Undersøkelse: Ansette bloggere frilansere?

De fleste kjenner nå noen som enten lever av seg som frilanser eller bruker forskjellige plattformer for å tjene litt ekstra penger. Gig-økonomien har steget i løpet av de siste årene, og det er ingen tegn til at den har avtatt.


Ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics, 16,5 millioner mennesker regnes som frilansere i USA alene. Og en Framtidig arbeidsstandsrapport 2018 fra Upwork indikerer at nesten halvparten (48%) av amerikanske selskaper for tiden bruker frilansere, opp 43% fra 2017.

Globalt er den gjennomsnittlige timeprisen for en frilanser 19 dollar. Dette må være attraktivt nok fordi mer enn halvparten (51%) av frilansere sier at ikke noe beløp ville lokke dem til å ta en tradisjonell jobb igjen.

Dette bringer oss til vårt siste spørsmål: Ansette folk som “blogger” frilansere? For å svare på dette opprettet BuildThis.io en undersøkelse og kom bort med noen interessante resultater.

Brukerundersøkelse: Hvor mye penger bruker bloggere på å ansette frilansere? Fortell en venn

De 5 takeaways fra vår undersøkelse

Vi nådde en gruppe på 22 bloggere for å lære om de bruker frilansere, hvordan de bruker dem og deres holdninger til outsourcingarbeid eller å holde det hjemme. De fem viktigste takeawayene fra undersøkelsen vår var øyeåpnende.

1- 66,7% av bloggerne vi intervjuet ansetter frilansere

BloggerundersøkelseAnsett bloggere frilansere?

På spørsmål om de ansetter frilansere, sa et flertall (66,7%) at de gjør det. Resten (33,3%) beholder alt arbeidet de gjør i egen regi.

Hvorfor ansetter ikke bloggere frilansere?

Av de spurte som ikke ansetter frilansere, var noen av de vanligste årsakene de ga for sin beslutning:

 • Jeg liker å gjøre det selv
 • Budsjettbegrensninger
 • Bekymringer for kvaliteten på arbeidet
 • Outsourcing mangler ekthet

2- 50% av bloggerne bruker mindre enn $ 500 månedlig

Hvor mye bruker bloggere hver måned på å ansette frilansere?

Halvparten (50%) av respondentene svarer at de bruker under $ 500 per måned på frilansere. 25% bruker mellom $ 1 001- $ 3 000, 18,8% bruker mellom $ 501- $ 1000, og de resterende 6,2% bruker over $ 5000 hver måned.

3- Upwork, Fiverr, Peopleperhour og Freelancer.com er mest populære blant bloggere

Hvor ansetter bloggere frilansere?

Flertallet av bloggerne vi intervjuet bruker Upwork (31,3%) for å speidere og ansette egnede frilansere. Den nest mest populære plattformen er Fiverr (18,8%), etterfulgt av Freelancer.com og Peopleperhour (begge med henholdsvis 12,5%).

Både Upwork og Fiverr til sammen har tatt mer enn 50% av aksjene.

4- Facebook-grupper, LinkedIn og samfunnet er de andre stedene der folk ser etter outsource

Selv om det er online plattformer designet for å koble frilansere med klienter, er dette ikke de eneste stedene disse to gruppene finner hverandre. I følge undersøkelsen er de andre måtene bloggere lokaliserte frilansere på:

 • Facebook-grupper
 • Lokalsamfunn
 • En personlig eller profesjonell referanse
 • Linkedin

5- Den mest populære outsourcede oppgaven er nettdesignrelatert arbeid, etterfulgt av innholdsskriving

Hva er oppgavene som bloggere outsourcet?

Bare fordi vi kartlegger bloggere, betyr det ikke nødvendigvis at de legger ut innholdsskaping (noen gjør). Blogger er online egenskaper som krever grafikk, SEO og andre spesialiserte ferdigheter for å utkonkurrere jevnaldrende.

Noen av de vanligste oppgavene som bloggere outsource inkluderer:

 • Design (nettsted, logo, annen grafikk) – 81,3%
 • Innholdsskriving – 62,5%
 • Nettutvikling – 50%
 • Sosiale medier – 50%

Trenger du hjelp med å finne og ansette frilansere?

Noen ganger kan det være mer fordelaktig å ansette en frilanser enn å ha internt personale eller gjøre en oppgave selv. Frilansere kan jobbe der de er hjemme (vanligvis hjemme), noe som kutter ned overheaden din, og mange har noen spesialiserte ferdigheter som de bringer til bordet.

Men noen som kaller seg “freelancer” betyr ikke nødvendigvis at de kommer til å gi deg det du vil og trenger. Husk – det er millioner av frilansere som jobber i spilleøkonomien, så det er en god sjanse for at noen av disse arbeiderne er mye bedre enn andre.

Så, hvordan finner du det topptalentet? Her er noen tips som vi samlet inn fra respondentens respondenter.

1. Definer omfanget og vis hva du trenger

Det vil være tøft å få kvalitetsarbeid hvis du ikke kan kommunisere det du trenger til en frilanser. Før du ansetter, er det avgjørende å ha en klar oversikt over oppgaven du vil outsource. Skriv omfanget ditt klart og angi frister for gjennomføring. Årsaken bak er å unngå forvirring mellom deg og frilanserne.

En annen grunn til å ha et klart definert omfang er å unngå deg selv fra å være et omfangskryp. Du er kanskje ikke klar over at de fleste prosjekter blir forlatt på grunn av den ukontrollerbare etterspørselen og endringer i omfanget. Som sådan er her tipsene fra respondenten vår:

Vær så detaljert som du kan i dine krav, da dette vil bidra til at prosjektet blir jevnere og forblir i rute. Det hjelper også til å stille forventninger til hva den / de endelige leveransen (e) skal være. – Chris Makara

Vær veldig tydelig på hva du leter etter, hvordan det er å jobbe for deg og hva du forventer i forhold til et pågående forhold. Jo mer spesifikk du kan få, jo bedre. Jeg gjør det også som et poeng å oppgi lønnsnivået i de første kommunikasjonene mine for å sikre at vi er i samme ballpark for ikke å kaste bort hverandres tid. – Maddy Osman

Sørg for god passform ved å stille forventninger og sikre at de reagerer raskt på kommunikasjon. – Vinay Koshy

2. Søk rundt i plattformer eller nettverket ditt etter talenter

Som du kan se fra undersøkelsesresultatene, er det mange forskjellige steder å finne en frilanser. Når du ansetter på freelance nettsteder, er et av de mest verdifulle tipsene å lese prøver og anmeldelser. Omtaler er den beste indikatoren på ytelse fordi de kommer fra tidligere betalende kunder som deg selv.

Her er noen av de populære ansettelsesplattformene der du kan begynne å lete etter talenter:

Upwork

upwork - plattformer for å ansette frilansereUpwork er den fremste frilansingsplattformen hvor du kan se etter dyktige frilansere og profesjonelle byråer for alle slags oppgaver og prosjekter (besøk online).

Fiverr

fiverr - frilansingsplattformFiverr er et frilansfellesskap med mange talentfulle frilansere og profesjonelle. Ofte tilbyr Fiverr raske, kortsiktige og budsjett-tjenester som mange arbeidsgivere foretrakk (besøk online).

Hvis du vil grave dypere forskjellen mellom begge plattformer, kan du lese vår artikkel Upwork vs Fiverr. Skjønt, du kan trenge at frilanserne jobber med den spesifikke plattformen som en av våre respondenter her:

Jeg er ikke spesiell, jeg bryr meg bare om at de tar SimbiRicky

Foruten plattformene, hva våre respondenter har å si når de søker etter frilanskandidater?

1) Forskning først om VA. Hvordan fungerer de? Hvordan de ønsker å få betalt? Hvor mye tid skal de investere? Hvor mye engasjement de spør fra deg? 2) Hvis du leter etter VA så vil jeg si ikke gå for billig. Husk alltid at kvalitet ikke kommer med mindre. Du får det du betaler for. Det er den største læringen min hittil. 3) Sjekk anmeldelser om du leier en exp VA. Men ikke nøl med å jobbe med en ny. New VA jobber så hardt for å gjøre deg lykkelig. 4. Ingen forhandlinger med ny VA. – Bhawana

Den første tingen til en outsource nettutvikling er å velge riktig outsourcing-partner. Be dem om tidligere henvisninger, for eksempel klienter og tidligere produkter. Ikke glem å evaluere kommunikasjonsflyten fordi det er smertefullt og tidkrevende å gå gjennom klageprosessen. – Jerry Low

Kvalitet på utført arbeid og aktualitet – Enstine Muki

Erfaring og priser – Azlinas Miswan

3. Match kravene dine til opplevelsen

Hvis du trenger noen som koder nettstedet ditt på nytt, kan det være lurt å ansette en koder i stedet for en grafisk designer. Det kan være lurt å ha noen som kan håndtere din økonomiske regnskap med BigCommerce i stedet for tradisjonell bokføring.

Med andre ord match jobben med frilanserens ferdigheter og erfaring. Hvis du har et tydelig krav skrevet, som det jeg har nevnt på det første punktet, kan du bla gjennom frilanseprofilene for å finne passende kandidater.

Et eksempel på en frilanserprofil og erfaringer kandidaten har. Les nøye for å finne ut om det er den rette kandidaten for oppgaven din (kilde).

Hvis du leter etter frilansere med spesifikke ferdighetssett, er her et eksempel på nisje-frilansingsplattform:

kodbare

Kodbar - freelance plattformKodbar er frilansingsplattformen for de som trenger WordPress-ferdigheter. Hos Codeable kan du finne WordPress-eksperter som kan hjelpe deg med WordPress-relaterte problemer (besøk online).

I tillegg til dette, er det her noen få av bloggerne har å si om dette:

Først må du forske. Sjekk ut porteføljen deres og snakk for å sikre at frilanserne kan gjøre det du ansetter dem til. For det andre, ha en kort og tydelig frist. Angi alltid fristen et par dager før du trenger innhold for å gi litt vingrom. – Sharon Hurley Hall

Se etter en erfaren frilanser som har de rette ferdighetene for jobben din. – Bill Acholla

Ikke glem å intervjue dem. – Joe Kok

4. Sorter gjennom frilanserne og intervjuer dem

Det er riktig, ikke glem å intervjue den kandidaten som er på kort liste!

Siden du sannsynligvis vil få mye interesse for dine stillinger eller prosjekter, vil du intervjue de endelige kandidatene dine før du ansetter noen. Her er noen spørsmål du kan stille før du bestemmer deg:

 • Hvordan vil den siste klienten din rangere deg?
 • Hva er din typiske behandlingstid??
 • Hvordan vil du holde meg oppdatert?
 • Hvilken tidssone jobber du i?
 • Hvordan ser du denne posisjonen på lang sikt?

Vær oppmerksom på svarene deres, og ikke antar at kandidatene har den samme arbeidskulturen med deg. Med disse grunnleggende spørsmålene kan du lære mer om kandidatene og legge grunnlaget for bedre outsourcing-forhold.

Flere tips fra vår respondent i denne saken inkluderer:

Ta deg tid til å veterinere mennesker grundig. Når du ansetter på freelance nettsteder – og spesielt når du ansetter forfattere – vil du ofte støte på situasjoner der eksemplene som deles ikke faktisk er ting som søkeren har skrevet. Du vil også få opp scenarier der søkerne deler prøver på ting som de faktisk har skrevet, men at de er blitt så sterkt redigert av noen andre at de endelige utkastene er forskjellige natt og dag enn de originale artiklene. – Tabitha Naylor

Jeg foretrekker å ansette noen få, og deretter gi dem alle den samme oppgaven for å finne de beste blant de kortlistede. Forsikre deg også om at du har noe rart i stillingsbeskrivelsen din for å filtrere ut de som ikke leser hele saken (eks: start følgebrevet med hovedstaden i Irland) – Khalid Farhan

5. Etablere et langsiktig forhold

Å ansette en frilanser er litt av jobben, så det er ikke noe du vil gjenta hver gang du trenger litt oppgave. Det er verdt å etablere langsiktige forhold til disse arbeiderne.

Hvis du ønsker å bygge et langsiktig forhold til frilansere, her er noen statistikker du må være klar over. I følge MBO-partnere, frilanserne forventer mer av sin klient, annet enn monetære, for eksempel:

 • For å få arbeidet deres verdsatt – 96%
 • Kontroll over planen deres – 89%
 • Kontroll over arbeidet deres – 88%
 • Å bli behandlet som et teammedlem – 83%

Kort sagt, du må stole på ekspertisen deres.

Her er noen flere tanker fra en av de spurte:

Tenk langsiktig når du ansetter noen. Ikke ta noen på bare 1 eller 2 måneder (eller for 1 eller 2 prosjekter). Tren dem, lær av dem og prøv å holde dem så lenge som mulig. Ikke bare det bygger et sunnere forhold, men de vil ta arbeidet ditt virkelig på alvor. – Anil Agarwal

6. Ikke ta en beslutning basert på pris alene

Å bruke en frilanser kan være en rimelig måte å få gjort arbeid på bloggen din, men det betyr ikke at du velger det billigste alternativet. I stedet vil du ha erfarne frilansere som kan passe til dine behov.

Du kan finne en tilfeldig frilanser som kan løse problemet for halve prisen av en erfaren person. Men sjansen er stor for at utfallet av løsningen også vil være klart mindre profesjonelt.

Dette sier en av respondentene i undersøkelsen om saken:

Samme som ‘kjøp hyggelig så du ikke kjøper to ganger’ – ansett gode frilansere, slik at du ikke bruker mer på å ordne dårlig arbeid. – Suraya

Trenger du hjelp til å ansette frilansere? Ikke ta din beslutning basert på pris alene. Lær hvorfor. Fortell en venn

Siste tanker

Ikke alle virksomheter (blogging er en bedrift) er opptatt av å ansette frilansere, men du kan ikke gjøre alt selv og regner med å ha et ekstra minutt på dagen. Heldigvis har teknologi skapt et grunnleggende skifte i måten vi nærmer oss arbeid, noe som betyr at du kan få kvalitetshjelp til bloggen din til en overkommelig pris.

La oss imidlertid se hva som er noen av grunnene til at bloggere ikke ansetter frilansere:

Å skrive er så enkelt og morsomt for meg at jeg gjør det selv. Jeg har skrevet over 10.000 artikler i løpet av online-karrieren, så jeg skriver gratis og enkelt – Ryan Biddulp

Jeg tror at autentisitet er nøkkelen til suksess, spesielt når vi snakker om innholdsmarkedsføring. Jeg anbefaler alltid at bloggere publiserer innlegg som snakker om deres erfaringer, meninger og kunnskap. Og det er derfor jeg ikke favoriserer å ansette tilfeldige frilansere for innholdsbehovene mine. – Shane Barker

Publikum er intelligent. De vil merke selv det minste toneskiftet og den tilsynelatende mangelen på autentisitet. Det er viktig for meg å kommunisere sannheten min, og det er noe oppnåelig ved å ansette frilansere. – Rhode InStyle

Jeg trenger ikke en for øyeblikket. Det vil jeg i fremtiden, og jeg er opptatt av at det vil ta for mye tid å trene dem opp for det jeg trenger. – Ileane B. Smith

Budsjettbegrensning og kvalitet på skriving – Yan Jian

Fordi jeg kunne gjøre det selv. – Wong Zhi Xin

Selv om du har vært en av de som er mest motstandsdyktige mot å ansette en frilanser, bør disse resultatene være mat til ettertanke. Kollegene dine bruker i økende grad online plattformer og andre ressurser for å få kontakt med profesjonelle for å øke kvaliteten på nettstedene deres og forbedre den generelle opplevelsen for besøkende på nettstedet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map