Kako narediti varnostno kopijo celotnega spletnega mesta WordPress – Vodnik s slikami

0

Varnostno kopiranje je eden najpomembnejših stebrov spletnega mesta / bloga WordPress. Recimo, da se je z vašim spletnim mestom zgodilo nekaj narobe in ne najdete osnovnih vzrokov ali je celotno spletno mesto ranljivo. Nato najhitreje in najlažje obnovite varnostno kopijo, ki ste jo ustvarili. Ustvarjanje varnostne kopije spletnega mesta WordPress je zelo enostavno. Minili so časi, ko morate vse stvari opraviti ročno. Zdaj morate klikniti in to je vse.


Mnogi gostovanje ponudnikov v načrte vključite brezplačne storitve ustvarjanja varnostnih kopij in obnovitve, vendar morate dvakrat preveriti njihovo politiko. Tako kot pri InMotion lahko varnostno kopijo obnovite samo enkrat v obdobju štirih mesecev. V primeru SiteGround, ustvarijo samo 1 kopijo in zahtevo morate obnoviti, kadar koli želite obnoviti. To so fantastični ponudniki gostovanja; njihovih storitev ne zanemarjamo samo zaradi omejitev varnostnih kopij.

Zato je rešitev ustvariti popolno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress z namestitvijo preprostega vtičnika, kjer ne potrebujete nobenih tehničnih znanj. Izdelava varnostne kopije s pomočjo vtičnika je zelo enostaven postopek. Updraftplus je najboljši brezplačen in zaupanja vreden vtičnik za shranjevanje vašega dela.

Kako narediti takojšnjo popolno varnostno kopijo spletnega mesta / spletnega dnevnika WordPress – Updraftplus

Updraftplus

Updraftplus je brezplačni vtičnik, ki vam omogoča, da ustvarite varnostno kopijo brezplačno in podpirate več oddaljenih lokacij, kjer shranjujete datoteke varnostnih kopij, kot sta Google Drive in Dropbox itd. Varnostno kopijo lahko naredite za celotno spletno mesto WordPress ali izbrane datoteke, kot so teme, baze podatkov, vtičnikov itd. Podobno, ko želite obnoviti, lahko izberete tudi, katero datoteko obnoviti ali celotno spletno mesto.

Koraki za izdelavo varnostne kopije spletnega mesta WordPress:

 • Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress in se pomaknite do »Vtičniki« v stranski vrstici in nato kliknite na “Dodaj novo”.

kako dodati nov vtičnik v wordpressu

 • Poiščite „updraftplus“ in namestite vtičnik
 • Po namestitvi vtičnika vas bo prosil, da to storite »Aktiviraj«.

namestitev in aktiviranje vtičnika updraftplus

Zdaj morate opraviti nekaj potrebnih nastavitev. Brez skrbi, samo sledite spodnjim korakom

 • Na stranski vrstici nadzorne plošče WordPress pokažite kazalec miške nad »Nastavitve« in nato kliknite na “Varnostne kopije UpdraftPlus”.

kako dostopati do nastavitev updraftplus

 1. Po kliku bo nastavitvena plošča vtičnika prišla pred vas. Zdaj kliknite na »Nastavitve« Glej spodnjo sliko
 2. Na zavihku nastavitve morate konfigurirati razpored datotek in baz podatkov ter število kopij varnostne kopije. Izberete lahko, kako lahko ustvarite varnostno kopijo.
 3. Tu lahko izberete tudi število kopij vsake varnostne kopije. Spodaj bomo izbrali tedenski rezervni razpored in 2 kopiji vsake varnostne kopije.

razpored varnostnih kopij spletnega mesta

 • Po tem na zavihku za nastavitve je naslednji korak, da damo oddaljeno mesto, kamor želite shraniti varnostne kopije. Tu v tem priročniku bomo razložili postopek za “dropbox”. Ker je super-duper enostavno in ga lahko novinec zlahka vključi. Samo izberite “Dropbox” zaenkrat in naknadno konfiguriramo njegovo nastavitev. Tukaj si oglejte možnosti oddaljene lokacije, ki so na voljo v vtičniku.

spustno polje za shranjevanje varnostne kopije

 1. Zdaj se pomaknite navzdol in izberite vse datoteke, če želite narediti varnostno kopijo celotnega mesta WordPress. Prav tako lahko naredite varnostno kopijo določenih stvari, kot so teme, vtičniki in baze podatkov itd.
 2. Označite tudi polje E-pošta za prejemanje poročil, povezanih z varnostnimi kopijami.
 3. Vstavite svoj e-poštni naslov, na katerega želite prejemati poročila.
 4. Na koncu zadel “Shrani spremembe”.

Wordpress popolna nastavitev varnostne kopije spletnega mesta

Ko zdaj spremembe shranite, morate oddaljeno lokacijo povezati s vtičnikom. Tukaj si oglejte, kako povezati Dropbox, da shranite varnostne kopije datotek in jih nato naložite na svoj lokalni pogon, če želite.

Kako povezati Dropbox za shranjevanje varnostnih kopij datotek mesta WordPress z uporabo Updraftplus:

 • Kliknite povezavo v pojavnem oknu, ki se pokaže takoj, ko shranite spremembe ali se pomaknete navzgor in kliknite povezavo, kot je prikazano na spodnji sliki oz.

povezavo navzdol s shrambo v oblaku s padajočo različico

 • Po kliku se odpre stran s Dropbox spletnim mestom, ki zahteva “Vpiši se”. Če nimate računa, ustvarite novega.
 • Po prijavi se prikaže sporočilo s prošnjo za dostop. Zdaj kliknite “Dovoli” in nato dokončajte namestitev.
 • Ko kliknete »Popolna namestitev«, se bo samodejno usmeril nazaj na ploščo Updraftplus. Kliknite na »Nazaj zdaj« da naredite varnostno kopijo spletnega mesta WordPress. Običajno bo samodejno začel ustvarjati popolno varnostno kopijo spletnega mesta.
 • Če želite narediti varnostno kopijo nekaterih določenih datotek, kliknite na »Nazaj zdaj« “Trenutni status” zavihek. Prikaže se polje za izbiro datotek. Recimo, da želimo ustvariti varnostno kopijo baze podatkov in vtičnikov, nato označite samo ta polja. Tukaj si oglejte spodnjo sliko

izberite datoteke za prilagoditev varnostne kopije spletnega mesta wordpress

 • V “Trenutni status” na kartici Updraftplus, vidite napredek varnostne kopije. To je vse, kar ste uspešno ustvarili varnostno kopijo spletnega mesta.

Kako shraniti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress na lokalni pogon

Če želite shraniti varnostne kopije datotek na trdi disk računalnika, nato preprosto prenesite mapo z Dropboxa. Vedno je priporočljivo shraniti datoteke na več mestih, da zagotovite večjo varnost.

 • Prijavite se v svoj Dropbox račun
 • Izberite mapo in kliknite na prenos.

naložite varnostno kopijo spletnega mesta wordpress na lokalni pogon

Kako obnoviti varnostne kopije datotek:

Ko je varnostna kopija dokončala vsebino spletnega mesta, je precej varna. Če se je zgodilo kaj narobe in se je vaše spletno mesto zrušilo, ga morate takoj obnoviti. Ker če tega niste storili, obstaja možnost, da boste v tem obdobju izgubili število obiskovalcev.

 • Za obnovitev kliknite na “Obstoječe varnostne kopije” in nato kliknite na »Obnovi«.

kako obnoviti varnostno kopijo spletnega dnevnika WordPress

 • Prikaže se polje za izbiro datotek, ki jih želite obnoviti. Samo potrdite vsa polja, če želite obnoviti vse stvari.

Tako lahko ustvarite popolno varnostno kopijo spletnega mesta / bloga WordPress in kako obnoviti? Če imate še vedno nekaj težav pri izdelavi varnostnih kopij spletnega mesta, potem ne oklevajte in prosite za pomoč. Z veseljem vam bomo pomagali.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map