Πώς να μετεγκαταστήσετε το ιστολόγιό σας από το WordPress.com στο WordPress.org

0

Θέλετε να μετεγκαταστήσετε το blog σας στο WordPress.com στο wordpress.org?


Αν είστε σαν πολλοί άλλοι άνθρωποι που ξεκινούν την κατασκευή blog χρησιμοποιώντας δωρεάν υπηρεσίες WordPress.com και τώρα θέλουν να μεταναστεύσουν σε μια πιο ευέλικτη πλατφόρμα wordpress.org, αυτός είναι ο τέλειος οδηγός για εσάς.

Είναι μια καλή κίνηση γιατί θα έχετε την πραγματική εμπειρία του ιστότοπου που βασίζεται στο WordPress χωρίς να επενδύσετε ούτε μια δεκάρα.

Έτσι, εάν έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο στη διαχείριση ενός ιστολογίου WordPress, όπως η οργάνωση κατηγοριών, η τυπογραφία, οι προσαρμογές θεμάτων και η δημιουργία χρήσιμου περιεχομένου για τους αναγνώστες.

Τώρα το ιστολόγιό σας αρχίζει να έχει κάποια κίνηση και συνειδητοποιείτε ότι είναι καιρός να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το WordPress.com. Επειδή φυσικά είναι δωρεάν, αλλά αν είστε σοβαροί θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που περιορίζουν την ανάπτυξή σας.

Ακόμα κι αν δεν είναι η περίπτωσή σας σύντομα, θα συνειδητοποιήσετε ότι το WordPress.com προσφέρει αναμφίβολα μια φανταστική ευκαιρία να εξοικειωθείτε με αυτήν την καταπληκτική πλατφόρμα χωρίς κανένα κόστος. Αλλά το δωρεάν WordPress.com δεν προσφέρει τόσο έλεγχο όσο η αυτο-φιλοξενία.

Για παράδειγμα, σε ένα αυτο-φιλοξενούμενο WordPress, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά διαφημιστικά προγράμματα, να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε προσθήκη τρίτου μέρους και να εγκαταστήσετε θέματα της επιλογής σας χωρίς περιορισμό.

Έτσι, εάν είστε έτοιμοι να αλλάξετε τον ιστότοπό σας χωρίς περιεχόμενο απώλειας, ακολουθήστε αυτόν τον βήμα προς βήμα οδηγό, θα σας δείξουμε τον κατάλληλο και εύκολο τρόπο για να μετακινηθείτε από το WordPress.com στο WordPress.org.

Πώς να μετακινήσετε το ιστολόγιο / ιστότοπό σας από το WordPress.com στο WordPress.org

Ακολουθεί η λίστα των βημάτων που θα καλύψουμε σε αυτόν τον οδηγό

 • Αγοράστε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων
 • Εγκαταστήστε το WordPress σε νέα φιλοξενία
 • Εξαγωγή περιεχομένου από το WordPress.com
 • Εισαγωγή συνδέσμων Blogroll
 • Ορίστε το ιστολόγιό σας WordPress.com σε ιδιωτικό

1. Αγοράστε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε για ένα αυτο-φιλοξενούμενο WordPress.org είναι το σχέδιο φιλοξενίας και το όνομα τομέα.

Συνιστούμε το Bluehost επειδή παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία ιστολογίου στο wordpres.org σε πολύ προσιτές τιμές.

Το HostingSprout.com ξεκινά επίσης το ταξίδι του με το Bluehost. Επιπλέον, το Bluehost είναι ένας από τους προτεινόμενους κεντρικούς υπολογιστές από το WordPress. Με δωρεάν όνομα τομέα και δωρεάν πιστοποιητικό SSL, το Bluehost είναι μια καλή προσφορά.

Εάν χρησιμοποιείτε το προσαρμοσμένο όνομα τομέα με το δωρεάν ιστολόγιο WordPress.com, προχωρήστε, λάβετε ένα σχέδιο φιλοξενίας από την Bluehost καθώς εξακολουθείτε να χρειάζεστε web hosting. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να διατηρήσετε τον ίδιο τομέα κατά τη μετεγκατάσταση στο wordpress.org χωρίς να χάσετε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης.

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν το κάνετε, τότε δεν πηγαίνετε πουθενά αλλού, επειδή η Bluehost προσφέρει δωρεάν τομέα μαζί με ένα πρόγραμμα φιλοξενίας.

Και φυσικά, διατηρήστε τα διαπιστευτήριά σας στο WordPress.com καθώς το χρειάζεστε για εξαγωγή περιεχομένου.

2. Εγκαταστήστε το WordPress σε ένα νέο πρόγραμμα φιλοξενίας

Έτσι, μετά την αγορά ενός προγράμματος φιλοξενίας ιστού από την Bluehost, δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να το προετοιμάσουν. Το Bluehost καθιστά την εγκατάσταση του WordPress εύκολη.

Η φιλοξενία τους συνοδεύεται από έναν απλό οδηγό εγκατάστασης, όπου πρέπει απλώς να επιλέξετε ένα θέμα, το όνομα του ιστότοπου, την ετικέτα και να πάτε. θα εγκαταστήσουν αυτόματα το WordPress. Προς το παρόν, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε θέμα καθώς μπορείτε πάντα να το αλλάξετε αργότερα.

Μόλις δείτε την εγκατάσταση του WordPress με επιτυχία, θα δείτε επίσης ορισμένες λεπτομέρειες εγκατάστασης που περιλαμβάνουν διεύθυνση URL ιστότοπου, διαχειριστή, όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Γράψτε αυτές τις πληροφορίες καθώς τις χρειάζεστε για να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Μετά την εγκατάσταση και τη ρύθμιση του WordPress, τώρα ήρθε η ώρα να εξαγάγετε τα δεδομένα που θέλετε να μετεγκαταστήσετε στον νέο σας ιστότοπο WordPress.

3. Εξαγωγή περιεχομένου από το WordPress.com

Προχωρήστε, συνδεθείτε στο WordPress.com και μπείτε στον πίνακα ελέγχου διαχείρισης ιστολογίων.

Μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε “Yourdomain.wordpress.com/wp-admin” για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Από την πλευρική γραμμή, μεταβείτε στο Εργαλεία > Εξαγωγή.

εξαγωγή wordpress

Στη συνέχεια, το WordPress σας προσφέρει 2 τρόπους μεταφοράς όπου η μία μέθοδος είναι δωρεάν, ενώ η άλλη πληρώνεται. Πηγαίνετε δωρεάν και κάντε κλικ στο “Έναρξη εξαγωγής”.

δωρεάν εξαγωγή wordpress

Στη συνέχεια, θα σας ρωτήσουν τι θέλετε να εξαγάγετε. Απλώς επιλέξτε “Όλο το περιεχόμενο” και κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη αρχείου εξαγωγής”.

Σε περίπτωση που πρόκειται να εξαγάγετε το συγκεκριμένο περιεχόμενο, μη διστάσετε να το επιλέξετε, καθώς η διαδικασία μετεγκατάστασης θα είναι η ίδια, είτε πηγαίνετε με όλο το περιεχόμενο είτε το επιλεκτικό.

λήψη αρχείου XML

Θα κατεβάσει μια XML στην τοπική μονάδα δίσκου υπολογιστή, η οποία περιέχει όλες τις σελίδες, τις αναρτήσεις, τα σχόλια, τις κατηγορίες, τις ετικέτες, τα Μέσα και κάθε άλλη προσαρμογή.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, ένα πράγμα που αξίζει να αναφερθεί ότι μερικές φορές, όταν το εξαγόμενο αρχείο σας έχει μέγεθος αρχείου άνω των 2 MB, ενδέχεται να μην μπορείτε να εισαγάγετε το αρχείο σε νέο διακομιστή φιλοξενίας. Ωστόσο, πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση, αλλά εάν αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο πρόβλημα μην ανησυχείτε είναι εύκολο να διαγνωστεί.

Υπάρχουν 2 τρόποι. Πρώτος τρόπος, απλώς επικοινωνήστε με την εταιρεία φιλοξενίας σας. σχεδόν κάθε καλή εταιρεία φιλοξενίας προσφέρει ζωντανή συνομιλία για να βοηθήσει τους χρήστες τους γρήγορα. Και ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε Διαχωριστής αρχείων WXR, το οποίο θα χωρίσει το αρχείο σε διαχειρίσιμα κομμάτια, ώστε να μπορείτε να το ανεβάσετε εύκολα.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

4. Εισαγάγετε το περιεχόμενό σας σε ιστότοπο WordPress που φιλοξενείται από τον εαυτό σας

Για να εισαγάγετε το παλιό σας περιεχόμενο από το WordPress.com, πρέπει να συνδεθείτε στον νέο σας web host όπου εγκαταστήσατε το ολοκαίνουργιο wordpress.org. Όπως περιγράψαμε στο Βήμα 2, θα λάβετε μια διεύθυνση URL σύνδεσης και άλλα διαπιστευτήρια σύνδεσης για την επιτυχή εγκατάσταση του WordPress.

Μόλις συνδεθείτε στον νέο σας πίνακα ελέγχου WordPress, μεταβείτε στο εργαλεία > Εισαγωγή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση τώρα” συνδέσεις δείχνει κάτω από το WordPress, όπως φαίνεται παρακάτω.

πρόσθετο εισαγωγέα wordpress

Θα εγκαταστήσει αυτόματα ένα πρόσθετο που ονομάζεται “WordPress Importer”, το οποίο είναι επίσημο που αναπτύχθηκε από το WordPress. Μόλις δείτε Εκτέλεση Εισαγωγέα απλώς κάντε κλικ στον σύνδεσμο που εμφανίζεται στην ίδια σελίδα.

εκτέλεση συνδέσμου εισαγωγέα

Θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα όπου θα σας ζητηθεί να ανεβάσετε ένα αρχείο XML (το αρχείο που εξήγατε από το WordPress.com στο βήμα 3).

εισαγωγή αρχείου στο wordpress

Συνεχίστε λοιπόν, κάντε κλικ στο “Επιλογή αρχείου” και εντοπίστε το αρχείο XML WordPress.com στον υπολογιστή σας.

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση αρχείου και εισαγωγή”, το WordPress θα σας δείξει ορισμένες επιλογές.

Σας ρωτούν αν θέλετε να εκχωρήσετε το ίδιο προφίλ συγγραφέα που χρησιμοποιούσατε στο WordPress.com ή θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο. Μπορείτε επίσης να εκχωρήσετε αναρτήσεις σε έναν υπάρχοντα συγγραφέα στον νέο ιστότοπό σας στο WordPress.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για λήψη και εισαγωγή συνημμένων αρχείων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει αυτό το πλαίσιο έτσι ώστε να φέρει όλα τα αρχεία πολυμέσων που χρησιμοποιούσατε στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε αυτό το πλαίσιο.

Συγγραφέας εκχώρησης πρόσθετου εισαγωγέα

5. Εισαγωγή συνδέσμων Blogroll

Εάν χρησιμοποιείτε συνδέσμους Blogroll, ίσως γνωρίζετε αυτόν τον όρο. Ωστόσο, με απλά λόγια, οι σύνδεσμοι Blogroll είναι η λίστα των συνδέσμων που εμφανίζονται συνήθως στην πλαϊνή γραμμή του ιστότοπού σας. Αυτοί είναι οι σύνδεσμοι προς τα άλλα ιστολόγια που μπορεί να ανήκουν στους φίλους σας. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με τους δικούς σας ιστότοπους.

Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε συνδέσμους Blogroll, ακολουθήστε αυτό το βήμα. Διαφορετικά, απλώς κάντε κύλιση προς τα κάτω και παραλείψτε αυτό το βήμα.

Οι σύνδεσμοι Blogroll είναι σε μορφή OPML και μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο του σε μορφή XML που θα εξάγει και θα εισάγει όλα τα αρχεία.

Πώς μπορείτε λοιπόν να βρείτε αυτό το αρχείο OPML; Είναι απλό. Εάν χρησιμοποιείτε δωρεάν υποτομέα που σας παρέχει το WordPress.com, τότε απλώς πληκτρολογήστε αυτό το όνομα υποτομέα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως αυτό

yourfreedomain.wordpress.com/wp-links-opml.php

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα με το ιστολόγιο WordPress.com, τότε πρέπει να πληκτρολογήσετε την παρακάτω διεύθυνση URL στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης ιστού για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο OPML.

yourdomain.com/wp-links-opml.php

Αφού πατήσετε το κουμπί Enter, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα ανοίξει ένα αρχείο OPML που πρέπει να αποθηκεύσετε. Απλώς κάντε δεξί κλικ στη σελίδα και χρησιμοποιήστε “αποθήκευση ως” ή απλά Ctrl + S για αποθήκευση του αρχείου. Θα αποθηκεύσει το αρχείο σε μορφή XML. Ο χρήστης Mac μπορεί να το αποθηκεύσει χρησιμοποιώντας Command + S.

Τώρα μόλις αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο OPML, το επόμενο βήμα είναι να το εξαγάγετε στο δικό σας WordPress που φιλοξενείται. Από προεπιλογή, δεν υπάρχει διαχειριστής συνδέσμων στο WordPress.org, επομένως πρέπει να το ενεργοποιήσετε κατεβάζοντας και ενεργοποιώντας ένα πρόσθετο.

Διαχειριστής συνδέσμων είναι ένα από τα εξαιρετικά plugins που υπάρχει εδώ και χρόνια, που αναπτύχθηκε από το WordPress. Μετά την ενεργοποίηση του πρόσθετου, το στοιχείο “Links” θα προστεθεί στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

διεύθυνση URL blogroll

Για τη διαχείριση των συνδέσμων blogroll του WordPress.com, πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε ένα άλλο πρόσθετο. Απλά πηγαίνετε στο Πρόσθετα > Προσθεσε νεο. Αναζητήστε το Εισαγωγέας OPML εγκαταστήστε και μετά ενεργοποιήστε το.

Τώρα για να εισαγάγετε το αρχείο OPML, πρέπει να επισκεφτείτε ξανά Εργαλεία > Εισαγωγή. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Εκτέλεση εισαγωγέα”.

εισαγωγέας blogroll

Μόλις κάνετε κλικ σε αυτήν, θα δείτε μια σελίδα που σας ζητά να ανεβάσετε το αρχείο OMPL που έχετε αποθηκεύσει νωρίτερα. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή αρχείου και, στη συνέχεια, εντοπίστε το αρχείο OMPL. Μετά από αυτό, πατήστε το κουμπί “Εισαγωγή αρχείου OPML”.

εισαγωγή αρχείου OPML στο wordpress

Το WordPress θα ξεκινήσει αυτόματα να εισάγει συνδέσμους και κατηγορίες συνδέσμων από το αρχείο που μόλις ανεβάσατε. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας.

6. Ρυθμίστε το ιστολόγιο WordPress.com σε Ιδιωτική ορατότητα

Η εισαγωγή περιεχομένου από το WordPress.com στο WordPress.org δεν θα διαγράψει το περιεχόμενο που δημοσιεύσατε στο παλιό σας ιστολόγιο WordPress.com. Και φυσικά, δεν θέλετε την επανάληψη των αναρτήσεων, των σελίδων και των κατηγοριών σας κ.λπ..

Υπάρχουν λοιπόν δύο τρόποι.

Ένας τρόπος είναι εάν δεν θέλετε να ανακατευθύνετε την επισκεψιμότητα του WordPress.com στον νέο σας ιστότοπο, τότε πρέπει απλώς να κάνετε ένα απλό βήμα και να ρυθμίσετε το παλιό ιστολόγιο σε ιδιωτικό.

Για αυτό, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου WordPress.com.

Από την πλευρική γραμμή, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις ορίστε το απόρρητο του ιστολογίου σε Ιδιωτικός και στη συνέχεια “Αποθήκευση ρυθμίσεων”. Τώρα μόνο εσείς ή ο χρήστης που εγκρίνετε έχετε πρόσβαση στο παλιό ιστολόγιο WordPress.com.

αλλάξτε το απόρρητο του ιστολογίου σε ιδιωτικό

Ο άλλος τρόπος είναι ότι αν γράφετε για κάποιο χρονικό διάστημα και το ιστολόγιό σας έχει επισκέπτες, τότε δεν θα ήταν συνετό να τους κρεμάσετε με το παλιό σας ιστολόγιο.

Η απόκτηση επισκεψιμότητας σε ένα νέο ιστολόγιο δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται χρόνος και πολλές προσπάθειες, οπότε γιατί να μην ανακατευθύνετε τους παλιούς χρήστες του ιστολογίου σας στο νέο ιστολόγιο. Ευτυχώς, χωρίς να επηρεαστεί η κατάταξη της μηχανής αναζήτησης, μπορείτε εύκολα να ανακατευθύνετε τους παλιούς χρήστες σας στο νέο ιστολόγιο ακολουθώντας το επόμενο βήμα.

6. Ανακατευθύνετε τους χρήστες του WordPress.com στον ιστότοπο του WordPress.org

Η ανακατεύθυνση διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε καμία κατάταξη μηχανής αναζήτησης, ανακατευθύνοντας αυτόματα τον χρήστη στον νέο ιστότοπο όποιος έχει πρόσβαση στην παλιά σας διεύθυνση.

Η τυπική λύση για την ανακατεύθυνση των χρηστών σε μια νέα τοποθεσία είναι η χρήση 301 κεφαλίδων χωρίς να επηρεάζεται η κατάταξη της μηχανής αναζήτησης. Αλλά ο περιορισμός εδώ ότι για να κάνετε μια τέτοια εργασία, πρέπει να έχετε πρόσβαση στο αρχείο.htaccess. Ωστόσο, καθώς το WordPress.com δεν θα σας παρέχει πρόσβαση στο .htaccess, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο.

Δυστυχώς, το WordPress.com προσφέρει μόνο ένα επί πληρωμή εργαλείο ανακατεύθυνσης ιστότοπου που συνοδεύεται από μια μικρή τιμή, δηλαδή μόλις 13 $ / έτος.

Επομένως, αν πιστεύετε ότι το παλιό σας WordPress.com έχει αρκετή κίνηση για την οποία αξίζει να πληρώσετε 13 $ / έτος, πρέπει να επιστρέψετε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.com. Κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις” από την πλευρική γραμμή και κάντε κλικ στο “ανακατεύθυνση”.

Στη συνέχεια, θα σας ζητήσουν να εισαγάγετε το όνομα τομέα σας όπου θέλετε να ανακατευθύνετε το κοινό σας. Αφού πληκτρολογήσετε το όνομα τομέα, κάντε κλικ στο κουμπί “Μετάβαση”.

ανακατεύθυνση ιστότοπου επί πληρωμή από wordpress.com στο wordpress.org

Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία πληρωμής για να ολοκληρώσετε την αγορά.

Συγχαρητήρια, έγινε τώρα. όλοι οι χρήστες και οι μηχανές αναζήτησης θα ανακατευθύνουν σε έναν νέο τομέα.

Εάν χρησιμοποιούσατε έναν προσαρμοσμένο τομέα με το WordPress.com, τότε σχεδόν ολοκληρώθηκε. Απλώς πρέπει να αλλάξετε την εγγραφή DNS στον νέο σας οικοδεσπότη Ιστού και όλα θα πάνε καλά, συμπεριλαμβανομένων των κατατάξεων της μηχανής αναζήτησης.

Από την άλλη πλευρά, εάν αλλάζετε τομέα, πρέπει να αλλάξετε τις διευθύνσεις URL των αναρτήσεων Πρέπει να ενημερώσετε διευθύνσεις URL που συνδέονται μεταξύ τους με αναρτήσεις. Συνεχίστε λοιπόν ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

 1. Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου wordpress.org.
 2. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το Velvet Blues Ενημέρωση διευθύνσεων URL
 3. Μεταβείτε στα Εργαλεία > Ενημέρωση διευθύνσεων URL
 4. Καταχωρίστε την παλιά και τη νέα σας διεύθυνση URL και επιλέξτε ποια διεύθυνση URL πρέπει να ενημερωθεί. Και αυτό είναι όλο.

συμπέρασμα

Συνολικά, αυτή η μετάβαση από το WordPress.com στο WordPress.org είναι αρκετά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τα παρακάτω βήματα

 • Εξαγάγετε το XML χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου WordPress.com
 • Αποκτήστε ένα νέο πρόγραμμα τομέα και φιλοξενίας. Εγκαταστήστε το WordPress στο νέο σας πρόγραμμα φιλοξενίας
 • Μετά την εγκατάσταση του πίνακα εργαλείων WordPress σε WordPress, επιλέξτε Εργαλεία > Εξαγωγή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο επισύναψης για εξαγωγή αρχείων πολυμέσων.
 • Αυτό είναι όλο.

Ελπίζω ότι αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.com σε ένα αυτο-φιλοξενούμενο ιστολόγιο. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, μην διστάσετε να ρωτήσετε στην ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map