Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για ολόκληρο τον ιστότοπο του WordPress – Οδηγός με φωτογραφίες

0

Το αντίγραφο ασφαλείας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες ενός ιστότοπου / ιστολογίου WordPress. Ας υποθέσουμε ότι κάτι λάθος συνέβη στον ιστότοπό σας και δεν μπορείτε να βρείτε τις βασικές αιτίες ή ολόκληρος ο ιστότοπός σας ήταν ευάλωτος. Τότε ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος είναι να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας που έχετε δημιουργήσει. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπου WordPress είναι πολύ εύκολη. Οι καιροί έχουν φύγει όταν πρέπει να κάνετε όλα τα πράγματα χειροκίνητα. Τώρα πρέπει απλώς να πατήσετε ένα κλικ, και αυτό είναι όλο.


Πολλά παρόχους φιλοξενίας συμπεριλάβετε δωρεάν δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και υπηρεσίες αποκατάστασης στα σχέδια, αλλά πρέπει να ελέγξετε ξανά την πολιτική τους. Όπως με το InMotion μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια τεσσάρων μηνών. Σε περίπτωση που SiteGround, δημιουργούν μόνο 1 αντίγραφο και πρέπει να κάνετε ένα αίτημα όποτε θέλετε να επαναφέρετε. Αυτοί είναι φανταστικοί πάροχοι φιλοξενίας. δεν παραμελούμε μόνο τις υπηρεσίες τους μόνο λόγω των περιορισμών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Η λύση λοιπόν είναι να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας ιστότοπου του ιστότοπού σας WordPress εγκαθιστώντας ένα απλό πρόσθετο όπου δεν χρειάζεστε τεχνικές δεξιότητες. Είναι μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία για να δημιουργήσετε το αντίγραφο ασφαλείας μέσω ενός πρόσθετου. Το Updraftplus είναι το καλύτερο δωρεάν και αξιόπιστο πρόσθετο για να σώσετε την εργασία σας.

Πώς να κάνετε τον ιστότοπο / το ιστολόγιο WordPress να ολοκληρώσει άμεσα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – Updraftplus

Updraftplus

Το Updraftplus είναι το δωρεάν πρόσθετο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το αντίγραφο ασφαλείας δωρεάν και να υποστηρίξετε πολλές απομακρυσμένες τοποθεσίες όπου αποθηκεύετε τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας όπως το Google Drive και το Dropbox κ.λπ. Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του ιστότοπου του WordPress ή τα επιλεγμένα αρχεία όπως θέματα, βάση δεδομένων, πρόσθετα κ.λπ. Και παρόμοια, όταν θέλετε να επαναφέρετε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιο αρχείο θα επαναφέρετε ή ολόκληρο τον ιστότοπο.

Βήματα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπου WordPress:

 • Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και μεταβείτε στο “Πρόσθετα” δοθεί στην πλαϊνή γραμμή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Προσθεσε νεο”.

πώς να προσθέσετε νέα προσθήκη στο wordpress

 • Αναζητήστε το “updraftplus” και εγκαταστήστε το πρόσθετο
 • Μετά την εγκατάσταση της προσθήκης, θα σας ζητήσει “Θέτω εις ενέργειαν”.

εγκατάσταση και ενεργοποίηση της προσθήκης updraftplus

Τώρα πρέπει να κάνετε κάποιες απαραίτητες ρυθμίσεις. Μην ανησυχείτε Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

 • Στην πλαϊνή γραμμή του πίνακα εργαλείων του WordPress, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το “Ρυθμίσεις” και μετά κάντε κλικ στο “Αντίγραφα ασφαλείας UpdraftPlus”.

πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις updraftplus

 1. Αφού κάνετε κλικ, το πλαίσιο ρύθμισης της προσθήκης θα έρθει μπροστά σας. Τώρα κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις” Δείτε την παρακάτω εικόνα
 2. Στην καρτέλα ρύθμισης, πρέπει να διαμορφώσετε το πρόγραμμα αρχείων και βάσεων δεδομένων καθώς και τον αριθμό αντιγράφων του αντιγράφου ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε μετά από πόσο χρόνο πρέπει να δημιουργηθεί το αντίγραφο ασφαλείας.
 3. Εδώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον αριθμό αντιγράφων για κάθε αντίγραφο ασφαλείας που πρέπει να διατηρηθεί. Παρακάτω επιλέγουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και 2 αντίγραφα κάθε αντιγράφου ασφαλείας.

πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου wordpress

 • Μετά από αυτό στην καρτέλα ρυθμίσεων, το επόμενο βήμα είναι να δώσετε την απομακρυσμένη τοποθεσία όπου θέλετε να αποθηκεύσετε τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας. Εδώ σε αυτόν τον οδηγό, θα εξηγήσουμε τη διαδικασία για το “dropbox”. Επειδή είναι εξαιρετικά απλό και ένας αρχάριος μπορεί εύκολα να το ενσωματώσει. Απλώς επιλέξτε “Dropbox” για τώρα και διαμορφώνουμε τη ρύθμιση αργότερα. Εδώ δείτε τις απομακρυσμένες επιλογές τοποθεσίας που είναι διαθέσιμες στην προσθήκη.

dropbox για αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας

 1. Τώρα κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε όλα τα αρχεία εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του ιστότοπού σας στο WordPress. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας συγκεκριμένων πραγμάτων όπως θέματα, προσθήκες και βάσεις δεδομένων κ.λπ..
 2. Επίσης, επιλέξτε το πλαίσιο Email για να λαμβάνετε τις αναφορές που σχετίζονται με αντίγραφα ασφαλείας.
 3. Βάλτε τη διεύθυνση email σας στην οποία θέλετε να λαμβάνετε τις αναφορές.
 4. Στο τέλος πατήστε το “Αποθήκευσε τις αλλαγές”.

wordpress πλήρης ρύθμιση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου

Αφού αποθηκεύσετε τις αλλαγές τώρα, πρέπει να συνδέσετε την απομακρυσμένη τοποθεσία με την προσθήκη. Εδώ δείτε πώς μπορείτε να συνδέσετε το Dropbox για να αποθηκεύσετε τα εφεδρικά αρχεία και, στη συνέχεια, να κατεβάσετε αυτά τα αρχεία στην τοπική σας μονάδα, αν θέλετε.

Πώς να συνδέσετε το Dropbox για να αποθηκεύσετε αρχεία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου WordPress χρησιμοποιώντας το Updraftplus:

 • Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που παρέχεται στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται αμέσως μετά την αποθήκευση των αλλαγών ή Μετακινηθείτε προς τα πάνω και κάντε κλικ στο σύνδεσμο όπως φαίνεται στην εικόνα που δίνεται παρακάτω ή

σύνδεση updraft με αποθήκευση cloud dropbox

 • Αφού κάνετε κλικ, θα ανοίξει η σελίδα του ιστότοπου Dropbox ζητώντας “Σύνδεση”. Εάν δεν έχετε τον λογαριασμό, δημιουργήστε έναν νέο.
 • Αφού συνδεθείτε εμφανίζεται ένα μήνυμα ζητώντας πρόσβαση. Τώρα κάντε κλικ “επιτρέπω” και μετά ολοκληρώστε τη ρύθμιση.
 • Όταν κάνετε κλικ στο “Complete Setup”, τότε θα επιστρέψει αυτόματα στον πίνακα Updraftplus. Κάνε κλικ στο “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπου WordPress. Κανονικά θα ξεκινήσει αυτόματα να δημιουργεί ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου.
 • Εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ορισμένων συγκεκριμένων αρχείων, κάντε κλικ στο “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” στο “Τρέχουσα κατάσταση” αυτί. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο για να επιλέξετε τα αρχεία. Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε το αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων και των προσθηκών και στη συνέχεια επιλέξτε μόνο αυτά τα πλαίσια. Εδώ δείτε την παρακάτω εικόνα

επιλέξτε αρχεία για προσαρμογή αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου wordpress

 • Στο “Τρέχουσα κατάσταση” καρτέλα Updraftplus, μπορείτε να δείτε την πρόοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό είναι το μόνο που έχετε δημιουργήσει με επιτυχία το αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου.

Πώς να αποθηκεύσετε το WordPress Site Backup στο Local Drive

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τα εφεδρικά αρχεία στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, τότε απλώς κατεβάστε το φάκελο από το Dropbox. Συνιστάται πάντοτε να αποθηκεύετε τα αρχεία σε περισσότερα από ένα μέρη για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη ασφάλεια.

 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Dropbox
 • Επιλέξτε το φάκελο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη λήψη.

κατεβάστε το αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου wordpress στην τοπική σας μονάδα δίσκου

Πώς να επαναφέρετε τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας:

Όταν ολοκληρωθεί το αντίγραφο ασφαλείας, τα περιεχόμενα του ιστότοπού σας είναι αρκετά ασφαλή. Εάν συνέβη κάτι λάθος και ο ιστότοπός σας παρουσιάστηκε σφάλμα, πρέπει να το επαναφέρετε αμέσως. Επειδή εάν δεν το κάνατε, τότε υπάρχει πιθανότητα να χάσετε τον αριθμό των επισκεπτών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 • Για αποκατάσταση κάντε κλικ στο “Υφιστάμενα αντίγραφα ασφαλείας” και μετά κάντε κλικ στο “Επαναφέρω”.

πώς να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας του blog wordpress

 • Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο για να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να επαναφέρετε. Απλώς σημειώστε όλα τα πλαίσια εάν θέλετε να επαναφέρετε όλα τα πράγματα.

Έτσι λοιπόν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου / blog του WordPress και πώς να το επαναφέρετε; Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να έχετε κάποια προβλήματα κατά την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map