Googles fejl og hvad vi kan lære af dem

Når ordet Google nævnes, er det første, der kommer ind i tankerne, Google-søgning. Selvom det var dets første og mest succesrige produkt, har der været mange andre. Blandt de mest velkendte bortset fra sin søgemaskine er Android, det mobile operativsystem (OS), der fra 2018 befalede en øjenhøjende 85,1% af smartphone OS-markedsandel.


I dag er Google (under moderselskabet Alphabet) takket være disse succesrige produkter og mere aktiveret til en enorm $ 727 milliarder. Dette gør det til et af de fem bedste amerikanske virksomheder, der findes. Ikke desto mindre har ikke alt været glat sejlads for denne tekniske behemoth, og det har fået sin retmæssige andel æg i ansigtet gennem årene.

Lad os se på nogle af whoppers, som Google er kommet ud med, og hvad der er sket med dem gennem årene. Husk, Google har eksisteret i lang tid, så nogle af disse produkter kan muligvis strække sig tilbage fra mange år siden.

Google Plus

Google Plus

Selvom Google Plus bruges af mange mennesker i dag, er det langt fra, hvad virksomheden forestod sig, da det startede. Oprindeligt beregnet til en social medieplatform som Facebook-lignende, er Google Plus blevet henvist til for det meste integrerede platform-tilmeldinger og andet miscellanea.

Som en social medieplatform blekner Google Plus stadig i sammenligning med Facebook. comScore, et markedsundersøgelsesfirma, estimerer, at Google+ brugere kun bruger cirka tre minutter månedligt på webstedet. Facebook-brugere på den anden side kastede omkring 405 minutter om måneden på dette websted.

Ja, trods alt dette var Google ved at fortsætte Google Plus indtil for nylig, da en fejl blev opdaget i Google Plus API som gjorde det muligt for tredjeparts appudviklere at mine brugerdata. Den valgte at få nyheder om fejlen og – du gætte det – blev fanget.

Google bliver det endelig lukke Google Plus ned for offentligheden og stramme restriktioner for apptilladelser.

Google Buzz

Google Buzz

Endnu et forsøg på at oprette et socialt medienetværk, Google Buzz levede et meget kort og uspektakulært liv fra 2010 til 2011. Det var designet til at give brugerne mulighed for at blogge, diskutere og besked på en integreret platform – igen, som Facebook.

Google har imidlertid også en tendens til at køre lignende ting af separate hold, og Buzz blev droppet til fordel for Google Plus. Selv i så kort levetid lykkedes det imidlertid Google Buzz at blive smækket med mindst én retssag, da en Harvard Student påstod platformen “krænkede brugerforventningerne, formindskede brugerens privatliv, modsatte Googles privatlivspolitik og kan have overtrådt føderale wiretap-love”.

Google trak stikket på Buzz i marts 2011, R.I.P.

Google Notebook

Google Notebook giver brugerne mulighed for at gemme og organisere uddrag af information fra forskellige onlinekilder. Det lyder som det perfekte værktøj for studerende og forskere (eller endda forfattere som dine virkelig), ikke sandt?

Desværre var det offer for teknologi og faldt ved vejen, da browserudvidelser, der gjorde det samme, dybest set oversvømmet markedet. Vigtigst af alt var disse udvidelser også tilgængelige i forskellige former på konkurrerende produkter, såsom Mozilla Firefox.

Efter en seks-årig kamp, Google Notebook blev afsluttet og lignende funktioner blev inkorporeret i det, der i dag er kendt som Google Docs.

Google Moderator

Google Moderator

Hvis du nogensinde har brugt reddit du har sandsynligvis en idé om, hvad Google Moderator plejede at være. Moderator blev introduceret i 2008 og var beregnet til at være en platform for brugere til at stille spørgsmål og svar, hvor andre brugere rangerede, hvor gode disse spørgsmål eller svar var.

Desværre for Google var Moderator ikke så populær som reddit, og efter en lang udtrækning lukkede den endelig gardinerne i 2015. Dette var endnu et eksempel på, at søgemaskigiganten forsøgte at overtage funktionen af ​​et eksisterende produkt og antage, at det kunne simpelthen fordi det havde så mange brugere inden for rammerne.

Synd, så trist.

Google Helpouts

Google Helpouts

Endnu et produkt med kort varighed, Google Helpouts, var beregnet til, at folk skulle hjælpe hinanden via live video. Det er som fjernhjælp på en måde, hvor din hjælper kunne være på den anden side af verden og stadig lede dig igennem eller endda vise dig, hvordan du gør noget.

Mennesker, der var interesseret i at hjælpe, kunne liste deres ekspertise og erfaringsområder på webstedet og få betalt gennem Google Wallet. Alt blev også bundet via Google Kalender, så timinger kunne arrangeres.

Desværre antager jeg, at det var mere populært at spørge en ven om hjælp, da de ikke behøvede at få betalt, så Google Helpouts, fik ikke rigtig meget hjælp. Det blev lukket i 2015, kun to år efter introduktionen.

Picasa

Google Picasa

Teknisk set ikke rigtig en fiasko, Picasa blev brugt af mange gennem årene som deres online foto-app. Det var tilgængeligt for både Windows og MacOS, som oprindeligt blev købt af Google i 2004. Dets bortgang var forventet, da appen ikke blev opdateret i lang tid, i øvrigt, da Google Fotos voksede op.

Til sidst, Picasa blev udfaset og erstattet af Google Fotos som var nyere og mere funktionsrig end Picasa. Jeg tror, ​​det største fiasko for Picasa var, at det havde en mangel på delingsfunktioner, så da Google så, hvilken måde teknologien hældede på, besluttede den at bygge på Google Fotos i stedet.

Stadig en app, der var brugt i mange år.

Google Wave

Google Wave

Et andet af de mere uklare Google-produkter, Google Wave var beregnet af Google til at tillade kommunikation og samarbejde i realtid? Lyder det velkendt ikke? Det er rigtigt – Google har nu disse funktioner i Google Dokumenter, som giver flere personer adgang til, redigere og diskutere dokumenter eller regneark.

Wave i sig selv er i dag blevet omdannet til Apache Wave-projektet og er open source. Wave in a Box, dets vigtigste produkt er en slags webserver, der er mere til udviklingsbrug end noget andet. Det lyder som Google melket Wave for alt det var værd og flyttede derefter de dele, der arbejdede ind i Google Docs.

Google briller

Google briller

Den sidste på denne liste (og min personlige favorit) er noget, der stadig rejser en vis debat i dag. Du ser, Google briller, i modsætning til andre Google-produkter på denne liste, er den ikke død. Men hvad Google havde til hensigt var, at Google-glas skulle oversvømme markedet som mikrocomputere.

Det var en type smartwear, som enhver kunne bruge og assisteret af en lille computerchip, ville være i stand til at give brugeren oplysninger om en head-up displaytype interface, tage fotos og video og mere.

Lyder virkelig cool hej? Desværre fangede det aldrig rigtig godt af en eller anden grund, skønt Google Glass i dag har fundet nichebrug i nogle brancher. For eksempel at hjælpe med medicinske procedurer, hjælpe børn med autisme med at lære og i fabriksmonteringslinjer.

For normale forbrugere kan du endda købe Google Glass nogle steder som Amazon, men det vil bare sætte dig tilbage til mere end $ 1.000 eller deromkring.

Alligevel er grunden til, at jeg siger, at det mislykkedes, fordi resultatet, selv om det er beundringsværdigt, ikke opfyldte dets hovedformål – at oversvømme forbrugermarkedet med endnu et Google-produkt.

Læring af Google-lektionen

Disse eksempler på mislykkede produkter fra et enkelt firma er kun toppen af ​​isbjerget – der er flere. Alligevel viser det sig kun, at en virksomhed, der er teknisk erfaren og fremtidsrettet som Google, ikke er immun mod fælder i virksomheden.

Ser du, Google er og har altid været en søgemaskindrevet virksomhed. Det er deres kerneprodukt, så alt hvad de gør, er med det formål at udvide Google Search endnu mere. Tag f.eks. Android.

Det hjalp producenterne med at oversvømme markedet med overkommelige smartphones, som er dybt bundet til så mange Google-produkter – Google Fotos, Google Mail og mere. Desværre fungerer ikke alt som planlagt, så Google, ligesom med alle andre firmaer, har en rimelig andel af citroner.

Nogle gange er det måske ikke tilfældet, at et produkt i sig selv er dårligt, men det er bare ikke det rigtige tidspunkt for det. Tag sagen om Palm Inc., en PDA-producent, der forsøgte at introducere personlige digitale assistenter (PDA’er) som Palm III i 1998.

Jeg kan huske på det tidspunkt, at jeg var i mit sidste år med datalogi på universitetet, og jeg formåede at få mine hænder på et. Så mit team og jeg besluttede at bygge en applikation til Palm IIIc – noget til brug i det medicinske område.

Vi skrev fra bunden et program, der ville gøre PDA’en til et læges notepad, komplet med høringsnotat og grafik af en menneskelig krop, der havde til hensigt at binde det til en central database. Desværre havde teknologi endnu ikke opfyldt vores behov, og mange ting, vi havde brug for, var endnu ikke ude eller bare dukkede op.

Alligevel styrede vi et rudimentært arbejdssystem – det første i vores land på det tidspunkt. Vi sluttede med tiden fra det, fordi teknologibegrænsninger gjorde konceptet uundværligt på det tidspunkt.

Konklusion: Lav limonade!

Ja, det startede som Google-fejl, men alle kan tage noget væk fra dette. Ikke alt nyt lykkes, og nogle gamle koncepter omsættes til sidst i nyere og bedre ting (selvom nogle år senere)

Ideer er, hvad opfindelsens verden løber videre, og det er vigtigt at have en vision. Bare fordi du har en idé, der mislykkes, betyder det ikke, at det er et totaltab – lær noget af det og måske, genopbyg på ideen på et senere tidspunkt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map