Како израдити сигурносну копију цијеле ВордПресс веб странице – Водич са сликама

0

Резервно копирање је један од најважнијих стубова ВордПресс веб локације / блога. Претпоставимо да се са вашом веб страницу догодило нешто погрешно и да не можете да пронађете узроке или је цела веб локација рањива. Тада је најбржи и најлакши начин да вратите сигурносну копију коју сте креирали. Прављење резервне копије ВордПресс сајта је веома једноставно. Пролазе времена када све ствари морате радити ручно. Сада је само потребно да кликнете и то је све.


Многи хостинг провајдери у планове укључите услуге израде резервних копија и рестаурације, али морате двоструко проверити њихову политику. Као и код ИнМотион-а, можете извршити враћање сигурносне копије само једном током четири месеца. У случају СитеГроунд, они стварају само 1 копију и морате да поднесете захтев кад год желите да је вратите. Ово су фантастични хостинг провајдери; не занемарујемо њихове услуге само због резервних ограничења.

Стога је решење створити комплетну резервну копију своје ВордПресс странице инсталирањем једноставног додатка тамо где вам нису потребне техничке вештине. Супер је поступак прављења резервне копије путем додатка. Упдрафтплус је најбољи бесплатан и поуздан додатак за ваш рад.

Како тренутно направити ВордПресс страницу / блог комплетну сигурносну копију – Упдрафтплус

Упдрафтплус

Упдрафтплус је бесплатни додатак који вам омогућава да бесплатно направите резервну копију и подржите више удаљених локација на којима чувате резервне датотеке као што су Гоогле диск и Дропбок итд. Можете направити резервну копију целокупне ВордПресс веб локације или одабраних датотека попут тема, базе података, додатака итд. На сличан начин, када желите да је вратите, можете да одаберете и коју датотеку да вратите или читаву локацију.

Кораци за прављење резервне копије ВордПресс сајта:

 • Пријавите се на своју ВордПресс контролну таблу и идите до „Додаци“ дано на бочну траку и кликните на “Додај нови”.

како додати нови додатак у вордпресс

 • Потражите „упдрафтплус“ и инсталирајте додатак
 • Након инсталирања додатка, од вас ће се тражити да то учините “Активирати”.

инсталирање и активирање упдрафтплус додатка

Сада је потребно да урадите нека потребна подешавања. Не брините Само следите следеће кораке

 • На бочној траци ВордПресс контролне табле поставите показивач миша на икону „Подешавања“ а затим кликните на „УпдрафтПлус сигурносне копије“.

како приступити подешавањима упдрафтплус-а

 1. Након клика, панел за подешавање додатка ће доћи испред вас. Сада кликните на „Подешавања“ Погледајте доњу слику
 2. На картици подешавања морате конфигурирати распоред датотека и база података као и број копија сигурносне копије. Можете изабрати по колико времена треба да се креира резервна копија.
 3. Овде такође можете одабрати број копија сваке резервне копије коју треба задржати. У наставку ћемо одабрати тједни распоред сигурносних копија и 2 копије сваке сигурносне копије.

Вордпресс распоред сигурносних копија

 • Након тога, на картици за подешавање, следећи корак је дати удаљену локацију на коју желите да похраните резервне датотеке. Овде у овом водичу ћемо објаснити поступак за „дропбок“. Јер је супер-дупер лако и новорођенче може лако да га интегрише. Само одаберите „Дропбок“ за сада, а конфигуришемо његово подешавање касније. Ево избора удаљених локација који су доступни у додатку.

дропбок за чување резервне копије

 1. Сада се померите надоле и изаберите све датотеке ако желите да направите резервну копију целокупне ВордПресс странице. Такође можете да направите резервне копије одређених ствари попут тема, додатака и база података итд.
 2. Такође, потврдите поље за е-пошту за примање извештаја везаних за резервне копије.
 3. Ставите своју адресу е-поште на коју желите да примате извештаје.
 4. На крају погодио “Сачувај промене”.

Вордпресс комплетна подешавања резервне копије локације

Након што сада сачувате промене, требате повезати удаљену локацију са додатком. Ево погледајте како повезати Дропбок да бисте сачували резервне датотеке и потом те датотеке преузели на свој локални диск ако то желите.

Како повезати Дропбок за чување резервних датотека ВордПресс веб локације помоћу Упдрафтплус:

 • Кликните на везу која се пружа у искачућем прозору која се приказује одмах након што сте спремили промене или Померите се и кликните на везу као што је приказано на доњој слици или

надоградња везе са складиштем у облаку падајуће кутије

 • Након клика отвориће се страница са Дропбок веб локацијама која тражи “Пријавите се”. Ако немате рачун, направите нови.
 • Након пријављивања појави се порука која тражи приступ. Сада кликните “Дозволи” а затим завршите подешавање.
 • Када кликнете на „Цомплете Сетуп“ (Потпуна инсталација), аутоматски ће се вратити на ваш Упдрафтплус панел. Кликните на „Резервна копија сада“ како бисте направили резервну страницу за ВордПресс страницу. Обично ће аутоматски почети да ствара комплетну сигурносну копију веб локације.
 • Ако желите да направите резервну копију неких одређених датотека, кликните на „Резервна копија сада“ у “Тренутни статус” картицу. Појавиће се оквир за избор датотека. Претпоставимо да желимо да направимо резервну копију базе података и додатака, а затим означите само те оквире. Овде погледајте слику испод

одаберите датотеке за прилагођавање сигурносне копије вордпресс странице

 • У “Тренутни статус” на картици Упдрафтплус, можете видети напредак израде резервних копија. То је све што сте успешно створили сигурносне копије.

Како сачувати резервну копију веб локације ВордПресс на локалном диску

Ако желите да сачувате резервне датотеке на тврдом диску рачунара, једноставно преузмите фасциклу са Дропбок-а. Увек је препоручљиво чувати датотеке на више места да бисте осигурали већу сигурност.

 • Пријавите се на свој Дропбок налог
 • Изаберите фасциклу, а затим кликните на преузимање.

преузмите резервну копију Вордпресс странице на локални диск

Како вратити датотеке сигурносних копија:

Када је сигурносна копија довршила садржај ваше веб локације прилично је сигуран. Ако се догодило нешто погрешно и ваша веб локација се срушила, морате је одмах вратити. Јер ако то нисте учинили, онда постоји шанса да изгубите број посетилаца у том периоду.

 • За рестаурацију кликните на „Постојеће сигурносне копије“ а затим кликните на „Врати“.

како вратити сигурносну копију вордпресс блога

 • Приказаће се оквир за избор датотека које желите да вратите. Само потврдите све оквире ако желите да обновите све ствари.

На овај начин можете направити комплетну резервну копију веб странице / блога ВордПресс и како да је вратите? У случају да још увек имате проблема са прављењем резервних копија веб локације, онда не устручавајте се затражити помоћ. Биће нам задовољство да вам помогнемо.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map