Spocket leverer dropshipping på et annet nivå

Som et relativt nytt selskap, tennhjulet kunne lett blitt tatt feil av som en annen sulten oppstart som prøver å gjøre det stort i det lukrative markedet for dropshipping-tjenester.


Men når vi fikk snakke med Administrerende direktør Saba Mohebpour, det gikk opp for oss at de ikke bare er et teknologisk selskap som ønsker å gjøre det store. Faktisk har Spocket ledet anklagen for å revolusjonere måten dropshipping håndteres og har hatt suksessen med å gå sammen med det.

Intervjuet vårt går dypt inn i opprinnelsen til Spocket og hvordan de stiller opp for å lykkes ved å stå ute i et hav av dropshipping-tjenester mens de fortsatt passer på.

Hjemmesiden til Spocket

The Origins of Spocket

Mens selskapet offisielt ble stiftet i 2017, hadde ideen for Spocket vært i verkene av administrerende direktør og grunnlegger Saba Mohebpour i løpet av hans college dager tilbake i UBC.

Mohebpour husker åpenhjertig hvordan en YouTube-video har vært katalysatoren for ham å våge seg inn i programmeringsverdenen.

(Jeg ble) inspirert av en YouTube-video av en 17 åring som solgte en app til Yahoo, jeg begynte å lære programmering og startet en app som heter Vendchat. Mens vi måtte stenge det, lærte jeg mye gjennom opplevelsen og voila! Spocket ble født.

Men før Spocket faktisk kunne starte, var det saken om å bli kjent med e-handelsmarkedet og prøve å bryte inn i bransjen.

For Mohebpour og team var det logiske skrittet å etablere en nettbutikk, men de innså snart at å finne pålitelige leverandører, manuelt bestille hvert produkt, holde lager: alt det virket utrolig upraktisk for et selskap som fremdeles prøver å finne foten.

Saba Mohebpour, grunnlegger av Spocket, og teamet.

Det var under hans undersøkelse at Mohebpour innså at det å holde lager var et enormt problem for en rekke detaljister. Dette var gnisten som trengs for å etablere grunnlaget for Spocket: en løsning uten risiko for netthandel.

Som med de fleste oppstart, måtte Spocket ta seg noen få støt langs veien før de etablerte seg, men en bestemt veibumpe var helt utenfor deres hender. Det var under Seattle Techstars-programmet, som selskapet ble akseptert for i desember 2017, at Mohebpour hadde problemer med å delta på grunn av strengere reisepolitikk.

Heldigvis, alt fungerte til slutt.

Å være en iransk statsborger på den tiden og med Trumps nye politikk på plass – jeg kunne ikke klare det. Men teamet mitt deltok på vegne av selskapet! Vi har nettopp erobret nye høyder siden den gang – fra vår fantastiske finansieringsrunde til veksten i antall forhandlere på vår plattform. Det er et ekstremt spennende prosjekt! ”, La han til.

Skiller seg ut mens du passer inn

Å sette foten i dropshipping-bransjen var selvfølgelig mer enn bare å opprette et selskap og tilby en tjeneste for det. Teamet hos Spocket måtte forstå hvilke problemer som ligger utenfor “å holde lager” og “holde risikoen nede” for en online forhandler.

Hvis de ønsket å skille seg ut blant havet av dropshipping-tjenester og passe perfekt til en klient- eller kundebehov, måtte de forstå hva som er de største problemene innen dropshipping og hvordan Spocket har til hensikt å takle dem annerledes.

Dropshipping har generelt vært begrenset til kinesiske leverandører. De månedlige leveringstidene fungerer ikke akkurat i dette århundret med øyeblikkelig tilfredsstillelse. For at detaljister skal ha en god sjanse til å lykkes i møte med giganter som Amazon, må leveringstidene være korte og konkurransedyktige.

Preferansen for lokale produkter, sammen med kvalitetstestede, etisk produserte produkter øker, og med tanke på det har vi ombord leverandører primært fra USA og EU for å redusere leveringstid, og sikre at kvalitet ikke er noe problem.

Å posisjonere seg som en tjeneste som ikke bare gir bedre leveringstid, men også lokale produkter av høy kvalitet, gjør dem ett skritt over gjennomsnittlig dropshipping-tjeneste.

Lommeplan og priser fra mars 2019 (kilde)

Men teamet hos Spocket var ikke fornøyd med det. Spesielt Mohebpour innså at mange av leverandørenes emballasje pleier å overskygge forhandlerens merke. For å bekjempe det har de opprettet partnerskap med viktige leverandører slik at bare nøytrale pakker brukes, og forhandlerens faktura vil bli lagt til i boksen av leverandøren.

For å legge kirsebær på toppen, gjør Spocket det enkelt for selgere å sjekke produktene selv før de legger det til i butikken sin ved å bruke eksempler på bestillinger som er tilgjengelige rett på søkesiden deres..

Ved å takle alle disse problemene og tilby en tjeneste som leverer både kvalitet og hastighet, stiller Spocket seg opp til å være den ultimate dropshipping-tjenesten for online forhandlere.

Ikke bare en tjeneste, men en løsning

Til tross for at Spocket kjørte på alle sylindere, mistet Mohebpour og teamet hans aldri synet av det selskapet hadde som mål å være. Og det skal være mer enn bare et serviceselskap, men heller en løsning for detaljister.

Det betydde at de sprekker i hodet på hvordan de kan løse et problem som har plaget nettbutikker i lang tid.

Vi løser $ 1,1 billioner problemet med lagerforvrengning, og skaper en tjeneste som lar gründere bygge sitt merke mens de leverer dropshipping, kildekvalitetsprodukter fra lokale leverandører og gjør levering raskt.

Spocket automatiserer alle de ‘kjedelige’ virksomhetene, slik at detaljister kan fokusere på markedsføring, merkevarebygging og konvertering.

Det er en kjempeoppgave for et selskap som bare er over ett år gammelt (!), Men for Spocket handler det ikke bare om å være en annen suksesshistorie, det handler også om å bygge bro mellom forhandlere og det digitale markedet.

“Vi har vært en del av denne store e-handelsrevolusjonen som lar alle med internettforbindelse starte en butikk og gjøre den stor. Vi sørger for at opplevelsen din som forhandler er uten hikke innenfor området sourcing og levering! “

Produktplattform hjelper forhandlere å kildeprodukter

Men på slutten av dagen, det som motiverer Spocket er brukerne deres, og Mohebpour forteller oss hvor viktig og gledelig det er å se forhandlere som bruker Spocket for sine online virksomheter..

”Den største motivasjonen vår er å styrke gründere: å være vitne til tusenvis av forhandlere som sparker i gang virksomhetene sine gjennom Spocket, er surrealistisk. Vi er utrolig takknemlige og forferdet over antall fantastiske butikker som lagerfører Spocket-produkter og gjør det til sitt eget, med sin unike stil. ”

Med en null kostnad på forhånd, automatisert prosessering og bekreftede produkter, har Spocket kunnet redusere butikkens byggetid med halvparten, og gi pålitelige kilder for detaljister: virkningen de faktisk har i markedet, gjør at de presser på for å oppnå mer!

Å oppnå suksess og bryte milepæler

Spocket har bare eksistert i omtrent ett år, men allerede nå har de klart å slå sammen ganske mange milepæler og suksesser. Administrerende direktør Mohebpour husker åpenhjertig hvordan de klarte å skaffe investorer under Techstars-programmet og utvide seg til WooCommerce.

Spockets hele reisen har vært en enorm berg-og-dal-bane – med min manglende evne til å ta turen til Techstars-programmet, til tross for at jeg begynte å avslutte en runde på 1,5 millioner med investorer som Mistral Venture Partners, 7 Gate Ventures, Panache Ventures og Plug and Play-gasspedalen.

… vi utvidet til WooCommerce forrige måned (august 2018), og ga flere forhandlere muligheten til å effektivisere virksomheten, og det er en stor milepæl.

Spocket Shopify-appen (nedlasting)

Spocket WordPress-plugin (nedlasting)

En annen enorm milepæl for Spocket nådde 25.000 forhandlere på under ett år, med antallet fremdeles sterkt. Det er nok å si at deres harde arbeid lønner seg.

I dag støtter Spocket forhandlere over alle fem kontinenter ved å hjelpe dem med å lansere og skalere nettbutikkene sine. Når det gjelder teamet selv, har de utvidet et team med to medlemmer med en sentral beliggenhet i Vancouver til 11 medlemmer med designere i India, utviklere i Brasil og operasjoner i Filippinene. Alle viser også selskapets styrke i mangfold.

Bygge for fremtiden (og for brukerne)

Så mye suksess som Spocket nå har, har Mohebpour og team fremdeles øye på fremtiden, som de planlegger store ting for selskapet.
Saba Mohebpour, grunnlegger av Spocket

“Vi planlegger å bringe Spocket til andre plattformer, bortsett fra WooCommerce og Shopify, slik at uansett hvor en gründer er på internett, kan de vokse raskere med Spocket.

Vi er opptatt av å bygge et kunnskapsgrunnlag som detaljister kan referere til når de begynner på denne episke reisen, og viktigst av alt ser vi frem til å tilby raske løsninger til flere forhandlere over hele verden. ”

En sentral del av å bygge en bedre plattform med Spocket er å forstå brukerne deres. For små til mellomstore bedrifter betyr det å posisjonere seg som den perfekte plattformen for å hjelpe brukerne med å utvide virksomheten.

Spocket er bygget for å hjelpe små til mellomstore bedrifter.

Når bedriftene vokser, blir det ganske vanskelig å spore inventar eller individuell prosess hver ordre: vi administrerer og automatiserer alt det manuelle arbeidet, slik at selgere kan få all oppmerksomheten til reklame, markedsføring, butikkoptimalisering, kundebeholdning: alt det viktige deler av å drive en vellykket nettbutikk.

Mohebpour fortsetter, “Forhandlere kan legge til produkter fra flere leverandører uten problemer med tillatelser og kontrakter siden vi har håndtert det. Dette gjør det mulig for et bredere spekter av produkter å være tilgjengelig for detaljister, for ikke å nevne, våre eksklusive dypt nedsatte priser. Raskere, jevnere og bedre bedrifter har vært resultatet av Spocket! ”

Dropshipping på et annet nivå

Det er vanskelig for noe selskap eller oppstart å skille seg ut når du står overfor et hav av konkurrenter, men til tross for at hun bare er ett år gammel, har Spocket klart å ikke bare gjøre det med dropshipping-tjenesten deres, de gjør det på en helhet forskjellig nivå.

Men å nå det suksessnivået var ikke lett, og det hele var avhengig av som et virkelig lidenskapelig team. Administrerende direktør Saba Mohebpour sier det best når han beskriver folkene på Spocket:

Vi er et team som består av lidenskapelige, nysgjerrige mennesker fra hele verden; vi lytter til kundene våre og jobber kontinuerlig med å utvikle Spocket til en bedre versjon av seg selv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map