Gramatički pregled za 2020. godinu: najbolji alat za gramatiku za blogere

0

Znate li gdje staviti zarez, polusloje i prijedloge?


Znate li koji pomoćni glagol trebate upotrijebiti i kada upotrijebiti? Ako ikad zaposlite pisca poput Fiverra, shvatili ste da većina pisaca nije ni poznavala osnove engleskog.

Ako vam engleski nije prvi jezik, tada se možete suočiti sa problemima poput pravopisnih pogrešaka i upotrebom glagola & prijedlozi, nedostaje & suvišne interpunkcije, prekomjerna upotreba pasivnog glasa i mnoge druge.

Bilo da je riječ o pisanju pisama, aplikacija ili članaka koje su vam potrebne za pisanje linija bez grešaka.

Stoga je najbolje rješenje koristiti Grammarly. Ne bi bilo pogrešno reći da je Gramatika jedan od najboljih alata za provjeru gramatike koji uzimaju u obzir više od 400 vrsta faktora u tekstu kako bi otkrili pogreške..

Gramatičke greške ne samo da postaju uzrok sramote, već mogu pogoditi i vašu dobru volju. U ovoj se situaciji korištenje alata kao što je Grammarly dokazuje vrlo korisnim. Gotovo godinu dana koristimo Grammarly, ovaj alat puno pomaže pronaći pogreške. Štoviše, vidjet ćete da se poboljšavate.

Glavne značajke gramatike

 • Podržavajte razne stilove pisanja za točno ispravljanje
 • Provjera plagijata
 • Riječi Objašnjenja i sinonimi
 • Jednostavno povećajte vokabular

Raščlanimo koliko značajki ima ovaj alat i kako ćete ih koristiti?

Kako radi?

Dobra stvar je što je dostupan i u besplatnoj i u premium kategoriji. Besplatna verzija ima određena ograničenja i nedostaje joj mnogo korisnih značajki. Ali ipak, možete uhvatiti pogrešne čarolije, gramatičke pogreške, interpunkcije i neke druge korisne prijedloge da u svoje odlomke dodate profesionalnost..

Ovdje pogledajte kratku usporedbu između Grammarly free i premium planova.

Premija:

 • Gramatički premium verzija uzima u obzir oko 400+ gramatičkih faktora za otkrivanje pogrešaka
 • Može otkriti naprednu i kritičnu vrstu problema. Unaprijed pitanja uključuju 100 vrsta faktora kao što su upotreba predloga, upućivanje na složene rečenice, riječi pravog para i još mnogo toga
 • Provjera plagijata
 • Poboljšanje vokabulara

Besplatno:

 • U besplatnoj verziji alat nalazi probleme temeljene na 100 čimbenika
 • Može otkriti samo kritične probleme, poput provjere pravopisa i interpunkcijskih pogrešaka itd.

Proširenje preglednika

Prije svega, stvorite ovdje gramatički račun.

Gramatično je proširenje dostupno za sve glavne preglednike kao što su Chrome, Mozilla i Safari itd. Nakon dodavanja proširenja kliknite na ikonu koja se prikazuje u pregledniku, a zatim stavite znak detalja.

Tijekom prijave automatski prikazuju obavijest o dodavanju proširenja. Također možete preuzeti proširenje Grammarly chrome iz njegove web trgovine ili sa nadzorne ploče Grammarly ispod aplikacija.

Gramatički dodatak pruža veliku udobnost bilo da sastavljate e-poštu ili pišete blogovske postove. Da biste pronašli pogreške, ne morate pisati u uređivaču gramatike. Oni će pogreške svrstati u kritične i napredne probleme.

Pogreške su naglašene crvenim (kritičnim) i žutim (unaprijed) linijama boja. Štoviše, oni također navode razloge zbog kojih je vaša rečenica pogrešna i koje promjene treba uvesti kako bi bila ispravna.

Gramatička integracija s MS Officeom i Outlookom

Ako želite Grammarly za MS riječ, molim vas da vidite da je i njihov tim programera napravio dodatak za MS Office i izgled. To znači da ne trebate uvoziti svoj dokument u Grammarly editor. Jednostavno ga omogućite u programu Office i tamo idite, ispitat će tekst i otkriti pogreške ako postoje.

Kliknite na Apps dane na bočnoj traci Grammarly nadzorne ploče i tada ćete vidjeti aplikacije kao što je prikazano na slici ispod. Budući da smo dodali dodatak za krom tijekom postupka automatskog pisanja, to je označeno kao Aktivno.

Gramatički pregled dodaje se za krom i ured

Sada kliknite na “Instalirati” ispred “Grammatično za Microsoft Office” i započet će s preuzimanjem. Kad se instalacijska datoteka preuzme na vaš lokalni disk, tada je dvaput kliknite na nju.

Nakon određenog učitavanja, postavka prikazuje Microsoft Office i Outlook kao na slici ispod. Označite obje ako želite integrirati gramatički na obje aplikacije.

Instalacija gramatičkog dodatka za ured

Nakon toga kliknite na “Install”. Postavljanje će automatski integrirati proširenje s MS Office-om.

Sada otvorite datoteku uredskog dokumenta i kliknite na “Omogući gramatički”.

Uredski dodatak funkcionira i ako imate besplatan račun.

Omogući gramatički u uredu

Desktop App

Grammarly je također pokrenuo aplikaciju za radnu površinu koja radi izravno s radne površine vašeg računala umjesto web preglednika ili MS Officea. Ako imate računalo s niskim specifikacijama, onda će se pokretati sporije prilikom instaliranja i korištenja MS Officea, jer je prilično teška aplikacija.

Tako možete instalirati aplikaciju Grammarly za radnu površinu koja je vrlo korisna i omogućiti vam pisanje članaka s većom točnošću.

Otvorite nadzornu ploču Grammarly, a zatim kliknite ikonu „Asi”. Nakon toga pritisnite “Instalirati” gumb ispred “Grammatično za Windows”. Počet će preuzimanje datoteke .exe. Sada pokrenite preuzetu datoteku i tamo ćete je automatski instalirati na vaše računalo.

Grammatični urednik

Pored svih ovih, članak možete napisati u uređivaču Grammarlyja ili samo zalijepiti kopirani tekst. Također možete prenijeti cijelu datoteku dokumenta. Podržava razne vrste dokumenata kao što su .doc, .docx, .txt, .rtf i .odt itd..

Glavna ruba pisanja u uređivaču je što će se automatski spremiti na vaš račun. Ako slučajno uklonite datoteku s računala, kopiju je i dalje moguće imati u uređivaču.

Grammarly Review 2020: Značajke besplatne i premium pretplate

britanski & Američki engleski

Možda ste svjesni britanskog i američkog engleskog. Ako usporedite ovo dvoje, tada ćete naći razlike između rječnika i strukture rečenica. Na primjer boja (britanska) i boja (američka), poklopac (britanski) i kapuljača (američki). Neke zemlje slijede Britance, dok neke slijede američki engleski.

Dakle, ako je u vašem slučaju važno slijediti pravila kao što je to slučaj prilikom obavljanja akademskog rada, možete jednostavno prebacivati ​​između ta dva. Za to idite na nadzornu ploču Grammarly i kliknite na “Profil” i odaberite željeni engleski jezik. Nakon toga detektirat će pogreške na temelju odabranog jezika.

Britanski i američki jezični stilovi

Isprava pravopisa

To bi mogao biti osnovni razlog korištenja Grammarlyja. Uglavnom, pisci koriste poznati Microsoftov ured koji sigurno može otkriti krive čarolije. Razlog izbora Gramatike je u tome što dolazi s mnogim drugim značajkama, zajedno s provjerom pravopisa.

Nadalje, ne samo da će ukazati na pogrešne pravopisne zapise, već će i objasniti primjerima zbog kojih je nadređen MS-u za ispravljanje pogrešnih riječi.

pravopisna ispravka gramatički urednika

Gramatička pravila

Znate li uporabu desetki i glagola itd.? To je najčešći problem s kojim se većina pisaca suočava dok piše. Upotreba pogrešnih glagola i napetost mijenjaju značenje rečenice. Kao rezultat toga, vaš čitatelj možda neće razumjeti stvar koju mu želite jasno objasniti.

Gramatički vam pomaže u prevladavanju takve vrste gramatičkih pogrešaka uz objašnjenje zašto se predlaže promjena riječi.

Pronađite gramatičke pogreške

Pogrešne interpunkcijske pogreške

Interpunkcijski znakovi kao što su zarez, crtica, dvotočka i zarez, itd. Jako nam je potrebna ispravna interpunkcijska točka na pravom mjestu. Na primjer, zarez se ne može upotrijebiti samo za razbijanje duge rečenice, nego i za pojašnjenje značenja.

Gramatički otkrivaju interpunkcijske pogreške

Navedite objašnjenje & sinonimi

Vjerojatno sjajna i naša omiljena značajka. To je dobro za one koji su u fazi učenja ili slabo govore engleski jezik. Ponekad preko Interneta čitate nešto poput članaka i postova na blogovima, a možda se suočite s riječima koje je vrlo teško razumjeti. Da bismo razumjeli, možete to otvoriti Google ili otvoriti leksikon sinonima za sinonime i jasno razumijevanje.

Gramatički vam može biti od velike pomoći ako dodate ekstenziju u preglednik kao Chrome, a zatim dvostrukim klikom na riječ o kojoj trebate objašnjenje pružit će vam različite opise te riječi. Pogledajte sliku ispod.

gramatički dodatak preglednika

Ako ste u uređivaču gramatike, onda oni također daju objašnjenje riječi zajedno sa sinonimima. Dvaput kliknite riječ i tu je.

sinonimi riječi dvostrukim klikom

Osobni rječnik

Svoj osobni rječnik možete stvoriti u Grammarlyju tako da ubuduće neće označavati te riječi kao pravopisne pogreške.

Na lijevoj strani nadzorne ploče kliknite na profil, a zatim dodajte riječ. Štoviše, Grammarly vam također omogućava da dodate riječi u rječnik dok ispravljate pogreške.

Stil i struktura rečenice

Te značajke pomažu vam da otkrijete neispravne redoslijede riječi i omogućuju vam da sastavite rečenicu s pravim parom riječi.

Pravi par predstavlja jasno razumijevanje. Štoviše, nudi vam i prijedlog o zbunjenim riječima poput upotrebe efekta ili utjecaja?

Značajke dostupne samo u Grammarly Premium

Vrste dokumenata

Grammarly ima bogatu bazu podataka i zato nudi različite vrste stilova dokumenata. To pomaže alatu da preciznije pronađe pogreške. Oni dijele dokumente u 6 različitih vrsta, kao što su akademska, poslovna, tehnička, medicinska, kreativna i ležerna. Dakle, ako ste student i pišete esej, odaberite Esej dat u odjeljku Akademska.

Ako ste bloger i pišete blog blog, onda vam predlažemo da odaberete “Article / blog post” naveden u odjeljku Business za učinkovit rad u otkrivanju problema.

Različite vrste dokumenata

Provjera plagijata

Ovo je nešto što vam treba tako intenzivno prilikom zapošljavanja bilo kojeg pisca na mreži. Pretpostavimo da u Fiverru angažirate pisca i on / ona jednostavno kopira članak sa tuđeg bloga i napravi članak za vas. To ne samo da će utjecati na vjerodostojnost vašeg bloga, već će i oštetiti rangiranje vaše tražilice.

Stoga se morate pobrinuti za svoju jedinstvenost sadržaja prije objavljivanja. Za ovo nudi Grammarly Checker Plagiarism koji u svojoj bazi podataka ima nevjerojatnu zalihu od 8 milijuna stranica i samo jednim klikom skenirat će vaše dokumente.

Ako putem Interneta nađe sličnu kopiju teksta, podcrtavat će te retke. U tu svrhu stavite članak u Grammarlyjev urednik, a zatim uključite provjeru plagijata. 

Pregled gramatičkog provjera plagijata

Prekomjerna upotreba istih riječi

Našli smo ovu značajku kao vrlo korisnu kao što je već spomenuto. Postoje neke riječi koje pisci najčešće koriste. Grafički algoritam dizajnirali su na način da skenira one riječi u vašem članku, a zatim vam pruži prijedlog za zamjenu riječi koje se najčešće koriste.

Alat podvlači riječ i daje vam prijedlog zajedno s tim da riječ ima slično značenje.

Rečenica prijedloga kraja

Mnogi ne rade dok ne pišu na engleskom. Neki kažu da upotreba prijedloga na kraju rečenice nije prikladna, dok neki kažu da je u modernom engleskom jeziku potpuno prirodno.

Gramatički ističe rečenice koje završavaju prijedlogom. Dakle, sve je na vama hoćete li ga promijeniti ili ne. Ali mi vam predlažemo da ako želite pisati formalno, pokušajte ne stavljati prijedlog na kraju rečenice. Gramatički dijeli sjajno pošta na ovo.

Poboljšanje vokabulara

To je najkorisnija opcija za one koji slabe engleski jezik i nemaju na umu blago engleskih riječi ili možete reći vokabular. Štoviše, ako pišete većinu članaka za svoj blog, postoji šansa da neke riječi možete pretjerati. Omogućavanjem ove značajke analizirat će se tekst i uočiti iste riječi koje koristite više puta.

Gramatički podvlači te iste riječi i također daje riječ za zamjenu. Nadalje, ako vidite da predložena riječ Grammarly ne odgovara vašoj rečenici, možete dvaput kliknuti podcrtanu riječ za više riječi.

Da biste to koristili, kad budete u uređivaču, samo omogućite poboljšanje vokabulara i ono će početi raditi.

Unapređenje gramatičkog vokabulara

Uklonite riječnost

Ponekad se stvar može objasniti s nekoliko riječi umjesto konstruiranja većih rečenica. Složeni članak može dosaditi čitatelje jer sadrži više riječi nego informacija.

Gramatički vam pomaže otkriti te rečenice i pruža vam prijedloge kako ih možete skratiti.

Profesionalna lektura

Želite lektorirati članke na blogu prije objavljivanja, a zatim ovdje u Grammarly-u to možete učiniti. Profesionalni ljudski član lektorira vaše odlomke.

Ali ovdje imajte na umu da ćete za to morati platiti dodatni iznos, čak i ako imate premium Grammarly račun.

Predaja dokumenta je vrlo jednostavna. Samo idite na svoj Grammarly editor, kliknite na zadnju ikonu na bočnoj traci. A onda pošaljite lektoru.

Povrat novca zagarantovan

U početku nude probno razdoblje od 7 dana u kojem možete koristiti sve značajke premija Grammarly. Ali oni su promijenili svoju politiku i sada nude politiku 7 dana povrata umjesto probnog razdoblja. Samo odaberite željeni plan i izvršite plaćanje.

Nakon toga imat ćete 7 dana da zatražite povrat novca ako niste bili zadovoljni njihovim uslugama.

Usluge podrške

Možda vam nisu potrebne usluge podrške za ovu vrstu alata. Ali ipak, možete podnijeti zahtjev za bilo koju vrstu pomoći i odgovor ćete dobiti za sat vremena. Nije važno jeste li besplatni ili premium korisnik sigurno će vam pomoći.

Oni također pišu hrpu članaka o svojim različitim proizvodima za rješavanje problema. Prije nego što pošaljete zahtjev, predlažemo da surfamo po njihovoj bazi znanja, a ako niste pronašli rješenje, pošaljite im e-poštu.

cijena

Grammatično nudi tri plana koja se temelje na trajanju mjesečno, tromjesečno i godišnje. Mjesečni plan košta 29,95 USD, što je prilično visoko pa barem odaberite Tromjesečni plan ako želite njihove usluge na kraće razdoblje.

Iskreno, preporučujemo da se pretplatite na godišnji plan koji košta samo 11,66 USD po mjesecu i štedi vam mnogo novca.

kupiti gramatički

prozodija

 • Može otkriti preko 400 vrsta pogrešaka i omogućuje vam da ih otklonite samo jednim klikom.
 • Vrlo pogodna za upotrebu. Možete ga integrirati u MS Office, Outlook ili čak preuzeti aplikaciju za radnu površinu.
 • Radi sa gotovo svim aplikacijama kao što su WordPress editor, Gmail, Facebook, twitter i svuda.
 • Izvrsno ako engleski nije vaš materinji jezik
 • Prikladan alat za blogere, studente, poslovna pisma i medicinske radove itd.
 • Alat za provjeru plagijata omogućuje vam provjeru članaka jesu li originalni ili je djelo za kopiranje.
 • Odabir britanskog ili američkog stila jezika.
 • Dostupno i besplatno i premium.

Ograničenja

 • Alat izvrsno funkcionira na Chromeu, Mozilli i safariju (kako tvrde), ali što je s ostalim poznatim preglednicima poput Opere.
 • Svibanj na mjesečnoj bazi izgleda skupo, ali za godišnji plan, jeftino
 • Da biste pronašli probleme, morate imati internetsku vezu. Nema njegove verzije izvan mreže.
 • Za sada nema MS Office dodatka za Mac korisnike. Ali Mac korisnici mogu preuzeti aplikaciju za radnu površinu i koristiti proširenje za preglednik.
 • Ipak, ovaj alat ne može eliminirati potrebu za ljudskim korektorima.

Zaključak

Gramatika zasigurno radi svoj posao. To ukupno vrijedi vašeg novca. Pokušavamo s mnogim drugim alatima, ali do sada Grammarly djeluje vrlo dobro i jednostavno za korištenje. Preporučujemo ga bez ikakve sumnje.

Za pojedinačne blogere oni mogu započeti s besplatnom verzijom, ali pokušajte što prije prijeći na premium plan jer uklanjanje unaprijed pogrešaka je potrebno ako želite profesionalni izgled u svojim člancima. Ovdje možete stvoriti besplatni račun.

Ako se oslanjate na ured za otkrivanje pogrešaka, predlažemo da ga pokušajte jednom. Budući da se MS Office uglavnom fokusira na uočavanju pravopisnih pogrešaka, a Grammarly je napredni alat. Štoviše, to nije običan alat, ali licenciran je od strane 600 i više korporacija i sveučilišta.

Smatramo da biste trebali potrošiti nešto novca i dobiti premijsku pretplatu jer može bolje ukazati na pogreške.

Zasad uživamo u Grammarlyju i vrlo smo zadovoljni njihovim uslugama. Slobodno podijelite svoje iskustvo s nama. Zaista cijenimo vaše komentare i nadamo se ovome Gramatički pregled pomoći će vam da znate sve o tome.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map