Kako sigurnosno kopirati cijelu web stranicu WordPress – Vodič sa slikama

0

Izrada sigurnosnih kopija jedan je od najvažnijih stupova WordPress stranice / bloga. Pretpostavimo da se s vašom web lokacijom dogodilo nešto pogrešno i ne možete pronaći uzroke ili je cijela web lokacija ranjiva. Tada je najbrži i najlakši način da vratite sigurnosnu kopiju koju ste stvorili. Stvaranje sigurnosne kopije WordPress stranice vrlo je jednostavno. Prošla su vremena kada sve stvari morate raditi ručno. Sada trebate samo kliknuti i to je sve.


Puno hosting hosting usluga u planove uključite usluge izrade sigurnosnih kopija i obnove, ali morate dvostruko provjeriti njihovu politiku. Kao i kod InMotion-a, sigurnosnu kopiju možete vratiti samo jednom tijekom četiri mjeseca. U slučaju SiteGround, oni stvaraju samo 1 kopiju i morate podnijeti zahtjev kad god želite vratiti. Ovo su fantastični pružatelji usluga hostinga; ne zanemarujemo njihove usluge samo zbog sigurnosnih kopija.

Stoga je rješenje stvoriti cjelovitu sigurnosnu kopiju web mjesta WordPress instaliranjem jednostavnog dodatka tamo gdje ne trebate nikakve tehničke vještine. Super je postupak izrade sigurnosne kopije putem dodatka. Updraftplus je najbolji besplatni i pouzdan dodatak za spremanje vašeg rada.

Kako napraviti web stranicu / blog trenutno potpunu sigurnosnu kopiju – Updraftplus

Updraftplus

Updraftplus je besplatni dodatak koji vam omogućuje da besplatno stvorite sigurnosnu kopiju i podržite više udaljenih lokacija na koje pohranjujete sigurnosne kopije poput Google pogona i Dropboxa itd. Možete napraviti sigurnosnu kopiju za cijelu web stranicu WordPress ili odabrane datoteke poput tema, baze podataka, dodataka itd. Na sličan način, kada se želite vratiti tada možete odabrati i datoteku koju želite vratiti ili cijelu web lokaciju.

Koraci za izradu sigurnosne kopije WordPress web mjesta:

 • Prijavite se na svoju WordPress nadzornu ploču i pomaknite se do „Dodaci” dane na bočnoj traci, a zatim kliknite na “Dodaj novi”.

kako dodati novi pluguin u wordpress

 • Potražite “updraftplus” i instalirajte dodatak
 • Nakon instaliranja dodatka tražit će vas da “Aktivirati”.

instaliranje i aktiviranje updraftplus dodatka

Sada morate napraviti neke potrebne postavke. Ne brinite Samo slijedite korake u nastavku

 • Na bočnoj traci WordPress nadzorne ploče postavite pokazivač miša iznad „Postavke” a zatim kliknite na “UpdraftPlus sigurnosne kopije”.

kako pristupiti postavkama updraftplusa

 1. Nakon klika, ploča za postavljanje dodatka doći će pred vas. Sada kliknite na „Postavke” Pogledajte donju sliku
 2. Na kartici postavki morate konfigurirati raspored datoteka i baza podataka kao i broj kopija sigurnosne kopije. Možete odabrati nakon koliko vremena treba stvoriti sigurnosnu kopiju.
 3. Ovdje također možete odabrati broj kopija svake sigurnosne kopije koje treba zadržati. U nastavku ćemo odabrati tjedni raspored sigurnosnih kopija i 2 kopije svake sigurnosne kopije.

Wordpress raspored sigurnosnih kopija

 • Nakon toga, na kartici postavki sljedeći je korak dati udaljeno mjesto na koje želite pohraniti datoteke sigurnosnih kopija. Ovdje u ovom vodiču objasnit ćemo postupak za “dropbox”. Budući da je super-duper lagan i novorođenčad ga može lako integrirati. Samo odaberite „Dropbox” za sada, a njegovu postavku konfiguriramo kasnije. Ovdje pogledajte izbore udaljenih lokacija koji su dostupni u dodatku.

okvir za spremanje sigurnosnih kopija

 1. Sada se pomaknite prema dolje i odaberite sve datoteke ako želite napraviti sigurnosne kopije cijelog vašeg WordPress web mjesta. Možete i napraviti sigurnosne kopije određenih stvari poput tema, dodataka i baza podataka itd.
 2. Također, potvrdite okvir Email za primanje izvješća vezana za sigurnosne kopije.
 3. Stavite svoju adresu e-pošte na koju želite primati izvješća.
 4. Na kraju pogodio “Spremi promjene”.

Wordpress kompletna postavka sigurnosne kopije web mjesta

Nakon što sada spremite promjene, trebate povezati udaljenu lokaciju s dodatkom. Ovdje pogledajte kako spojiti Dropbox za spremanje sigurnosnih kopija i zatim te datoteke preuzeti na svoj lokalni disk ako to želite.

Kako spojiti Dropbox za pohranu sigurnosnih kopija datoteka WordPress web mjesta pomoću Updraftplus:

 • Kliknite vezu navedenu u skočnom prozoru koja se prikazuje odmah nakon spremanja promjena ili Pomaknite se i kliknite vezu kao što je prikazano na donjoj slici ili

nadogradnja veze s pohranom u oblaku dropboxa

 • Nakon klika otvorit će se stranica Dropbox web mjesta koja traži “prijaviti se”. Ako nemate račun, stvorite novi.
 • Nakon prijave u poruku pojavljuje se poruka koja traži pristup. Sada kliknite „Dopustiti” a zatim dovršite postavljanje.
 • Kada kliknete na “Complete Setup” (Popravak kompleta), automatski će se vratiti na ploču Updraftplus. Klikni na “Izrada sigurnosne kopije sada” kako biste napravili sigurnosnu kopiju stranice WordPress. Normalno će automatski pokrenuti izradu sigurnosne kopije web mjesta.
 • Ako želite napraviti sigurnosnu kopiju nekih određenih datoteka, kliknite na “Izrada sigurnosne kopije sada” “Trenutni status” kartica. Pojavit će se okvir za odabir datoteka. Pretpostavimo da želimo stvoriti sigurnosnu kopiju baze podataka i dodataka, a zatim označite samo te okvire. Ovdje pogledajte donju sliku

odaberite datoteke za prilagodbu sigurnosne kopije wordpress stranice

 • U “Trenutni status” na kartici Updraftplus, možete vidjeti napredak sigurnosne kopije. To je sve što ste uspješno stvorili sigurnosne kopije web mjesta.

Kako spremiti sigurnosnu kopiju web mjesta WordPress na lokalni pogon

Ako želite spremiti datoteke sigurnosnih kopija na tvrdi disk vašeg računala, jednostavno preuzmite mapu s Dropboxa. Uvijek je preporučljivo pohraniti datoteke na više mjesta kako biste osigurali veću sigurnost.

 • Prijavite se na svoj Dropbox račun
 • Odaberite mapu, a zatim kliknite na preuzimanje.

preuzmite sigurnosnu kopiju web mjesta WordPress na lokalni pogon

Kako vratiti datoteke sigurnosnih kopija:

Kada sigurnosna kopija završi, sadržaj vaše web stranice prilično je siguran. Ako se dogodilo nešto pogrešno, a web lokacija se srušila, morate je odmah vratiti. Jer ako to niste učinili, onda postoji vjerojatnost da ćete izgubiti broj posjetitelja u tom razdoblju.

 • Za restauraciju kliknite na “Postojeće sigurnosne kopije” a zatim kliknite na “Vratiti”.

kako vratiti sigurnosnu kopiju wordpress bloga

 • Okvir će se prikazati za odabir datoteka koje želite vratiti. Samo potvrdite sve okvire ako želite obnoviti sve stvari.

Na ovaj način možete stvoriti potpunu sigurnosnu kopiju web stranice / bloga WordPressa i kako je vratiti? U slučaju da i dalje imate problema s izrađivanjem sigurnosne kopije vaše web stranice, onda ne ustručavajte se zatražiti pomoć. Bit će nam zadovoljstvo pomoći vam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map