Spocket levert dropshipping op een ander niveau

Als relatief nieuw bedrijf, Spocket had gemakkelijk kunnen worden aangezien als een andere hongerige startup die probeert groot te worden in de lucratieve markt van dropshipping-service.


Maar toen we spraken CEO Saba Mohebpour, het drong tot ons door dat ze niet zomaar een technologiebedrijf zijn dat hun grote doorbraak wil maken. Spocket heeft zelfs de leiding gehad bij het revolutioneren van de manier waarop dropshipping wordt afgehandeld en heeft er succes mee gehad.

Ons interview gaat diep in op de oorsprong van Spocket en hoe ze zichzelf voorbereiden op succes door op te vallen in een zee van dropshipping-services terwijl ze er nog steeds in passen.

Homepage van Spocket

De oorsprong van Spocket

Terwijl het bedrijf officieel werd opgericht in 2017, was het idee voor Spocket in de maak geweest door CEO en oprichter Saba Mohebpour tijdens zijn studententijd in UBC.

Mohebpour herinnert zich openhartig hoe een YouTube-video voor hem de katalysator is geweest om zich in de wereld van programmeren te wagen.

(Ik was) geïnspireerd door een YouTube-video van een 17-jarige die een app aan Yahoo verkocht, ik begon programmeren te leren en startte een app genaamd Vendchat. Hoewel we dat moesten afsluiten, heb ik veel geleerd door de ervaring en voila! Spocket was geboren.

Maar voordat Spocket daadwerkelijk van start kon gaan, was er de kwestie om de e-commerce markt te leren kennen en te proberen in te breken in de industrie.

Voor Mohebpour en team was de logische stap om een ​​online winkel op te richten, maar ze realiseerden zich al snel dat het vinden van betrouwbare leveranciers, het handmatig bestellen van elk product en het aanhouden van voorraad: het leek allemaal ongelooflijk onpraktisch voor een bedrijf dat nog steeds probeert zijn houvast te vinden.

Saba Mohebpour, oprichter van Spocket, en het team.

Tijdens zijn onderzoek realiseerde Mohebpour zich dat het bijhouden van de voorraad een groot probleem was voor een aantal retailers. Dit was de vonk die nodig was om de basis van Spocket te leggen: een risicoloze oplossing voor e-commerce.

Zoals bij de meeste startups, moest Spocket een paar hobbels langs de weg afleggen voordat ze zich vestigden, maar een bepaalde weghinder was volledig uit handen. Het was tijdens de Seattle Techstars-programma, waarvoor het bedrijf in december 2017 werd geaccepteerd, waar Mohebpour moeite mee had vanwege een strikter reisbeleid.

Gelukkig is het uiteindelijk allemaal gelukt.

“Ik was op dat moment een Iraans staatsburger en met het nieuwe beleid van Trump kon ik het niet redden. Maar mijn team was aanwezig namens het bedrijf! We hebben sindsdien nieuwe hoogten veroverd – van onze geweldige financieringsronde tot de groei van het aantal retailers op ons platform. Het is een buitengewoon spannend project! ”, Voegde hij eraan toe.

Opvallen tijdens het passen

Het betreden van de dropshipping-industrie was natuurlijk meer dan alleen het oprichten van een bedrijf en het leveren van een dienst daarvoor. Het team van Spocket moest begrijpen welke problemen verder gaan dan het “op voorraad houden” en “de risico’s laag houden” voor een online winkel.

Als ze zich wilden onderscheiden tussen de zee van dropshipping-services en perfect zouden passen bij de behoeften van een klant of klant, moesten ze begrijpen wat de grootste problemen bij dropshipping zijn en hoe Spocket ze op een andere manier wil aanpakken..

Dropshipping is in het algemeen beperkt tot Chinese leveranciers. De leveringstermijnen van een maand werken niet bepaald in deze eeuw van onmiddellijke voldoening. Om ervoor te zorgen dat retailers een eerlijke kans op succes hebben in het licht van reuzen zoals Amazon, moeten de verzendtijden kort en concurrerend zijn.

De voorkeur voor lokale producten, samen met op kwaliteit geteste, ethisch vervaardigde producten stijgt, en met het oog daarop hebben we leveranciers uit de VS en de EU ingeschakeld om de levertijd te verkorten en ervoor te zorgen dat kwaliteit geen probleem is.

Zich positioneren als een service die niet alleen betere verzendtijden biedt, maar ook lokale producten van hoge kwaliteit, waardoor ze een stap boven de gemiddelde dropshipping-service staan.

Spocketplan en prijzen vanaf maart 2019 (bron)

Maar daar was het team van Spocket niet tevreden mee. Met name Mohebpour realiseerde zich dat veel verpakkingen van leveranciers de neiging hebben om het merk van de detailhandelaar te overschaduwen. Om dat tegen te gaan, hebben ze partnerschappen gesloten met belangrijke leveranciers, zodat alleen neutrale pakketten worden gebruikt en de factuur van de winkelier door de leverancier aan de doos wordt toegevoegd.

Om de kers op de taart toe te voegen, maakt Spocket het gemakkelijk voor verkopers om de producten zelf te controleren voordat ze deze aan hun winkel toevoegen met behulp van voorbeeldbestellingen die direct op hun zoekpagina beschikbaar zijn.

Door al deze problemen aan te pakken en een service te bieden die zowel kwaliteit als snelheid levert, zet Spocket zichzelf op als de ultieme dropshipping-service voor online retailers.

Niet alleen een service, maar een oplossing

Ondanks dat Spocket op alle cilinders liep, zijn Mohebpour en zijn team nooit uit het oog verloren wat het bedrijf wilde zijn. En dat is meer dan zomaar een servicebedrijf, maar eerder een oplossing voor retailers.

Dat betekende dat ze hun hoofd moesten kraken over het oplossen van een probleem dat online retailers al lange tijd teistert.

We lossen het probleem van voorraadverstoring van $ 1,1 biljoen op, door een service te creëren waarmee ondernemers hun merk kunnen opbouwen terwijl ze dropshipping, kwaliteitsproducten van lokale leveranciers kopen en de verzending snel maken.

Spocket automatiseert alle ‘saaie’ zaken, zodat retailers zich kunnen concentreren op marketing, branding en conversies.

Het is een enorme taak voor een bedrijf dat pas meer dan een jaar oud is (!), Maar voor Spocket gaat het niet alleen om een ​​ander succesverhaal te zijn, het gaat ook om het overbruggen van de kloof tussen retailers en de digitale markt.

“We hebben deel uitgemaakt van deze geweldige e-commerce revolutie waarmee iedereen met een internetverbinding een winkel kan starten en groot kan worden. Wij zorgen ervoor dat uw ervaring als retailer zonder haperingen is op het gebied van product sourcing en levering! ”

Productplatform helpt retailers om producten te vinden

Aan het eind van de dag motiveren Spocket echter hun gebruikers en Mohebpour vertelt ons hoe belangrijk en verheugend het is om te zien dat retailers Spocket gebruiken voor hun online bedrijven.

“Onze grootste drijfveer is ondernemers te versterken: getuige zijn van duizenden retailers die hun bedrijf via Spocket een kickstart geven, is onwerkelijk. We zijn enorm dankbaar en onder de indruk van het aantal geweldige winkels die Spocket-producten in voorraad hebben en er hun eigen stijl van maken, met hun unieke stijl. ”

Met geen kosten vooraf, geautomatiseerde verwerking en geverifieerde producten, heeft Spocket de tijd voor het bouwen van winkels met de helft kunnen verkorten en betrouwbare bronnen voor retailers kunnen bieden: de impact die ze daadwerkelijk op de markt hebben, dwingt hen om meer te bereiken!

Succes behalen en mijlpalen doorbreken

Spocket bestaat pas ongeveer een jaar, maar ze zijn er al in geslaagd om zich te verzamelen een flink aantal mijlpalen en successen. CEO Mohebpour herinnert zich openhartig hoe ze erin slaagden investeerders te werven tijdens het Techstars-programma en uit te breiden naar WooCommerce.

De hele reis van Spocket was een enorme achtbaan – met mijn onvermogen om naar het Techstars-programma te gaan, ondanks het feit dat ik een ronde van 1,5 miljoen heb afgesloten met investeerders zoals Mistral Venture Partners, 7 Gate Ventures, Panache Ventures en de Plug and Play-accelerator.

… We zijn vorige maand (augustus 2018) uitgebreid naar WooCommerce, waardoor meer retailers de kans krijgen om hun bedrijf te stroomlijnen, en dat is een grote mijlpaal.

Spocket Shopify-app (downloaden)

Spocket WordPress plugin (downloaden)

Een andere grote mijlpaal voor Spocket was het bereiken van 25.000 retailers in minder dan een jaar, met nog steeds sterke cijfers. Het volstaat te zeggen dat hun harde werk zijn vruchten afwerpt.

Tegenwoordig ondersteunt Spocket retailers op alle vijf de continenten door hen te helpen hun online winkels te lanceren en te schalen. Wat het team zelf betreft, ze zijn uitgebreid van een team van twee leden met een centrale locatie in Vancouver tot 11 leden met ontwerpers in India, ontwikkelaars in Brazilië en activiteiten in de Filippijnen. Dit alles toont ook de kracht van het bedrijf in diversiteit.

Bouwen aan de toekomst (en voor de gebruikers)

Zoveel succes als Spocket momenteel geniet, Mohebpour en team hebben nog steeds een blik op de toekomst, die ze grote dingen plannen voor het bedrijf.
Saba Mohebpour, oprichter van Spocket

“We zijn van plan om Spocket naar andere platforms te brengen, behalve WooCommerce en Shopify, zodat ongeacht waar een ondernemer zich op het internet bevindt, ze sneller kunnen groeien met Spocket.

We willen graag een kennisbasis opbouwen waar retailers naar kunnen verwijzen als ze aan deze epische reis beginnen, en het belangrijkste is dat we ernaar uitkijken om snel meer oplossingen over de hele wereld aan te bieden. ”

Een belangrijk onderdeel van het bouwen van een beter platform met Spocket is om hun gebruikers te begrijpen. Voor kleine tot middelgrote bedrijven betekent dit dat ze zichzelf moeten positioneren als het perfecte platform om gebruikers te helpen hun bedrijf te laten groeien.

Spocket is gebouwd om kleine tot middelgrote bedrijven te helpen bij het opschalen.

Naarmate bedrijven groeien, wordt het nogal moeilijk om de voorraad te volgen of elke bestelling afzonderlijk te verwerken: we beheren en automatiseren al het handmatige werk, zodat verkopers al hun aandacht kunnen besteden aan reclame, marketing, winkeloptimalisatie, klantenbinding: al het belangrijke onderdelen van het runnen van een succesvolle online winkel.

Mohebpour vervolgt: “Retailers kunnen producten van meerdere leveranciers toevoegen zonder het gedoe van toestemmingen en contracten, aangezien we dat hebben afgehandeld: hierdoor is er een breder scala aan producten beschikbaar voor retailers, om nog maar te zwijgen van onze exclusieve, sterk gereduceerde prijzen. Snellere, vlottere en betere bedrijven zijn het resultaat van Spocket! “

Dropshipping op een ander niveau

Het is moeilijk voor elk bedrijf of startup om op te vallen als je wordt geconfronteerd met een zee van concurrenten, maar ondanks dat hij nog maar een jaar oud is, is het Spocket gelukt om dat niet alleen te doen met hun dropshipping-service, ze doen het ook in een geheel ander niveau.

Maar dat niveau van succes bereiken was niet eenvoudig en het was allemaal afhankelijk van een echt gepassioneerd team. CEO Saba Mohebpour zegt het het beste bij het beschrijven van de mensen bij Spocket:

We zijn een team dat bestaat uit gepassioneerde, nieuwsgierige mensen van over de hele wereld; we luisteren naar onze klanten en zijn constant bezig met het evolueren van Spocket naar een betere versie van zichzelf.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map