Si të kopjoni faqen tuaj të tërë WordPress – Udhëzues me Pics

0

Rikthimi është një nga shtyllat më të rëndësishme të një faqe / blog të WordPress. Supozoni se diçka e gabuar ka ndodhur në faqen tuaj dhe ju nuk jeni në gjendje të gjeni shkaqet kryesore ose faqja juaj e tërë u prek. Atëherë mënyra më e shpejtë dhe më e lehtë është të rivendosni kopjen rezervë që keni krijuar. Krijimi i një rezervë të faqes WordPress është shumë e lehtë. Kohët kanë ikur kur ju duhet të bëni të gjitha gjërat me dorë. Tani ju vetëm duhet të klikoni një klikim, dhe kjo është e gjitha.


shumë ofruesit e pritjes përfshini shërbime të krijimit të kopjimit dhe restaurimit falas në plane, por ju duhet të kontrolloni dyfish politikën e tyre. Ashtu si me InMotion mund të rivendosni kopjen rezervë vetëm një herë gjatë kohëzgjatjes së katër muajve. Në rastin e SiteGround, ato krijojnë vetëm 1 kopje dhe ju duhet të bëni një kërkesë sa herë që dëshironi të rivendosni. Këto janë ofruesit fantastikë të pritjes; ne nuk do t’i lëmë pas dore shërbimet e tyre vetëm për shkak të kufizimeve të rezervës.

Pra, zgjidhja është të krijoni një kopje rezervë të plotë të faqes tuaj WordPress duke instaluar një shtojcë të thjeshtë, ku nuk ju nevojiten aftësi teknike. Shtë një procedurë super e thjeshtë për të bërë kopjimin përmes një shtojce. Updraftplus është shtojca më e mirë falas dhe e besueshme për të kursyer punën tuaj.

Si ta bëni kopje rezervë të plotë të faqes WordPress / Blog / Menjëherë – Updraftplus

Updraftplus

Updraftplus është shtojca falas e cila ju lejon të krijoni një kopje rezervë falas dhe të mbështesni lokacione të shumëfishta në distancë, ku ruani skedarët rezervë si Google drive dhe Dropbox etj. bazën e të dhënave, shtojcat, etj. Dhe në mënyrë të ngjashme, kur dëshironi të rivendosni, atëherë gjithashtu mund të zgjidhni që skedari të rivendosni ose tërë sitin.

Hapat për të bërë kopje rezervë të faqes WordPress:

 • Hyni në pultin e WordPress tuaj dhe lundroni tek “Plugins” dhënë në shiritin anësor dhe pastaj kliko në “Shto nje te ri”.

si të shtoni pluguin e ri në wordpress

 • Kërkoni për “updateraftplus” dhe instaloni shtojcën
 • Pas instalimit të shtojcës, do t’ju kërkojë të bëni “Aktivizo”.

instalimi dhe aktivizimi i shtojcës së pluginitraftraft

Tani duhet të bëni disa cilësime të nevojshme. Mos u shqetësoni Vetëm ndiqni hapat e mëposhtëm

 • Në shiritin anësor të tabelës WordPress rri pezull treguesin e miut mbi “Settings” dhe pastaj klikoni në “Rikthime rezervë të UpdraftPlus”.

si të aksesosh në cilësimet e azhurnimit të planit

 1. Pas klikimit, paneli i vendosjes së shtojcës do të dalë para jush. Tani klikoni në “Settings” Shihni imazhin më poshtë
 2. Në vendosjen e skedës, duhet të konfiguroni skedarin dhe skedarin e bazave të të dhënave, si dhe numrin e kopjeve të kopjeve. Ju mund të zgjidhni pasi mund të krijohet koha rezervë.
 3. Këtu mund të zgjidhni numrin e kopjeve të secilës kopje rezervë. Më poshtë ne zgjedhim një program javor të rezervave dhe 2 kopje të secilës kopje rezervë.

Orari i rezervimit të faqeve të wordpress

 • Pas kësaj në skedën e cilësimeve, hapi tjetër është të jepni vendndodhjen në distancë ku dëshironi të ruani skedarët rezervë. Këtu në këtë udhëzues, ne do të shpjegojmë procedurën e “dropbox”. Sepse është super e lehtë dhe një i ri mund ta integrojë lehtësisht. Thjesht zgjidhni “Dropbox” tani për tani, dhe ne konfigurojmë vendosjen e saj më vonë. Këtu shikoni zgjedhjet e vendndodhjes në distancë që janë në dispozicion në shtojcë.

dropbox për ruajtjen e kopjes rezervë

 1. Tani lëvizni më tej poshtë dhe zgjidhni të gjitha skedarët nëse dëshironi të bëni kopje rezervë të faqes tuaj të tërë WordPress. Ju gjithashtu mund të bëni kopje rezervë të gjërave të veçanta si temat, shtojcat dhe bazat e të dhënave, etj.
 2. Gjithashtu, shënoni kutinë e Email-it për të marrë raportet që lidhen me kopjen rezervë.
 3. Vendosni adresën tuaj të postës elektronike në të cilën dëshironi të merrni raportet.
 4. Në fund goditi në “Ruaj ndryshimet”.

cilësimi i plotë i kopjimit të WordPress

Pas ruajtjes së ndryshimeve tani, duhet të lidhni vendndodhjen në distancë me plugin. Këtu shihni se si të lidhni Dropbox për të ruajtur skedarët rezervë dhe pastaj shkarkoni ato skedarë në diskun tuaj lokal nëse dëshironi.

Si të lidhni Dropbox për të ruajtur skedarët rezervë të faqes WordPress duke përdorur Updraftplus:

 • Klikoni në lidhjen e dhënë në dritare që tregon menjëherë pasi të ruani ndryshimet ose Lëvizjet lart dhe Klikoni në lidhjen siç tregohet në figurën e dhënë më poshtë ose

lidhjen e azhurnimit të lidhjes me ruajtjen e cloud-it me dropbox

 • Pas klikimit, faqja e internetit e Dropbox do të hapet duke kërkuar “Login”. Nëse nuk keni llogari, atëherë krijoni një të re.
 • Pasi të keni hyrë në një mesazh, shfaqen duke kërkuar qasje. Tani klikoni “Lejojnë” dhe më pas konfigurimi i plotë.
 • Kur klikoni në “Setup Setup”, atëherë automatikisht do të drejtohet përsëri në panelin tuaj të Updraftplus. Klikoni në “Rikthim tani” për të bërë kopje rezervë të faqes WordPress. Normalisht, automatikisht do të fillojë të krijojë një kopje rezervë të plotë të uebfaqes.
 • Nëse dëshironi të bëni kopje rezervë të disa skedarëve specifikë, klikoni mbi “Rikthim tani” në “Statusi aktual” tab. Do të shfaqet një kuti për të zgjedhur skedarët. Supozojmë se duam të krijojmë kopjen rezervë të bazës së të dhënave dhe shtojcave, atëherë shënoni vetëm ato kuti. Këtu shikoni imazhin më poshtë

zgjidhni skedarë për të rregulluar kopjen rezervë të faqes wordpress

 • “Statusi aktual” skedën e Updraftplus, ju mund të shihni përparimin e kopjes rezervë. Kjo është gjithçka që keni krijuar me sukses kopjen e faqes.

Si të ruani rezervimin e faqes së WordPress në drive lokal

Nëse doni të ruani skedarët rezervë në hard diskun e kompjuterit tuaj, atëherë thjesht shkarkoni dosjen nga Dropbox. Gjithmonë këshillohet ruajtja e skedarëve në më shumë se një vend për të siguruar më shumë siguri.

 • Hyni në llogarinë tuaj Dropbox
 • Zgjidhni dosjen dhe pastaj klikoni në shkarkim.

shkarkoni kopje rezervë të faqes wordpress në diskun tuaj lokal

Si të rivendosni skedarët rezervë:

Kur kopjoni i plotë, përmbajtja e faqes tuaj është shumë e sigurt. Nëse ndodhi diçka e gabuar dhe faqja juaj u rrëzua, atëherë duhet ta rivendosni menjëherë. Sepse nëse nuk e keni bërë një gjë të tillë, atëherë ekziston mundësia që të humbni numrin e vizitorëve gjatë asaj periudhe.

 • Për restaurim klikoni në “Rezervime ekzistuese” dhe pastaj klikoni në “Rikthe”.

si të rivendosni kopjen rezervë të WordPress

 • Një kuti do të tregojë për të zgjedhur skedarët që doni të rivendosni. Thjesht shënoni të gjitha kutitë nëse doni të rivendosni të gjitha gjërat.

Pra, kjo është se si ju mund të krijoni një kopje rezervë të plotë të faqes / blogut të WordPress dhe si të rivendosni? Në rast se akoma keni disa çështje në bërjen e kopjes rezervë të faqes tuaj, atëherë mos hezitoni të kërkoni ndihmë. Do të jetë kënaqësia jonë t’ju ndihmojmë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map