Hogyan állítsuk be a CloudFlare ingyenes CDN-t a WordPress webhelyével

0

Végleges útmutatást keres a CloudFlare CDN beállításához WordPress-webhelyén?


Senki sem szereti a lassú weboldalt – sem a felhasználó, sem a keresőmotor. Vannak olyan dolgok, mint a képek, az adatbázis-optimalizálás, a beépülő modulok stb., Amelyek részt vesznek a weboldal felgyorsításában. A sebesség és a biztonság szempontjából a CDN a legjobb megoldás, amelyet ki kell használnia.

Az újoncok körében elterjedt tévhit, hogy a CDN beállítása nagy munkát igényel, de szerencsére szinte minden internetes házigazda beépíti a CloudFlare CDN opciót a vezérlőpultba, amelyet a telepítővarázslóval állíthat be. Ezenkívül a második módszerben megosztjuk egy kézibb módszert, és ennek segítségével beállíthatjuk a CloudFlare CDN-t, függetlenül attól, hogy melyik internetes hostot használja.

Mi a CloudFlare CDN és annak előnyei??

A CDN a tartalomszolgáltató hálózat rövid formája. Számos CDN szolgáltatás érhető el a piacon, és a CloudFlare az egyik. Ingyenes CDN szolgáltatások keresése esetén a CloudFlare a legjobb szolgáltatás, amelyet ki lehet használni.

Ez egy szerver hálózat a világ minden tájáról, és amikor valaki hozzáfér az Ön webhelyéhez, a gyorsítótárazott adatokat a legközelebbi helyről továbbítja a felhasználónak. Ilyen módon az adatok kevesebb időt vesznek igénybe a felhasználó felé történő eljutáshoz. Mivel egy CDN gazdagépen használja a webhelyadatait az adatközpontok globális hálózatán egyetlen szerver helyett, így jelentősen javul a webhely betöltési ideje.

Egy másik dolog, amely kiemeli a CloudFlare CDN-t, hogy felhőalapú webhely tűzfalat és proxy szervert használnak, azaz azt jelenti, hogy figyeli az összes bejövő forgalmat, amely az Ön webhelyére érkezik, és így blokkolja a gyanús forgalmat. Ez egy hatékony rendszer a DDos támadások és a rosszindulatú forgalom ellen, amely arra kényszeríti őket, hogy manuálisan lépjenek be a captcha-ba, mielőtt a webhelyre szállnának..

Mivel a CloudFlare CDN blokkolja a rosszindulatú botokat a rosszindulatú IP-k megjelölésével, tehát egy másik előnye, amelyet az Ön számára nyújt, erőforrás-megtakarítás formájában jelentkezik. Szerver erőforrásai, például a sávszélesség, nem pazarolják meg ezt a haszontalan rosszindulatú forgalmat.

A Cloudflare free CDN kiváló választás a blogok és a kisvállalkozások számára. Prémium csomag megszerzésével fokozott teljesítményt kap, különösen a mobil eszközökhöz optimalizálva. Fizetett terveik havonta 20 USD-tól kezdődnek.

Mint már említettük, mielőtt a Cloudflare CDN-t a WordPress webhelyén használnánk, rendkívül egyszerű. Ebben az útmutatóban két módszert ismertetünk, amelyek segítségével beállíthatjuk a Cloudflare beállítást egy webgazda vezérlőpulton keresztül, és egy manuális megközelítést alkalmazhatunk, amely minden webgazda számára működik. Tehát ha valamilyen oknál fogva a webgazda nem rendelkezik CloudFlare CDN-lel, akkor könnyen használhatja a CloudFlare-t webhelyén a 2. megközelítés segítségével.

Tehát folytassuk a Cloudflare CDN beállításának útmutató lépéseivel, és nézzük meg, hogyan befolyásolja ez az Ön webhelyét.

Hogyan állítsuk be a CloudFlare CDN-t a WordPress webhelyével

1. megközelítés: A Cloudflare telepítése a Hosting vezérlőpultján keresztül

 • Először jelentkezzen be a host központba, amely általában a cPanel. A Bluehost népszerű webtárhely, és a fogadási tervük a cPanelrel érkezik. Bejelentkezés a cPanelbe A „CloudFlare” ikonra keres, amely általában jelen van a domain szakasz alatt.

bluehost felhőkarcoló CDN

 • A Setup Cloudflare beállításához először létre kell hoznia egy fiókot. Tehát menj CloudFlare kattintva regisztráljon. Ne aggódjon, ez egy ingyenes számla, amelyet nem kell fizetnie egyetlen fillért sem.
 • Helyezze be működő e-mail címét és jelszavát, majd nyomja meg a Fiók létrehozása gombot.
 • Most térjen vissza a cPanel tárhelyéhez. Kattintson a CloudFlare ikonra, és írja be a részleteket, amelyeket a regisztráció során használt.
 • Ezután átirányítja a Cloudflare beállítási oldalra. Csak kattintson a domain név mellett megjelenő „aktiválás” linkre.

Mint a Google azt mondta, hogy az SSL kicsi SEO előnyt biztosít webhelyének, így most nem csak az e-kereskedelem használja az SSL tanúsítványt, hanem minden webhely számára nélkülözhetetlenné válik. Figyelemre méltó, hogy a webgazda SSL-tanúsítványa nem kompatibilis az ingyenes Cloudflare-fiókkal. Jó dolog azonban az, hogy a Free CloudFlare SSL-tanúsítvánnyal is rendelkezik, így ki kell választania a CloudFlare SSL-t.

A Cloudflare aktiválása után a webtárhely szolgáltatója gondoskodik a többi beállításról. Bármikor megtekintheti a CloudFlare statisztikákat. Ezenkívül, ha olyan változtatásokat szeretne elvégezni, amelyek tetszik a gyorsítótárazási szintre, a Minimációra és a biztonsági beállításokra stb., Akkor ezt megteheti közvetlenül a cPanelről.

A CloudFlare beállítása a SiteGround tárhelyvezérlő paneljével

A SiteGround egy másik ismert név, amely nagyszámú ember igényeinek felel meg. Ha a SiteGround-t használja, amely kiváló internetes házigazda, azt erősen ajánljuk az egyes blogokhoz vagy üzleti webhelyekhez. A prémium technológiák mellett az a dolog, amely nyugalmat ad nekünk, az azok támogatási szolgáltatásai.

Korábban a SiteGround biztosítja a cPanel számára a tárhely-fiókot, de a közelmúltban átálltak egy új vezérlőpultra.

Jelentkezzen be a SiteGround vezérlőpultra. A Cloudflare a Sebesség lapon található. Kattintson a „Cloudflare”, majd a „SET UP” gombra.

webhely felhőkarcoló beállítása

Megjelenik egy felbukkanó üzenet, vagy hozzon létre új fiókot, vagy csatlakoztassa a meglévőt, ha van. Ha nem csak létrehoz egy fiókot, akkor látni fogja, hogy a CDN aktiválása folyamatban van. Amint befejezi, a Cloudflare CDN aktív lesz a WordPress webhelyén.

2. megközelítés: A Cloudflare kézi beállítása a WordPress webhelyén

Ez az opció azoknak szól, akiknek a web hosting szolgáltatója nem rendelkezik egy kattintással a Cloudflare telepítésével. Ennek a megközelítésnek a használata a Cloudflare beállítását is egyszerű, de még néhány lépést tartalmaz. Tehát kezdjük

 • Annak érdekében, hogy a Cloudflare összekapcsolódjon a webhelyével, létre kell hoznia egy fiókot a CloudFlare weboldal.

felhőkarcoló feliratkozás

 • Írja be az e-mail címet és a jelszót egy új fiók létrehozásához.

hozzon létre egy fiókot a cloudflare segítségével

 • Ezután csak írja be weboldalát, majd ezt követően megkérdezi Önt, hogy válasszon egy tervet. Csak menjen a Free szolgáltatással, és kattintson.

webhely hozzáadása a felhő tükrözéséhez

 • Ezután a program felkéri a tervet. Az oktatóanyaghoz itt választhatunk egy ingyenes tervet. Ezután nyomja meg a „Megerősítés terv” gombot.

felhőkarcoló terv kiválasztása

 • Ezt követően a Cloudflare elkezdi az automatikus szkennelést, és bemutatja a DNS-beállítások listáját, amelyeket ellenőriznie kell. Ne aggódjon az egyszerű. Ha a proxy státusza a DNS-rekord mellett egy narancssárga felhő ikont jelenít meg, az azt jelenti, hogy a Cloudflare engedélyezte a DNS-rekordot. És ha a felhő ikon szürke, ez azt jelenti, hogy a DNS-rekord nem kerül át a Cloudflare-on.

Leginkább itt nem kell semmit megváltoztatnia. Csak győződjön meg arról, hogy engedélyezve van-e a domainjén (narancssárga felhő ikon), és deaktiválva más dolgokhoz, például az ftp, az e-mail stb. (Szürke felhő ikon).

ellenőrizze a DNS-t a felhő tükrözés engedélyezéséhez

 • Miután ellenőrizte a DNS rekordot, kattintson a „Folytatás” gombra.
 • Ezután az utolsó lépés, ahol a Cloudflare felkéri a névkiszolgálók frissítésére. CloudFlare névszervereket biztosítanak Önnek. Be kell illesztenie ezeket a névkiszolgálókat a domain regisztrálójának beállításaiba (ahol megvásárolja a domain nevét, amely esetleg nem az a társaság, ahol a host fiókot vásárolja.)

Megjegyzés: A névkiszolgálók megváltoztatása után az internet terjesztése akár 24 órát is igénybe vehet. Ennek során előfordulhat, hogy webhelye néhány felhasználó számára nem elérhető, bár általában jól működik.

A névkiszolgálók megváltoztatásához be kell jelentkeznie arra a fiókra, ahol regisztrálta a domaint. Itt veszünk a NameCheap példáját.

 • Tehát, ha rendelkezik domainjével, amelynek a NameCheap neve, akkor jelentkezzen be a fiókjába.
 • Lépjen a „Domain List” fülre. Itt látja a „NAMESERVERS” részt. Győződjön meg arról, hogy kiválasztotta Egyéni DNS majd illessze be a Cloudflare által biztosított névkiszolgálókat.

a névkiszolgálók megváltoztatása a névbiztosságban

 • A névkiszolgálók megváltoztatása után térjen vissza a Cloudflare fiókjába. Lépjen az „Áttekintés” szakaszba, ahol a Most ellenőrizze újra Ez azonnali névszerver-ellenőrzést hajt végre.

A Cloudflare beépülő modul beállítása a WordPress-ben

A Cloudflare hivatalos beépülő modult fejlesztett ki, amely könnyű hozzáférést kínál a Cloudflare szolgáltatásokhoz. E bővítmény használatával gyorsan megtisztíthatja a gyorsítótárat, beállíthatja a webes alkalmazási szabályokat és így tovább. Tehát ez azt jelenti, hogy nem kell bejelentkeznie a Cloudflare-ba, mert a plugin lehetővé teszi a Cloudflare-szolgáltatások közvetlen kezelését a WordPress-irányítópulton..

Tehát folytassa a telepítést és az aktiválást CloudFlare csatlakoztat.

Aktiválás után a Cloudflare megjelenik a WordPress irányítópultján Beállítások >> CloudFlare.

Ha rákattintanak, megjelenik egy oldal, amelyben felhívja a „Ingyenes fiók létrehozása” lehetőséget, vagy jelentkezzen be, ha már van fiókja. Egyszerűen kattintson a Bejelentkezés gombra.

Ezután megkérik Önt, hogy írja be az e-mail és az API kulcsot.

Az API-t megtalálja a Cloudflare webhelyen, a fiókjában. Be kell másolnia a globális API kulcsot.

cloudflare API kulcs

Miután rákattint a „Nézet” elemre, megjelenik egy felugró ablak, amely felszólítja a jelszó megadására. A jelszó beírása után megjelennek egy API kulcs.

API kulcs

Most térjen vissza a WordPress irányítópultjába, írja be az e-mail címet és az API-kulcsot.

 • Ezután megjelenik a Cloudflare beállító oldala. A Cloudflare egyszeri kattintással történő optimalizálásának engedélyezéséhez kattintson a „Alkalmaz” gombra.
 • Javasoljuk az „Automatikus gyorsítótárkezelés” engedélyezését. Ez lehetővé teszi a Cloudflare számára, hogy automatikusan megsemmisítse a webhely régi gyorsítótárverzióját, amikor frissíti a webhelyet.
 • A beállítások menüben talál néhány hasznos beállítást, amelyet a kívánt módon konfigurálhat.
 • Az „Analytics” olyan információkat tartalmaz, mint például a Cloudflare által blokkolt fenyegetések száma, mentett sávszélesség és a látogatók stb.

Néhány kritikus beállítás, amelyeket érdemes megnéznie:

Automatikus HTTPS

Ha elsősorban az SSL tanúsítás céljából a Cloudflare-t fogja használni, ez az opció az Ön számára. Az összes http: // link használatával konvertálódik a https: //

Mindig online

Ez a Cloudflare egyik legfontosabb tulajdonsága. Ha bekapcsolja ezt az opciót, akkor a látogatók webhelyének gyorsítótárazott változatát szolgálják ki, amikor a tárhelyszerver leáll. Ezért ajánlott ezt bekapcsolni.

Támadás módban

Csak akkor engedélyezze ezt a módot, ha webhelye támadás alatt áll. Ennek a módnak a bekapcsolásával minden látogató körülbelül 5 másodpercig lát egy közbeiktatott oldalt. Használd ezt a funkciót, amíg a webhelyed DDoS támadás alatt áll.

Fejlesztési mód

Ez a beállítás a beállítások oldalán található. Ha a Cloudflare webhelyen tartózkodik, ezt a lehetőséget ki / be tudja kapcsolni a Gyorsítótárazás oldal alatt. Ha engedélyezi ezt a módot, az azt jelenti, hogy meg akarja kerülni a Cloudflare gyorsítótárat, hogy valós időben láthassa a változásokat. Ezeket a lehetőségeket akkor kell használnia, amikor valamilyen tervezési változtatást vagy fejlesztési munkát végez.

Biztonsági szint

Alapértelmezés szerint ez a beállítás közepes. Mit jelent ez? A Cloudflare megjelenít egy captcha-t a leginkább fenyegető látogatók, valamint a közepes szintű fenyegető látogatók számára. A felhő tükröződése túlságosan óvatos ebben a tekintetben.

Tehát nem biztos, hogy közepes szinten tartja. Mint amikor az emberek meglátogatják az Ön webhelyét, és látják a captcha-t, ha bosszantó lehet számukra, hogy minden egyes alkalommal feloldják ezt a problémát. Ezért azt javasoljuk, hogy tartsa alacsony szinten.

Következtetés

Tehát, ha olyan csomagot keres, amely biztonságosabbá és gyorsabbá teszi webhelyét, a Cloudflare kiválóan használható. A meglepő rész az, hogy az ingyenes verzió valóban hasznos a különbség érdekében. Tehát ha a sávszélességet vagy gyakran támadásokat szeretné megmenteni, azt javasoljuk, hogy használja a Cloudflare alkalmazást.

Ezenkívül mindenki szeretne magas rangot szerezni a keresőmotor eredményeiben. A Google enyhén előnyt nyújt az SSL Cloudflare szolgáltatást használó webhelyeknek, hogy ez egyetlen penny befektetése nélkül is lehetővé tegye az Ön számára..

Reméljük, hogy ez az útmutató segít a Cloudflare beállításában. Mindent megpróbálunk egyszerű szavakkal magyarázni, azonban ha bármilyen zavarod van, nyugodtan kérdezzen bennünket az alábbi megjegyzés elhagyásával.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map