A WordPress teljes webhelyének biztonsági mentése – útmutató a képekhez

0

A biztonsági mentés a WordPress webhely / blog egyik legfontosabb pillére. Tegyük fel, hogy valami nem történt a webhelyén, és nem találja meg a kiváltó okokat, vagy az egész webhelye kiszolgáltatottá vált. Ezután a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer a létrehozott biztonsági másolat visszaállítása. A WordPress webhelyről biztonsági másolat készítése nagyon egyszerű. Elmúltak az idők, amikor mindent manuálisan kell elvégeznie. Most csak egy kattintást kell elérnie, és ennyi is.


Sok tárhelyszolgáltatók az ingyenes biztonsági mentés készítését és helyreállítását magában foglalja a tervekben, de meg kell újból ellenőriznie a házirendet. Az InMotionhoz hasonlóan, a biztonsági másolatot csak négy hónapon belül lehet visszaállítani. Abban az esetben SiteGround, csak 1 példányt készítenek, és minden alkalommal kérnie kell a visszaállítást. Ezek fantasztikus tárhely-szolgáltatók; nem csak elhanyagoljuk szolgáltatásainkat, csak a biztonsági mentési korlátozások miatt.

A megoldás tehát egy teljes biztonsági másolat készítése a WordPress-webhelyről egy egyszerű bővítmény telepítésével, ahol nincs szüksége műszaki ismeretekre. Rendkívül egyszerű eljárás a biztonsági másolat készítéséhez egy plugin segítségével. Az Updraftplus a legjobb ingyenes és megbízható plugin a munka mentéséhez.

Hogyan lehet a WordPress webhelyről / blogról azonnal teljes biztonsági másolatot készíteni – Updraftplus

Updraftplus

Az Updraftplus az ingyenes bővítmény, amely lehetővé teszi a biztonsági mentés ingyen létrehozását és a távoli helyek támogatását, ahol a biztonsági mentési fájlokat, például a Google meghajtót és a Dropboxot tárolja. Másolatot készíthet a teljes WordPress webhelyről, vagy a kiválasztott fájlokról, például témákról, adatbázis, beépülő modulok stb. És hasonlóképpen, amikor visszaállítani szeretne, akkor azt is kiválaszthatja, hogy melyik fájlt kell visszaállítani, vagy az egész webhelyet.

A WordPress webhelyről készült biztonsági másolat készítésének lépései:

 • Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába, és keresse meg „Dugó” adja meg az oldalsávon, majd kattintson a gombra “Új hozzáadása”.

hogyan lehet új pluguint hozzáadni a WordPresshez

 • Keresse meg az „updraftplus” kifejezést, és telepítse a bővítményt
 • A plugin telepítése után a rendszer kéri “Aktiválja”.

az updraftplus bővítmény telepítése és aktiválása

Most meg kell tennie a szükséges beállításokat. Ne aggódjon, csak kövesse a következő lépéseket

 • A WordPress irányítópult oldalsávján vigye az egérmutatót a “Beállítások” majd kattintson a “UpdraftPlus biztonsági mentések”.

hogyan érhető el az updraftplus beállításai

 1. Kattintás után a plugin beállító panele előtted fog állni. Most kattintson a “Beállítások” Lásd az alábbi képet
 2. A Beállítás lapon be kell állítania a fájlok és az adatbázisok ütemezését, valamint a biztonsági másolat példányszámát. Kiválaszthatja, hogy a biztonsági mentés mikor készüljön.
 3. Itt kiválaszthatja az egyes biztonsági másolatok példányszámának megőrzését. Az alábbiakban kiválasztunk egy heti biztonsági mentési ütemtervet és minden másolat 2 példányát.

Wordpress webhely biztonsági mentési ütemezése

 • Ezt követően a beállítási lapon a következő lépés a távoli hely megadása, ahova a mentési fájlokat tárolni szeretné. Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk a „dropbox” eljárását. Mivel ez rendkívül egyszerű, és egy kezdő könnyen integrálhatja. Csak válassza ki „Dropbox” egyelőre, és később konfiguráljuk a beállítást. Itt tekintheti meg a pluginben elérhető távoli helyválasztási lehetőségeket.

dropbox a mentés mentéséhez

 1. Most görgessen tovább, és válassza ki az összes fájlt, ha biztonsági másolatot szeretne készíteni a teljes WordPress-webhelyről. Biztonsági másolatot készíthet bizonyos dolgokról, például témákról, beépülő modulokról, adatbázisokról stb.
 2. Ezenkívül jelölje be az E-mail négyzetet a biztonsági mentésekkel kapcsolatos jelentések fogadásához.
 3. Helyezze el e-mail címét, amelyre meg szeretné kapni a jelentéseket.
 4. A végén nyomja meg a “Változtatások mentése”.

A WordPress teljes webhely biztonsági mentési beállítása

A módosítások mentése után össze kell kapcsolnia a távoli helyet a pluginnal. Itt olvashatja, hogyan lehet a Dropboxot csatlakoztatni a biztonsági mentési fájlok mentéséhez, majd letöltheti ezeket a fájlokat a helyi meghajtóra, ha szeretné.

Hogyan csatlakoztathatjuk a Dropboxot a WordPress webhelyről készített biztonsági másolatfájljai tárolásához az Updraftplus használatával:

 • Kattintson a felugró ablakban található linkre, amely közvetlenül a változtatások mentése vagy a Scrolls up elemre kattint, majd kattintson az alábbi ábra szerinti linkre, vagy

link updraft a dropbox felhő tárolóval

 • A kattintás után megnyílik a Dropbox weboldal “Belépés”. Ha még nem rendelkezik fiókkal, akkor hozzon létre egy újat.
 • A bejelentkezés után megjelenik egy üzenet, amely hozzáférést kér. Most kattintson a gombra “lehetővé teszi” majd teljes telepítés.
 • Ha rákattint a „Teljes telepítés” elemre, akkor az automatikusan visszatér a Updraftplus panelre. Kattintson a “Biztonsági mentés most” hogy készítsen biztonsági másolatot a WordPress webhelyről. Általában automatikusan elkezdi létrehozni a webhely teljes biztonsági másolatát.
 • Ha biztonsági másolatot szeretne készíteni bizonyos fájlokról, kattintson a gombra “Biztonsági mentés most” ban,-ben “Jelenlegi állapot” fület. A fájlok kiválasztására szolgáló négyzet jelenik meg. Tegyük fel, hogy biztonsági másolatot akarunk létrehozni az adatbázisból és a bővítményekből, majd csak ezeket a négyzeteket jelöljük be. Itt lásd az alábbi képet

válasszon fájlokat a WordPress webhelyről készített biztonsági mentés testreszabásához

 • Ban,-ben “Jelenlegi állapot” Az Updraftplus lapon láthatja a biztonsági mentés folyamatát. Ez minden, amit sikeresen létrehozott a webhelyről készült biztonsági mentés.

A WordPress webhelyről készített biztonsági mentés mentése a helyi meghajtóra

Ha el szeretné menteni a biztonsági mentési fájlokat a számítógép merevlemezére, akkor csak töltse le a mappát a Dropboxból. A nagyobb biztonság érdekében mindig tanácsos a fájlokat egynél több helyen tárolni.

 • Jelentkezzen be a Dropbox fiókjába
 • Válassza ki a mappát, majd kattintson a letöltésre.

töltse le a WordPress webhelyről készített biztonsági mentését a helyi meghajtóra

A biztonsági mentési fájlok visszaállítása:

Amikor a biztonsági mentés elkészült, a webhely tartalma nagyon biztonságos. Ha valami baj történt, és a webhely összeomlott, akkor azonnal vissza kell állítania. Mert ha nem így tett volna, akkor esély van arra, hogy elveszíti a látogatók számát ebben az időszakban.

 • A helyreállításhoz kattintson a „Meglévő biztonsági mentések” majd kattintson a “Visszaállítás”.

Hogyan állítsuk vissza a WordPress blog biztonsági mentését

 • Egy doboz jelenik meg a visszaállítani kívánt fájlok kiválasztásához. Csak jelölje be az összes négyzetet, ha vissza szeretne állítani az összes dolgot.

Tehát így hozhat létre teljes biztonsági másolatot a WordPress webhelyről / blogról, és hogyan állíthatja vissza? Ha még mindig vannak problémái a webhely biztonsági másolatának készítésében, akkor ne habozzon, kérjen segítséget. Örömmel segítünk Önnek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map