Kako postaviti CloudFlare besplatan CDN sa svojom web stranicom WordPress

0

Tražite li definitivni vodič o tome kako postaviti CloudFlare CDN za svoju web stranicu WordPress?


Nitko ne voli web mjesto s brzom brzinom učitavanja – ni korisnik ni tražilica. Međutim, postoje mnoge stvari poput slika, optimizacije baze podataka i dodataka itd. Koje sudjeluju u ubrzavanju i smanjivanju web stranice. Kada je u pitanju brzina i sigurnost, CDN je najbolje rješenje koje morate koristiti.

Česta zabluda među novacima da postavljanje CDN-a zahtijeva mnogo posla, ali srećom, gotovo svaki web domaćin integrira CloudFlare CDN opciju u svoju upravljačku ploču koju možete postaviti pomoću čarobnjaka za postavljanje. Nadalje, u drugoj metodi dijelit ćemo ručniji način i pomoću toga možete postaviti CloudFlare CDN bez obzira na to koji web host koristite.

Što je CloudFlare CDN i njegove prednosti?

CDN je kratak oblik mreže za dostavu sadržaja. Na tržištu su dostupne mnoge CDN usluge, a CloudFlare je jedna od njih. Ako tražite besplatne CDN usluge CloudFlare su najbolje usluge koje možete koristiti.

To je mreža poslužitelja diljem svijeta i svaki put kad netko pristupi vašoj web stranici on donosi predmemorirane podatke s najbliže lokacije tom korisniku. Na taj način podacima treba manje vremena za put do korisnika. Jer korištenjem CDN-a host podataka o vašim web lokacijama na svjetskoj mreži datacentera umjesto na jednom poslužitelju, što značajno poboljšava vrijeme učitavanja vaše web lokacije..

Još jedna stvar koja se ističe kod CloudFlare CDN-a je da oni koriste vatrozid i web-lokaciju proxy poslužitelja za cloud cloud, što znači da nadzire sav dolazni promet koji dolazi na vašu web stranicu i tako blokira sumnjivi promet. To je učinkovit sustav protiv DDos napada i zlonamjernog prometa koji ih prisiljava da ručno uđu u captcha prije nego što slete na vašu web lokaciju.

Budući da CloudFlare CDN blokira zlonamjerne botove označavanjem zlonamjernih IP-ova, tako je još jedna prednost koju vam on pruža u obliku uštede resursa. Resursi vašeg poslužitelja poput propusnosti neće se izgubiti na tom beskorisnom zlonamjernom prometu.

Cloudflare free CDN izvanredan je izbor za blogove i male tvrtke. No dobivanjem premium plana dobit ćete poboljšane performanse optimizirane posebno za mobilne uređaje. Njihovi plaćeni planovi počinju od 20 USD mjesečno.

Kao što smo spomenuli prije korištenja Cloudflare CDN-a s web stranice WordPress, vrlo je jednostavno. Ovdje u ovom vodiču ćemo pokriti dvije metode kako možete postaviti Cloudflare putem upravljačke ploče web hostinga i ručni pristup koji će raditi sa svakim web domaćinom. Ako iz nekog razloga vaš web domaćin ne sadrži CloudFlare CDN, možete jednostavno koristiti CloudFlare sa svojom web stranicom koristeći drugi pristup.

Dakle, prijeđite na korake vodiča za postavljanje Cloudflare CDN-a i pogledajte kako to utječe na vašu web stranicu.

Kako postaviti CloudFlare CDN s web stranice WordPress

Pristup 1: Instaliranje Cloudflare-a putem vaše upravljačke ploče Hosting

 • Prije svega, prijavite se na svoju upravljačku ploču hostinga koja je obično cPanel. Bluehost je popularan web hosting i njihov hosting plan dolazi s cPanelom. Prijava na cPanel Traži ikonu “CloudFlare” koja je obično prisutna u odjeljku domena.

bluehost cloudflare CDN

 • Da biste postavili Setup Cloudflare, prvo morate stvoriti račun. Pa idite na CloudFlare web stranica kliknite na prijavu. Ne brinite, to je besplatan račun koji ne morate platiti ni jedan denar.
 • Unesite radnu adresu e-pošte i zaporku, a zatim pritisnite gumb Stvori račun.
 • Vratite se svom hosting cPanelu. Kliknite ikonu CloudFlare i unesite podatke koje ste koristili prilikom prijave.
 • Zatim ćete preusmjeriti na stranicu postavki Cloudflare-a. Samo kliknite vezu “aktiviraj” koja se prikazuje pored imena vaše domene.

Kako je Google rekao da SSL daje vašoj web stranici malu SEO prednost, tako da sada ne samo da e-trgovina koristi SSL certifikat, već i ona postaje nužna za svaku web stranicu. Ovdje je vidljivo da SSL certifikat koji vam je dao web domaćin nije kompatibilan s besplatnim Cloudflare računom. Međutim, dobra stvar je što Free CloudFlare dolazi i sa SSL certifikatom, tako da morate odabrati CloudFlare SSL.

Nakon što je aktivirao Cloudflare, vaše web hosting tvrtka pobrinut će se za ostale postavke. Statistiku CloudFlare možete u bilo kojem trenutku pogledati. Nadalje, ako želite izvršiti bilo kakve promjene koje vam se sviđaju razini predmemoriranja, Minifikacije i sigurnosnih postavki itd., To možete učiniti izravno sa svog cPanela..

Postavljanje CloudFlare pomoću upravljačke ploče hostinga SiteGround

SiteGround je još jedno poznato ime koje zadovoljava potrebe velikog broja ljudi. Ako koristite SiteGround koji je izvrstan web domaćin, toplo preporučujemo za pojedinačne blogove ili poslovne stranice. Osim vrhunskih tehnologija, ono što nam daje malo mira su i njihove usluge podrške.

Prethodno SiteGround pruža cPanel svom hosting računu, ali nedavno su prešli na novu upravljačku ploču.

Prijavite se na svoju upravljačku ploču SiteGround. Cloudflare možete pronaći na kartici Speed. Kliknite na “Cloudflare”, a zatim na gumb “SET UP”.

postavljanje cloudflare sitegrounda

Pojavit će se skočni prozor s porukom ili stvoriti novi račun ili povezati postojeći. Ako ne otvorite račun, vidjet ćete da je u tijeku aktivacija CDN-a. Čim završi, Cloudflare CDN bit će aktivan na vašoj web stranici WordPress.

Pristup 2: Ručno postavljanje Cloudflare-a na vašoj web stranici WordPress

Ova je opcija namijenjena onima ako vaša web hosting tvrtka ne sadrži instalaciju Cloudflare s jednim klikom. Pomoću ovog pristupa postavljanje Cloudflare-a je također jednostavno, ali uključuje još nekoliko koraka. Pa započnimo

 • Da biste Cloudflare povezali sa svojom web stranicom, morate stvoriti račun sa CloudFlare web stranica.

prijava u cloudflare

 • Unesite e-poštu i lozinku za otvaranje novog računa.

stvorite račun s cloudflareom

 • Zatim samo upišite svoju web stranicu, a nakon toga od vas će se tražiti da odaberete plan. Jednostavno idite sa Slobodanom i kliknite.

dodavanjem web lokacije u cloudflare

 • Nakon toga od vas će se tražiti da odaberete plan. Za tutorial odabiremo besplatni plan ovdje. A zatim pritisnite gumb “Potvrdi plan”.

odabir plana oblačnog oblaka

 • Nakon toga Cloudflare će započeti automatsko skeniranje i predstaviti vam popis DNS postavki koje morate potvrditi. Ne brinite jednostavno. Ako se status proxyja pored zapisa DNS-a prikazuje narančasta ikona oblaka koja znači da je DNS zapis omogućen s Cloudflareom. A ako je ikona oblaka siva, to znači da se DNS zapis neće proslijediti kroz Cloudflare.

Ovdje uglavnom ne morate ništa mijenjati. Samo provjerite je li omogućena za vašu domenu (narančasta ikona oblaka) i deaktivirana za druge stvari kao što su ftp, pošta itd. (Siva ikona oblaka).

potvrdite DNS da biste omogućili cloudflare

 • Nakon što potvrdite zapis DNS-a, kliknite gumb “Nastavi”.
 • Slijedi posljednji korak u kojem vas Cloudflare traži da ažurirate svoje poslužitelje imena. Pružaju vam Cloudflare servere imena. Te servere imena morate zalijepiti u postavke registra registra domena (gdje kupujete ime svoje domene, a može, a ne mora biti tvrtka kod koje kupujete hosting račun.)

Napomena: Nakon promjene poslužitelja imena potrebno je do 24 sata za širenje putem interneta. Tijekom toga, postoje šanse da vaša web stranica nekim korisnicima neće biti dostupna, ali obično djeluje u redu.

Za promjenu poslužitelja imena morate se prijaviti na račun na kojem ste registrirali domenu. Ovdje uzmimo primjer NameCheap-a.

 • Dakle, ako imate i domenu s NameCheap prijavom na svoj račun.
 • Idite na karticu “Popis domena”. Tamo ćete vidjeti odjeljak “NAMESERVERS”. Obavezno odaberite Prilagođeni DNS a zatim zalijepite poslužitelje imena koji pruža Cloudflare.

mijenjanje poslužitelja imena u pretraživaču imena

 • Nakon što promijenite poslužitelje imena, vratite se na svoj Cloudflare račun. Idite na odjeljak “Pregled” i tamo ćete pronaći Ponovno provjerite sada Ovo će odmah izvršiti provjeru imena imena.

Postavljanje dodatka Cloudflare u vašem WordPressu

Cloudflare je dizajnirao službeni dodatak koji nudi jednostavan pristup značajkama Cloudflare-a. Pomoću ovog dodatka možete brzo očistiti predmemoriju, postaviti pravila web aplikacije i još mnogo toga. Dakle, znači da se ne morate prijavljivati ​​na Cloudflare jer dodatak nudi mogućnost upravljanja Cloudflare značajkama izravno s nadzorne ploče WordPressa.

Zato nastavite instalirati i aktivirati CloudFlare uključiti.

Nakon aktiviranja, Cloudflare će se pojaviti na vašoj WordPress nadzornoj ploči postavke >> CloudFlare.

Jednom kada kliknete prikazat će vam se stranica s pitanjem “Kreirajte svoj besplatni račun” ili se prijavite ako već imate račun. Jednostavno kliknite na prijavu.

Zatim će tražiti da unesete e-poštu i API ključ.

API možete pronaći na web lokaciji Cloudflare na području vašeg računa. Trebate kopirati Global API Key.

ključ API cloudflare

Nakon što kliknete na “View” pojavit će se prozor sa upitom da unesete svoju lozinku. Nakon unosa lozinke predstavit će API ključ.

Ključ API-ja

Vratite se na nadzornu ploču WordPress-a, unesite adresu e-pošte i ključ API-ja.

 • Nakon toga će se pojaviti stranica s postavljanjem Cloudflare-a. Kako biste omogućili Cloudflare optimizaciju za 1 klik za WordPress, kliknite na gumb “Apply”.
 • Preporučujemo da omogućite “Automatsko upravljanje predmemorijom”. To omogućava Cloudflare-u da automatski ukloni staru inačicu predmemorije vaše web stranice kad god ažurirate web mjesto.
 • U izborniku postavki postoje neke korisne opcije za konfiguriranje kako želite.
 • “Analitika” sadrži informacije poput broja prijetnji blokiranih Cloudflareom, spremljenom širinom pojasa i posjetiteljima itd.

Neke presudne postavke koje biste trebali pogledati:

Automatski HTTPS

Ako ćete Cloudflare koristiti uglavnom radi SSL certifikata, ova opcija je za vas. Korištenjem ovog linka http: // pretvorit će se u https: //

Uvijek online

Ovo je jedna od zgodnih značajki Cloudflare-a. Uključivanjem ove opcije poslužit će se posjetiteljima predmemorirana verzija vaše web stranice kada poslužitelj hostinga bude u padu. Zbog toga je preporučljivo ovo uključiti.

U modu napada

Omogućite ovaj način rada samo kada je vaša web lokacija napadnuta. Uključivanjem ovog načina svaki posjetitelj će oko 5 sekundi vidjeti međuprostornu stranicu. Iskoristite ovu značajku dok je vaša web stranica pod DDoS napadom.

Način razvoja

Ova je opcija dana na stranici s postavkama. Ako ste na web lokaciji Cloudflare, možete uključiti / isključiti ovu opciju na stranici Spremanje. Kada omogućite ovaj način, to znači da želite zaobići Cloudflare predmemoriju kako biste mogli vidjeti promjene u stvarnom vremenu. Ove biste opcije trebali koristiti prilikom pravljenja određenih promjena dizajna ili nekih razvojnih radova.

Razina sigurnosti

Prema zadanim postavkama obično je ta postavka na srednjoj razini. Pa što to znači? Cloudflare će posjetiteljima prikazati captcha posjetiteljima koji prijete kao i posjetiteljima umjerene razine prijetnji. Cloudflare je u ovom aspektu oprezan.

Tako da je držanje na srednjoj razini možda ne bi bilo dobro za vas. Kao kad ljudi posjete vašu web lokaciju i vide kapulu ako im može biti neugodno da je rješavaju svaki put kada posjete vašu web lokaciju. Stoga vam predlažemo da je zadržite na niskoj razini.

Zaključak

Dakle, ako tražite paket koji će vašu web stranicu učiniti sigurnijom i bržom Cloudflare je izvrsna stvar koju treba iskoristiti. I iznenađujuće je da je njegova besplatna verzija zaista korisna za stvaranje razlika. Dakle, ako želite spremiti propusnu širinu ili često pod napadima, preporučujemo vam da koristite Cloudflare.

Nadalje, svi se žele visoko rangirati u rezultatima tražilice. Google daje malu prednost web lokacijama koje koriste SSL Cloudflare kako bi vam omogućio čak i bez ulaganja jednog novčića.

Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da postavite Cloudflare. Pokušavamo sve objasniti jednostavnim riječima, no ako i dalje imate bilo kakve zabune, slobodno nas pitate, ispustivši komentar ispod.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map