Slik migrerer du bloggen din fra WordPress.com til WordPress.org

0

Vil du migrere WordPress.com-bloggen din til wordpress.org?


Hvis du er som mange andre mennesker som begynner å bygge blogg ved hjelp av gratis WordPress.com-tjenester og nå vil migrere til en mer fleksibel wordpress.org-plattform, er dette den perfekte guiden for deg.

Det er et godt trekk fordi du får den faktiske opplevelsen av det WordPress-baserte nettstedet uten å investere en eneste krone.

Så hvis du har brukt mye tid på å administrere en WordPress-blogg som å organisere kategorier, typografi, tematilpasninger og lage nyttig innhold for leserne.

Nå begynner bloggen å få litt trafikk, og du skjønner at det er på tide å flytte bloggen fra WordPress.com. For det er selvfølgelig gratis, men hvis du mener at du vil finne ut at det er mange ting som begrenser din vekst.

Selv om det ikke er din sak snart, vil du innse at WordPress.com uten tvil er en fantastisk mulighet til å bli kjent med denne fantastiske plattformen uten noen kostnad. Men gratis WordPress.com tilbyr ikke så mye kontroll som selvhosting.

På en WordPress med selvhosting kan du for eksempel bruke forskjellige annonseringsprogrammer, kan installere hvilken som helst tredjeparts plugin og installere temaer du ønsker uten begrensning.

Så hvis du er klar til å bytte nettstedet ditt uten tap av innhold, så følg denne trinnvise guiden, vi vil vise deg den riktige og enkle måten å flytte fra WordPress.com til WordPress.org.

Slik flytter du bloggen / siden din fra WordPress.com til WordPress.org

Her er listen over trinn som vi skal dekke i denne guiden

 • Kjøp en webhotellplan
 • Installer WordPress på ny hosting
 • Eksportere innhold fra WordPress.com
 • Importere Blogroll-koblinger
 • Sett WordPress.com-bloggen din til Privat

1. Kjøp en webhotellplan

Den aller første tingen du trenger for et WordPress.org-vert, er webhotellplanen og domenenavnet.

Vi anbefaler Bluehost fordi de tilbyr tjenester av høy kvalitet og alle viktige verktøy for å bygge en blogg på wordpres.org til meget rimelige priser.

HostingSprout.com begynner også sin reise med Bluehost. Videre er Bluehost en av de anbefalte vertene av WordPress. Med et gratis domenenavn og gratis SSL-sertifikat er Bluehost en fin avtale å ta tak i.

Hvis du bruker det egendefinerte domenenavnet med din gratis WordPress.com-blogg, kan du fortsette med å få en hostingplan fra Bluehost, ettersom du fremdeles trenger webhotell. I denne guiden vil vi vise deg hvordan du kan beholde det samme domenet mens du migrerer til wordpress.org uten å miste rangering av søkemotorer.

På den annen side, hvis du ikke gjør det, drar du ikke noe annet sted fordi Bluehost tilbyr et gratis domene sammen med en vertsplan.

Og selvfølgelig, hold WordPress.com-legitimasjonene dine med deg, da du fremdeles trenger det for å eksportere innhold.

2. Installer WordPress på en ny hostingplan

Så etter å ha kjøpt en webhotellplan fra Bluehost, vil de ikke ta mye tid å gjøre den klar for deg. Bluehost gjør WordPress-installasjonen uanstrengt.

Hosting deres kommer med en enkel installasjonsveiviser der du bare trenger å velge et tema, nettstednavn, tagline og der du går; de vil installere WordPress automatisk. Foreløpig kan du velge hvilket som helst tema, siden du alltid kan endre det senere.

Når du ser WordPress-installasjonen vellykket, vil du også se noen installasjonsdetaljer som inkluderer nettadresse, administrator, brukernavn og passord. Skriv ned denne informasjonen slik du trenger den for å logge deg på WordPress-dashbordet.

Etter å ha installert og konfigurert WordPress, er det nå på tide å eksportere dataene du vil migrere til ditt nye WordPress-nettsted.

3. Eksportere innhold fra WordPress.com

Gå videre, logg inn på WordPress.com, og kom inn i dashbordet for blogghåndtering.

Du kan bare skrive ‘Yourdomain.wordpress.com/wp-admin’ for å få tilgang til WordPress-dashbordet.

Gå til sidelinjen Verktøy > Eksport.

eksport wordpress

WordPress tilbyr deg deretter 2 måter for overføring der den ene metoden er gratis mens den andre er betalt. Gå gratis og klikk på “Start eksport”.

wordpress gratis eksport

Deretter vil de spørre deg hva du vil eksportere. Bare velg “Alt innhold” og klikk på “Last ned eksportfil” -knappen.

Hvis du skal eksportere det spesifikke innholdet, må du gjerne velge det fordi migreringsprosessen vil være den samme uansett om du går med alt innhold eller selektiv.

last ned XML-fil

Den vil laste ned en XML på din lokale datamaskinstasjon, som inneholder alle sidene, innleggene, kommentarene, kategoriene, taggene, Media og annen tilpasning..

Før du går til neste trinn, er det en ting som er verdt å nevne at noen ganger, når den eksporterte filen er over 2 MB filstørrelse, kan det hende at du ikke kan importere filen til en ny hosting-server. Dette er imidlertid et veldig sjeldent tilfelle, men hvis du støter på et slikt problem, ikke bekymre deg, det er lett å diagnostisere.

Det er to måter. Først må du bare kontakte vertselskapet; nesten alle gode vertsfirmaer tilbyr live chat for å hjelpe brukerne raskt. Og den andre måten er å bruke WXR fildeling, som vil dele opp filen i håndterbare biter, slik at du enkelt kan laste den opp.

Som vi nevnte ovenfor, er det en veldig sjelden sak, så du trenger ikke å bekymre deg.

4. Importer innholdet ditt til WordPress-nettsted som er selv vert

For å importere det gamle innholdet ditt fra WordPress.com først, må du logge inn på den nye webverten der du installerte det splitter nye wordpress.org. Som vi beskrev i trinn 2, vil du få en påloggingsadresse og andre påloggingsinformasjon om vellykket installasjon av WordPress.

Når du har logget deg på det nye WordPress-dashbordet ditt, gå til verktøy > Importere og klikk deretter på “Installer nå” -koblinger under WordPress, som vist nedenfor.

wordpress importør plugin

Den vil automatisk installere en plugin kalt “WordPress Importer”, som er en offisiell utviklet av WordPress. Når du ser det Kjør importør bare klikk på lenken som vises på samme side.

kjør importørlenke

Den tar deg til en side der du blir bedt om å laste opp en XML-fil (filen du eksporterte fra WordPress.com i trinn 3).

importer fil til wordpress

Så gå foran, klikk på “Velg fil” og finn din WordPress.com XML-fil på datamaskinen din.

Når du klikker på “Last opp fil og importer” -knappen, vil WordPress vise deg noen alternativer.

De spør deg om du vil tilordne den samme forfatterprofilen som du brukte på WordPress.com, eller om du vil opprette en ny. Du kan også tilordne innlegg til en eksisterende forfatter på ditt nye WordPress-nettsted.

Det er også et alternativ å laste ned og importere filvedlegg. Sørg for å merke av i denne ruten slik at den vil bringe alle mediefilene du brukte i innleggene og sidene dine. Så du må merke av i denne ruten.

importør plugin tilordner forfatter

5. Importere blogrollkoblinger

Hvis du bruker Blogroll-koblinger, er du kanskje klar over dette begrepet. I enkle ord er imidlertid Blogroll-lenker listen over lenker som normalt vises på sidefeltet på nettstedet ditt. Dette er lenkene til de andre bloggene som kan tilhøre vennene dine. Du kan også lenke til dine egne nettsteder.

Så hvis du bruker Blogroll-koblinger, følger du dette trinnet; Ellers er det bare å bla nedover og hoppe over dette trinnet.

Blogrollkoblinger er i et OPML-format, og du kan lagre filen i XML-format som vil eksportere og importere alle filene.

Så hvordan kan du finne den OPML-filen? Det er enkelt. Hvis du bruker gratis underdomene som WordPress.com ga deg, skriver du bare det underdomenenavnet i en nettleser som denne

yourfreedomain.wordpress.com/wp-links-opml.php

Imidlertid, hvis du bruker et tilpasset domenenavn med WordPress.com-bloggen din, må du skrive inn URLen nedenfor i nettleserfanen for å få tilgang til OPML-filen.

yourdomain.com/wp-links-opml.php

Etter å ha trykket på Enter-knappen, vil nettleseren din åpne en OPML-fil som du trenger å lagre. Bare høyreklikk på siden og bruk “lagre som” eller bare Ctrl + S for å lagre filen. Den vil lagre filen i XML-format. Mac-brukeren kan lagre den ved å bruke Command + S.

Når du nå har lagret den OPML-filen, er neste trinn å eksportere den på WordPress-vertskapet ditt. Det er ingen koblingsbehandling i WordPress.org som standard, så du må aktivere den ved å laste ned og aktivere en plugin.

Koblingsleder er en av de utmerkede plugins som har eksistert i mange år, utviklet av WordPress. Etter aktivering av pluginen “Koblinger” elementet vil bli lagt til i WordPress dashbord.

blogroll-URL

For å administrere blogrollkoblingene til WordPress.com, må du også installere en annen plugin. Enten bare gå til plugins > Legg til ny. Søk etter OPML-importør installer og aktiver det.

Nå for å importere OPML-filen, må du igjen besøke Verktøy > Importere. Klikk deretter på “Kjør importør”.

blogrollimportør

Så snart du klikker på den, vil du se en side som ber deg laste om OMPL-filen din som du lagret tidligere. Klikk på Velg fil og finn deretter OMPL-filen. Trykk deretter på “Importer OPML-fil” -knappen.

importer OPML-fil i wordpress

WordPress vil nå automatisk begynne å importere koblinger og lenker kategorier fra filen du nettopp lastet opp. Når prosessen er ferdig, vil du se en suksessmelding.

6. Sett WordPress.com-bloggen din til Privat synlighet

Import av innhold fra WordPress.com til WordPress.org vil ikke slette innholdet som du publiserte på den gamle WordPress.com-bloggen din. Og selvfølgelig ønsker du ikke duplisering av innlegg, sider og kategorier osv.

Så det er to måter å gå etter.

En måte er hvis du ikke vil omdirigere WordPress.com-trafikken din på det nye nettstedet ditt, trenger du bare å gjøre et enkelt skritt, og det er å sette den gamle bloggen til Privat.

For dette, logg inn på WordPress.com blogg-dashbordet.

Gå til sidelinjen innstillinger sett bloggen Personvern til Privat og deretter “Lagre innstillinger”. Nå er det bare du eller brukeren du godkjenner, som får tilgang til den gamle WordPress.com-bloggen.

endre blogg-personvern til privat

Den andre måten er at hvis du skriver en stund, og bloggen din har besøkende, så ville det ikke være lurt å henge dem med den gamle bloggen din.

Å få trafikk på en ny blogg er ikke lett; det tar tid og mye arbeid, så hvorfor ikke omdirigere de gamle bloggbrukerne til den nye bloggen. Uten å påvirke søkemotorrangeringene kan du heldigvis enkelt omdirigere de gamle brukerne til den nye bloggen ved å følge neste trinn.

6. Viderekoble WordPress.com-brukerne dine til WordPress.org-nettstedet

Omdirigering sørger for at du ikke mister rangering av søkemotorer ved automatisk å omdirigere brukeren til det nye nettstedet den som får tilgang til din gamle adresse.

Standardløsningen for å omdirigere brukere til et nytt sted er å bruke 301 overskrifter uten å påvirke rangering av søkemotorer. Men begrensningen her at for å gjøre en slik oppgave, må du ha tilgang til.htaccess-filen. Ettersom WordPress.com ikke gir deg tilgang til .htaccess, kan du ikke bruke denne metoden.

Dessverre tilbyr WordPress.com bare et betalt Site Redirect-verktøy som kommer med en liten prislapp, dvs. bare $ 13 / år.

Så hvis du tror at ditt gamle WordPress.com har nok trafikk som det er verdt å betale $ 13 / år, må du ta turen tilbake til WordPress.com-instrumentbordet. Klikk på “Innstillinger” fra sidefeltet og klikk på “viderekoblingen”.

Deretter vil de be deg om å oppgi domenenavnet dit du vil omdirigere publikummet ditt. Etter å ha skrevet domenenavnet, klikker du på “Gå” -knappen.

betalt nettsted omdirigering fra wordpress.com til wordpress.org

Etter dette blir du bedt om å fylle ut betalingsdetaljene for å fullføre kjøpet.

Gratulerer, det er gjort nå; alle brukerne og søkemotorene dine vil omdirigere til et nytt domene.

Hvis du brukte et tilpasset domene med WordPress.com, er det nesten ferdig. Du trenger bare å endre DNS-posten til den nye webverten, og alt vil være i orden, inkludert søkemotorrangeringer.

På den annen side, hvis du endrer domenet, må du endre nettadresser for innleggene. Du må oppdatere nettadresser som er koblet sammen til innlegg. Så følg trinnene nedenfor

 1. Gå til wordpress.org-oversikten.
 2. Installer og aktiver Velvet Blues oppdaterer nettadresser
 3. Gå til Verktøy > Oppdater nettadresser
 4. Oppgi din gamle og nye URL, og velg hvilken URL som skal oppdateres. Og det er alt.

Konklusjon

Alt i alt er denne overføringen fra WordPress.com til WordPress.org ganske grei. Alt du trenger for å gjøre følgende

 • Eksporter XML ved hjelp av WordPress.com-dashbordet
 • Få et nytt domene og en vertsplan. Installer WordPress på den nye vertsplanen din
 • Etter å ha installert WordPress på WordPress-instrumentbordet, velg Verktøy > Eksport. Sørg for å merke av vedleggsboksen for å eksportere mediefiler.
 • Det er alt.

Jeg håper denne opplæringen vil hjelpe deg med å migrere WordPress.com-nettstedet til en blogg som er selv vert. Hvis du trenger mer hjelp, ikke nøl med å spørre i kommentarfeltet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map