Hogyan lehet migrálni a Blogod a WordPress.com webhelyről a WordPress.org webhelyre

0

Szeretné áttelepíteni a WordPress.com blogját a wordpress.org webhelyre?


Ha olyanok, mint sok más ember, akik ingyenes WordPress.com szolgáltatásokkal kezdik el a blogkészítést, és most át akarnak állni egy rugalmasabb wordpress.org platformon, ez a tökéletes útmutató az Ön számára.

Ez jó lépés, mert a WordPress alapú webhely valódi élményét megkapja anélkül, hogy akár egy fillért is befektetne.

Tehát ha sok időt töltött egy WordPress blog kezelésével, például kategóriák, tipográfia, téma testreszabások szervezése és hasznos tartalom létrehozása az olvasók számára.

Most a blogod elkezdi némi forgalmat keresni, és rájössz, hogy itt az ideje, hogy blogját a WordPress.com webhelyről helyezze át. Természetesen ingyenes, de ha komolyan veszi tudomásul, sok dolog korlátozza növekedését.

Még ha nem is ez a helyzet hamarosan, rájössz, hogy a WordPress.com kétségkívül fantasztikus lehetőséget kínál arra, hogy költség nélkül megismerkedjen ezzel a csodálatos platformon. De az ingyenes WordPress.com nem nyújt annyira ellenőrzést, mint az önkiszolgáló.

Például egy saját üzemeltetésű WordPress-en különféle hirdetési programokat használhat, bármilyen harmadik féltől származó bővítményt telepíthet, és bármilyen korlátozás nélkül telepíthet választott témákat..

Tehát ha készen áll a webhely átváltására veszteségtartalom nélkül, akkor kövesse ezt a lépésről lépésre bemutatott útmutatást, megmutatjuk a megfelelő és egyszerű módot a WordPress.com webhelyről a WordPress.org webhelyre való áttéréshez..

Hogyan helyezze át blogját / webhelyét a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a lépéseket, amelyeket áttekintünk ebben az útmutatóban

 • Vásároljon webtárhely-tervet
 • Telepítse a WordPress-t új tárhelyre
 • Tartalom exportálása a WordPress.com webhelyről
 • Blogroll linkek importálása
 • Állítsa a WordPress.com blogját Privátra

1. Vásároljon web hosting tervet

A legelső dolog, amire szüksége van egy önálló üzemeltetett WordPress.org-hoz, a webtárhely-terv és a domain név.

Javasoljuk a Bluehost szolgáltatást, mert minőségi szolgáltatásokat és minden alapvető eszközt nyújtanak a blog létrehozásához a wordpres.org webhelyen, nagyon kedvező áron..

A HostSprout.com utazását a Bluehost segítségével is megkezdi. Ezenkívül a Bluehost az egyik ajánlott gazdagép a WordPress számára. Ingyenes domain névvel és ingyenes SSL tanúsítvánnyal a Bluehost nagyon jó üzlet.

Ha az egyéni domain nevet használja az ingyenes WordPress.com bloggal, akkor menjen tovább, és szerezzen tárhely-tervet a Bluehost-tól, mivel továbbra is web hostingra van szüksége. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan lehet megőrizni ugyanazt a domaint, miközben a wordpress.org-ra áttér, anélkül, hogy elveszítené a keresőmotorok rangsorolását.

Másrészt, ha nem, akkor nem megy sehova máshova, mert a Bluehost ingyenes domain-ot kínál egy tárhely-tervvel együtt.

És természetesen vigye magával a WordPress.com hitelesítő adatait, mivel továbbra is szüksége van a tartalom exportálására.

2. Telepítse a WordPress-t egy új tárhely-tervre

Tehát miután megvásárolták a webhosting tervet a Bluehost-tól, nem fog sok időbe telik, hogy készen álljanak az Ön számára. A Bluehost a WordPress telepítését könnyedén megkönnyíti.

Tárhelyük egyszerű telepítővarázslóval érkezik, ahol csak ki kell választania a témát, a webhely nevét, a címkevonalat, és oda kell mennie; automatikusan telepítik a WordPress programot. Jelenleg bármilyen témát kiválaszthat, mivel később bármikor megváltoztathatja.

Miután a WordPress sikeresen telepítette, látni fog néhány telepítési részletet, amelyek tartalmazzák a webhely URL-jét, rendszergazdai felhasználónevét és jelszavát. Írja le ezeket az információkat, amire szüksége van a WordPress irányítópultba való bejelentkezéshez.

A WordPress telepítése és beállítása után most itt az ideje, hogy exportálja az áttérni kívánt adatokat az új WordPress webhelyre.

3. Tartalom exportálása a WordPress.com webhelyről

Gyere be, jelentkezzen be a WordPress.com webhelyre, és lépjen be a blogkezelő műszerfalába.

A WordPress irányítópultjához egyszerűen beírhatja a „Saját domain.wordpress.com/wp-admin” elemet.

Az oldalsávból menjen a Eszközök > Export.

export wordpress

A WordPress ezután kétféle átutalási lehetőséget kínál Önnek, ahol az egyik ingyenes, míg a másik fizet. Menj ingyen, és kattints az „Export elindítása” elemre..

WordPress ingyenes export

Ezután megkérdezik tőle, hogy mit szeretne exportálni. Egyszerűen válassza az „Összes tartalom” elemet, majd kattintson a „Letöltés fájl letöltése” gombra.

Abban az esetben, ha exportálni kívánja az adott tartalmat, nyugodtan válassza ezt, mivel az áttérés folyamata azonos lesz, akár az összes tartalom, akár a szelektív.

töltse le az XML fájlt

Letölti a XML-fájlt a helyi számítógép-meghajtóba, amely tartalmazza az összes oldalt, hozzászólásokat, megjegyzéseket, kategóriákat, címkéket, médiát és minden más testreszabást.

Mielőtt a következő lépéshez lépne, érdemes megemlíteni, hogy amikor az exportált fájl mérete meghaladja a 2 MB fájlt, előfordulhat, hogy nem tudja importálni a fájlt egy új tárhelykiszolgálón. Ez azonban nagyon ritka eset, de ha ilyen problémát tapasztal, ne aggódjon, ezt könnyű diagnosztizálni.

Kétféle módon lehet működni. Első lépésként csak lépjen kapcsolatba a tárhely szolgáltatóval; szinte minden jó tárhely szolgáltató élő csevegést kínál a felhasználók gyors segítése érdekében. És a második módszer a felhasználás WXR fájlhasító, amely a fájlt kezelhető darabbá osztja, így könnyen feltöltheti.

Mint fentebb említettük, ez egy nagyon ritka eset, ezért nem kell aggódnia.

4. Importálja tartalmát a saját üzemeltetésű WordPress webhelyre

A régi tartalom importálásához a WordPress.com webhelyről először be kell jelentkeznie az új webhelyen, ahol telepítette a vadonatúj wordpress.org webhelyet. Ahogy a 2. lépésben leírtuk, bejelentkezési URL-t és egyéb bejelentkezési hitelesítő adatokat kap a WordPress sikeres telepítéséhez.

Miután bejelentkezett az új WordPress irányítópultba, ugorjon a szerszámok > import majd kattintson a WordPress alatt megjelenő „Telepítés most” hivatkozásokra, az alább látható módon.

WordPress importőr bővítmény

Automatikusan telepíti a „WordPress Importer” nevű beépülő modult, amelyet a WordPress fejlesztett ki. Ha egyszer meglátja Az Importőr futtatása csak kattintson a linkre, amely ugyanazon az oldalon jelenik meg.

futtassa az importőr linket

Az oldal eljut egy oldalra, ahol megkérjük, hogy töltsön fel egy XML fájlt (a WordPress.com webhelyről a 3. lépésben exportált fájl)..

fájl importálása a WordPress-be

Tehát folytassa, kattintson a „Fájl kiválasztása” elemre, és keresse meg számítógépén a WordPress.com XML fájlt.

Miután rákattintott a „Fájl feltöltése és importálása” gombra, a WordPress megmutatja néhány lehetőséget.

Megkérdezik tőle, hogy ugyanazt a szerzői profilt szeretné-e hozzárendelni, amelyet a WordPress.com webhelyen használt, vagy szeretne új létrehozni. Hozzászólásokat rendelhet hozzá egy meglévő szerzőhöz az új WordPress webhelyen.

Lehetőség van a fájlmellékletek letöltésére és importálására is. Ügyeljen arra, hogy jelölje be ezt a jelölőnégyzetet, hogy az összes médiafájlt megjelenítsen, amelyeket a bejegyzésében és az oldalán használt. Tehát be kell jelölnie ezt a négyzetet.

az importőr bővítmény hozzárendelő szerzője

5. A Blogroll linkek importálása

Ha Blogroll linkeket használ, akkor tudatában lehet ennek a kifejezésnek. A Blogroll linkek azonban egyszerű szavakkal mutatják azon linkek listáját, amelyek általában a weboldal oldalsávján jelennek meg. Ezek a linkek a többi bloghoz, amelyek a barátainak tartozhatnak. Linket mutathat saját webhelyeire is.

Tehát ha Blogroll linkeket használ, akkor kövesse ezt a lépést; egyébként egyszerűen görgessen le és ugorja át ezt a lépést.

A Blogroll hivatkozások OPML formátumban vannak, és elmentheti a fájlt XML formátumban, amely az összes fájlt exportálja és importálja..

Szóval hogyan lehet megtalálni az OPML fájlt? Ez egyszerű. Ha olyan ingyenes aldomaint használ, amelyet a WordPress.com nyújtott, akkor csak írja be az aldomain nevet egy ilyen böngészőbe

yourfreedomain.wordpress.com/wp-links-opml.php

Ha azonban egyéni domain nevet használ a WordPress.com blogjával, akkor be kell írnia az alábbi URL-t a böngésző fülre az OPML fájl eléréséhez..

yourdomain.com/wp-links-opml.php

Az Enter gomb megnyomása után a böngésző megnyit egy OPML fájlt, amelyet el kell mentenie. Csak kattintson a jobb gombbal az oldalra, és a fájl mentéséhez használja a „Mentés másként” vagy a Ctrl + S billentyűkombinációt. Ez elmenti a fájlt XML formátumban. A Mac felhasználó a Command + S segítségével mentheti el.

Miután elmentette az OPML fájlt, a következő lépés az, hogy exportálja azt az ön által üzemeltetett WordPress fájlra. Alapértelmezés szerint nincs hivatkozáskezelő a WordPress.org-ban, ezért engedélyeznie kell azt egy plugin letöltésével és aktiválásával.

Link menedzser az egyik kiváló plugin, amelyet évek óta használnak, és amelyet a WordPress fejlesztett ki. A plugin aktiválása után a „Links” elem hozzáadódik a WordPress irányítópultjához.

blogroll URL

A WordPress.com blogroll hivatkozásainak kezeléséhez másik plugint is telepítenie kell. Vagy egyszerűen csak menjen Dugó > Új hozzáadása. Keresse meg a OPML importőr telepítse, majd aktiválja.

Az OPML fájl importálásához meg kell ismételten meglátogatnia Eszközök > import. Ezután kattintson az „Importőr futtatása” elemre..

blogroll importőr

Amint rákattint, megjelenik egy oldal, amely felszólítja a korábban elmentett OMPL-fájl feltöltésére. Kattintson a Fájl kiválasztása elemre, majd keresse meg az OMPL fájlt. Ezután nyomja meg az „OPML fájl importálása” gombot.

importálja az OPML fájlt a wordpress programban

A WordPress most automatikusan megkezdi a hivatkozások és linkkategóriák importálását az éppen feltöltött fájlból. A folyamat befejezése után sikeres üzenetet fog látni.

6. Állítsa be WordPress.com blogját Privát láthatóság lehetőségre

A WordPress.com webhelyről a WordPress.org webhelyre importálva nem törölhető a régi WordPress.com blogjában közzétett tartalom. És természetesen nem akarja, hogy a bejegyzés, az oldal, a kategória stb.

Tehát kétféleképpen lehet továbblépni.

Az egyik módszer az, ha nem akarja átirányítani a WordPress.com forgalmát az új webhelyén, akkor egyszerűen csak meg kell tennie egy egyszerű lépést, és ez a régi blogot Privát-ra állítja..

Ehhez jelentkezzen be a WordPress.com blog irányítópultjába.

Az oldalsávból menjen a Beállítások állítsa a blog adatvédelmére Magán majd a „Beállítások mentése” menüpontot. Most csak Ön vagy a jóváhagyott felhasználó férhet hozzá a régi WordPress.com bloghoz.

változtassa meg a blog adatvédelmét priváttá

A másik módszer az, hogy ha egy ideig ír, és a blogodban vannak látogatók, akkor nem lenne bölcs dolog ezeket a régi blogjával felfüggeszteni..

Nem könnyű forgalmat szerezni egy új blogon; időt és sok erőfeszítést igényel, miért ne irányítja a régi blog felhasználóit az új bloghoz. Szerencsére a keresőmotorok rangsorolásának befolyásolása nélkül könnyen átirányíthatja régi felhasználóit az új bloghoz, a következő lépés végrehajtásával.

6. Átirányítsa WordPress.com felhasználóit a WordPress.org webhelyre

Az átirányítás biztosítja, hogy ne veszítsen el keresőmotorok rangsorolását, ha automatikusan átirányítja a felhasználót az új webhelyre, bárki is elérheti a régi címet.

A felhasználók új helyre történő átirányításának szokásos megoldása a 301 fejléc használata anélkül, hogy befolyásolná a keresőmotorok rangsorolását. De itt az a korlátozás, hogy egy ilyen feladat elvégzéséhez az access.htaccess fájlt kell használni. Mivel azonban a WordPress.com nem biztosít hozzáférést a .htaccess-hez, ezt a módszert nem használhatja.

Sajnos a WordPress.com csak egy fizetett webhely-átirányítási eszközt kínál, amelyhez kis árat adunk, azaz csupán 13 dollár / év.

Tehát ha úgy gondolja, hogy a régi WordPress.com elegendő forgalommal rendelkezik, amelyért érdemes 13 dollárt fizetni évente, vissza kell térnie a WordPress.com irányítópultjára. Kattintson az oldalsáv „Beállítások” elemére, majd kattintson az „átirányítás” elemre..

Ezután megkérik Önt, hogy adja meg a domain nevet, ahová átirányítani szeretné a közönséget. A domain név beírása után kattintson a „Go” gombra.

fizetett webhely-átirányítás a wordpress.com-ról a wordpress.org-ra

Ezt követően a vásárlás befejezéséhez felkérjük a fizetési adatokat.

Gratulálok, ez most megtörtént; minden felhasználó és keresőmotorja átirányítja egy új domainre.

Ha egy egyéni domaint használt a WordPress.com webhelyen, akkor ez majdnem kész. Cserélje ki a DNS-rekordot az új webes hostra, és minden rendben lesz, beleértve a keresőmotorok rangsorolását is.

Másrészt, ha domainjét változtatja meg, meg kell változtatnia a beérkezett URL-eket. Frissítenie kell a hozzászólásokhoz kapcsolódó URL-eket. Tehát folytassa az alábbi lépéseket

 1. Lépjen a wordpress.org irányítópultjára.
 2. Telepítse és aktiválja a Velvet Blues URL frissítése
 3. Lépjen az Eszközök elemre > Frissítse az URL-eket
 4. Adja meg a régi és az új URL-t, és válassza ki, melyik URL-t kell frissíteni. És ennyi.

Következtetés

Összességében ez a WordPress.com webhelyről a WordPress.org webhelyre történő migráció meglehetősen egyszerű. A következő lépések elvégzéséhez mindössze annyit kell tennie

 • Exportálja az XML-t a WordPress.com irányítópult használatával
 • Szerezzen be új domain és tárhely-tervet. Telepítse a WordPress-t az új tárhely-tervre
 • A WordPress WordPress irányítópultra történő telepítése után válassza az Eszközök lehetőséget > Export. A médiafájlok exportálása érdekében feltétlenül jelölje be a melléklet dobozt.
 • Ez minden.

Remélem, hogy ez az oktatóanyag segít Önnek a WordPress.com webhely áttelepítésében egy önálló üzemeltető blogba. Ha további segítségre van szüksége, kérjük, ne habozzon kérdezni a megjegyzés részben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map