Kako seliti svoj blog iz WordPress.com na WordPress.org

0

Ali želite svoj blog WordPress.com preseliti na wordpress.org?


Če ste kot mnogi drugi, ki začnete graditi blog z brezplačnimi storitvami WordPress.com in se zdaj želite preseliti na bolj prilagodljivo platformo wordpress.org, je to popoln vodnik za vas.

To je dobra poteza, ker boste dobili dejansko izkušnjo spletnega mesta, ki temelji na WordPressu, ne da bi vložili niti peni.

Če ste porabili veliko časa za upravljanje WordPress bloga, kot so organiziranje kategorij, tipografija, prilagajanje tem in ustvarjanje koristnih vsebin za bralce.

Zdaj vaš blog začne dobivati ​​nekaj prometa in zavedate se, da je čas, da svoj blog premaknete z WordPress.com. Seveda je brezplačna, toda če boste resni, boste ugotovili, da veliko stvari omejuje vašo rast.

Tudi če kmalu ne bo tako, boste ugotovili, da WordPress.com brez dvoma ponuja fantastično priložnost, da se brez kakršnih koli stroškov seznanite s to neverjetno platformo. Toda brezplačno WordPress.com ne ponuja toliko nadzora kot samo gostovanje.

Na primer, v samostojnem programu WordPress lahko uporabljate različne oglaševalske programe, lahko namestite kateri koli vtičnik tretjih oseb in brez omejitev namestite teme po svoji izbiri..

Če ste pripravljeni preklopiti spletno mesto brez vsebine izgube, sledite tem korakom po korakih, pokazali vam bomo pravilen in enostaven način za prehod iz WordPress.com na WordPress.org.

Kako premakniti svoj blog / spletno mesto iz WordPress.com na WordPress.org

Tu je seznam korakov, ki jih bomo obravnavali v tem priročniku

 • Kupite načrt spletnega gostovanja
 • Namestite WordPress na novo gostovanje
 • Izvoz vsebine iz WordPress.com
 • Uvozi povezave za Blogroll
 • Nastavite svoj blog WordPress.com na zasebno

1. Kupite načrt spletnega gostovanja

Prva stvar, ki jo potrebujete za samostojni gost WordPress.org, je načrt spletnega gostovanja in ime domene.

Priporočamo Bluehost, ker zagotavljajo kakovostne storitve in vsa bistvena orodja za gradnjo bloga na wordpres.org po zelo ugodnih cenah.

HostingSprout.com prav tako začne svojo pot z Bluehostom. Poleg tega je Bluehost eden od priporočenih gostiteljev WordPressa. Z brezplačnim domenskim imenom in brezplačnim SSL certifikatom je Bluehost prijeten posel.

Če uporabljate ime domene po meri v svojem brezplačnem spletnem dnevniku WordPress.com, pojdite naprej, poiščite načrt gostovanja pri Bluehostu, saj še vedno potrebujete spletno gostovanje. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako lahko ob prehodu na wordpress.org obdržite isto domeno, ne da bi pri tem izgubili uvrstitev v iskalnikih.

Po drugi strani pa, če ne, potem ne greste nikamor drugje, ker Bluehost ponuja brezplačno domeno skupaj z načrtom gostovanja.

In seveda, imejte pri sebi svoje poverilnice za WordPress.com, saj jih še vedno potrebujete za izvoz vsebine.

2. Namestite WordPress na nov načrt gostovanja

Torej po nakupu spletnega gostovanja od Bluehosta ne boste potrebovali veliko časa, da ga pripravimo za vas. Bluehost omogoča enostavno namestitev WordPress-a.

Njihovo gostovanje ponuja preprost čarovnik za nastavitev, kjer morate izbrati temo, ime spletnega mesta, naslovno vrstico in tam se odpravite; bodo samodejno namestili WordPress. Zaenkrat lahko izberete katero koli temo, saj jo lahko pozneje vedno spremenite.

Ko boste uspešno namestili WordPress, boste videli tudi nekaj podrobnosti o namestitvi, ki vključujejo URL spletnega mesta, skrbnika, uporabniško ime in geslo. Te podatke zapišite tako, kot jih potrebujete za prijavo na nadzorno ploščo WordPress.

Po namestitvi in ​​nastavitvi WordPress-a je zdaj čas, da izvozite podatke, ki jih želite preseliti na novo spletno mesto WordPress.

3. Izvoz vsebine iz WordPress.com

Pojdite naprej, prijavite se na WordPress.com in pojdite na nadzorno ploščo za upravljanje spletnega dnevnika.

Lahko preprosto vtipkate »Yourdomain.wordpress.com/wp-admin« za dostop do svoje nadzorne plošče WordPress.

S stranske vrstice pojdite na Orodja > Izvoz.

izvoz besedila

WordPress vam nato ponudi dva načina za prenos, pri čemer je ena metoda brezplačna, druga pa plačana. Pojdite brezplačno in kliknite »Začni izvoz«.

brezplačni izvoz besedila

Nato vas bodo vprašali, kaj želite izvoziti. Preprosto izberite “Vsa vsebina” in kliknite na gumb “Download Export File”.

Če boste želeli izvažati določeno vsebino, lahko izberete, da bo postopek selitve enak, ali grete z vso vsebino ali selektivno.

naložite XML datoteko

Na lokalni pogon računalnika bo prenesel XML, ki vsebuje vse vaše strani, objave, komentarje, kategorije, oznake, predstavnost in vse druge prilagoditve.

Preden se pomaknete na naslednji korak, je vredno omeniti, da včasih, ko izvožena datoteka presega velikost 2 MB, datoteke morda ne boste mogli uvoziti na nov strežnik gostovanja. Vendar je to zelo redek primer, vendar če naletite na tak problem, ne skrbite, diagnosticirati ga je enostavno.

Obstajata dva načina. Prvič, samo obrnite se na svoje podjetje za gostovanje; skoraj vsako dobro podjetje za gostovanje ponuja klepet v živo za hitro pomoč svojim uporabnikom. In drugi način je uporaba WXR cepilnik datotek, ki bo datoteko razdelil na obvladljive koščke, tako da jo boste lahko enostavno prenesli.

Kot smo že omenili, gre za zelo redek primer, zato ni treba skrbeti.

4. Uvozite svojo vsebino na samostojno spletno mesto WordPress

Najprej uvozite svojo staro vsebino iz WordPress.com, se morate prijaviti na svojega novega spletnega gostitelja, kjer ste namestili svoj povsem nov wordpress.org. Kot smo opisali v koraku 2, boste ob uspešni namestitvi WordPress-a dobili URL za prijavo in druge podatke za prijavo..

Ko se prijavite v svojo novo nadzorno ploščo WordPress, pojdite na orodja > Uvoz in nato kliknite povezave »Namesti zdaj« pod WordPress, kot je prikazano spodaj.

Wordpress uvoznik vtičnik

Samodejno bo namestil vtičnik z imenom „WordPress Importer“, ki ga je uradno razvil WordPress. Ko enkrat vidiš Zaženi uvoznik samo kliknite povezavo, ki se pojavi na isti strani.

zaženite povezavo uvoznika

Odprlo vas bo stran, na kateri boste morali naložiti datoteko XML (datoteko, ki ste jo izvozili iz WordPress.com v koraku 3).

uvoz datoteke v WordPress

Torej, naprej, kliknite na “Izberi datoteko” in v računalniku poiščite datoteko XML WordPress.com.

Ko kliknete gumb »Naloži datoteko in uvoz«, vam bo WordPress pokazal nekaj možnosti.

Vprašajo vas, ali želite dodeliti isti avtorski profil, kot ste ga uporabljali na WordPress.com, ali želite ustvariti novega. Objave lahko dodelite obstoječemu avtorju na svojem novem spletnem mestu WordPress.

Obstaja tudi možnost prenosa in uvoza prilog datotek. Potrdite to polje, da bodo v njem objavljene vse predstavnostne datoteke, ki ste jih uporabljali v svojih objavah in na straneh. Torej morate potrditi to polje.

uvoznik vtičnik dodelitev avtorja

5. Uvozi povezave za Blogroll

Če uporabljate povezave za Blogroll, ste morda seznanjeni s tem izrazom. V preprostih besedah ​​so povezave Blogroll seznam povezav, ki se običajno pojavljajo na stranski vrstici vašega spletnega mesta. To so povezave do drugih blogov, ki bi lahko pripadali vašim prijateljem. Lahko se povežete tudi s svojimi spletnimi mesti.

Če torej uporabljate povezave za Blogroll, sledite temu koraku; v nasprotnem primeru se preprosto pomaknite navzdol in preskočite ta korak.

Povezave za blogroll so v obliki OPML in datoteko lahko shranite v formatu XML, ki bo vse datoteke izvozil in uvozil.

Kako lahko najdete to datoteko OPML? To je preprosto. Če uporabljate brezplačno poddomene, ki vam jih je zagotovilo WordPress.com, potem v spletni brskalnik vpišite to ime poddomene.

yourfreedomain.wordpress.com/wp-links-opml.php

Če pa v svojem spletnem dnevniku WordPress.com uporabljate ime domene po meri, morate za dostop do datoteke OPML vnesti spodnji URL na zavihek spletnega brskalnika..

yourdomain.com/wp-links-opml.php

Po pritisku na tipko Enter brskalnik odpre datoteko OPML, ki jo morate shraniti. Z desno miškino tipko kliknite stran in za shranjevanje datoteke uporabite »shrani kot« ali preprosto Ctrl + S. Datoteka bo shranjena v obliki XML. Uporabnik Maca ga lahko shrani s pomočjo Command + S.

Zdaj, ko ste shranili to datoteko OPML, je naslednji korak, da jo izvozite na samostojen WordPress. V programu WordPress.org privzeto ni upravitelja povezav, zato ga morate omogočiti s prenosom in aktiviranjem vtičnika.

Upravitelj povezav je eden izmed odličnih vtičnikov, ki jih že vrsto let razvija, razvija WordPress. Po aktiviranju vtičnika „Povezave“ bo na nadzorni plošči WordPress dodana točka.

URL za blogroll

Za upravljanje povezav na spletnem dnevniku vašega WordPress.com morate namestiti še en vtičnik. Bodisi preprosto pojdite na Vtičniki > Dodaj novo. Poiščite OPML uvoznik namestite in nato aktivirajte.

Zdaj, da uvozite datoteko OPML v datoteko, morate znova obiskati Orodja > Uvoz. Nato kliknite »Zaženi uvoznik«.

uvoznik spletnega dnevnika

Takoj, ko kliknete nanjo, se prikaže stran s prošnjo, da naložite svojo OMPL datoteko, ki ste jo predhodno shranili. Kliknite Izberi datoteko in poiščite svojo OMPL datoteko. Po tem pritisnite tipko “Uvozi datoteko OPML”.

uvozi datoteko OPML v WordPress

WordPress bo zdaj samodejno začel uvoziti povezave in kategorije povezav iz datoteke, ki ste jo pravkar naložili. Ko je postopek končan, boste videli sporočilo o uspehu.

6. Nastavite svoj blog WordPress.com na zasebno vidnost

Uvoz vsebine iz WordPress.com v WordPress.org ne bo izbrisal vsebine, ki ste jo objavili na starem spletnem dnevniku WordPress.com. In seveda ne želite podvajanja svojih objav, strani in kategorij itd.

Torej obstajata dva načina.

Eden od načinov je, če ne želite preusmeriti prometa WordPress.com na svoje novo spletno mesto, morate narediti preprost korak in to, da stari blog nastavite na zasebno.

Za to se prijavite na nadzorno ploščo spletnega dnevnika WordPress.com.

S stranske vrstice pojdite na Nastavitve nastavite zasebnost spletnega dnevnika na Zasebno in nato »Shrani nastavitve«. Zdaj samo vi ali uporabnik, ki ga odobrite, lahko dostopate do starega spletnega dnevnika WordPress.com.

spremenite zasebnost spletnega dnevnika v zasebno

Drugi način je, da če nekaj časa pišete in ima vaš blog obiskovalce, potem jih ne bi bilo pametno obesiti s svojim starim blogom.

Pridobivanje prometa na novem blogu ni enostavno; potreben je čas in veliko truda, zakaj ne bi stare uporabnike spletnega dnevnika preusmerili na nov blog. Na srečo, ne da bi to vplivalo na uvrstitvi iskalnikov, lahko svoje stare uporabnike preprosto preusmerite na nov blog tako, da sledite naslednji korak.

6. Uporabnike WordPress.com preusmerite na spletno mesto WordPress.org

Preusmeritev zagotavlja, da ne boste izgubili nobene razvrstitve v iskalnikih, če uporabnika samodejno preusmerite na novo spletno mesto, ki dostopa do vašega starega naslova.

Standardna rešitev za preusmeritev uporabnikov na novo lokacijo je uporaba 301 glave, ne da bi to vplivalo na uvrstitev iskalnikov. Vendar je tu omejitev, da za opravljanje take naloge morate dostopati do datoteke.htaccess. Ker pa vam WordPress.com ne bo omogočil dostopa do .htaccess, ne morete uporabiti te metode.

Na žalost WordPress.com ponuja samo plačljivo orodje za preusmeritev spletnega mesta, ki je priloženo majhni ceni, tj. Le 13 USD / leto.

Če torej mislite, da ima vaš stari WordPress.com dovolj prometa, za katerega je vredno plačati 13 USD / leto, se morate vrniti na nadzorno ploščo WordPress.com. Na stranski vrstici kliknite »Nastavitve« in kliknite »preusmeritev«.

Nato vas bodo pozvali, da vnesete ime svoje domene, kamor želite preusmeriti svojo publiko. Ko vtipkate ime domene, kliknite gumb »Pojdi«.

plačljivo preusmeritev spletnega mesta iz wordpress.com na wordpress.org

Po tem boste morali izpolniti podatke o plačilu za dokončanje nakupa.

Čestitamo, zdaj je že; vsi vaši uporabniki in iskalniki bodo preusmerili na novo domeno.

Če ste z WordPress.com uporabljali domeno po meri, potem je to skoraj končano. Enostavno morate spremeniti zapis DNS v svojega novega spletnega gostitelja in vse bo v redu, vključno z uvrstitvami na iskalnikih.

Po drugi strani pa morate spremeniti naslove objav, če menjate domeno. Posodobiti morate URL-je, ki so medsebojno povezani z objavami. Torej, sledite spodnjim korakom

 1. Pojdite na nadzorno ploščo wordpress.org.
 2. Namestite in aktivirajte Velvet Blues posodobite URL-je
 3. Pojdite na Orodja > Posodobite URL-je
 4. Navedite svoj stari in novi URL in izberite, kateri URL naj bo posodobljen. In to je vse.

Zaključek

Skupno je ta selitev s WordPress.com na WordPress.org precej preprosta. Vse, kar morate narediti, naredite naslednje korake

 • Izvozite XML s pomočjo nadzorne plošče WordPress.com
 • Pridobite novo domeno in načrt gostovanja. Namestite WordPress na svoj novi načrt gostovanja
 • Ko namestite WordPress na nadzorno ploščo WordPress, izberite Orodja > Izvoz. Prepričajte se, da potrdite polje s prilogo, da izvozite medijske datoteke.
 • To je vse.

Upam, da vam bo ta vadnica pomagala pri selitvi vašega spletnega mesta WordPress.com na blog z lastnimi gosti. Če potrebujete nadaljnjo pomoč, prosimo, da vprašajte v razdelku s komentarji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map