Enquête: huren bloggers freelancers in?

De meeste mensen kennen nu iemand die zijn brood verdient als freelancer of verschillende platforms gebruikt om wat extra geld te verdienen. De Gig Economy is de afgelopen jaren enorm gestegen en er zijn geen tekenen van vertraging.


Volgens de Amerikaanse Bureau of Labor Statistics, Alleen al in de Verenigde Staten worden 16,5 miljoen mensen als freelancers beschouwd. En een Future Workforce Report 2018 van Upwork geeft aan dat bijna de helft (48%) van de Amerikaanse bedrijven momenteel freelancers gebruikt, een stijging van 43% ten opzichte van 2017.

Wereldwijd is het gemiddelde uurtarief voor een freelancer $ 19. Dit moet aantrekkelijk genoeg zijn omdat meer dan de helft (51%) van de freelancers zegt dat geen enkele hoeveelheid geld hen zou verleiden om weer een traditionele baan te nemen.

Dit brengt ons bij onze laatste vraag: huren mensen die “bloggen” freelancers in? Om dit te beantwoorden, heeft BuildThis.io een enquête gemaakt en enkele interessante resultaten opgeleverd.

Gebruikersonderzoek: hoeveel geld besteden bloggers aan het inhuren van freelancers? vertel een vriend

De 5 afhaalrestaurants uit ons onderzoek

We hebben contact opgenomen met een groep van 22 bloggers om te weten te komen of ze freelancers gebruiken, hoe ze die gebruiken en wat hun houding is ten aanzien van outsourcing van werk of het in huis houden ervan. De 5 belangrijkste punten uit ons onderzoek waren eye-opening.

1- 66,7% van de geïnterviewde bloggers huren freelancers in

Bloggers-enquêteHuren bloggers freelancers in?

Op de vraag of ze freelancers inhuren, zei een meerderheid (66,7%) dat te doen. De rest (33,3%) houdt al het werk dat ze doen in eigen beheer.

Waarom huren bloggers geen freelancers in??

Van de respondenten die geen freelancers inhuren, waren enkele van de meest voorkomende redenen die ze voor hun beslissing gaven:

 • Ik doe het graag zelf
 • Budget beperkingen
 • Bezorgdheid over de kwaliteit van het werk
 • Outsourcing mist authenticiteit

2- 50% van de bloggers geeft maandelijks minder dan $ 500 uit

Hoeveel besteden bloggers elke maand aan het inhuren van freelancers?

De helft (50%) van de respondenten zegt dat ze minder dan $ 500 per maand uitgeven aan freelancers. 25% geeft uit tussen $ 1.001- $ 3.000, 18,8% geeft uit tussen $ 501- $ 1.000, en de resterende 6,2% geeft maandelijks meer dan $ 5.000 uit.

3- Upwork, Fiverr, Peopleperhour en Freelancer.com zijn het populairst onder bloggers

Waar huren bloggers hun freelancers in??

De meerderheid van de geïnterviewde bloggers gebruikt Upwork (31,3%) om geschikte freelancers te scouten en in te huren. Het op één na populairste platform is Fiverr (18,8%), gevolgd door Freelancer.com en Peopleperhour (beide met respectievelijk 12,5%).

Zowel Upwork als Fiverr samen hebben meer dan 50% van de aandelen ingenomen.

4- Facebookgroepen, LinkedIn en community zijn de andere plaatsen waar mensen op zoek gaan naar outsourcing

Hoewel er online platforms zijn die zijn ontworpen om freelancers met klanten te verbinden, zijn dit niet de enige plaatsen waar deze twee groepen elkaar vinden. Volgens de enquête zijn de andere manieren waarop bloggers freelancers lokaliseren:

 • Facebook-groepen
 • Plaatselijke gemeenschappen
 • Een persoonlijke of professionele referentie
 • LinkedIn

5- De meest populaire uitbestede taak is webontwerpgerelateerd werk, gevolgd door het schrijven van inhoud

Wat zijn de taken die bloggers hebben uitbesteed?

Alleen omdat we bloggers onderzoeken, betekent dit niet noodzakelijk dat ze het maken van inhoud uitbesteden (sommigen doen dat). Blogs zijn online eigendommen die graphics, SEO en andere gespecialiseerde vaardigheden vereisen om beter te presteren dan hun collega’s.

Enkele van de meest voorkomende taken die bloggers uitbesteden zijn:

 • Ontwerp (website, logo, andere afbeeldingen) – 81,3%
 • Inhoud schrijven – 62,5%
 • Webontwikkeling – 50%
 • Sociale media – 50%

Hulp nodig bij het vinden en aannemen van freelancers?

Soms kan het voordeliger zijn om een ​​freelancer in te huren dan om intern personeel te hebben of zelf een taak uit te voeren. Freelancers kunnen werken waar ze zijn (over het algemeen thuis), wat uw overhead vermindert, en velen hebben een aantal gespecialiseerde vaardigheden die ze aan tafel brengen.

Maar iemand die zichzelf een ‘freelancer’ noemt, betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze je gaan geven wat je wilt en nodig hebt. Onthoud – er werken miljoenen freelancers in de gig-economie, dus de kans is groot dat sommige van die werknemers veel beter zijn dan andere.

Dus, hoe vind je dat toptalent? Hier zijn enkele tips die we van de respondenten van de enquête hebben verzameld.

1. Bepaal uw bereik en weet wat u nodig heeft

Het wordt moeilijk om kwaliteitswerk te krijgen als je niet kunt communiceren wat je nodig hebt voor een freelancer. Voordat u inhuurt, is het cruciaal om een ​​duidelijk overzicht te hebben van de taak die u wilt uitbesteden. Schrijf uw reikwijdte duidelijk op en stel deadlines voor voltooiing. De reden hierachter is om verwarring tussen jou en de freelancers te voorkomen.

Een andere reden om een ​​duidelijk gedefinieerde scope te hebben, is om te voorkomen dat je een scope-creep bent. U weet misschien niet dat de meeste projecten worden stopgezet vanwege de onbeheersbare vraag en veranderingen in de reikwijdte. Hier zijn de tips van onze respondent:

Wees zo gedetailleerd mogelijk in uw vereisten, want dit zal het project soepeler laten verlopen en op schema blijven. Het helpt ook om verwachtingen te scheppen over wat de uiteindelijke levering (en) zou moeten zijn. – Chris Makara

Wees heel duidelijk over wat je zoekt, hoe het is om voor jou te werken en wat je verwacht in termen van een voortdurende relatie. Hoe specifieker je kunt worden, hoe beter. Ik maak er ook een punt van om het beloningspercentage in mijn eerste communicatie te vermelden om ervoor te zorgen dat we in dezelfde marge zitten om elkaars tijd niet te verspillen. – Maddy Osman

Zorg voor een goede pasvorm door verwachtingen te stellen en ervoor te zorgen dat ze snel reageren op communicatie. – Vinay Koshy

2. Zoek rond platforms of uw netwerk naar talenten

Zoals je kunt zien aan de hand van de enquêteresultaten, zijn er veel verschillende plaatsen om een ​​freelancer te vinden. Bij het inhuren op freelance-sites is het lezen van voorbeelden en recensies een van de meest waardevolle tips. Recensies zijn de beste prestatie-indicator omdat ze afkomstig zijn van eerdere betalende klanten zoals jij.

Hier zijn enkele van de populaire wervingsplatforms waar u op zoek kunt gaan naar talenten:

Upwork

upwork - platforms om freelancers in te hurenUpwork is het belangrijkste freelancingsplatform waar u kunt zoeken naar bekwame freelancers en professionele bureaus voor allerlei taken en projecten (bezoek online).

Fiverr

fiverr - freelancingsplatformFiverr is een freelancegemeenschap met veel getalenteerde freelancers en professionals. Vaak biedt Fiverr snelle, kortetermijn- en budgetdiensten waar veel werkgevers de voorkeur aan gaven (bezoek online).

Als je het verschil tussen beide platforms dieper wilt graven, lees dan ons artikel Upwork vs Fiverr. Maar misschien heb je de freelancers nodig om met het specifieke platform te werken, zoals een van onze respondenten hier:

Ik ben niet bijzonder, ik geef er alleen om dat ze nemen SimbiRicky

Naast de platforms, wat onze respondenten te zeggen hebben bij het zoeken naar freelance kandidaten?

1) Onderzoek eerst over VA. Hoe ze werken? Hoe willen ze betaald worden? Hoeveel tijd gaan ze investeren? Hoeveel betrokkenheid vragen ze van je? 2) Als u op zoek bent naar VA, dan zal ik zeggen: ga niet voor een goedkope. Onthoud altijd dat kwaliteit niet met minder komt. Je krijgt waar je voor betaalt. Het is mijn grootste leerproces tot nu toe. 3) Controleer beoordelingen als u een exp VA inhuurt. Maar aarzel niet om met een nieuwe te werken. New VA werkt zo hard om u gelukkig te maken. 4. Geen onderhandelingen met nieuwe VA. – Bhawana

Het eerste dat webontwikkeling moet uitbesteden, is het kiezen van de juiste outsourcingpartner. Vraag hen dan naar referenties uit het verleden, bijvoorbeeld de klanten en eerdere producten. Vergeet niet de communicatiestroom te evalueren, aangezien het doorlopen van het klagingsproces pijnlijk en tijdrovend is. – Jerry Low

Kwaliteit van het geleverde werk en tijdigheid – Enstine Muki

Ervaring en prijzen – Azlinas Miswan

3. Stem uw wensen af ​​op hun ervaring

Als u iemand nodig heeft om uw website opnieuw te coderen, wilt u misschien een coder inhuren in plaats van een grafisch ontwerper. Misschien wilt u iemand die uw financiële boekhouding met BigCommerce kan afhandelen in plaats van met traditionele boekhouding.

Met andere woorden, match de baan met de vaardigheden en ervaring van de freelancer. Als je een duidelijke vereiste hebt geschreven, zoals wat ik in het eerste punt heb genoemd, kun je door de freelancerprofielen bladeren om de geschikte kandidaten te vinden.

Een voorbeeld van een freelancerprofiel en ervaringen van de kandidaat. Lees zorgvuldig om erachter te komen of dat de juiste kandidaat is voor uw taak (bron).

Als u op zoek bent naar freelancers met specifieke vaardigheden, dan is hier een voorbeeld van een niche freelancingsplatform:

Codeerbaar

Codeerbaar - freelance platformCodeable is het freelancingsplatform voor mensen die WordPress-vaardigheden nodig hebben. Bij Codeable kunt u WordPress-experts vinden die u kunnen helpen met WordPress-gerelateerde problemen (bezoek online).

Daarnaast is dit wat enkele van de bloggers hierover te zeggen hebben:

Doe eerst je onderzoek. Bekijk hun portfolio en voer een gesprek om ervoor te zorgen dat de freelancers kunnen doen waarvoor u ze inhuurt. Ten tweede, heb een duidelijke korte en duidelijke termijnen. Stel de deadline altijd een paar dagen in voordat je inhoud nodig hebt om wat speelruimte te geven. – Sharon Hurley Hall

Zoek een ervaren freelancer die de juiste vaardigheden heeft voor jouw werk. – Bill Acholla

Vergeet ze niet te interviewen. – Joe Kok

4. Sorteer door de freelancers en interview ze

Dat klopt, vergeet niet de kandidaat op de shortlist te interviewen!

Aangezien u waarschijnlijk veel belangstelling zult hebben voor uw posities of projecten, wilt u uw uiteindelijke kandidaten interviewen voordat u iemand inhuurt. Hier zijn een paar vragen die u kunt stellen voordat u beslist:

 • Hoe zou uw laatste klant u beoordelen??
 • Wat is uw typische doorlooptijd?
 • Hoe houdt u mij op de hoogte?
 • In welke tijdzone werk je?
 • Hoe ziet u deze positie op lange termijn?

Besteed aandacht aan hun antwoorden en ga er niet vanuit dat de kandidaten dezelfde werkcultuur bij u hebben. Met deze basisvragen kunt u meer leren over de kandidaten en de basis leggen voor betere outsourcingrelaties.

Aanvullende tips van onze respondent over deze kwestie zijn onder meer:

Neem de tijd om mensen grondig te onderzoeken. Bij het inhuren op freelance-sites – en vooral bij het inhuren van schrijvers – kom je vaak situaties tegen waarin de gedeelde voorbeelden niet echt dingen zijn die de aanvrager heeft geschreven. Je zult ook scenario’s tegenkomen waarin aanvragers voorbeelden delen van dingen die ze daadwerkelijk hebben geschreven, maar die zo zwaar zijn bewerkt door iemand anders dat de definitieve concepten dag en nacht verschillen van de originele artikelen. – Tabitha Naylor

Ik geef er de voorkeur aan er een paar in te huren en ze vervolgens allemaal dezelfde taak te geven om de beste van die op de shortlist te vinden. Zorg er ook voor dat je iets vreemds in je taakomschrijving hebt om diegenen uit te filteren die niet alles lezen (bijvoorbeeld: begin je sollicitatiebrief met de hoofdstad van Ierland) – Khalid Farhan

5. Breng een langdurige relatie tot stand

Een freelancer inhuren is een beetje werk, dus het is niet iets dat u wilt herhalen elke keer dat u een taak moet uitvoeren. Het heeft waarde om langdurige relaties met deze werknemers aan te gaan.

Als u een langdurige relatie met freelancers wilt opbouwen, zijn hier enkele statistieken waar u op moet letten. Volgens MBO Partners, de freelancers verwachten meer van hun klant dan geld, bijvoorbeeld:

 • Om hun werk gewaardeerd te krijgen – 96%
 • Controle over hun schema – 89%
 • Controle over hun werk – 88%
 • Als teamlid worden behandeld – 83%

Kortom, u moet op hun expertise vertrouwen.

Hier zijn enkele aanvullende gedachten van een van de respondenten:

Denk bij het aannemen van iemand op lange termijn. Neem niemand voor slechts 1 of 2 maanden (of voor 1 of 2 projecten). Train ze, leer van ze en probeer ze zo lang mogelijk te houden. Het bouwt niet alleen een gezondere relatie op, maar ze zullen je werk ook echt serieus nemen. – Anil Agarwal

6. Neem geen beslissing op basis van alleen prijs

Het gebruik van een freelancer kan een betaalbare manier zijn om werk gedaan te krijgen op uw blog, maar dat betekent niet dat u de goedkoopste optie kiest. In plaats daarvan wilt u de ervaren freelancers die aan uw behoeften kunnen voldoen.

Misschien vindt u een willekeurige freelancer die uw probleem kan oplossen voor de helft van de prijs van een ervaren persoon. Maar de kans is groot dat de uitkomst van de oplossing ook duidelijk minder professioneel zal zijn.

Dit is wat een van de respondenten van de enquête hierover zegt:

Hetzelfde als ‘mooi kopen, zodat u niet twee keer koopt’ – huur goede freelancers in, zodat u niet meer uitgeeft om slecht werk op te lossen. – Suraya

Hulp nodig bij het inhuren van freelancers? Maak uw beslissing niet alleen op basis van prijs. Leer waarom. vertel een vriend

Laatste gedachten

Niet alle bedrijven (bloggen is een bedrijf) willen freelancers inhuren, maar je kunt niet alles zelf doen en verwacht een vrije minuut in je dag te hebben. Gelukkig heeft technologie een fundamentele verschuiving veroorzaakt in de manier waarop we werk benaderen, wat betekent dat u voor een betaalbare prijs hoogwaardige hulp voor uw blog kunt krijgen.

Laten we echter eens kijken naar enkele van de redenen waarom bloggers geen freelancers inhuren:

Schrijven is voor mij zo gemakkelijk en leuk dat ik het zelf doe. Ik heb tijdens mijn online carrière meer dan 10.000 artikelen geschreven, dus ik schrijf gratis en gemakkelijk – Ryan Biddulp

Ik geloof dat authenticiteit de sleutel is tot succes, vooral als we het hebben over contentmarketing. Ik raad bloggers altijd aan om berichten te publiceren die spreken over hun ervaringen, meningen en kennis. En daarom geef ik er geen voorkeur aan om willekeurige freelancers in te huren voor mijn inhoudelijke behoeften. – Shane Barker

Het publiek is intelligent. Ze zullen zelfs de kleinste toonverschuiving en het schijnbaar gebrek aan authenticiteit opmerken. Het is belangrijk voor mij om mijn waarheid te communiceren en het is iets dat haalbaar is door freelancers in te huren. – Rhode InStyle

Ik heb er op dit moment geen nodig. Ik zal dat in de toekomst doen en ik ben bang dat het te veel tijd zal kosten om ze te trainen voor wat ik nodig heb. – Ileane B. Smith

Budgetbeperking en kwaliteit van schrijven – Yan Jian

Omdat ik het zelf kon doen. – Wong Zhi Xin

Zelfs als je een van degenen bent die het meest resistent zijn tegen het inhuren van een freelancer, zouden deze resultaten stof tot nadenken moeten zijn. Uw collega’s gebruiken steeds vaker online platforms en andere bronnen om contact te leggen met professionals om de kwaliteit van hun websites te verbeteren en de algehele ervaring voor de bezoekers van hun site te verbeteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map