Top 10 najboljih gramatičkih alternativa u 2020. godini

7

Jeste li znali da gramatičke pogreške mogu utjecati na poredak vašeg bloga, popularnost i vašu osobnost?


Iako su sitne pogreške neznatne, pisanje članaka bez grešaka trebao bi biti vaš najveći prioritet.

Za govornike engleskog jezika koji nisu izvorni identificiranje i ispravljanje gramatičkih grešaka pretežak je zadatak, osim ako ne zatraže pomoć drugih.

Većina ljudi se oslanja na MS Office, ali moglo bi biti korisno za pravopisne pogreške, a ne za gramatičke i / ili druge pogreške. Iako je Grammarly napredan alat s mnoštvom značajki, njegovi skupi planovi mogu zahtijevati da pronađete gramatičku alternativu.

Možda biste željeli pročitati:
Najbolji najjeftiniji pružatelji usluga hostinga u oblaku

Prije nego što započnemo trebali biste znati da Grammarly omogućava odabir između britanskog / američkog engleskog, provjerite plagijarizam, nudi brojne stilove pisanja, prijedloge za obogaćivanje rječnika, pronađite gramatiku & interpunkcijske pogreške, i mnogo više. Ovdje pročitajte naš detaljni pregled Gramatike.

Zašto je gramatički bolji od ostalih?

Grammarl y je jedan od naprednih, modernih i savršenih alata koji na jednom mjestu nudi višestruke funkcionalnosti, a trenutno nema niti jednog alata koji je dovoljno dobar da ga pobijedi. Iako postoji mnogo usluga, napredni algoritam Grammarlyja djeluje poput šarma i sugerira sve moguće pogreške u roku od nekoliko sekundi. Dakle, poklonite ga ponovo i uživajte u 7-dnevnom BESPLATNOM ispitivanju.

 • Eliminira gramatičke, pravopisne i interpunkcijske pogreške.
 • Predlaže povezane riječi za najčešće korištene izraze / riječi ili poboljšati rječnik.
 • Odmah provjerite plagijat kako biste izbjegli duplicirani sadržaj.
 • Pomoći će vam da poboljšate strukturu rečenica primjerima.

Pokušajte s gramatikom SADA

Dakle, bez obzira na razlog za traženje alternativa Grammarlyju, bilo da je riječ o cijenama ili kvaliteti ili nečem drugom ovdje, sastavili smo popis najboljih 10 najbolje gramatičke alternative.

10 najboljih gramatičkih alternativa u 2020. godini

1. ProWritingAid

ProWritingAid je sjajna gramatička alternativa kada vam je glavna briga cijene. To je alat bogat značajkama koji je dostupan u besplatnoj i premium verziji. Možete ga lako uključiti u svoj preglednik tako da analizirate nedostatke u tekstu prilikom tipkanja u Gmailu, WordPressu, Facebooku i Twitteru itd. Štoviše, on se lako može integrirati s MS Officeom i Google dokumentima. Programerima nude i API pristup kako bi ih programeri mogli integrirati u svoju aplikaciju. Nema aplikacija za radne površine za besplatne korisnike.

Kao i Grammarly, nude obilje stilova pisanja, kao što su općeniti, poslovni i akademski, blogovi, itd. Možete birati iz Sjedinjenih Država, Velike Britanije i općeg stila engleskog jezika. Korištenje ProWritingAid apsolutno je jednostavno. Nakon što instalirate proširenje, vidjet ćete malu ikonu koja se pojavljuje kad god se nalazite u uređivaču teksta bilo koje web stranice. Sada samo postavite pokazivač miša iznad ikone i odaberite bilo koju opciju koju želite testirati na gramatiku, prekomjernu uporabu riječi, stil, klišeje i suvišne radnje itd..

Ako ne želite raditi nijednu instalaciju, samo idite na ProWritingAid i prijavite se. Ono što ovaj alat čini bliskom alternativom Grammarly-u je da može obaviti 25 vrsta testova na vašem tekstu, kao što su gramatika, zamjenice, struktura rečenica & duljina, prijelaz i nejasne riječi itd. Značajka njihovog stila pisanja vrlo je učinkovita u reviziji riječi radi poboljšanja čitljivosti.

Opcija Thesaurus naglašava riječi, a kursor miša možete odabrati s popisa alternativnih riječi. Alat je dostupan po vrlo povoljnim cijenama i košta samo 60 USD za godišnju pretplatu, a doživotna pretplata iznosi 210 USD.

Planovi su podržani 14-dnevnim jamstvom povrata novca. Oni ne uključuju prevoditelja, ali prema našem mišljenju, to se ne smatra obveznom sastavnicom u alatu za lektoriranje. Iako pružaju provjeru plagijata, koštat će vas dodatni iznos. ProWritingAid je nevjerojatan alat s dugim popisom značajki i zasigurno vrijedi vašeg novca.

2. WhiteSmoke

WhiteSmoke je također vrlo učinkovit alat za pisanje i lektiru na engleskom jeziku. Označava gramatiku kao i interpunkcijske znakove, provjeru pravopisa i prijedloge stilova pisanja. Dostupan je za sve vrste uređaja, uključujući Mac, Windows, web-preglednike, iOS i Android itd. Softver sadrži više od 100 predložaka za pisanje, kao što su životopisi, suosjećanja, hvala, izvještaji i propratna pisma itd..

Prevoditelj WhiteSmoke izgrađen je na Prijevodu statističkog stroja i prikazuje prijevod s najvećom vjerojatnošću točnosti. Podržavaju gotovo 55 jezika. Program označava riječi, a pomicanjem pokazivača miša možete vidjeti prijedloge gramatike i interpunkcije. Provjerava 16 različitih područja rečenice kao što su Fragmenti, Napetost, Netačni interpunkcijski moderi i Modifikatori koji visi u klopu, itd..

Alat daje objašnjenje zašto se riječ ističe, a također nudi primjer kako se s tom riječju postupa. Također prikazuje opsežni popis sinonima putem tezaurusa koji je savršen za sastavljanje rječnika i pronalaženje alternative koja se koristi mnogo puta u vašem dokumentu. Nadalje, definira i odabranu riječ.

Uz pomoć WhiteSmokea možete saznati je li tekst plagiran ili ne. To je vrlo korisno ako za svoju web stranicu zaposlite nekoliko pisaca na mreži. Tvrtka je razvila dodatak koji pomaže korisnicima dok pišu u Outlooku, MS Officeu ili drugim okvirima za uređivanje teksta. WhiteSmoke ističe pogreške s crvenim fontom (za pravopisne pogreške), zelenim (za gramatiku) i sivim (za ponovljeno) riječi.

Jedna od zgodnih stvari je to što pružaju različite video priručnike za učenje videozapisa u vezi s predlozima, pomoćnim glagolima, imenicama i izgovorima itd. Za pomoć ih možete nazvati ili poslati e-poštu. WhiteSmoke košta 4,16 USD mjesečno za "osnovni" plana i 6,67 USD / mjesečno za "Premija" jednogodišnja pretplata.

Tvrtka pruža 48-satnu politiku povrata za planove koji vrijede manje od 31 dana, dok ostali planovi uključuju politiku punog povrata od 31 dan. WhiteSmoke je impresivan alat za rješavanje problema s engleskim jezikom, ali nude samo 4-dnevno suđenje koje je vrlo ograničeno. Prema našem iskustvu, Ginger je kompatibilniji u pogledu upotrebljivosti i pouzdanosti od WhiteSmoke-a.

3. Đumbir

Đumbir je još jedan prilično sjajan alat među studentima, nastavnicima i blogerima zbog svojih učinkovitih rezultata. Ginger nudi značajke u većoj pogodnosti jer je dostupan za Windows, iOS, Android, Chrome, Safari i Mac. Alat za lektiranje Ginger možete koristiti dok upisujete u okvire za uređivanje, poput WordPressa, ili jednostavno prijeđite na njihovo web mjesto i zalijepite tekst. Čak vam pomaže i dok koristite traku za pretraživanje na web stranicama poput YouTubea.

Đumbir otkriva pogreške vrlo brzo i ističe ih. Kad pokažite mišem iznad označene riječi, dat će vam prijedlog za ispravljanje. A ako želite odobriti sve prijedloge odjednom, samo kliknite na “Odobri sve”. Kao i Grammarly, u Ginger-u također možete odabrati britanski ili američki engleski.

Ginger također prevodi vaš dokument na 40 jezika, uključujući kineski, francuski, urdu, hindski, arapski i ruski. Nadalje, možete pretraživati ​​definicije vaših riječi kroz rječnik i refrazirati svoje rečenice zbog različitih struktura. Nadalje, možete kreirati i osobni rječnik kako program sljedeći put ne prikazuje pogreške za te riječi. Čitač teksta još je jedna jedinstvena Ginger funkcija koja je korisna za učenje izgovora, ali dostupna je samo u premium verziji.

Postoje dvije verzije Free i Premium. Besplatnoj verziji nedostaju neke karakteristike poput izvješća o analizi grešaka, čitača teksta i neograničene provjere gramatike. Predlažemo da instalirate proširenje ili radnu površinu preglednika umjesto da isprobate njihovu web stranicu. Jer kad provjerite svoj tekst lijepljenjem na njihovu web stranicu, analizirat će samo ograničene riječi.

Za godišnji plan Grammarly naplaćuje 11,66 USD mjesečno, dok Ginger košta 7,49 USD mjesečno (nudeći popust od 40%). Ginger je jedna od sjajnih gramatičkih alternativa za Mac i druge korisnike, ali nedostaje alat za plagiranje koji mrežnom izdavaču olakšava borbu protiv dupliciranja. Nadalje, kada upotrebljavate njihove sinonime ili značajke definicije desnim klikom na riječ, prelazi na karticu sinonima ili definicije umjesto da prikazuje podatke na istoj kartici. To nije veliki problem, ali čini se iritantno.

 • Grammarly vs đumbir – koji je bolji?

4. Ruksak za letenje

Sljedeći na popisu je Jetpack WordPress dodatak. Ako koristite WordPress, možda ćete ovaj dodatak već koristiti. Budući da ovaj jedan alat može donijeti brojne prednosti, poput praćenja prometa na vašoj web lokaciji, poboljšati sigurnost, besplatne teme i još mnogo toga. Njegovo lektoriranje djeluje na istim principima kao Nakon mrtve linije. Za WordPress blogere sjajno je imati alat za lektoriranje izravno u uređivaču postova, umjesto da ih zasebno zalijepimo u uređivač teksta engleskog alata za provjeru.

Nakon što instalirate Jetpack, vidjet ćete ovakvu ikonu. Započnite pisati ili jednostavno zalijepite sadržaj, a zatim pritisnite tu ikonu. Započet će skeniranje i označavanje riječi crvenim, zelenim i plavim linijama. Crvena znači da je riječ pogrešno napisana ili zloupotrijebljena; zelena prikazuje gramatičke pogreške, dok plava označava nagovještaj za stilove pisanja. Štoviše, on također pruža objašnjenje za pogreške.

Alat za lektiranje Jetpack možete konfigurirati navigacijom Users => Tvoj profil. Samo potvrdite okvire za značajku koju želite omogućiti. Glavna značajka uključuje otkrivanje prekomjerno korištenog, složenog, pasivnog glasa i izraza fraze, itd.

Gramatičke karakteristike jetpacka

Osim toga, alat može lektirati postove napisane na engleskom, španjolskom, portugalskom, njemačkom i francuskom jeziku.

Alat je jednostavan, a možete koristiti sve njegove značajke za lektoriranje, a da ne platite ni jedan denar. Ali nedostajalo je nekih glavnih značajki. Osobni rječnik ne možete sastaviti i on neće ukazati na zloupotrijebljene riječi napisane na jezicima koji nisu engleski. Također vam neće dopustiti da odaberete stilove iz Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Kanade. Iz našeg iskustva, nije tako učinkovit kao Grammarly ili Ginger, ali je vrijedan besplatan alat koji vam može pomoći u poboljšanju osnovnih vještina pisanja.

5. PaperRater

PaperRater radi na računalnim algoritmima koje nježno naziva Grendel. Trenutno nema proširenja ili radne verzije ovog alata. Jednostavno posjetite njihovu Provjera lektora i gramatike i stavite svoj tekst u okvir koji se pojavljuje ispred vas i nabavite izvještaj. Njihov sustav podvlači riječi koje su pogrešno napisane ili imaju gramatičke probleme. Donja slika prikazuje značajke PaperRater-a.

značajke lektora papir

Kako postoji puno podataka koje svake godine objavljuju internetski izdavači, postaje nužno objaviti i izvorne podatke. PaperRater nudi i provjeru plagijata poput Grammarlyja. Ali u besplatnoj verziji, ispitivač plagijata govori samo o postotku neoriginalnosti. Ne možete pronaći plagirane linije ili sadržaj bez pretplate na plaćeni plan. Također, integriran je s alatom za lektoriranje, što znači da morate zasebno zalijepiti tekst u alat za provjeru plagijata.

Također nude izradu vokabulara. Samo ubacite riječ i oni predstavljaju definiciju, kao i razne primjere rečenice, tako da možete steći ideju o korištenju te riječi.

PaperRater je sličan Grammarly-u, ali njegova besplatna verzija ima različita ograničenja. Ne možete uvesti datoteke, a također je alat ograničen na 5 stranica. Štoviše, njihov je lektor malo složen. Za premium pretplatu, iako je softver jeftin, nije vrhunsko rješenje i na njega se ne možete samo osloniti.

6. Glatko pisanje

Raznolikost značajki čini SlickWrite bliskom alternativom Grammarlyju. Prije svega, koristite njihov uređivač za pisanje ili samo zalijepite tekst. Sada pogodite provjeru sa bočne trake. Alat će istaknuti različite elemente iz vaših odlomaka, poput suvišnih rečenica, pasivnog glasa, prijelaznih riječi, nagovora i uobičajenih početnih riječi itd..

Klatna stvar kod SlickWrite je da ima više integriranih opcija. Kada odaberete riječ, na dnu se pojavljuje skočni prozor u kojem možete odabrati pronalaženje pridruženih riječi, tezaurus ili definiciju rječnika. Također, uključuje opcije Googlea i Wikipedije kako biste dobili više informacija.

Čitljivost je jako bitna jer je članak koji je užasan za čitanje gotovo beskoristan za čitatelje i / ili tražitelje informacija. Upotrebom značajke SlickWrite značajke rečenice možete povećati čitljivost vašeg članka. Pokazat će složene i dugotrajne rečenice. Kao pisac, možda niste svjesni „protoka“. SlickWrite predstavlja grafičke detalje o duljini riječi, duljini rečenice i strukturalnom toku kako bi korisnik mogao lako promijeniti brzinu protoka.

SlickWrite možete konfigurirati u nekoliko trenutaka, samo idite na njegove postavke i potvrdite okvire za vrste problema koje želite pronaći u svom tekstu. Među svim kvalitetama, najbolji dio ovog web-softverskog lektoriranja je statistika. Predstavit će detaljnu zbirnu analizu vašeg sadržaja, kao i statistiku izraza i riječi. Do sada možete besplatno uživati ​​u njihovim uslugama, jer trenutno ne postoji premium verzija.

SlickWrite je izvanredan alat koji uključuje brojna pravila koja možete omogućiti ili onemogućiti po svojoj volji. Ali to nedostaje praktičnosti. Kao u Grammarly-u dopuštaju ispravak jednim klikom gdje morate samo kliknuti na prijedlog ispravke. To znači da Slick Write možete koristiti samo za otkrivanje pogrešaka. Za govornika engleskog jezika koji nisu izvorni engleski, predlažemo da isprobate alat koji omogućuje jednostavnu uporabu za ispravljanje, poput Grammarlyja.

 • Također razmislite o čitanju: Top 10 provjeravanja i usluga plagijata

7. 1Checker

Kada je istraživao najbolje 10 gramatičnih alternativa, 1Checker se zasigurno plasirao na dobru poziciju zbog svoje fleksibilnosti. Možete koristiti internetsku verziju ili je instalirati na svoje Windows ili Mac uređaje. Može se integrirati u Word i Outlook. Program djeluje na sustavu za obradu prirodnog jezika koji je kombinacija informatike i umjetnog jezika.

Kada kliknete na „Pregled“, nakon nekog vremena prikazivat će se statistike koje su postotak gramatike, pravopisa i drugih pogrešaka. Samo ga zatvorite i počnite uređivati. Alat jednostavno ističe pogreške i prikazuje savjete ispod riječi. Oni također prikazuju objašnjenje označenih riječi na bočnoj traci. Ako ne želite pregledavati svaku pogrešku, samo pritisnite “Primjeni sve” za automatsku ispravku.

1Checker također nudi mnoštvo predložaka u vezi s poslovanjem i komunikacijama. Samo odaberite “Predložak dokumenta”, a zatim popunite praznine koje se pojavljuju na lijevoj strani. Oni automatski generiraju finu kopiju dokumenta. 1Checker također uključuje prevoditelja koji pokreću Google i Bing, tako da možete brzo prevesti nejasne riječi i izraze..

To je besplatan program poput besplatne verzije Grammarly za otkrivanje osnovnih pogrešaka. Može biti korisno za uklanjanje drskosti, pravopisne pogreške i strukturne promjene. Sve u svemu, dostojno je koristiti ovaj softver jer vas to ništa ne košta.

8. OnlineCorrection

OnlineCorrection je besplatni mrežni program koji će vas spasiti od neugodnosti s kojima se možete suočiti zbog gramatičkih i pravopisnih pogrešaka. Pažljivo analizira vaš sadržaj, a zatim navodi pogreške. Ispravljanja su vrlo jednostavna jer su pogrešne riječi označene različitim bojama. Alat također nudi predložene riječi.

OnlineCorrection traži gramatiku, stil, pravopis, interpunkciju i umnožavanje riječi u svom tekstu. Izvornost sadržaja ne postoji. Također, ne nude nikakvu premium verziju alata.

Uz značajku korekcije na engleskom jeziku, OnlineCorrection također podržava više jezika što je najbolji dio ove provjere. Softver može lektirati bilo koji tekst koji je napisan na njemačkom, francuskom, španjolskom, talijanskom, poljskom, portugalskom i ruskom.

Korekcija putem Interneta jednostavan je alat za lektiranje članka prije objavljivanja ili predstavljanja bilo kome. Ovo bi mogla biti značajna opcija ako tražite besplatne gramatičke alternative. Također, nema potrebe prijavljivati ​​se, pa biste ih trebali pokušati.

9. Hemingway

HemingWay se uglavnom fokusira na povećanje čitljivosti vaših postova. Možete koristiti njihovu internetsku verziju ili preuzeti aplikaciju za radnu površinu. Ali za verziju radne površine morate platiti 19,99 dolara. Osim toga, može se koristiti u programu WordPress ili uređivaču medija. Oni također pokazuju ocjenu čitljivosti.

Kada zalijepite tekst, on će istaknuti izraze različitim bojama. Alat vam govori koju je rečenicu teško pročitati, a također nudi i prijedloge za pojednostavljenje riječi. Hemingway uređivač također ima više opcija kao što su naslovi, podebljani, kurzivi, listići i umetanje veza itd. Dok s druge strane, uređivač gramatike ne dopušta korisniku da umetne veze ili zalijepi tekst hipervezama.

Alat također označava pasivni glas iz rečenica. S našeg gledišta, Hemingway nije učinkovit alat za gramatičke pogreške.

Iako je to sjajan alat za poboljšanje čitljivosti vaših članaka, gdje to odgovara? Prvo možete upotrijebiti neki napredni alat poput Grammarly-a, a zatim taj članak proći kroz Hemingway, tako da vaš članak ne samo da nema gramatičkih grešaka, već i sastavljen na jednostavan način za čitanje.

10. Reverso

Ako tražite web alat za lektiru, tada je Reverso za vas. Razvili su proširenje za korisnike Chromea, ali ne postoji aplikacija za radne površine, Android ili iOS. Za upotrebu internetske verzije idite na Re verso i zalijepite tekst. Unaprijed neće pronaći greške, ali dobro je pronaći osnovne pogreške.

Dakle, zbog čega je Grammarly sličan softver? Ima integrirani rječnik zajedno s mogućnostima veznika i sinonima. Da biste ih koristili, prvo odaberite sav tekst, a zatim odaberite opciju. Dobro je ako ne želite otvarati različite web stranice kako biste pronašli definiciju ili sinonime određenih riječi.

Reverso podržava više jezika što znači da može prevesti vaše podatke na bilo koji jezik koji podržavaju, poput njemačkog, francuskog, arapskog i ruskog, itd. Ako želite poboljšati svoje gramatičke vještine, tada biste trebali posjetiti njihovu dobro organiziranu bazu znanja gdje su imati informacije o desetkama, glagolima, prilozima, prijedlozima i mnogim drugim temama. Također imaju brojne teme o pravilima francuske gramatike.

Morate koristiti njihovo proširenje za Chrome ako se u čitanju članaka susrećete s jezičnim barijerama. Nakon što instalirate proširenje, dvaput kliknite bilo koju riječ koja se pojavila na bilo kojoj web stranici kako biste je preveli na 11 različitih jezika. Slično tome, možete prevesti rečenice.

Prema našem osobnom iskustvu, ovaj se alat može koristiti za izgradnju različitih rečenica, ali za lektoriranje ne možete se samo osloniti na to. Štoviše, mali problem s Reversoom je taj što on može provjeriti samo 600 znakova. Dakle, za jednostavno lektoriranje i najvažnije ako patite od jezičnih razlika, onda to sigurno ima smisla koristiti.

 • SSD hosting
 • Vrh "10" Najbolji najbrži davatelji web hostinga
 • Vrh "10" Usluge hostinga za Windows Server
 • 10 "Najbolje" Kupite alternative za postavljanje web lokacije e-trgovine

Zaključak

Prema našem iskustvu, ProWritingAid i WhiteSmoke su jedna od najperspektivnijih gramatičkih alternativa.

Ali osobno, predlažemo da prvo pokušate upotrijebiti Grammarly jer je to najnapredniji alat koji može otkriti 400+ jednostavnih do naprednih gramatičkih grešaka i također se pokazao dobrim za poboljšanje vokabulara. Štoviše, sada ima najprikladnije sučelje u usporedbi s bilo kojim alatom u industriji.

Imate li neku najbolju gramatičku alternativu u svom umu? Ako je to slučaj, molimo vas da podijelite odjeljak s komentarima u nastavku i javite nam koji alat koristite za ispravljanje grešaka u pisanju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map