Grammarly vs. Ginger 2020 – Tko je bolji?

2

Kao govornici engleskog jezika, koji nisu domaći, znamo kako je od vitalnog značaja i korisno imati dobar alat za lektoriranje. Sadržaj s kritičnim pitanjima izgleda neprofesionalno, grubo i može čak natjerati posjetitelja da napusti vaše web mjesto. To također može ozbiljno utjecati na vašu vjerodostojnost. Dakle, za blogere, studente i pisce dobro je imati pouzdan alat u njihovoj službi.


Gramatika i đumbir jedan su od najčešće korištenih alata. Svi ovi alati imaju svoja jedinstvena prodajna mjesta. Samo morate napraviti savršen izbor, zbog čega smo i stvorili ovaj napor (Grammarly vs Ginger recenzija).

Jedno morate imati na umu da lektura nije savršena alternativa ljudskom lektoru. Bez sumnje automatizirani alati odličan su način otkrivanja brojnih pogrešaka u sadržaju i štede vam vrijeme. Ali također je bitno da se lektorira jednom ručno.

gramatički pregled nad đumbirom

Dakle, bez daljnjeg truda idemo na arenu

Grammarly vs. Ginger 2020 – Tko je bolji?

Gramatička recenzija

Među alatima za lektoriranje, Grammarly je najpopularnija koja provjerava točnost teksta na temelju 400 naprednih gramatičkih pravila. To je softver temeljen na oblaku, gdje uvijek trebate internetsku povezanost za rad.

Add-ons

Gramatika je vrlo fleksibilan alat u pogledu upotrebljivosti. Tvrtka nudi

 • Internetski urednik u kojem možete provjeriti tekst i spremiti dokumente kao skicu.
 • Proširenja za preglednike Chrome, Safari i Firefox koja će vam pomoći na gotovo svakom web uređivaču kao što je WordPress. Ovo je vrlo korisno jer se ne morate prebacivati ​​na mrežni uređivač.
 • Tu je i dodatak za Microsoft Office i Outlook. MS Office se široko koristi koji ukazuju samo na pogreške, pa integriranjem Gramatički dodatak možete učinkovito otkriti i ispraviti gramatičke pogreške.

gramatički uredski dodatak

 • Također su predstavili aplikaciju za radnu površinu. Sada više ne morate otvarati preglednik za internetski uređivač, već samo otvorite aplikaciju sa radne površine i počnete pisati.

Možda biste željeli pročitati Grammarly Review 2019: Najbolje gramatičko sredstvo za Bloggere

Značajke pregled

Sučelje

Je li izgled softvera doista važan? A naš odgovor je “Da”. Složeno, staro dizajnirano sučelje oduzima vam mnogo vremena za razumijevanje.

Grammarly nudi jednostavno i vrlo jednostavno sučelje koje vam pomaže u boljem pisanju. Sve su karakteristike tako istaknute. Nakon što se odlučite, možete početi s njima bilo prijavom na besplatni račun ili premium račun.

Profili specifični za žanr

Riječi mogu imati različita značenja i strukturu ovisno o temi / niši o kojoj pišete. Dakle, razumijevanjem ovog tima Grammarly uvodi više profila za odabir. Ti profili uključuju Poslovne, akademske, tehničke, medicinske, kreativne, blogspot i e-poruke, itd. Odabirom određenog profila algoritam omogućava uvid u pogreške povezane s određenom nišom.

Možda ste svjesni američkog i britanskog engleskog, što se u pravilima pravopisa, interpunkcije i gramatike donekle razlikuje. Dakle, Grammarly vam također omogućava da odaberete onaj za pomoć u boljim stilovima pisanja.

Poboljšanje vokabulara

Specijalnost dolazi u obliku genijalnog poboljšanja vokabulara u verziji Grammarly pro. Iz marketinške perspektive riječi utječu jako. Prijedlog rječnika dramatično pomaže u pisanju raznolikih članaka. Temeljem konteksta pisanja, gramatički sugeriraju zamjenske riječi čime se poboljšava čitljivost i učinkovitost.

Provjera plagijata

Pored naprednog alata za provjeru gramatike, lijep komad softvera priložen je i alat za provjeru plagijata. Ovo je korisna značajka za internetske izdavače, učitelje i studente. Ovaj vam alat pomaže da pronađete jedinstvenost teksta na 8 milijardi web stranica i dostupan je samo korisnicima koji plaćaju. Iako nije toliko stručan koliko alati poput Plagiarism checkerX i Copyscape itd. Ali ipak ga vrijedi iskoristiti.

Pomoć u čitanju

Ako se suočavate s problemom tijekom čitanja engleskih članaka, dobra vijest je da će vam Grammarly pomoći da shvatite značenje bez pisanja riječi u rječnik opet i opet. Dakle, i ovo štedi vrijeme. Sve što trebate učiniti je instalirati njihov proširenje web preglednika, kliknite ga i zatim ga omogućite.

Ako nađete neke riječi koje su vam nepoznate, samo dvaput kliknite na to da će pružiti značenje i objašnjenje na istom zaslonu.

gramatički okvir za objašnjenje

Neke druge korisne značajke iz Gramatike

 • Stvorite osobni rječnik: Možete dodati riječi u Grammarly osobni rječnik, tako da ih sljedeći put neće istaknuti kao pogreške.
 • Pravopis i desni par: Otkrivat će pravopisne pogreške, kao i prijedloge za korištenje pravog para riječi.
 • Pasivni glas: Program označava prekomjernu upotrebu pasivnog glasa u sadržaju.
 • interpunkcije: Ističe nestale i pogrešno postavljene interpunkcije.
 • rječitost: To će automatski pronaći način za skraćivanje rečenica za sažeto objašnjenje.
 • Ponavljanje: Ako se određena riječ ponavlja, iznova i iznova, alat nudi prijedlog da je zamijenite.
 • Prijedlog: Gramatički također ističe zbunjene prijedloge.

Postoji mnogo više što možete istražiti isprobajući

Besplatno Gramatika s ograničenim značajkama
Premium Grammarly uživaju u svim značajkama

Doživljavam gramatički

Biti bloger web aplikacije Grammarly vrlo je korisno za nas. Aplikaciju ćete pronaći iz podržane prodavaonice preglednika ili samo idite na odjeljak Apps Grammarly nadzorne ploče. Automatski se integrira s tekstualnim okvirom gotovo web uređivača poput Gmail-a, Facebooka, Twittera i WordPress-a itd. Na početku smo već spomenuli ostale Grammarly dodatke.

Ovdje pogledajte WordPress editor;

gramatički u uređivaču wordpressa

Grammatično web aplikacija prikazuje broj kritičnih i naprednih pogrešaka. Na gornjoj snimci zaslona imamo samo 1 kritičnu pogrešku. Dok možete vidjeti prijedloge tako da pokažite pokazivač iznad riječi. Ako želite objašnjenje, jednostavno kliknite “POGLEDAJTE VIŠE GRAMMARNO”. Pojavit će se gramatički urednik gdje također možete ispraviti pogreške, kao i objašnjenje broja riječi kao pogreške.

Besplatni i premium planovi

Gramatično je dostupna i besplatnim i plaćenim korisnicima. Besplatni račun sadrži ograničene značajke poput 150 gramatičkih pravila, dok oni tvrde da premija može provjeriti vaš sadržaj uzimajući u obzir 400+ čekova.

Premijski planovi kreću se od 29,95 USD za mjesečnu pretplatu, a ozbiljno možete uštedjeti na trošku pretplatom na godišnju pretplatu koja dolazi u iznosu od 11,66 USD mjesečno.

prozodija

 • Ako engleski nije vaš maternji jezik, to je najbolji alat vani
 • Pruža vrlo korisnu bazu znanja za učenje gramatike
 • Detekcija specifične kontekstne pogreške
 • Vrlo koristan alat za studente, blogere i tvrtke
 • Ugrađeni alat za provjeru dupliciranja sadržaja
 • Skenirajte tekst prema strukturi rečenica, pravopisnim pogreškama, interpunkcijama i mnogim drugima.

kontra

 • Za sada nema MS Office dodatka za Mac korisnike.
 • Cijena s mjesečnim naplatama, pa preporučujemo godišnju pretplatu
 • Ponekad prestanite s radom ili prestanite prepoznavati pogreške dok ponovno ne otvorite sadržaj u Grammarly uređivaču

Kupite gramatiku za 400+ gramatičkih provjera samo za 11,66 USD mjesečno

Pregled đumbira

Đumbir je također vrhunski alat za lektoriranje, kao i stari. Softver nudi veliku upotrebljivost zbog višestrukih dodataka za preglednike, MS proizvode i druge aplikacije. Iako je nije tako napredna kao Grammarly, još uvijek dovoljno vrijedno da isprobamo i često se smatra gramatičkom alternativom, uglavnom zbog cijena. Kao i Grammarly, Ginger također treba internetsku povezanost.

Add-ons

Kad je riječ o platformama na kojima možete uživati ​​u uslugama Ginger, to je praktičnije kao Grammarly.

 • Internetski alat na njihovoj web stranici ne zahtijeva stvaranje računa, samo dodajte tekst i provjerite. Provest će provjeru ograničenih riječi.

đumbir putem interneta

 • Za rad preko radne površine imaju Windows podržanu aplikaciju koju je besplatno instalirati i dostupan je na njihovom web mjestu.
 • Ako želite da Ginger radi s internetskim okvirima za uređivanje, kao što su Facebook, Gmail, Twitter, WordPress, samo instalirajte proširenje preglednika koje je dostupno za Chrome i Safari.
 • Ginger ide dalje od Grammarlyja nudeći mobilne aplikacije za Android i iOS. Sve što trebate učiniti je instalirati njihovu aplikaciju za pisanje iz trgovine aplikacija i lektorirati vaš sadržaj. Aplikacija vam omogućuje korištenje i drugih značajki. Postoji i aplikacija za tipkovnicu.

Sučelje

Ginger ne nudi internetski uređivač kao što je Grammarly, a umjesto toga potiče korisnike da koriste svoje dodatke. Sučelje za stolnu aplikaciju vrlo je jednostavno poput Grammarlyja gdje je sve super jasno. Pogledajte.

đumbir sučelje

Rephraser

Refrazer rečenica je izvrsna značajka koja donosi varijacije u svom tekstu i na taj način omogućava izražavanje svojih misli boljim riječima. Ovo će provjeriti tekstualnu rečenicu po rečenicu i pružiti prijedloge sa sinonimima, idiomima i frazama itd. Osobno, to je korisna značajka, ali ručna provjera sadržaja rečenica po rečenicu doista zahtijeva mnogo vremena..

Osobni trener

Ginger osobni trener poseban je program obuke koji dolazi za plaćene kupce. To je program učenja koji gradi lekcije engleskog na temelju vaših pogrešaka tako da u budućnosti možete izbjeći iste pogreške. Dakle, umjesto da se fokusirate na generički engleski Ginger osobni trener pomaže vam da se usredotočite na slaba područja prilagođavajući prilagođene lekcije.

Tekst u govor

Slabi ste u izgovoru? Ako je odgovor da, to će vam biti korisna za učenje. Iako sada imamo Googleova besplatnog prevoditelja koji može govoriti riječima, ali Ginger donosi razne druge značajke. Možete odabrati brzinu čitanja, muški / ženski glas, američki / britanski naglasak i reproducirati ili pauzirati u bilo kojem trenutku. Štoviše, istaknut će tekst koji je trenutno čitanje radi njegova pridržavanja. Nažalost, ova značajka nije dostupna besplatnim korisnicima koji moraju kupiti njihovu pretplatu na premium.

Prevoditelj

Đumbir je sjajan softver koji vam pomaže prevladati jezičnu barijeru. To je besplatna usluga koja prevodi vaš sadržaj na 40+ jezika. Sve što trebate učiniti je jednostavno zalijepiti tekst u softver i odabrati izlazni jezik. To nije vrhunska značajka kao Google prevoditelj također nude istu funkciju.

Pomoć u čitanju

Čitanje članaka na webu pomalo je neuredno ako niste dobri u engleskom jeziku. Kao i Grammarly, Ginger vam pomaže u tome kad samo dvostruko kliknete riječ i pojavi se okvir koji objašnjava značenje. Klikom na “Više” dobit ćete više objašnjenja na istom zaslonu.

Za postavljanje takvih značajki nije potreban nikakav tehnički rad. Jednostavno instalirajte web dodatak i on je spreman. Iskreno, mislimo da Grammarly u ovome čini dobar posao od Ginger.

đumbirovo objašnjenje

Neke druge korisne značajke u Đumbiru

 • Ispravljanje pravopisa: Kao i drugi alati za lektoriranje i Ginger je vrlo učinkovit za otkrivanje pogrešno napisanih riječi.
 • Ispravite sve: Softver vam omogućuje ispravljanje svih pogrešaka odjednom ili možete poništiti sve promjene samo jednim klikom.
 • Američki / britanski engleski: Možete prelaziti s jezika, na taj način softver otkriva probleme mnogo spretnije.
 • interpunkcije: Postavite interpunkcijske znakove na pravom mjestu uvijek je presudno, u tome vam pomaže provjera interpunkcijskih đumbira.
 • Osobni rječnik: Dodajte svoje riječi u osobni rječnik kako biste ih računali kao pogreške u budućnosti.
 • sinonimi: Ima sinonime i njihov odjeljak definicije. Samo kliknite desnom tipkom miša na riječ dok ste u Ginger editoru i odaberite značajku sinonima.

Doživljavanje đumbira

Ako radite na webu, tada je prikladnije isprobati dodatak preglednika koji se može instalirati iz Chrome trgovine ili izravno putem web stranice Ginger. Radi sa gotovo svim internetskim uređivačem i ukazuje na pogreške poput dolje navedenih u WordPress uređivaču.

Softver označava pogreške i dobili ste mogućnosti ili da dodate riječ u osobni rječnik ili je ispravite samo njihovim prijedlogom.

đumbir u wordpressu

Besplatni i premium planovi

Ginger nudi i besplatne i premium planove. Besplatni korisnici imaju pristup ograničenoj provjeri gramatike i rečenicama. Iako premium korisnik može neograničeno koristiti rečenicu, osobni trener, čitač teksta i alat za prijevod.

Trenutno je mjesečni plan dostupan samo 14,98 USD / mjesečno, dok vas godišnja pretplata košta oko 74,88 USD / godišnje (6,24 USD / mjesečno).

prozodija

 • Značajka osobnog trenera pomaže umanjiti šanse ponovne pogreške.
 • Proširenja za Android, iOS, MS Office, preglednike i radnu površinu.
 • Otkrijte gramatičke, interpunkcijske i pravopisne pogreške
 • Može preformulirati rečenice radi boljeg izraza i jasnoće

kontra

 • Uz Ginger nije uključen alat za provjeru plagijata.
 • Nema aplikacije za MAC OS. Ali imate dodatak Safari.

Grammarly vs. Ginger: Presuda

Dakle, prema našem mišljenju, Grammarly je najnapredniji alat za lektoriranje na tržištu. Tvrtka kontinuirano poboljšava performanse i sada može otkriti pogreške na temelju 400+ faktora. Super je inteligentno pronaći kontekstualne pogreške i dati prijedloge za ispravne riječi. Možete ga koristiti bilo gdje, primjerice, u MS-u, web pregledniku ili instalirati aplikaciju za radnu površinu.

S druge strane, Ginger je također prilično nevjerojatan, ali prepun nepotrebnih usluga poput prevoditelja i čitača teksta itd. Jer Google prevoditelj može učinkovito obaviti ovaj zadatak. Dok Ginger također propušta provjeru plagijata, što se može pokazati prikladnom opcijom za internetske izdavače.

Posjetite Ginger

Posjetite Grammarly

Javite nam koji od Grammarly-a protiv Ginger-a nude bolje performanse. Mislite li da provjeru gramatičkog plagijata vrijedi koristiti, doista se bavi bilo kojim plagiranim sadržajem? Molimo, ne ustručavajte se podijeliti svoje misli u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map