar carpetes on s’emmagatzemen fitxers de WordPress com wp-admin o wp-content.

Trieu la carpeta on s’ha instal·lat el vostre WordPress. Normalment es troba a la carpeta “public_html”.

 1. A la pantalla següent, heu d’especificar què voleu restaurar al vostre lloc web de WordPress. Per exemple, podeu triar tota la versió de còpia de seguretat o fitxers o taules seleccionats.
 2. Finalment, podeu fer clic a “Continuar” per iniciar la restauració de la versió de còpia de seguretat. Se us notificarà una vegada finalitzada la restauració.

Això és. Aquest procés és fàcil i ràpid que els procediments manuals. A més, podeu realitzar-lo vosaltres mateixos sense assistència tècnica.

Hi ha una altra cosa que heu de saber: de la mateixa manera que qualsevol altre fitxer de WordPress, els fitxers de còpia de seguretat també es poden danyar o danyar. Si es restableixen els fitxers de còpia de seguretat danyats, es pot danyar més el vostre lloc web. Com s’evita això?

Una solució senzilla és crear un lloc d’escenificació i provar la còpia de seguretat que voleu restaurar. En cas de BlogVault, podeu fer servir el seu “Restauració de la prova de còpia de seguretat intel·ligent”Funcionalitat que carrega directament l’última versió de còpia de seguretat en un lloc d’escenificació. També podeu utilitzar plugins com WP Escenificació o Duplicador per crear un lloc d’escenificació. Un cop està satisfet, podeu continuar endavant i combinar la còpia de seguretat amb el lloc web en viu.

En conclusió

Al món en línia actual, mai es pot tenir molta cura quan es tracta del seu lloc web. Assegurar-se que es realitza una còpia de seguretat és vital per a la salut d’un lloc. Funciona com a xarxa de seguretat contra la pèrdua de dades i minimitza els temps d’aturada. Però, què és una còpia de seguretat si no es pot restaurar?

Perquè les còpies de seguretat del lloc web siguin útils en cas d’interrupció del lloc web, els usuaris de WordPress haurien de poder accedir i restaurar les seves còpies de seguretat en el mínim temps possible. Si bé és possible fer-ho manualment, normalment és un procediment complex que requereix temps i paciència. Fins i tot el menor error pot necessitar fer la restauració.

En aquest cas, el millor és optar per un complement de còpia de seguretat que simplifiqui el procés de restauració. Les eines automatitzades proporcionen processos de restauració fàcils d’utilitzar que es poden executar més ràpidament i sense molta molèstia.

Quin procediment preferiu? Si no ho feu per si mateix, esbrineu com podeu subcontractar el vostre desenvolupament web.

Akshat Choudhary sempre s’ha mostrat orgullós de la seva capacitat d’ensenyar-se les coses. Des de l’inici de BlogVault, Akshat ha transformat el seu projecte lateral en una empresa rendible que està escalant noves altures a l’espai de partida indi. Com a membre de la comunitat de WordPress durant gairebé una dècada, Akshat té la voluntat de comprendre les àrees en què lluiten els usuaris. La principal creença d’Akshat darrere de la creació de qualsevol producte és assegurar-se que l’usuari final no necessita assistència i els pot ajudar de la millor manera possible si ho fa. Connecteu-vos amb Akshat Facebook i LinkedIn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map