Googles feil og hva vi kan lære av dem

Når ordet Google nevnes, er det første som kommer opp i tankene Google-søk. Selv om det var det første og mest suksessrike produktet, har det vært mange andre. Blant de mest kjente bortsett fra søkemotoren er Android, det mobile operativsystemet (OS) som fra og med 2018 befalte en øyehevende 85,1% av smarttelefon OS markedsandel.


I dag, takket være de vellykkede produktene og mer, er Google (under morselskapet Alphabet) balanseført til hele 727 milliarder dollar. Dette gjør det til et av de fem beste amerikanske selskapene som eksisterer. Likevel har ikke alt vært glatt seiling for denne teknologiske behemoth og det har fått sin rettferdige andel egg i ansiktet gjennom årene.

La oss se på noen av whoppers som Google har kommet ut med, og hva som har skjedd med dem gjennom årene. Husk at Google har eksistert i lang tid, så noen av disse produktene kan strekke seg fra mange år siden.

Google pluss

Google pluss

Selv om Google Plus brukes av mange mennesker i dag, er det langt fra det selskapet så for seg da det startet. Google Plus, som opprinnelig var ment som en sosial medieplattform som Facebook, har blitt henvist til for det meste integrerte plattforminnlogginger og andre feilbestemmelser.

Som en sosial medieplattform blekner Google Plus fremdeles i forhold til Facebook. comScore, et markedsundersøkelsesfirma, anslår at Google+ brukere bare bruker rundt tre minutter månedlig på nettstedet. Facebook-brukere derimot, kastet rundt 405 minutter i måneden på det nettstedet.

Ja, til tross for alt dette, var Google fast ved å fortsette Google Plus til ganske nylig en feil ble oppdaget i Google Plus API som tillot tredjeparts apputviklere å gruve brukerdata. Den valgte å hose opp nyheten om feilen og – du gjettet det – ble fanget.

Google blir det endelig stenger av Google Plus for allmennheten og skjerpe begrensningene for apptillatelser.

Google Buzz

Google Buzz

Nok et forsøk på å opprette et sosialt medienettverk, Google Buzz levde et veldig kort og lite spektakulært liv fra 2010 til 2011. Det var designet for å la brukerne blogge, diskutere og melding på en integrert plattform – igjen, som Facebook.

Imidlertid har Google også en tendens til å kjøre lignende ting av separate lag, og Buzz ble droppet til fordel for Google Plus. Selv i så kort levetid klarte Google Buzz imidlertid å bli smittet med minst ett søksmål da en Harvard Student påsto plattformen “krenket brukerens forventninger, reduserte brukernes personvern, motsatte Googles personvernregler og kan ha brutt føderale wiretap-lover”.

Google trakk pluggen på Buzz i mars 2011, R.I.P.

Google Notatbok

Med Google Notatbok kan brukere lagre og organisere informasjonsstykker fra forskjellige online kilder. Det høres ut som det perfekte verktøyet for studenter og forskere (eller til og med forfattere som dine virkelig), ikke sant?

Dessverre ble det offer for teknologi og falt ved veikanten da nettleserutvidelser som gjorde det samme i utgangspunktet oversvømmet markedet. Det viktigste var at disse utvidelsene også var tilgjengelige i forskjellige former på konkurrentprodukter som Mozilla Firefox.

Etter en seks år lang kamp, Google Notatbok ble avsluttet og lignende funksjoner ble integrert i det som i dag er kjent som Google Docs.

Google Moderator

Google Moderator

Hvis du noen gang har brukt reddit vil du sannsynligvis ha en ide om hva Google Moderator pleide å være. Moderator ble introdusert i 2008 og var ment som en plattform for brukere å stille spørsmål og svar på felt, med andre brukere som rangerte hvor gode spørsmålene eller svarene var.

Dessverre for Google var Moderator ikke så populær som reddit, og etter en lang uttrekning stengte den endelig gardinene i 2015. Dette var nok et eksempel på at søkemotorgiganten prøvde å overta funksjonen til et eksisterende produkt og antok at det kunne ganske enkelt fordi den hadde så mange brukere i forståelsen.

Synd, så trist.

Google Helpouts

Google Helpouts

Nok et kortvarig produkt, Google Helpouts, var ment for at folk skulle hjelpe hverandre via livevideo. Det er som fjernhjelp på en måte, der hjelperen din kan være på den andre siden av verden og fremdeles lede deg gjennom eller til og med vise deg hvordan du gjør noe.

Folk som var interessert i å hjelpe, kunne liste opp sine kompetanseområder og opplevelser på nettstedet og få betalt gjennom Google Wallet. Alt ble også bundet inn gjennom Google Kalender slik at timinger kunne ordnes.

Dessverre antar jeg at det var mer populært å spørre en venn om hjelp siden de ikke trengte å få betalt, så Google Helpouts fikk ikke veldig mye hjelp. Den ble lagt ned i 2015, bare to år etter introduksjonen.

Picasa

Google Picasa

Teknisk sett ikke egentlig en fiasko, ble Picasa brukt av mange gjennom årene som deres online fotoapp. Det var tilgjengelig for både Windows og MacOS, som opprinnelig ble kjøpt av Google i 2004. Dødsfallet var forventet ettersom appen ikke ble oppdatert på lenge, forresten, ettersom Google Photos dukket opp.

Etter hvert, Picasa ble faset ut og erstattet av Google Foto som var nyere og mer funksjonsrik enn Picasa. Jeg tror det største feilpoenget til Picasa var at det hadde mangel på delingsfunksjoner, så da Google så hvilken teknologi som lente seg, bestemte den seg for å bygge videre på Google Photos i stedet.

Fortsatt en app som var til bruk i mange år.

Google Wave

Google Wave

Et annet av de mer obskure Google-produktene, var Google Wave ment av Google for å tillate kommunikasjon og samarbeid i sanntid? Høres kjent ut? Det er riktig – Google har nå disse funksjonene i Google Dokumenter, som lar flere få tilgang til, redigere og diskutere dokumenter eller regneark.

Wave i seg selv er i dag blitt omgjort til Apache Wave-prosjektet og er åpen kildekode. Wave in a Box, hovedproduktet er en slags webserver som er mer til utviklingsbruk enn noe annet. Det høres ut som Google melket Wave for alt det var verdt og flyttet deretter delene som fungerte i Google Docs.

Google-briller

Google-briller

Den siste på denne listen (og min personlige favoritt) er noe som fremdeles vekker debatt i dag. Du ser, Google-briller, i motsetning til andre Google-produkter på denne listen, er den ikke død. Men det Google hadde til hensikt var at Google glass skulle oversvømme markedet som mikrodatamaskiner.

Det var en type smarttøy som alle kunne bruke og assistert av en liten datamaskinbrikke, ville være i stand til å gi brukeren informasjon om et head-up skjermtypegrensesnitt, ta bilder og video og mer.

Høres veldig kult ut? Dessverre fanget den egentlig aldri av noen grunn, selv om Google Glass i dag har funnet nisjebruk i noen bransjer. For eksempel for å hjelpe deg med medisinske prosedyrer, hjelpe barn med autisme med å lære og i fabrikkens samlebånd.

For normale forbrukere kan du til og med kjøpe Google Glass noen steder som Amazon, men det vil bare sette deg tilbake for mer enn 1000 dollar.

Likevel er grunnen til at jeg sier at den mislyktes, fordi resultatet, selv om det er beundringsverdig, ikke klarte å oppfylle hovedformålet – å oversvømme forbrukermarkedet med enda et Google-produkt.

Lære av Google-leksjonen

Disse eksemplene på mislykkede produkter fra et enkelt selskap er bare toppen av isfjellet – det er flere. Likevel viser det bare at et selskap som er teknisk kunnskapsrike og fremtidsrettet som Google, ikke er immun mot feller av virksomheten.

Du forstår, Google er og har alltid vært et søkemotordrevet selskap. Det er deres kjerneprodukt, så alt de gjør, er med målet om å utvide Google Søk enda mer. Ta for eksempel Android.

Det hjalp produsenter med å oversvømme markedet med rimelige smarttelefoner som er dypt bundet til så mange Google-produkter – Google Photos, Google Mail og mer. Dessverre fungerer ikke alt som planlagt, så Google, akkurat som med alle andre selskaper, har sin rettferdige andel sitroner.

Noen ganger kan det ikke være slik at et produkt i seg selv er dårlig, men det er bare ikke riktig tidspunkt for det. Ta saken av Palm Inc., en PDA-produsent som prøvde å introdusere personlige digitale assistenter (PDA-er) som Palm III i 1998.

Jeg husker den gangen at jeg var i det siste året på datavitenskap på universitetet, og jeg klarte å få tak i et. Så, teamet mitt og jeg bestemte oss for å bygge en applikasjon for Palm IIIc – noe som kan brukes i det medisinske feltet.

Vi skrev fra bunnen av et program som ville gjøre PDA om til legenes notisblokk, komplett med konsultasjonsnotat og grafikken til et menneskekropp, i den hensikt å knytte det til en sentral database. Dessverre hadde teknologien ennå ikke dekket våre behov, og mange ting vi trengte var ennå ikke ute eller bare dukket opp.

Likevel klarte vi et rudimentært arbeidssystem – det første i landet vårt på den tiden. Vi avsluttet det etter hvert fordi teknologibegrensninger gjorde konseptet utilregnelig den gangen.

Konklusjon: Lag limonade!

Ja, det startet som Google-feil, men alle kan ta noe fra dette. Ikke alt nytt lykkes, og noen gamle konsepter blir til slutt til nyere og bedre ting (selv om noen år senere)

Ideer er hva oppfinnelsesverdenen kjører på, og det er viktig å ha en visjon. Bare fordi du har en idé som mislykkes, betyr ikke det at det er et totaltap – lær noe av det og kanskje, gjenoppbygg på ideen på et senere tidspunkt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map