Как да настроите безплатен CDN в CloudFlare с вашия уебсайт WordPress

0

Търсите окончателно ръководство за това как да настроите CloudFlare CDN за вашия сайт WordPress?


Никой не харесва уебсайта с бавна скорост на зареждане – нито потребителят, нито търсачката. Въпреки това, има много неща като изображения, оптимизация на базата данни и плъгини и т.н., които участват в ускоряването и намаляването на уебсайта. Когато става въпрос за скорост и сигурност, CDN е най-доброто решение, което трябва да използвате.

Честото погрешно схващане между новобранците, че настройването на CDN изисква много работа, но за щастие почти всеки уеб хост интегрира опцията CloudFlare CDN в контролния панел, която можете да настроите с помощта на техния съветник за настройка. Освен това във втория метод ще споделим по-ръчен начин и използвайки, че можете да настроите CloudFlare CDN независимо от това кой уеб хост използвате.

Какво е CloudFlare CDN и неговите предимства?

CDN е кратка форма на мрежа за доставка на съдържание. На пазара има много CDN услуги и CloudFlare е една от тях. Ако търсите безплатни CDN услуги, CloudFlare е най-доброто обслужване.

Това е мрежа от сървъри по целия свят и всеки път, когато някой има достъп до вашия сайт, той доставя кешираните данни от най-близкото място до този потребител. По този начин данните отнемат по-малко време за пътуване до потребителя. Тъй като използването на CDN хоства данни за вашия сайт в световна мрежа от центрове за данни вместо на един сървър, така че значително подобрява времето за зареждане на вашия сайт.

Друго нещо, което изпъква CloudFlare CDN, че те използват защитната стена на уебсайта на облака и прокси сървъра, което означава, че следи целия входящ трафик, идващ към вашия уебсайт и така да блокира подозрителния трафик. Това е ефективна система срещу DDos атака и злонамерен трафик, която ги налага да въвеждат ръчно капчу, преди да кацнат на вашия сайт.

Тъй като CloudFlare CDN блокира злонамерените ботове чрез маркиране на злонамерени IP адреси, така че още едно предимство, което ви доставя, е под формата на пестене на ресурси. Вашите сървърни ресурси, като честотна лента, няма да се губят от този безполезен злонамерен трафик.

CDN безплатен CDN е изключителен избор за блогове и малки фирми. Въпреки това, получавайки премиен план, ще получите подобрена производителност, оптимизирана специално за мобилни устройства. Платените им планове започват от $ 20 / месец.

Както споменахме преди използването на Cloudflare CDN с вашия уебсайт WordPress е супер лесно. Тук в това ръководство ще разгледаме 2 метода за това как можете да настроите Cloudflare чрез контролен панел на уеб хост и ръчен подход, който ще работи с всеки уеб хост. Така че, ако по някаква причина вашият уеб хост не разполага с CloudFlare CDN, можете лесно да използвате CloudFlare с вашия сайт, като използвате втория подход.

Затова нека продължим с стъпките за ръководство за настройка на Cloudflare CDN и да видим как се отразява на уебсайта Ви.

Как да настроите CloudFlare CDN с вашия уебсайт WordPress

Подход 1: Инсталиране на Cloudflare чрез вашия хостинг контролен панел

 • На първо място влезте във вашия хостинг контролен панел, който обикновено е cPanel. Bluehost е популярен уеб хостинг и техният хостинг план идва с cPanel. Вход в cPanel Търси иконата “CloudFlare”, която обикновено присъства в секцията на домейна.

bluehost cloudflare CDN

 • За да настроите Setup Cloudflare първо, трябва да създадете акаунт. Така че отидете на Cloudflare кликнете върху уебсайта. Не се притеснявайте, че това е безплатна сметка, не е нужно да плащате дори една стотинка.
 • Поставете работния си имейл и парола и натиснете бутона Създаване на акаунт.
 • Сега се върнете към вашия хостинг cPanel. Кликнете върху иконата на CloudFlare и въведете подробностите, които сте използвали при регистрацията.
 • След това ще пренасочите към страницата за настройка на Cloudflare. Просто щракнете върху връзката „активиране“, която се показва до името на вашия домейн.

Както Google каза, че SSL дава на вашия сайт малко SEO предимство, така че сега не само електронната търговия използва SSL сертификат, но става изключително важно за всеки уебсайт. Забележимото тук е, че SSL сертификатът, предоставен от вашия уеб хост, не е съвместим с безплатния акаунт в Cloudflare. Хубавото обаче е, че Free CloudFlare идва и със SSL сертификат, така че трябва да изберете CloudFlare SSL.

След активиране на Cloudflare, вашата уеб хостинг компания ще се погрижи за останалите настройки. Можете по всяко време да видите статистическите данни на CloudFlare. Освен това, ако искате да направите някакви промени, които харесвате ниво на кеширане, минификация и настройка на сигурността и т.н., можете да го направите директно от вашия cPanel.

Настройка на CloudFlare с помощта на контролен панел за хостинг на SiteGround

SiteGround е друго добре познато име, отговарящо на нуждите на голям брой хора. Ако използвате SiteGround, който е отличен уеб хост, който горещо препоръчваме за отделни блогове или за бизнес сайтове. Освен премиум технологии, нещото, което ни дава спокойствие, са техните услуги за поддръжка.

Преди сайт SiteGround предоставя cPanel на хостинг акаунта си, но наскоро те са мигрирали към нов контролен панел.

Влезте в своя контролен панел SiteGround. Можете да намерите Cloudflare в раздела Скорост. Кликнете върху „Cloudflare“ и след това бутон „SET UP“.

настройка на cloudflare на сайта

Ще се появи изскачащ прозорец със съобщение или създайте нов акаунт или свържете съществуващия, ако имате. Ако не направите това, просто създайте акаунт и ще видите, че активира CDN. Веднага щом завърши, Cloudflare CDN ще бъде активен на вашия уебсайт WordPress.

Подход 2: Ръчно настройване на Cloudflare на вашия уебсайт WordPress

Тази опция е за тези, ако вашата уеб хостинг компания не разполага с инсталиране на Cloudflare с едно кликване. Използването на този подход настройването на Cloudflare също е лесно, но включва още няколко стъпки. Така че нека започнем

 • За да свържете Cloudflare със своя уебсайт, трябва да създадете акаунт с Cloudflare уебсайт.

облачна регистрация

 • Въведете имейла и паролата за създаване на нов акаунт.

създайте акаунт с cloudflare

 • След това просто напишете вашия уебсайт и след това те ще ви помолят да изберете план. Просто отидете с Free и кликнете.

добавяне на уебсайт в cloudflare

 • След това ще бъдете помолени да изберете план. За ръководството тук избираме безплатен план. След това натиснете бутона „Потвърдете плана“.

избор на облачен план

 • След това Cloudflare ще започне автоматично сканиране и ще ви представи списък с настройки на DNS, които трябва да потвърдите. Не се притеснявайте просто. Ако състоянието на прокси сървъра до DNS записа показва оранжева икона на облак, което означава, че DNS запис е активиран с Cloudflare. И ако облачната икона е сива, това означава, че DNS запис няма да бъде предаван през Cloudflare.

Тук най-вече не е необходимо да променяте нищо. Просто се уверете, че е активиран за вашия домейн (оранжева икона в облак) и деактивиран за други неща като ftp, поща и т.н. (сива облачна икона).

проверете DNS, за да активирате cloudflare

 • След като потвърдите DNS записа, кликнете върху бутона „Продължи“.
 • Следва последната стъпка, при която Cloudflare ви моли да актуализирате своите сървъри на имена. Те ви предоставят Cloudflare сървъри на имена. Трябва да поставите тези сървъри на имена в настройките на вашия регистратор на домейни (където купувате вашето име на домейн, което може или не може да бъде компанията, в която купувате хостинг акаунта.)

Забележка: След смяна на сървърите на имена, са необходими до 24 часа за разпространение по интернет. По време на това има шансове сайтът ви да не е достъпен за някои потребители, но обикновено той работи добре.

За промяна на сървърите на имена трябва да влезете в акаунта, в който сте регистрирали домейна. Тук вземаме примера на NameCheap.

 • Така че, ако имате и домейн с NameCheap, влезте в акаунта си.
 • Отворете раздела „Списък на домейни“. Там ще видите секцията „ИМЕЙСТВЕРИ“. Уверете се, че сте избрали Персонализиран DNS и след това поставете сървърите за имена, предоставени от Cloudflare.

смяна на сървърите на имена в именното поле

 • След промяна на сървърите на имена се върнете към вашия акаунт в Cloudflare. Отидете в раздела „Преглед“, където ще намерите Повторно проверете сега Това ще извърши незабавна проверка на сървъра на имена.

Настройване на Cloudflare Plugin във вашата WordPress

Cloudflare е създал официален плъгин, който предлага лесен достъп до функциите на Cloudflare. С помощта на този плъгин можете бързо да пречистите кеша, да зададете правила за уеб приложение и други. Така че това означава, че не е необходимо да влизате в Cloudflare, защото плъгинът ви дава възможност да управлявате функциите на Cloudflare директно от таблото за управление на WordPress.

Затова продължете да инсталирате и активирате Cloudflare плъгин.

След активиране Cloudflare ще се появи в таблото ви за WordPress Настройки >> Cloudflare.

След като щракнете, те ще ви представят страница с въпрос „Създайте безплатен акаунт“ или Влезте, ако вече имате акаунт. Просто кликнете върху влизането.

След това ще ви помолят да въведете имейла и ключа на API.

Можете да намерите API на уебсайта на Cloudflare в района на вашия акаунт. Трябва да копирате Global API Key.

ключ за API на cloudflare

След като щракнете върху „Преглед“, ще се появи изскачащ прозорец с молба да въведете паролата си. След като въведат паролата, те ще представят API ключ.

API ключ

Сега се върнете към таблото за управление на WordPress, въведете имейл адреса и ключа на API.

 • След това ще се появи страницата за настройка на Cloudflare. За да активирате Cloudflare оптимизация с 1 клик за WordPress, кликнете върху бутона „Приложи“.
 • Препоръчваме да активирате „Автоматично управление на кеша“. Това позволява на Cloudflare автоматично да изтрива старата кеш версия на вашия сайт, когато актуализирате сайта си.
 • В менюто за настройки има някои полезни опции за конфигуриране, както искате.
 • „Анализът“ съдържа информация като колко заплахи, блокирани от Cloudflare, запазена честотна лента и посетители и т.н..

Някои основни настройки, които трябва да разгледате:

Автоматично HTTPS

Ако ще използвате Cloudflare главно за SSL сертификат, тази опция е за вас. Използвайки това всички връзки http: // ще се преобразуват в https: //

Винаги на линия

Това е една от готините характеристики на Cloudflare. Включването на тази опция ще служи на вашите посетители кеширана версия на вашия уебсайт, когато хостинг сървърът ви се понижи. Затова се препоръчва да включите това.

В режим на атака

Активирайте този режим само когато сайтът ви е атакуван. Като включите този режим, всеки посетител ще вижда заглавна страница за около 5 секунди. Трябва да се възползвате от тази функция, докато уебсайтът ви е под DDoS атака.

Режим на развитие

Тази опция е дадена под страницата с настройки. Ако сте на уебсайта на Cloudflare, можете да включите / изключите тази опция под страницата Кеширане. Когато активирате този режим, това означава, че искате да заобиколите кеш на Cloudflare, така че да можете да видите промените в реално време. Трябва да използвате тези опции, когато правите някои промени в дизайна или някои разработки.

Ниво на сигурност

По подразбиране обикновено тази настройка е на средно ниво. И какво означава това? Cloudflare ще покаже капча на посетителите на най-застрашаващите посетители, както и на посетителите с умерено ниво на заплаха. Cloudflare е предпазлив в този аспект.

Така че поддържането му на средно ниво може да не е полезно за вас. Както когато хората посещават вашия сайт и виждат капча, ако може да им е досадно да го решават всеки път, когато посещават вашия сайт. Затова ви предлагаме да го поддържате на ниско ниво.

заключение

Така че, ако търсите пакет, който ще направи вашия сайт по-сигурен и бърз Cloudflare е отлично нещо за използване. И изненадващата част е, че безплатната му версия е наистина полезна за подобряване. Така че, ако искате да запазите честотата на честотната лента или често под атаки, препоръчваме ви да използвате Cloudflare.

Освен това всеки иска да се класира високо в резултатите от търсачките. Google дава леко предимство на уебсайтове, използващи SSL Cloudflare, за да ви направи възможно дори без да инвестирате нито една стотинка.

Надяваме се, че това ръководство ви помага да настроите Cloudflare. Опитваме се да обясним всичко с прости думи, но ако все още имате объркване, не се колебайте да ни попитате, като пуснете коментар по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map