Hoe maak je een gratis game-app online (en tools om aan de slag te gaan)

Heb je je ooit afgevraagd waarom mobiele game-apps zo populair zijn? Daar is natuurlijk een reden voor. De mobiele gaming-industrie wordt beschouwd als de meest lucratieve en grootste zakelijke mogelijkheid voor potentiële inkomsten. Steeds meer bedrijven maken gebruik van mobiele gaming-apps, aangezien de wereldwijde gamingmarkt naar verwachting $ 152,1 miljard zal genereren 2019.


De steeds groeiende cijfers moedigen bedrijven aan om zeer boeiende mobiele gaming-apps te produceren voor merkpromotie. Omdat winstgevendheid de belangrijkste overweging is bij het ontwikkelen van een mobiele gaming-app.

Daarom is het absoluut noodzakelijk om een ​​mobiele game te maken met zeer boeiende en verslavende functies en opvallende gebruikerservaringen die zeker worden toegevoegd aan deze lijst met meest gewilde functies.

In dit artikel leer je hoe je met succes een mobiele game-app maakt. Laten we beginnen met deze succesverhalen ter inspiratie.

De meest succesvolle mobiele gaming-apps ter wereld

1. Candy Crush

candy crush - hoe maak je gratis een mobiele game-appBron: Veelhoek

De Candy Crush werd gelanceerd in juni 2016 en tot op de dag van vandaag is de game nog steeds de favoriet van mensen, maar er zijn nog geen tekenen van stoppen. Het geheim achter het succes van Candy Crush is het simpele concept dat ervoor zorgt dat de spelers terug blijven komen voor meer.

In eerste instantie stelt het spel gebruikers in staat om eenvoudig de drie snoepjes van dezelfde kleur te matchen. Gebruikers vonden tevredenheid na het voltooien van elk niveau. Later, als gebruikers verschillende niveaus passeren, beginnen ze verschillende functies te ontgrendelen die de verslavende kracht van het spel zijn. Gebruikers moesten ook Candy Crush-verzoeken naar de vrienden sturen om levens te ontgrendelen. Al met al zijn de kleuren, het ontwerp, de geluidseffecten en functies behoorlijk aantrekkelijk en worden ze de reden voor het succes van de app.

2. Clash of Clans

Clash of Clans - Hoe maak je gratis een mobiele game-app?Bron: Reddit

De app Clash of Clans, mogelijk gemaakt door Supercell, werd de mega-seller-app van 2012. Het succesgeheim van de app is de multiplayer-functie, goede gameplay, concept, graphics en bruikbaarheid. Bovendien genereerden zowel Clash Royale als Clash of Clans een winst van $ 635 miljoen op een omzet van $ 1,6 miljard in 2018.

Dit waren enkele voorbeelden van ‘s werelds meest succesvolle mobiele gaming-apps die grote inkomsten verdienden. Nu moet je erover nadenken om je game-app te maken, toch? Zo ja, dan is hier een compleet overzicht van de manieren om een ​​gratis game-app succesvol te maken.

Een gratis game-app maken

Voordat ik je meeneem mobiele gaming-app ontwikkelingsreis, laten we u iets belangrijks uitleggen. Meestal maken velen van ons mobiele game-apps om wat inkomsten te genereren, en daarvoor heb je een duidelijke strategie voor het genereren van inkomsten nodig.

Maak een strategie voor het genereren van inkomsten voor uw mobiele game-app

Als u uw mobiele gaming-app maakt met het oog op winst, moet u eerst uw strategie voor het genereren van inkomsten maken. De strategie voor het genereren van inkomsten helpt u erachter te komen hoe u maximaal voordeel uit de app kunt halen.

Ook, wanneer u een mobiel spel ontwikkelt, investeert u wat kosten, om het te herstellen, moet u een strategie voor het genereren van inkomsten hebben. Maak een keuze uit de volgende meest gebruikelijke manieren om de rechtopstaande strategie voor het genereren van inkomsten te ontwerpen.

 • In-app aankopen – In-app-aankoop is een goede manier om winst te maken bij spelers. De in-app-aankoop is een benadering waarmee spelers virtuele producten kunnen kopen voor het specifieke spel waarmee ontwikkelaars geld kunnen genereren.
 • Voeg de advertentie-inhoud toe – Een andere geweldige manier om inkomsten te genereren uit game-apps is een advertentie. Je kunt advertenties combineren met in-app aankopen. Samen werken beide strategieën ongelooflijk goed, maar zorg ervoor dat u de meest relevante advertenties opneemt, anders krijgt u niet de gewenste resultaten.
 • Premium versies – Premium-versies stellen de spelers in staat om een ​​demo van uw product te maken en vervolgens te betalen als ze verder willen spelen.

Tools om mee te beginnen

Bekijk deze korte handleiding om je volgende mobiele game te ontwikkelen, die je een aantal essentiële tools laat zien om je game-app te maken.

1. Een computer

Eerst en vooral heb je een systeem nodig om de game-engine erop te installeren. Daarvoor kunt u een pc of Mac hebben. Houd er rekening mee dat er bepaalde game-engines zijn die alleen op een pc of een Mac werken, ze ondersteunen beide systemen niet.

2. Een smartphone

Het volgende dat u nodig heeft, zijn absoluut een of twee smartphones om de game op uw vereiste platform te testen. Als u uw app op zowel Android als iPhone wilt gebruiken, is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat deze goed werkt op beide platforms.

3. Een ontwikkelaarsaccount

Een ontwikkelaarsaccount is vereist als u uw game-app wilt indienen. Voor inzending in de Play Store is $ 25 nodig voor het leven en $ 99 per jaar voor de App Store. Het is niet vergelijkbaar met app-makers, je moet verantwoordelijk zijn voor de updates om ervoor te zorgen dat de game op alle apparaten wordt uitgevoerd. Dit kan jaarlijks verschillende nieuwe updates vereisen.

4. Tools om Game te ontwerpen

Het maakt niet uit of je bereid bent om een ​​2D- of 3D-game te ontwikkelen, je hebt robuuste game-items nodig om het op te laten vallen in de markt. De spelelementen kunnen spelpersonages, muziek, achtergrond en menu’s bevatten.

5. Webhosting

Afhankelijk van de aard van de game-app, als je voor je game gegevens online moet opslaan, zoals gebruikersprofielen, activiteitengeschiedenis, enz., Is een betrouwbare webhosting noodzakelijk. De hosting kan in vele vormen voorkomen, van databaseopslag tot serverprestaties, wat je nodig hebt is sterk afhankelijk van de functie die je ontwikkelt.

Anders, als een standaard stand-alone offline game-app zoals Tetris, dan heeft deze er geen nodig.

6. Game Engine

De game-engine is het belangrijkste hulpmiddel voor het ontwikkelen van uw mobiele game-app. Er zijn verschillende game-engines op de markt beschikbaar, afhankelijk van de vereisten van uw game-app; u kunt kiezen uit de meest eenvoudige tot uiterst geavanceerde game-engine.

U kunt uw game-engine categoriseren op basis van de volgende functies:

Spel sjabloon

De spelsjabloon is de manier om te beginnen. Hiermee kunt u niet verschillende wijzigingen aanbrengen, behalve voor personages, muziek en achtergrond. Om de spelsjablonen te selecteren, kunt u veel online oplossingen bekijken, zoals AppyPie of ChupaMobile.

Daarnaast zijn er maar weinig WordPress-gamesjablonen die nuttig zijn voor beginners, enkele goede voorbeelden worden hieronder genoemd:

Arcane mobiele game-app-sjabloonArcane sjabloon voor mobiele game-app

Arcane, de robuuste WordPress-gamesjabloon, bevat fantastische functies en opties om enorme gamecommunity’s te creëren. Het is een goede sjabloon voor diegenen die toernooien en teamoorlogen willen maken. De belangrijkste kenmerken van de Arcane-sjabloon zijn:

 • Eenvoudige teamoorlogen en toernooien maken
 • Aangepaste gebruikersprofielen
 • Aangepaste teampagina’s
 • Front-end formulieren
 • Volledig responsief ontwerp
 • Visuele componist PB
 • Footer opties
 • Onbeperkte kleuren
 • SEO-opties
 • Compatibel met meerdere browsers
 • Geanimeerde afbeeldingen en pictogrammen
 • Installatie met één klik

eSport mobiele spelsjablooneSport sjabloon voor mobiele game-app

eSport is een ander sjabloon voor een gamingwebsite dat geschikt is voor beginners. Het wordt geleverd met een onberispelijk gebruiksklaar materiaal waarmee u dingen op uw manier kunt doen terwijl u het uiterlijk bijwerkt zoals u dat wilt. eSport biedt robuuste functies, waaronder: onbeperkte games, armaturen, spelers en sliders, sponsorgedeelte, de lijst met functies kan oneindig zijn.

Slepen en neerzetten

Voor beginners is slepen en neerzetten een geschikte aanpak. Het geeft je een lijst met acties en je hoeft het alleen maar toe te passen op je game-objecten. Stel dat als u een 2D-vierkant ontwikkelt, de slepen-en-neerzetten-benadering u een aantal aanwijzingen zal geven. Het laat zien dat als je op een specifieke toets drukt, je vierkant begint te springen.

Visuele scripting

Visuele scripting is een eenvoudig proces dat de mogelijkheid biedt om te coderen zonder codering. Het is een geavanceerde oplossing waarmee u knooppunten kunt maken die acties voor uw game-objecten vertegenwoordigen. Het toont een diagram dat elke activiteit weergeeft die plaatsvindt in uw spelvenster.

Codering

Nu is het belangrijkste kenmerk van de game-engine codering. Als u alleen een app wilt ontwikkelen voor het doel om geld te verdienen, kunt u een game-engine selecteren die eenvoudige scripttaal biedt die gemakkelijk te begrijpen is voor beginners. Als je jezelf echter als een professionele ontwikkelaar wilt zien, moet je leren coderen voor een game-app.

Lees tips van @CubixWorldwide – De tools en gamesjablonen om gratis een game-app te maken. vertel een vriend

Voorbeelden van game-engines

Zoals eerder vermeld, is de game-engine het belangrijkste bij het maken van je game-app. Als je geen idee hebt welke game-engine het beste bij je past, bekijk dan snel een paar aanbevelingen.

1. GameSalad

spelsalade - Voorbeeld van een game-engineBron VB

Het is een goede keuze voor beginners. GameSalad heeft een slepen-en-neerzetten-menu met een intuïtieve interface. Het beste is dat het een mobiele viewer bevat waarmee je je game op verschillende apparaten kunt testen.

2. BuildBox

BuildBox - Voorbeeld van een game-engineBron: BuildBox

BuildBox is een nieuwe game-engine en vermeldde 100 games die hun platform gebruikten en enkele games kregen topdownloads in de App Store, waaronder The Line Zen en Color Switch. BuildBox bevat verschillende functies, waaronder slepen en neerzetten, spelsjablonen, geweldige gebruikersinterface, 2D grafische (sprites) editor en animator.

3. GameBuilder Studio

Gamebuilder Studio - voorbeeld van een game-engineBron: Gamebuilder Studio

GameBuilder Studio maakt gebruik van visuele scripting, dus om ermee aan de slag te gaan, moet je video-tutorials bekijken om de basis te leren kennen. GameBuilder Studio omvat de volgende functies: visuele editor, spelfysica, marktplaats voor plug-ins, goede tutorials, 2D-animaties.

4. CryEngine

Cry Engine - voorbeeld van game-engineBron: Cry Engine

CryEngine is een alles-in-één game-engine die gebruikers volledige broncode van de engine biedt, samen met volledige functies zonder royalty’s, geen verplichtingen en geen licentiekosten. De CryEngine-functies omvatten Sandbox en tools, Visuals, personages en animaties, platforms en Audio / physics.

5. Godot Engine

Godot Engine - voorbeeld van game-engineBron: GitHub

Godot Engine is een geavanceerde, krachtige game-engine. Het is een multi-platform, 2D en 3D open source game-engine. Godot Engine biedt een set van enkele gedetailleerde tools, waaronder knooppunten voor een verscheidenheid aan aangepast gedrag, flexibel scènesysteem, visuele editor, live bewerking en andere aangepaste tools. Het is een goede keuze voor het maken van zeer professionele mobiele game-apps.

Gebruik deze game-engines om gratis game-apps te maken >> GameSalad, BuildBox, CryEngine, etc. Ontdek meer. vertel een vriend

Wees klaar om uw volgende game-app te maken

Mobiele games zijn niet alleen interessant voor de spelers, maar ook voor de ontwikkelaars. Als je niet al te veel bezig bent met het ontwikkelingsproces, zijn er platforms beschikbaar waarvoor geen codering vereist is en je kunt een wonderbaarlijk product maken met behulp van een aantal kant-en-klare sjablonen.

Als game-ontwikkeling je passie is, kun je leren coderen met miljoenen online bronnen die beschikbaar zijn. Neem de tijd om de volgende grootste mobiele game-app te maken en geniet van je creatie. Het kan een kans maken om van uw mobiele game-app een winstgevend bedrijf te maken.

Rameez Ramzan is Assistant Manager – Digital Marketing bij Cubix, een in Washington gevestigd gerenommeerd software- en productontwikkelingsbedrijf. Hij is gespecialiseerd in betaalde marketing, SEO en SMM en site-audits om sites beter te laten presteren. Maak contact met Rameez op LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map