Rishikimi Gramatik i vitit 2020: Mjeti më i mirë i Gramatikës për Bloggerët

0

A e dini se ku mund të vendosni presje, gjysëm kolona dhe parafjalë?


A e dini se cilën folje ndihmëse duhet të përdorni dhe kur të përdorni? Nëse ndonjëherë punësoni një shkrimtar si në Fiverr, keni kuptuar se shumica e shkrimtarëve madje nuk i dinin bazat e anglishtes.

Nëse anglishtja nuk është gjuha juaj e parë, atëherë mund të përballeni me probleme siç janë gabimet drejtshkrimore, përdorimi i foljeve & parafjalët, mungojnë & pikësimet e tepërta, përdorimi i tepërt i zërit pasiv dhe shumë të tjerë.

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për të shkruar letra, aplikacione ose artikuj, ju duhet të shkruani linja pa gabime.

Pra, zgjidhja më e mirë është të përdorni Grammarly. Nuk do të ishte e gabuar të thuash që Grammarly është një nga mjetet më të mira të kontrollit të gramatikës i cili konsideron mbi 400 lloje të faktorëve në tekst me qëllim zbulimin e gabimeve.

Gabimet në gramatikë jo vetëm që bëhen shkaku i sikletit, por gjithashtu mund të godasin dëshirën tuaj të mirë. Në këtë situatë duke përdorur një mjet si Grammarly dëshmon shumë i dobishëm. Almostshtë gati 1 vit që ne jemi duke përdorur Grammarly, ky mjet ndihmon shumë për të gjetur gabimet. Për më tepër, do të shihni që jeni duke u përmirësuar.

Karakteristikat kryesore të gramatikës

 • Mbështetni stile të ndryshme të shkrimit për korrigjimin e saktë
 • Kontrollues i plagjiaturës
 • Shpjegimet e fjalëve dhe sinonimet
 • Rritni me lehtësi fjalorin

Le të themi se sa karakteristika ka ky mjet dhe si do t’i përdorni ato?

Si punon?

Gjëja e mirë është që ajo është në dispozicion si falas dhe premium. Versioni falas ka disa kufizime dhe mungon shumë karakteristika të përshtatshme. Por prapëseprapë, ju mund të kapni magji të gabuara, gabime gramatikore, shenjat e pikësimeve dhe disa sugjerime të tjera të dobishme për të shtuar profesionalizmin në paragrafët tuaj.

Këtu shikoni krahasimin e shkurtër midis planeve Grammarly falas dhe premium.

Premium:

 • Versioni gramatik i primit konsideron rreth 400+ faktorë gramatikorë për zbulimin e gabimeve
 • Mund të zbulojë llojin e përparuar dhe kritik të çështjeve. Issuesështjet e avansit përfshijnë 100 lloje të faktorëve të tillë si përdorimi i parafjalëve, tregimi i fjalive me fjalë, fjalët palë të drejta dhe shumë më tepër
 • Kontrollues i plagjiaturës
 • Përmirësimi i fjalorit

pa pagesë:

 • Në një version falas, mjet i gjen çështjet bazuar në 100 faktorët
 • Mund të zbulojë vetëm çështje kritike siç janë kontrolli i drejtshkrimit dhe gabimet e pikësimit, etj.

Zgjatja e shfletuesit

Para së gjithash, krijoni një llogari Grammarly këtu.

Zgjatja gramatikore është në dispozicion për të gjithë shfletuesit kryesorë si Chrome, Mozilla dhe Safari etj. Pas shtimit të shtesës klikoni në shfaqjet e ikonave në shfletues dhe pastaj vendosni shenjën në detaje.

Gjatë regjistrimit ata automatikisht tregojnë njoftimin për të shtuar shtesën. Ju gjithashtu mund të shkarkoni shtesën Grammarly chrome nga dyqani i saj në internet ose nga pulti Grammarly nën aplikacionet.

Shtesa Grammarly siguron lehtësi të shkëlqyeshme nëse kompozoni një email ose po shkruani postime në blog. Ju nuk keni nevojë të shkruani në redaktorin Grammarly për të gjetur gabimet. Ata do të kategorizojnë gabimet si çështje kritike dhe avancojnë.

Gabimet nënvizohen nga linjat e ngjyrave të kuqe (kritike) dhe të verdha (përpara). Për më tepër, ato gjithashtu japin arsye pse dënimi juaj është i gabuar dhe cilat ndryshime duhet të bëhen për ta bërë atë të drejtë.

Integrimi gramatikor me MS Office dhe Outlook

Pra, nëse dëshironi Grammarly for MS word, atëherë ju lutemi të shihni që ekipi i tyre i zhvilluesve bëri edhe shtesën për zyrën dhe perspektivën e MS. Do të thotë që nuk keni nevojë të importoni dokumentin tuaj në redaktorin Grammarly. Vetëm aktivizoni atë në Office dhe atje ku shkoni, do të ekzaminojë tekstin dhe do t’i kapë gabimet nëse ka.

Klikoni në Aplikimet e dhëna në shiritin anësor të tabelës Grammarly, atëherë do të shihni aplikacionet siç tregohen në imazhin më poshtë. Sepse ne tashmë shtojmë shtrirjen e kromit gjatë procesit të këndimit, prandaj, ajo shënohet si Active.

Shqyrtimi gramatikor shtohet për kromin dhe zyrën

Tani klikoni në “Install” dhënë para “Grammarly for Microsoft Office” dhe do të fillojë të shkarkohet. Kur skedari i konfigurimit të shkarkohet në lokalin tuaj lokal, atëherë klikoni dy herë mbi të.

Pas disa ngarkimeve, konfigurimi tregon zyrën e Microsoft dhe Outlook si në imazhin më poshtë. Kontrolloni të dy nëse doni të integroni Grammarly në të dyja aplikacionet.

Instalimi i shtesave Grammarly për zyra

Pas kësaj klikoni në “Instaloni”. Konfigurimi automatikisht do të integrojë shtrirjen me zyrën e MS.

Tani hapni skedarin e dokumentit të zyrës dhe klikoni në “Aktivizo Grammarly”.

Shtesa e zyrës gjithashtu funksionon edhe nëse keni një llogari falas.

Aktivizoni gramatikën në detyrë

Aplikacioni i desktopit

Grammarly gjithashtu lançoi një aplikacion desktop i cili funksionon drejtpërdrejt nga desktopi i kompjuterit tuaj në vend të shfletuesit të internetit ose zyrës MS. Nëse keni një kompjuter me specifikime të ulëta, atëherë do të funksionojë më ngadalë kur instaloni dhe përdorni zyrën e MS sepse është një lloj aplikimi i rëndë.

Kështu që ju mund të instaloni aplikacionin Grammarly desktop i cili është shumë i dobishëm dhe ju lejon të shkruani artikuj me saktësi më të madhe.

Shkoni në pultin Grammarly dhe më pas klikoni në “App”. Pas kësaj goditi “Install “ butoni përpara “Grammarly for Windows”. Do të fillojë të shkarkoni skedarin .exe. Tani ekzekutoni skedarin e shkarkuar dhe atje ku shkoni do të instalohet automatikisht në kompjuterin tuaj.

Redaktori i Gramatikës

Përveç të gjitha këtyre, ju mund të shkruani artikullin në redaktorin Grammarly ose thjesht ngjisni tekstin e kopjuar. Ju gjithashtu mund të ngarkoni të gjithë skedarin e dokumentit. Ai mbështet llojet e ndryshme të skedarëve të dokumenteve, siç janë .doc, .docx, .txt, .rtf dhe .odt etj..

Edicioni kryesor i shkrimit në redaktues është se automatikisht do të kursejë në llogarinë tuaj. Kështu që nëse largoni aksidentalisht skedarin nga kompjuteri juaj, atëherë mund të keni përsëri kopjen në redaktues.

Rishikimi Gramatikor 2020: Karakteristikat e Abonimit Falas dhe Premium

britanik & Anglishtja Amerikane

Ju mund të jeni të vetëdijshëm për anglishten britanike dhe amerikane. Nëse i krahasoni këto dy, atëherë do të gjeni dallime midis fjalorit dhe strukturës së fjalive. Për shembull Ngjyra (Britanike) dhe Ngjyra (Amerikane), mbulesa (Britanike) dhe kapuç (Amerikane). Disa vende ndjekin britanikët ndërsa disa ndjekin anglishten amerikane.

Pra, nëse në rastin tuaj është e rëndësishme të ndiqni rregullat si kur bëni punën akademike, atëherë lehtë mund të ndërroheni midis këtyre dyve. Për këtë shkoni në pultin Grammarly dhe klikoni në “Profile” dhe zgjidhni anglishten e preferuar. Pas kësaj, ajo do të zbulojë gabimet bazuar në gjuhën e zgjedhur.

Stilet e gjuhës britanike dhe amerikane

Korrigjimi i drejtshkrimit

Kjo mund të jetë arsyeja themelore e përdorimit të Grammarly. Kryesisht, shkrimtarët përdorin zyrën e famshme të Microsoft e cila me siguri mund të zbulojë magjitë e gabuara. Arsyeja e zgjedhjes së Gramatikës që vjen me shumë veçori të tjera së bashku me kontrollin e shqiptimit.

Për më tepër, jo vetëm që do të tregojë shqiptimet e gabuara, por do të sigurojë shpjegimin me shembuj që e bëjnë atë më të lartë se zyra e MS për korrigjimin e fjalëve të pasakta.

korrigjim drejtshkrimi nga redaktori gramatikor

Rregullat e gramatikës

A e dini përdorimin e tensioneve dhe foljeve etj? Ky është problemi më i zakonshëm me të cilin përballen shumica e shkrimtarëve gjatë shkrimit. Përdorimi i foljeve të gabuara dhe tensioni ndryshojnë kuptimin e fjalisë. Si rezultat i kësaj, lexuesi juaj mund të mos kuptojë qartë gjërat që dëshironi të shpjegoni.

Gramatika ju ndihmon për të kapërcyer një lloj të tillë gabimesh gramatikore së bashku me shpjegimin se pse po sugjeron të ndryshoni fjalën.

Gjeni gabime gramatikore

Gabimet e pikësimit

Shenjat e pikësimit të tilla si presje, dash, zorrë e trashë dhe pikëpamje, etj. Isshtë shumë e nevojshme për ne llojin e duhur të pikësimit në vendin e duhur. Për shembull, presjet nuk mund të përdoren vetëm për të thyer fjalinë e gjatë, por edhe për ta bërë të qartë kuptimin.

Zbuloni gramatikisht gabimet e pikësimit

Jepni shpjegime & sinonime

Ndoshta tipari i shkëlqyeshëm dhe i preferuar. Shtë mirë për ata që janë në fazën e të mësuarit ose të dobët në anglisht. Ndonjëherë po lexoni diçka të tillë si artikuj dhe postime në internet përmes internetit dhe mund të përballeni me fjalët të cilat janë shumë të vështira për t’u kuptuar. Dhe për të kuptuar, ju mund ta Google ose hapni enciklopedi për sinonime dhe mirëkuptim të qartë.

Gramatika mund të jetë shumë e dobishme në këtë kur shtoni shtesën në shfletuesin tuaj si Chrome, atëherë me një klik të dyfishtë mbi fjalën, për të cilën ju duhet shpjegimi, do t’ju ofrojë përshkrime të ndryshme të asaj fjale. Shikoni foton më poshtë.

shtesa gramatikore e shfletuesit

Nëse jeni në redaktorin Grammarly, atëherë ata gjithashtu japin shpjegimin e fjalës së bashku me sinonimet. Klikoni dy herë mbi një fjalë dhe ja ku është.

sinonime fjalësh me klik të dyfishtë

Fjalor personal

Ju mund të krijoni fjalorin tuaj personal në Grammarly, kështu që nuk do t’i flakërojë ato fjalë si gabim në të ardhmen.

Në anën e majtë të panelit klikoni në profil dhe pastaj shtoni fjalën. Për më tepër, Grammarly gjithashtu ju lejon të shtoni fjalët në fjalor kur po korrigjoni gabimet.

Stili i fjalisë dhe struktura

Këto tipare ju ndihmojnë të zbuloni urdhërat e gabuar të fjalëve dhe t’ju lejojnë të përpiloni fjalinë me palën e duhur të fjalëve.

Pairifti i duhur paraqet mirëkuptimin e qartë. Për më tepër, ju ofron gjithashtu sugjerimin për fjalë të hutuara, si kur duhet të përdorni efekt ose të ndikoni?

Karakteristikat Në dispozicion vetëm në Grammarly Premium

Llojet e dokumenteve

Grammarly ka një bazë të dhënash të pasur dhe kjo është arsyeja pse ofron lloje të ndryshme të stileve të dokumenteve. Kjo ndihmon mjetin për të gjetur gabimet më saktë. Ata i ndajnë dokumentet në 6 lloje të ndryshme si: Akademik, Biznes, Teknik, Mjekësi, Krijues dhe Rastësor. Kështu që nëse jeni student dhe shkruani një ese, atëherë zgjidhni Ese-n e dhënë në pjesën Akademike.

Nëse jeni bloger dhe shkruani një postim në blog, atëherë ne ju sugjerojmë të zgjidhni “Article / blog post” të dhënë në seksionin e biznesit për punë efikase në zbulimin e çështjeve.

Lloje të ndryshme dokumentesh

Kontrollues i plagagjizmit

Kjo është diçka që ju duhet kaq intensivisht kur punësoni ndonjë shkrimtar në internet. Supozoni në Fiverr që ju punësoni një shkrimtar dhe ai / ajo thjesht kopjon artikullin nga blogu i të tjerëve dhe të bëjë një artikull për ju. Kjo jo vetëm që do të ndikojë në besueshmërinë e blogut tuaj, por gjithashtu do të dëmtojë renditjen e motorit tuaj të kërkimit.

Kështu që duhet të kujdeseni për unikalitetin tuaj të përmbajtjes përpara se të publikoni. Për këtë Grammarly ofron Plagiarism Checker që ka një rezervë dajak prej 8 milion faqesh në bazën e të dhënave të saj dhe me një klik të vetëm do të skanojë dokumentet tuaja.

Nëse gjen kopjen e ngjashme të tekstit në internet, atëherë do të nënvizojë ato rreshta. Për këtë vendoseni artikullin në redaktorin Grammarly dhe më pas ndizni kontrolluesin e plagjiaturës. 

Rishikimi i Kontrollit të Gramatikës së Plagiarizmit

Shfrytëzimi i tepërt i fjalëve të njëjta

Ne e gjetëm këtë veçori shumë të dobishme siç u përmend më lart. Ka disa fjalë që më së shpeshti përdoren nga shkrimtarët. Ata hartuan algoritmin Grammarly në atë mënyrë që të skanojnë ato fjalë në artikullin tuaj dhe pastaj t’ju japin sugjerimin për zëvendësimin e fjalëve që përdoren më së shpeshti.

Mjeti nënvizon fjalën dhe ju jep sugjerimin së bashku me fjalën që ka një kuptim të ngjashëm.

Dënimi Përfundimtar Fjali

Ka shumë që nuk bëjnë dhe nuk shkruajnë në anglisht. Disa thonë se përdorimi i parafjalës në fund të fjalisë nuk është i përshtatshëm, ndërsa disa thonë se është krejtësisht e natyrshme në anglishten moderne.

Gramatika vë në dukje fjalitë që përfundojnë me parafjalë. Pra, gjithçka varet nga ju nëse ta ndryshoni apo jo. Por ne ju sugjerojmë që nëse doni të shkruani në një stil zyrtar, atëherë përpiquni të mos vendosni parafjalën në fund të fjalisë. Gramatika ndan një të mirë post në këtë.

Përmirësimi i fjalorit

Shtë opsioni më i dobishëm për ata që janë të dobët në anglisht dhe nuk kanë thesarin e fjalëve angleze në mendjen e tyre ose mund të thoni fjalorin. Për më tepër, nëse jeni duke shkruar shumicën e artikujve për blogun tuaj, atëherë ka shanse që të mund të teproni me disa fjalë. Duke aktivizuar këtë veçori, ai do të analizojë tekstin dhe do të vë në dukje të njëjtat fjalë që përdorni shumë herë.

Gramatika nënvizon të njëjtat fjalë dhe gjithashtu jep fjalën për zëvendësim. Për më tepër, nëse shihni se fjala e sugjeruar e Grammarly nuk përshtatet me fjalinë tuaj, atëherë mund të klikoni dy herë mbi fjalën e nënvizuar për më shumë fjalë.

Për ta përdorur këtë, kur të jeni në redaktues thjesht mundësoni përmirësimin e fjalorit dhe ai do të fillojë të funksionojë.

Rritja e fjalorit Gramarly

Eleminoni gatishmërinë

Ndonjëherë një gjë mund të shpjegohet me disa fjalë në vend që të ndërtoni fjalitë më të mëdha. Një artikull me fjalë mund t’i shqetësojë lexuesit pasi përmban më shumë fjalë sesa informacione.

Grammarly ju ndihmon të zbuloni ato fjali dhe t’ju ofrojë sugjerime se si mund t’i shkurtoni ato.

Praktikim profesional

Ju dëshironi të rishikoni artikujt tuaj në blog para se të botoni, atëherë këtu në Grammarly mund ta bëni këtë. Një anëtar profesionist i njeriut rishikon paragrafët tuaj.

Por këtu mbani në mend se do të duhet të paguani një shumë shtesë për këtë edhe nëse keni një llogari premium Grammarly.

Dorëzimi i dokumentit është shumë i lehtë. Thjesht shkoni te redaktori juaj Grammarly, klikoni në ikonën e fundit të dhënë në shiritin anësor. Dhe pastaj dërgoni tek një korrektues.

Garancia e kthimit të parave

Në fillim, ata ofrojnë 7 ditë periudhë prove ku ju mund të përdorni të gjitha veçoritë Grammarly premium. Por ata ndryshuan politikën e tyre dhe tani ofrojnë politikë të rimbursimit 7 ditë në vend të periudhës së provës. Thjesht zgjidhni planin e dëshiruar dhe bëni pagesën.

Pas kësaj, do të keni 7 ditë kohë për të kërkuar rimbursimin nëse nuk keni kënaqur me shërbimet e tyre.

Shërbime mbështetëse

Ju nuk mund të keni nevojë për shërbime mbështetëse në këtë lloj mjete. Por akoma, ju mund të paraqisni kërkesën për çdo lloj ndihme dhe do të merrni përgjigjen brenda një ore. Nuk ka rëndësi nëse jeni përdorues falas ose premium, ata me siguri do t’ju ndihmojnë.

Ata gjithashtu shkruajnë një bandë artikujsh në lidhje me produktet e tyre të ndryshme për të zgjidhur çështjet. Pra, para paraqitjes së kërkesës, ne sugjerojmë të shfletoni bazën e tyre të njohurive dhe nëse nuk e gjetët zgjidhjen, atëherë dërgoni atyre një email.

Çmimeve

Grammarly ofron tre plane bazuar në kohëzgjatjen mujore, tremujore dhe vjetore. Plani mujor kushton 29,95 dollarë i cili është mjaft i lartë kështu që të paktën zgjidhni planin Tremujor nëse dëshironi shërbimet e tyre për një periudhë të shkurtër.

Sinqerisht, ne ju rekomandojmë të regjistroheni në planin vjetor i cili kushton vetëm 11.66 $ / muaj dhe ju kursen shumë para.

blini gramatikore

rekuizitë

 • Mund të zbulojë mbi 400 lloje të gabimeve dhe ju mundëson t’i korrigjoni ato vetëm me një klik.
 • Shumë komoditet për t’u përdorur. Ju mund ta integroni atë me zyrën e MS, pamjen apo edhe të shkarkoni programin desktop.
 • Ajo funksionon me pothuajse të gjitha aplikacionet si në redaktorin WordPress, Gmail, Facebook, eksitues dhe kudo.
 • E shkëlqyeshme nëse anglishtja nuk është gjuha juaj amtare
 • Një mjet i përshtatshëm për blogerët, studentët, letrat e biznesit dhe punën mjekësore etj.
 • Kontrolluesi i Plagjiatrisë ju mundëson të kontrolloni artikujt nëse është origjinal ose punim i ngjitjes së kopjimit.
 • Përzgjedhja e stilit të gjuhës britanike ose amerikane.
 • Në dispozicion si falas dhe premium.

kufizimet

 • Mjeti funksionon shumë në Chrome, Mozilla dhe Safari (siç pretendojnë ata) por çka për shfletuesit e tjerë të njohur si Opera.
 • Mund të duket e kushtueshme në bazë mujore, por për planin vjetor, është e lirë
 • Ju duhet të keni lidhje interneti në mënyrë që të gjeni çështje. Nuk ka asnjë version offline të tij.
 • Deri më tani nuk ka asnjë shtesë të zyrës MS për përdoruesit e Mac. Por përdoruesit e Mac mund të shkarkojnë aplikacionin e desktopit dhe të përdorin zgjerimin e shfletuesit.
 • Sidoqoftë, ky mjet nuk mund të eliminojë nevojën për një korrigjues të njeriut.

përfundim

Grammarly me siguri e bën punën e vet. Ia vlen totalisht paratë e tua. Ne provojmë shumë mjete të tjera, por deri më tani Grammarly performon shumë mirë dhe lehtë për t’u përdorur. Ne e rekomandojmë atë pa asnjë dyshim.

Për blogerët individualë, ata mund të fillojnë me një version falas, por të përpiqen të kalojnë në planin premium sa më shpejt që të jetë e mundur sepse eliminimi i gabimeve të avansit është i domosdoshëm nëse dëshironi të shikoni profesional në artikujt tuaj. Mund të krijoni një llogari falas këtu.

Nëse mbështeteni në zyrën për zbulimin e gabimeve, atëherë ne sugjerojmë që duhet ta provoni një herë. Sepse zyra MS përqendrohet kryesisht në kapjen e gabimeve drejtshkrimore ndërsa Grammarly është një mjet i avancuar. Për më tepër, ai nuk është një mjet i zakonshëm por gjithashtu i licencuar nga 600+ korporata dhe universitete.

Ne mendojmë se duhet të shpenzoni para dhe të keni një abonim premium sepse mund të tregojë më mirë gabimet.

Deri më tani ne po shijojmë Grammarly dhe shumë të kënaqur me shërbimet e tyre. Mos ngurroni të ndani përvojën tuaj me ne. Ne me të vërtetë i vlerësojmë komentet tuaja dhe shpresojmë se kjo Shqyrtimi gramatikor do t’ju ndihmojë të dini gjithçka në lidhje me të.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map