Kako s svojim spletnim mestom WordPress nastaviti nastavitev brezplačnega CDN-ja CloudFlare

0

Iščete dokončen vodič o tem, kako nastaviti CloudFlare CDN za svoje WordPress spletno mesto?


Nikomur ni všeč spletno mesto s počasnim nalaganjem – ne uporabnik ne iskalnik. Vendar pa obstajajo številne stvari, kot so slike, optimizacija baz podatkov in vtičniki itd., Ki sodelujejo pri pospeševanju in zmanjševanju spletnega mesta. Kadar gre za hitrost in varnost, je CDN najboljša rešitev, ki jo morate uporabiti.

Pogosta napačna percepcija med novorojenimi uporabniki, ki zahtevajo veliko dela, vendar na srečo skoraj vsak spletni gostitelj v svojo nadzorno ploščo vključi možnost CloudFlare CDN, ki jo lahko nastavite s čarovnikom za nastavitev. Poleg tega bomo v drugi metodi delili bolj ročen način, s pomočjo katerega lahko nastavite CloudFlare CDN, ne glede na to, kateri spletni gostitelj uporabljate.

Kaj je CloudFlare CDN in njegove prednosti?

CDN je kratka oblika omrežja za pošiljanje vsebin. Na trgu je na voljo veliko CDN storitev in CloudFlare je eden izmed njih. Če iščete brezplačne storitve CDN, so CloudFlare najboljše storitve, ki jih lahko uporabite.

To je omrežje strežnikov po vsem svetu in vsakič, ko nekdo dostopa do vašega spletnega mesta, ta uporabniku dostavi predpomnilne podatke z najbližje lokacije. Na ta način podatki porabijo manj časa za uporabnika. Ker uporaba CDN gostuje podatke vašega spletnega mesta v svetovnem omrežju podatkovnih centrov namesto na enem strežniku, zato znatno izboljša čas nalaganja spletnega mesta.

Druga stvar, ki izstopa CloudFlare CDN, je, da uporabljajo požarni zid in proxy strežnik spletnega mesta v oblaku, kar pomeni, da nadzira ves dohodni promet, ki prihaja na vaše spletno mesto in tako blokira sumljiv promet. To je učinkovit sistem proti napadom DDos in zlonamernemu prometu, ki jih prisili, da ročno vnesejo captcha, preden pristanejo na vašem spletnem mestu.

Ker CloudFlare CDN blokira zlonamerne bote z označevanjem zlonamernih IP-jev, je še ena prednost, ki vam jo prinaša, v obliki varčevanja z viri. Viri vašega strežnika, kot je pasovna širina, ne bodo zapravili na tem nekoristnem zlonamernem prometu.

Brezplačni oblačni CDN je izjemna izbira za bloge in mala podjetja. Vendar pa boste s premijskim načrtom dobili izboljšane zmogljivosti, optimizirane zlasti za mobilne naprave. Njihovi plačani načrti se začnejo pri 20 USD na mesec.

Kot smo že omenili, je uporaba Cloudflare CDN s svojim WordPress spletnim mestom zelo enostavna. Tu v tem priročniku bomo obravnavali 2 načina, kako lahko nastavite Cloudflare prek nadzorne plošče spletnega gostitelja in ročni pristop, ki bo deloval z vsakim spletnim gostiteljem. Če iz nekega razloga vaš spletni gostitelj ne vsebuje CloudFlare CDN, lahko preprosto uporabite CloudFlare s svojim spletnim mestom z 2. pristopom.

Torej, pojdimo naprej po navodilih za nastavitev Cloudflare CDN in si oglejmo, kako to vpliva na vaše spletno mesto.

Kako nastaviti CloudFlare CDN s svojim WordPress spletnim mestom

Pristop 1: Namestitev Cloudflare prek nadzorne plošče Gostovanje

 • Najprej se prijavite na nadzorno ploščo gostovanja, ki je ponavadi cPanel. Bluehost je priljubljeno spletno gostovanje in njihov načrt gostovanja je priložen cPanel. Prijava v cPanel Išče za ikono “CloudFlare”, ki je običajno prisotna v razdelku domene.

bluehost cloudflare CDN

 • Če želite najprej nastaviti Setup Cloudflare, morate ustvariti račun. Torej pojdite na Cloudflare spletno mesto kliknite na prijavo. Ne skrbite, to je brezplačen račun, ni vam treba plačati niti enega penija.
 • Vnesite svoje delovno e-poštno sporočilo in geslo in nato pritisnite gumb Ustvari račun.
 • Zdaj se vrnite na svoj hosting cPanel. Kliknite ikono CloudFlare in vnesite podrobnosti, ki ste jih uporabili pri prijavi.
 • Nato boste preusmerili na stran z nastavitvami Cloudflare. Preprosto kliknite povezavo »aktiviraj«, ki je poleg imena vaše domene.

Kot je rekel Google, da SSL daje vašemu spletnemu mestu majhno prednost SEO-ja, tako da ne le e-trgovina uporablja SSL certifikat, ampak postane bistvenega pomena za vsako spletno mesto. Tu je opazno, da potrdilo SSL, ki ga je ponudil vaš spletni strežnik, ni združljivo z brezplačnim računom Cloudflare. Dobra stvar pa je, da Free CloudFlare prihaja tudi s SSL certifikatom, zato se morate odločiti za CloudFlare SSL.

Po aktiviranju Cloudflare bo vaše spletno gostovanje poskrbelo za preostale nastavitve. Statistiko CloudFlare lahko kadar koli ogledate. Če želite spremeniti nastavitve predpomnilnika, Minification in varnostne nastavitve itd., Lahko to storite neposredno s svojega cPanela..

Nastavitev CloudFlare z nadzorno ploščo gostovanja SiteGround

SiteGround je še eno znano ime, ki zadovoljuje potrebe velikega števila ljudi. Če uporabljate SiteGround, ki je odličen spletni gostitelj, ki ga toplo priporočamo za posamezne bloge ali za poslovna mesta. Poleg vrhunskih tehnologij, ki nam omogočajo brezskrbnost, so njihove podporne storitve.

Prej SiteGround ponuja cPanel svoj račun za gostovanje, pred kratkim pa so se preselili na novo nadzorno ploščo.

Prijavite se na svojo nadzorno ploščo SiteGround. Cloudflare najdete na zavihku Hitrost. Kliknite na “Cloudflare” in nato na gumb “SET UP”.

nastavitev cloudflare siteground

Pojavi se pojavno okno s sporočilom bodisi ustvarite nov račun ali povežite obstoječega, če ga imate. Če ne ustvarite računa in boste videli, aktiviranje CDN je v teku. Takoj, ko bo Cloudflare CDN aktiven na vašem spletnem mestu WordPress.

Pristop 2: Ročna nastavitev Cloudflare na vašem spletnem mestu WordPress

Ta možnost je namenjena tistim, če vaše podjetje za spletno gostovanje ne vsebuje namestitve Cloudflare z enim klikom. Tudi s tem pristopom je nastavitev Cloudflare enostavna, vendar vključuje še nekaj korakov. Pa začnimo

 • Če želite Cloudflare povezati s svojim spletnim mestom, morate ustvariti račun Cloudflare Spletna stran.

cloudflare prijava

 • Vnesite e-poštno sporočilo in geslo za ustvarjanje novega računa.

ustvarite račun z cloudflare

 • Nato preprosto vnesite svoje spletno mesto in po tem vas bodo pozvali, da izberete načrt. Pojdite s prostim in kliknite.

dodajanje spletnega mesta v cloudflare

 • Nato boste morali izbrati načrt. Za vadnico si tukaj izberemo brezplačen načrt. Nato pritisnite tipko za potrditev načrta.

izbira načrta v oblaku

 • Po tem bo Cloudflare začel samodejno skeniranje in vam predstavil seznam nastavitev DNS, ki jih morate preveriti. Ne skrbi preprosto. Če stanje strežnika proxy poleg zapisa DNS kaže oranžno ikono oblaka, ki pomeni, da je DNS zapis omogočen z Cloudflare. Če je ikona oblaka siva, to pomeni, da DNS zapis ne bo posredovan prek Cloudflare.

Tu večinoma ni treba ničesar spreminjati. Prepričajte se, da je omogočena za vašo domeno (oranžna ikona oblaka) in deaktivirana za druge stvari, kot so ftp, pošta itd. (Siva ikona oblaka).

preverite DNS, da omogočite oblačno oblačenje

 • Ko preverite zapis DNS, kliknite gumb »Nadaljuj«.
 • Sledi zadnji korak, v katerem vas Cloudflare prosi, da posodobite svoje strežnike imen. Zagotavljajo vam strežnike imen Cloudflare. Te strežnike imen morate prilepiti v nastavitvah registratorja domene (kamor kupite ime domene, ki ga lahko, ali ne, podjetje, kjer kupujete gostiteljski račun.)

Opomba: Po menjavi strežnikov imen se lahko internet širi do 24 ur. Med tem obstajajo možnosti, da vaše spletno mesto morda ni dostopno nekaterim uporabnikom, vendar običajno deluje v redu.

Če želite spremeniti strežnike imen, se morate prijaviti v račun, v katerem ste domeno registrirali. Tu vzamemo primer NameCheap.

 • Če imate na račun tudi domeno z NameCheap.
 • Pojdite na zavihek »Seznam domen«. Tam boste videli razdelek »NAMESERVERS«. Prepričajte se, da ste izbrali DNS po meri in nato prilepite strežnike imen, ki jih nudi Cloudflare.

spreminjanje imenskih strežnikov v imeniku

 • Po zamenjavi strežnikov imen se vrnite v svoj račun Cloudflare. Pojdite na razdelek »Pregled«, kjer boste našli Ponovno preverite zdaj To bo izvedlo takojšnje preverjanje imena strežnika.

Nastavitev vtičnika Cloudflare v WordPressu

Cloudflare je zasnoval uradni vtičnik, ki ponuja enostaven dostop do funkcij Cloudflare. Z uporabo tega vtičnika lahko hitro očistite predpomnilnik, nastavite pravila spletne aplikacije in še več. Torej pomeni, da se vam ni treba prijaviti v Cloudflare, ker vtičnik ponuja možnost upravljanja funkcij Cloudflare neposredno z nadzorne plošče WordPress.

Torej nadaljujte namestitev in aktiviranje Cloudflare vključiti.

Po aktiviranju se bo Cloudflare prikazal na vaši nadzorni plošči WordPress Nastavitve >> Cloudflare.

Ko kliknete, vam bo prikazal stran z »Ustvari svoj brezplačni račun« ali se prijavi, če že imaš račun. Preprosto kliknite na prijavo.

Nato vas bodo pozvali, da vnesete e-poštni naslov in ključ API-ja.

API najdete na spletnem mestu Cloudflare na območju vašega računa. Kopirajte globalni ključ API-ja.

ključ API cloudflare

Ko kliknete »Ogled«, se prikaže pojavno okno s prošnjo za vnos gesla. Po vnosu gesla bodo predstavili ključ API.

Ključ API

Zdaj se vrnite na nadzorno ploščo WordPress, vnesite e-poštni naslov in ključ API-ja.

 • Po tem se bo prikazala stran z nastavitvami Cloudflare. Če želite omogočiti optimizacijo Cloudflare z enim klikom za WordPress, kliknite na gumb “Uporabi”.
 • Priporočamo, da omogočite »Samodejno upravljanje predpomnilnika«. To omogoča Cloudflare-ju, da samodejno izbriše staro predpomnilniško različico svojega spletnega mesta, kadar koli posodobite spletno mesto.
 • V meniju z nastavitvami je nekaj uporabnih možnosti, ki jih lahko konfigurirate po želji.
 • “Analytics” vsebuje informacije, na primer koliko groženj, ki jih blokira Cloudflare, shranjene pasovne širine in obiskovalce itd.

Nekaj ​​pomembnih nastavitev, ki jih morate pogledati:

Samodejni HTTPS

Če boste Cloudflare uporabljali predvsem zaradi SSL certifikata, je ta možnost za vas. S tem bodo vse povezave http: // pretvorile v https: //

Vedno na spletu

To je ena od kul značilnosti Cloudflare. Če vklopite to možnost, bodo obiskovalci služili predpomnjeno različico vašega spletnega mesta, ko se vaš strežnik gostovanja zmanjša. Zato je priporočljivo, da to vklopite.

V načinu napada

Ta način omogočite samo, ko je vaše spletno mesto napadeno. Z vklopom tega načina bo vsak obiskovalec približno 5 sekund videl vmesno stran. To funkcijo bi morali uporabiti, ko je vaše spletno mesto pod napadom DDoS.

Način razvoja

Ta možnost je podana pod stranjo z nastavitvami. Če ste na spletnem mestu Cloudflare, lahko to možnost vklopite / izklopite na strani Predvajanje. Ko omogočite ta način, to pomeni, da želite zaobiti predpomnilnik Cloudflare, tako da boste lahko videli spremembe v realnem času. Te možnosti bi morali uporabljati, ko spreminjate oblikovanje ali razvijate.

Raven varnosti

Ponavadi je ta nastavitev na srednji ravni. Kaj torej pomeni? Cloudflare bo obiskovalcem prikazoval captcha najbolj ogrožajočim, pa tudi obiskovalcem zmerne stopnje grožnje. V tem pogledu je Cloudflare previden.

Torej ohranjanje na srednji ravni morda ne bo dobro za vas. Tako kot takrat, ko ljudje obiščejo vaše spletno mesto in vidijo kapsho, če bi jih morda motilo, da jo rešijo vsakič, ko obiščejo vaše spletno mesto. Zato vam predlagamo, da ga ohranite na nizki ravni.

Zaključek

Če iščete paket, s katerim bo vaše spletno mesto bolj varno in hitro, je Cloudflare odlična stvar. Presenetljivo pa je, da je njegova brezplačna različica resnično koristna. Če želite shraniti svojo natančnost pasovne širine ali pogosto pod napadi, priporočamo, da uporabite Cloudflare.

Poleg tega se vsi želijo uvrstiti visoko v rezultate iskalnikov. Google daje rahlo prednost spletnim mestom, ki uporabljajo SSL Cloudflare, da vam to omogočijo tudi brez vlaganja niti enega penija.

Upamo, da vam bo ta vodič pomagal pri nastavitvi Cloudflare-ja. Vse poskušamo razložiti s preprostimi besedami, če pa imate še vedno kakšno zmedo, nas prosite tako, da spodaj spustite komentar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map