Kako premjestiti svoj blog sa WordPress.com na WordPress.org

0

Želite li svoj blog WordPress.com premjestiti na wordpress.org?


Ako ste poput mnogih drugih koji započinju izgradnju bloga koristeći besplatne usluge WordPress.com i sada se želite prebaciti na fleksibilniju platformu wordpress.org, ovo je savršen vodič za vas.

Dobar je to potez jer ćete steći stvarno iskustvo na web stranici sa sjedištem u WordPressu, a da ne uložite ni denar.

Dakle, ako ste proveli puno vremena upravljajući WordPress blogom poput organiziranja kategorija, tipografije, prilagođavanja tema i stvaranja korisnog sadržaja za čitatelje.

Sada vaš blog počinje dobivati ​​neki promet i shvaćate da je vrijeme da premjestite svoj blog s WordPress.com. Jer to je, naravno, besplatno, ali ako budete ozbiljni, otkrit ćete mnoge stvari koje ograničavaju vaš rast.

Čak i ako vam uskoro nije slučaj, shvatit ćete da WordPress.com bez sumnje nudi fantastičnu priliku da se bez ikakvih troškova upoznate s ovom nevjerojatnom platformom. Ali besplatni WordPress.com ne nudi toliko kontrole koliko samo hosting.

Na primjer, na WordPress-u s hostom možete koristiti različite programe oglašavanja, možete instalirati bilo koji dodatak treće strane i instalirati teme po vašem izboru bez ikakvih ograničenja..

Dakle, ako ste spremni prebaciti svoju web lokaciju bez ikakvog sadržaja gubitaka, slijedite ovaj korak po korak vodič, pokazat ćemo vam pravilan i jednostavan način prelaska s WordPress.com na WordPress.org.

Kako premjestiti svoj blog / web mjesto s WordPress.com na WordPress.org

Ovdje je popis koraka koje ćemo opisati u ovom vodiču

 • Kupite plan web hostinga
 • Instalirajte WordPress na novi hosting
 • Izvoz sadržaja s WordPress.com
 • Uvoz veza za Blogroll
 • Postavite svoj WordPress.com blog na Private

1. Kupite plan web hostinga

Prva stvar koja vam je potrebna za WordPress.org koji je domaćin, jeste plan web hostinga i naziv domene.

Preporučujemo Bluehost jer pružaju kvalitetne usluge i sve bitne alate za izgradnju bloga na wordpres.org po vrlo povoljnim cijenama.

HostingSprout.com također započinje putovanje s Bluehostom. Nadalje, Bluehost je jedan od preporučenih domaćina WordPress-a. Sa besplatnim nazivom domene i besplatnim SSL certifikatom Bluehost je dobar posao.

Ako pomoću svog besplatnog bloga za WordPress.com koristite prilagođeno ime domene, nastavite, nabavite plan hostinga od Bluehosta jer vam i dalje treba web hosting. U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako možete zadržati istu domenu dok migrirate na wordpress.org, a da pritom ne izgubite mjesto na tražilicama.

S druge strane, ako nemate, ne idete nigdje drugdje, jer Bluehost nudi besplatnu domenu zajedno s hosting paketom.

I naravno, zadržite svoje WordPress.com vjerodajnice kod vas jer vam i dalje trebaju za izvoz sadržaja.

2. Instalirajte WordPress na novi plan hostinga

Nakon što od Bluehosta kupite plan web hostinga, neće im trebati puno vremena da ga pripreme za vas. Bluehost instalaciju WordPress-a čini lako.

Njihovo gostovanje dolazi s jednostavnim čarobnjakom za postavljanje u kojem trebate samo odabrati temu, naziv web mjesta, naslov i tamo krenuti; automatski će instalirati WordPress. Za sada možete odabrati bilo koju temu jer ćete je uvijek kasnije moći promijeniti.

Jednom kada vidite da se WordPress uspješno instalira, vidjet ćete i neke detalje instalacije koji uključuju URL web stranice, administratora, korisničko ime i lozinku. Zapišite ove informacije onako kako su vam potrebne za prijavu na nadzornu ploču WordPress-a.

Nakon instalacije i postavljanja WordPress-a, sada je vrijeme da izvezite podatke koje želite premjestiti na svoju novu web stranicu WordPress.

3. Izvoz sadržaja s WordPress.com

Samo naprijed, prijavite se na WordPress.com i uđite na svoju nadzornu ploču za upravljanje blogovima.

Možete jednostavno unijeti “Yourdomain.wordpress.com/wp-admin” da biste pristupili nadzornoj ploči WordPress-a..

S bočne trake idite na alat > Izvoz.

izvoz wordpress

WordPress vam zatim nudi dva načina prijenosa gdje je jedna metoda besplatna, a druga metoda je plaćena. Idite besplatno i kliknite na “Start Export”.

besplatni izvoz wordpressa

Zatim će vas pitati što želite izvesti. Jednostavno odaberite “Sav sadržaj” i kliknite gumb “Preuzmi datoteku za izvoz”.

U slučaju da izvozite određeni sadržaj, slobodno odaberite kako će postupak migracije biti isti bez obzira jeste li išli sa svim sadržajem ili selektivnim.

preuzmi XML datoteku

Preuzet će XML u vaš lokalni pogon računala, koji sadrži sve vaše stranice, postove, komentare, kategorije, oznake, medije i sve ostale prilagodbe.

Prije nego što prijeđete na sljedeći korak, jedna je stvar vrijedna spomena da ponekad, kada je vaša izvezena datoteka veća od 2MB datoteke, možda nećete moći uvoziti datoteku na novi hosting poslužitelj. Međutim, ovo je vrlo rijedak slučaj, ali ako naiđete na takav problem, ne brinite, lako je dijagnosticirati.

Postoje dva načina. Prvi način, samo kontaktirajte svoju hosting tvrtku; gotovo svaka dobra hosting kompanija nudi live chat za brzu pomoć svojim korisnicima. A drugi način je korištenje WXR razdjelnik datoteka, koji će podijeliti datoteku u upravljane dijelove, tako da je možete lako prenijeti.

Kao što smo gore spomenuli, to je rijedak slučaj, tako da nema potrebe brinuti.

4. Uvozite svoj sadržaj na web lokaciju WordPress s vlastitim domaćinima

Da biste prvo uvezli svoj stari sadržaj s WordPress.com, morate se prijaviti na svoj novi web domaćin gdje ste instalirali svoj potpuno novi wordpress.org. Kao što smo opisali u koraku 2, dobit ćete URL za prijavu i druge vjerodajnice za prijavu za uspješnu instalaciju WordPress-a..

Nakon što se prijavite na svoju novu nadzornu ploču WordPressa, idite na alat > Uvoz a zatim kliknite na veze “Instaliraj odmah” ispod WordPressa, kao što je prikazano u nastavku.

Wordpress uvoznik dodatak

Automatski će instalirati dodatak nazvan „WordPress Importer“, službeni koji je razvio WordPress. Jednom kad vidite Pokrenite uvoznik samo kliknite vezu koja se pojavljuje na istoj stranici.

pokrenuti vezu uvoznika

Otvorit će vas stranica na kojoj će se od vas tražiti da pošaljete XML datoteku (datoteku koju ste izvezli s WordPress.com u koraku 3).

uvoz datoteke u WordPress

Dakle, naprijed, kliknite na “Odaberite datoteku” i pronađite svoju XML datoteku WordPress.com na vašem računalu.

Jednom kada kliknete gumb “Upload file and import”, WordPress će vam pokazati neke mogućnosti.

Pitaju vas da li želite dodijeliti isti autorski profil koji ste koristili na WordPress.com ili želite stvoriti novi. Također možete dodijeliti postove postojećem autoru na svojoj novoj web stranici WordPress.

Također postoji mogućnost preuzimanja i uvoza privitaka datoteka. Obavezno potvrdite taj okvir da će donijeti sve medijske datoteke koje ste koristili u svojim postovima i na stranicama. Stoga morate potvrditi ovaj okvir.

uvoznik dodatak koji dodjeljuje autora

5. Uvoz veza za Blogroll

Ako koristite veze za Blogroll, možda biste bili upoznati s ovim pojmom. Međutim, jednostavnim riječima, Blogroll linkovi su popis veza koje se obično pojavljuju na bočnoj traci vaše web stranice. Ovo su linkovi do drugih blogova koji bi mogli pripadati vašim prijateljima. Možete povezati i vlastite stranice.

Dakle, ako koristite veze za Blogroll, slijedite ovaj korak; u suprotnom, jednostavno se pomaknite prema dolje i preskočite ovaj korak.

Veze za blogroll su u OPML formatu i možete spremiti njegovu datoteku u XML formatu koji će izvoziti i uvesti sve datoteke.

Pa kako možete pronaći tu OPML datoteku? Jednostavno je. Ako koristite besplatni poddomena koji vam je pružio WordPress.com, jednostavno upišite to ime poddomene u web-preglednik kao što je ovaj

yourfreedomain.wordpress.com/wp-links-opml.php

Međutim, ako na svojem blogu WordPress.com koristite prilagođeno ime domene, tada morate upisati donji URL na kartici web preglednika kako biste pristupili OPML datoteci.

yourdomain.com/wp-links-opml.php

Nakon pritiska na tipku Enter, vaš preglednik će otvoriti OPML datoteku koju trebate spremiti. Samo desnom tipkom miša kliknite stranicu i upotrijebite “save as” ili jednostavno Ctrl + S za spremanje datoteke. To će datoteku spremiti u XML formatu. Korisnik Maca može ga spremiti pomoću Command + S.

Nakon što spremite tu OPML datoteku, sljedeći korak je izvoziti je na svoj WordPress. U WordPress.org-u prema zadanim postavkama ne postoji upravitelj veza, pa ga morate omogućiti preuzimanjem i aktiviranjem dodatka.

Voditelj veze je jedan od izvrsnih dodataka koji postoji već godinama, razvijen od strane WordPress-a. Nakon aktiviranja dodatak “Linkovi” dodaće se na nadzornu ploču WordPress-a.

URL za blogroll

Za upravljanje vezama za blogroll na vašem WordPress.com, trebate instalirati i drugi dodatak. Ili jednostavno idite Dodaci > Dodaj novi. Potražite OPML uvoznik instalirajte i zatim ga aktivirajte.

Sada za uvoz OPML datoteke datoteke morate ponovno posjetiti alat > Uvoz. Zatim kliknite na “Pokreni uvoznik”.

uvoznik bloga

Čim kliknete na njega, vidjet ćete stranicu sa zahtjevom za prijenos svoje OMPL datoteke koju ste prethodno spremili. Kliknite Odaberi datoteku i pronađite svoju OMPL datoteku. Nakon toga pritisnite gumb “Uvezi OPML datoteku”.

uvesti OPML datoteku u wordpress

WordPress će sada automatski započeti uvoz veza i kategorija veza iz datoteke koju ste upravo učitali. Nakon završetka postupka vidjet ćete poruku o uspjehu.

6. Postavite svoj WordPress.com blog na privatnu vidljivost

Uvozom sadržaja s WordPress.com u WordPress.org neće se izbrisati sadržaj koji ste objavili na starom blogu WordPress.com. I naravno, ne želite dupliciranje svojih postova, stranica i kategorija itd.

Dakle, postoje dva načina za ići.

Jedan od načina je da ako ne želite preusmjeriti promet na WordPress.com na svojoj novoj web lokaciji, jednostavno trebate napraviti jednostavan korak, a to je postavljanje starog bloga na Privatno.

Za to se prijavite na svoju nadzornu ploču bloga WordPress.com.

S bočne trake idite na postavke postavite privatnost bloga na Privatna i zatim “Spremi postavke”. Sada samo vi ili korisnik kojeg odobrite možete pristupiti starom blogu WordPress.com.

promijenite privatnost bloga u privatnu

Drugi način je da ako pišete neko vrijeme, a vaš blog ima posjetitelje, ne bi bilo pametno objesiti ih sa svojim starim blogom.

Dobivanje prometa na novom blogu nije lako; treba vremena i puno napora pa zašto ne preusmjeriti svoje stare korisnike bloga na novi blog. Srećom, bez utjecaja na ljestvici na tražilicama, stare korisnike lako možete preusmjeriti na novi blog slijedeći sljedeći korak.

6. Preusmjerite svoje korisnike WordPress.com na web mjesto WordPress.org

Preusmjeravanje osigurava da nećete izgubiti nijedan rang pretraživača tako što će korisnik automatski preusmjeriti na novu web lokaciju koja pristupi vašoj staroj adresi.

Standardno rješenje za preusmjeravanje korisnika na novo mjesto je korištenje 301 zaglavlja bez utjecaja na poredak tražilica. Ali ovdje je ograničenje da za obavljanje takvog zadatka trebate pristupiti datoteci.htaccess. No, kako vam WordPress.com neće pružiti pristup .htaccess, ne možete koristiti ovu metodu.

Nažalost, WordPress.com nudi samo plaćeni alat za preusmjeravanje web mjesta koji dolazi s malom cijenom, tj., Samo $ 13 / year.

Dakle, ako mislite da vaš stari WordPress.com ima dovoljno prometa za koji je vrijedno plaćanja 13 USD godišnje, trebate se vratiti na svoju nadzornu ploču WordPress.com. Kliknite “Postavke” s bočne trake i kliknite na “preusmjeravanje”.

Zatim će od vas tražiti da unesete naziv svoje domene na mjesto na koje želite preusmjeriti svoju publiku. Nakon što upišete naziv domene, pritisnite gumb “Idi”.

preusmjeravanje plaćenog web mjesta s wordpress.com na wordpress.org

Nakon toga od vas će se zatražiti da ispunite podatke o plaćanju kako biste dovršili kupnju.

Čestitamo, već je učinjeno; svi vaši korisnici i tražilice preusmjerit će se na novu domenu.

Ako ste s WordPress.com koristili prilagođenu domenu, to je gotovo. Trebate samo promijeniti DNS zapis u svoj novi web domaćin, i sve će biti u redu, uključujući rangiranje tražilica.

S druge strane, ako mijenjate domenu, morate promijeniti URL-ove u postovima. Trebate ažurirati URL-ove koji su međusobno povezani s postovima. Dakle, nastavite slijediti korake u nastavku

 1. Idite na svoju nadzornu ploču wordpress.org.
 2. Instalirajte i aktivirajte Velvet Blues Ažurirajte URL-ove
 3. Idite na Alati > Ažurirajte URL-ove
 4. Navedite svoj stari i novi URL i odaberite koji URL treba ažurirati. I to je sve.

Zaključak

Sve u svemu, ova migracija s WordPress.com-a na WordPress.org prilično je jednostavna. Sve što trebate učiniti sljedeće korake

 • Izvezite XML pomoću nadzorne ploče WordPress.com
 • Nabavite novi plan domene i hostinga. Instalirajte WordPress na svoj novi plan hostinga
 • Nakon instaliranja WordPress-a na nadzornu ploču WordPress-a, odaberite Alati > Izvoz. Obavezno potvrdite okvir za privitak za izvoz medijskih datoteka.
 • To je sve.

Nadam se da će vam ovaj vodič pomoći da premjestite web stranicu WordPress.com na blog sa vlastitim hostom. Ako vam je potrebna dodatna pomoć, molimo ne oklijevajte pitati u odjeljku s komentarima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map