Как да мигрирате блога си от WordPress.com към WordPress.org

0

Искате ли да преместите блога си в WordPress.com на wordpress.org?


Ако сте като много други хора, които започват изграждането на блогове с помощта на безплатни услуги на WordPress.com и сега искате да преминете към по-гъвкава платформа wordpress.org, това е перфектното ръководство за вас.

Добър ход е, защото ще получите реалния опит на уебсайта, базиран на WordPress, без да инвестирате нито стотинка.

Така че, ако сте прекарали много време в управление на блог на WordPress, като организиране на категории, типография, персонализиране на теми и създаване на полезно съдържание за читателите.

Сега блогът ви започва да получава известен трафик и осъзнавате, че е моментът да преместите блога си от WordPress.com. Защото разбира се е безплатно, но ако сте сериозни, ще разберете, че има много неща, които ограничават растежа ви.

Дори и скоро да не е вашият случай, ще разберете, че WordPress.com без съмнение предлага фантастична възможност да се запознаете с тази невероятна платформа без никакви разходи. Но безплатният WordPress.com не предлага толкова контрол, колкото самостоятелния хостинг.

Например, в самостоятелно домакин на WordPress, можете да използвате различни рекламни програми, можете да инсталирате всеки плъгин на трети страни и да инсталирате теми по ваш избор без ограничения..

Така че, ако сте готови да превключите вашия сайт без никакво съдържание на загуби, след това следвайте това стъпка по стъпка ръководство, ние ще ви покажем правилния и лесен начин за преминаване от WordPress.com към WordPress.org.

Как да преместите своя блог / сайт от WordPress.com до WordPress.org

Ето списъка с стъпки, които ще разгледаме в това ръководство

 • Купете уеб хостинг план
 • Инсталирайте WordPress на нов хостинг
 • Експортиране на съдържание от WordPress.com
 • Импортиране на връзки към Blogroll
 • Задайте вашия блог на WordPress.com на частен

1. Купете уеб хостинг план

Първото нещо, от което се нуждаете за самостоятелно хостван WordPress.org, е уеб хостинг планът и името на домейна.

Препоръчваме Bluehost, защото те предоставят качествени услуги и всички основни инструменти за изграждане на блог на wordpres.org на много достъпни цени.

HostingSprout.com също започва своето пътуване с Bluehost. Освен това Bluehost е един от препоръчваните хостове от WordPress. С безплатно име на домейн и безплатен SSL сертификат Bluehost е добра сделка.

Ако използвате потребителското име на домейн с безплатния си блог за WordPress.com, тогава продължете, вземете хостинг план от Bluehost, тъй като все още се нуждаете от уеб хостинг. В това ръководство ще ви покажем как можете да запазите същия домейн, докато мигрирате към wordpress.org, без да губите класиране на търсачките.

От друга страна, ако не го правите, няма да отидете никъде другаде, тъй като Bluehost предлага безплатен домейн заедно с хостинг план.

И разбира се, дръжте вашите идентификационни данни на WordPress.com при вас, тъй като все още ви трябват за експортиране на съдържание.

2. Инсталирайте WordPress на нов хостинг план

Така че след закупуването на уеб хостинг план от Bluehost, няма да им отнеме много време, за да го подготвите. Bluehost прави инсталирането на WordPress безпроблемно.

Хостингът им се предлага с прост съветник за настройка, при който просто трябва да изберете тема, име на сайта, таглин и там да отидете; те ще инсталират WordPress автоматично. Засега можете да изберете всяка тема, тъй като винаги можете да я промените по-късно.

След като видите успешно инсталирането на WordPress, ще видите и някои подробности за инсталирането, които включват URL адрес на уебсайт, администратор, потребителско име и парола. Запишете тази информация, колкото ви е необходима, за да влезете в таблото за управление на WordPress.

След като инсталирате и настроите WordPress, сега е време да експортирате данните, които искате да мигрирате в новия си уебсайт на WordPress.

3. Експортиране на съдържание от WordPress.com

Напред, влезте в своята WordPress.com и влезте в таблото за управление на блога си.

Можете просто да напишете „yourdomain.wordpress.com/wp-admin“, за да получите достъп до таблото за управление на WordPress.

От страничната лента отидете на Инструменти > износ.

експортиране на wordpress

След това WordPress ви предлага 2 начина за трансфер, при които единият метод е безплатен, а другият е платен. Отидете безплатно и кликнете върху „Стартиране на износа“.

безплатен експорт на wordpress

След това те ще ви попитат какво искате да експортирате. Просто изберете „Цялото съдържание“ и кликнете върху бутона „Изтегляне на експортния файл“.

В случай, че ще експортирате конкретното съдържание, не се колебайте да изберете това, тъй като процесът на миграция ще бъде същият, независимо дали ще използвате цялото съдържание или селективното.

изтеглете XML файл

Той ще изтегли XML във вашия локален компютърен диск, който съдържа всички ваши страници, публикации, коментари, категории, маркери, медии и всяка друга персонализация.

Преди да преминете към следващата стъпка, едно нещо, което е заслужава да се спомене, че понякога, когато експортираният ви файл е над 2MB размер на файла, може да не успеете да импортирате файла на нов хостинг сървър. Това обаче е много рядък случай, но ако срещнете такъв проблем, не се притеснявайте, че е лесно да се диагностицира.

Има два начина. Първият начин, просто се свържете с вашата хостинг компания; почти всяка добра компания за хостинг предлага чат на живо, за да помогне бързо на своите потребители. И вторият начин е да се използва WXR файл сплитер, което ще раздели файла на управляеми парчета, за да можете да го качите лесно.

Както споменахме по-горе, това е много рядък случай, така че няма нужда да се притеснявате.

4. Импортирайте съдържанието си в самостоятелно хоствания WordPress сайт

За да импортирате старото си съдържание от WordPress.com първо, трябва да влезете в новия си уеб хост, където сте инсталирали чисто новия си wordpress.org. Както описахме в стъпка 2, ще получите URL за вход и други идентификационни данни за вход при успешната инсталация на WordPress.

След като влезете в новото си табло за управление на WordPress, отидете на инструменти > внос и след това щракнете върху връзките „Инсталиране сега“ показва под WordPress, както е показано по-долу.

WordPress плъгин за вносител

Той автоматично ще инсталира приставка, наречена „WordPress Importer“, която е официално разработена от WordPress. Щом видите Пусни вносител просто щракнете върху връзката, която се показва на същата страница.

пуснете вносител връзка

Той ще ви отведе до страница, където ще бъдете помолени да качите XML файл (файла, който сте експортирали от WordPress.com в стъпка 3).

импортиране на файл в WordPress

Така че, продължете напред, щракнете върху „Избери файл“ и намерете вашия XML файл на WordPress.com на вашия компютър.

След като кликнете върху бутона „Качване на файл и импортиране“, WordPress ще ви покаже някои опции.

Питат ви дали искате да зададете същия авторски профил, който сте използвали в WordPress.com, или искате да създадете нов. Можете също така да зададете публикации на съществуващ автор на вашия нов уебсайт на WordPress.

Има и опция за изтегляне и импортиране на прикачени файлове. Уверете се, че поставете отметка в това поле, така че да носи всички медийни файлове, които сте използвали в своите публикации и страници. Така че трябва да поставите отметка в това поле.

вносител приставката присвояване на автор

5. Импортиране на връзки към Blogroll

Ако използвате връзки в Blogroll, може би сте запознати с този термин. С прости думи, връзките към Blogroll са списъкът с връзки, които обикновено се появяват в страничната лента на вашия уебсайт. Това са връзките към другите блогове, които може да принадлежат на вашите приятели. Можете също така да свържете към собствените си сайтове.

Така че, ако използвате връзки към Blogroll, следвайте тази стъпка; в противен случай просто превъртете надолу и пропуснете тази стъпка.

Връзките към блога са във формат OPML и можете да запазите файла му в XML формат, който ще експортира и импортира всички файлове.

И така, как можете да намерите този OPML файл? Просто е. Ако използвате безплатен поддомейн, който WordPress.com ви предостави, тогава просто въведете името на поддомейна в уеб браузър като този

yourfreedomain.wordpress.com/wp-links-opml.php

Ако обаче използвате потребителско име на домейн с вашия блог WordPress.com, тогава трябва да напишете долния URL адрес в раздела на уеб браузъра, за да получите достъп до файла OPML.

yourdomain.com/wp-links-opml.php

След натискане на бутона Enter, браузърът ви ще отвори OPML файл, който трябва да запазите. Просто кликнете с десния бутон върху страницата и използвайте „save as“ или просто Ctrl + S за запазване на файла. Той ще запази файла във XML формат. Потребителят на Mac може да го запише с помощта на Command + S.

След като веднъж сте запазили този OPML файл, следващата стъпка е да го експортирате на вашия хост WordPress. По подразбиране няма мениджър на връзки в WordPress.org, така че трябва да го активирате, като изтеглите и активирате плъгин.

Мениджър на връзки е един от отличните плъгини, които съществуват от години, разработени от WordPress. След активиране на добавката елемент „Връзки“ ще бъде добавен в таблото за управление на WordPress.

URL адрес на блог

За да управлявате връзките към блога на вашата WordPress.com, също трябва да инсталирате друг плъгин. Или просто отидете на Plugins > Добави нов. Търсете OPML вносител инсталирайте и след това го активирайте.

Сега, за да импортирате файла OPML на файла, отново трябва да посетите Инструменти > внос. След това кликнете върху „Изпълни вносител“.

вносител на блогове

Щом щракнете върху него, ще видите страница с молба да качите своя OMPL файл, който сте запазили по-рано. Щракнете върху Избор на файл и след това намерете вашия OMPL файл. След това натиснете бутона „Импортиране на OPML файл“.

импортиране на OPML файл в wordpress

WordPress вече автоматично ще започне да импортира връзки и категории връзки от файла, който току-що качихте. След като процесът приключи, ще видите съобщение за успех.

6. Задайте вашия блог на WordPress.com на частна видимост

Импортирането на съдържание от WordPress.com в WordPress.org няма да изтрие съдържанието, което сте публикували в стария си блог на WordPress.com. И разбира се, не искате дублирането на вашите публикации, страници и категории и т.н..

Така че има два начина да продължите.

Един от начините е, ако не искате да пренасочвате трафика си в WordPress.com на новия си сайт, тогава просто трябва да направите проста стъпка и това да настроите стария блог на Private.

За това влезте в таблото за управление на блога си WordPress.com.

От страничната лента отидете на Настройки задайте Поверителност на блога на частен и след това „Запазване на настройките“. Сега само вие или потребителят, който одобрявате, имате достъп до стария блог на WordPress.com.

промяна на поверителността на блога на частна

Другият начин е, че ако пишете известно време и блогът ви има посетители, тогава не би било разумно да ги окачите със стария си блог.

Получаването на трафик в нов блог не е лесно; отнема време и много усилия, така че защо да не пренасочите старите си потребители на блога към новия блог. За щастие, без да засягате класирането на търсачките, можете лесно да пренасочите старите си потребители към новия блог, като следвате следващата стъпка.

6. Пренасочете потребителите на WordPress.com към уебсайта на WordPress.org

Пренасочването гарантира, че няма да загубите класиране на търсачките, като автоматично пренасочва потребителя към новия сайт, който има достъп до стария ви адрес.

Стандартното решение за пренасочване на потребители към ново място е да се използват 301 заглавки, без това да влияе на класирането на търсачките. Но ограничението тук, че за да направите такава задача, трябва да имате файл access.htaccess. Въпреки това, тъй като WordPress.com няма да ви предостави достъп до .htaccess, не можете да използвате този метод.

За съжаление, WordPress.com предлага само платен инструмент за пренасочване на сайтове, който се предлага с малка цена, т.е. само $ 13 / година.

Така че, ако смятате, че старата ви WordPress.com има достатъчно трафик, за който е достойно да платите $ 13 / година, трябва да се върнете към таблото за управление на WordPress.com. Кликнете върху „Настройки“ от страничната лента и кликнете върху „пренасочване“.

След това ще ви помолят да въведете името на вашия домейн, където искате да пренасочите аудиторията си. След като въведете името на домейна, щракнете върху бутона „Отиди“.

платен пренасочване на сайт от wordpress.com към wordpress.org

След това ще бъдете помолени да попълните данните за плащане, за да завършите покупката.

Поздравления, това е направено сега; всички ваши потребители и търсачки ще пренасочат към нов домейн.

Ако сте използвали персонализиран домейн с WordPress.com, това е почти готово. Просто трябва да промените DNS записа на новия си уеб хост и всичко ще бъде наред, включително класирането на търсачките.

От друга страна, ако променяте домейна, трябва да промените URL адреси в публикации. Трябва да актуализирате URL адреси, които са свързани с публикации. Затова продължете следвайте стъпките по-долу

 1. Отидете на таблото за управление на wordpress.org.
 2. Инсталирайте и активирайте Velvet Blues Update URL адреси
 3. Отидете на Инструменти > Актуализирайте URL адреси
 4. Въведете своя стар и нов URL адрес и изберете кой URL адрес трябва да бъде актуализиран. И това е всичко.

заключение

Като цяло тази миграция от WordPress.com към WordPress.org е доста ясна. Всичко, което трябва да направите следните стъпки

 • Експортирайте XML с помощта на таблото за управление на WordPress.com
 • Вземете нов домейн и хостинг план. Инсталирайте WordPress на новия си хостинг план
 • След като инсталирате WordPress на таблото за управление на WordPress, изберете Инструменти > Износ. Не забравяйте да поставите отметка в полето за прикачване, за да експортирате медийни файлове.
 • Това е всичко.

Надявам се, че този урок ще ви помогне да мигрирате уебсайта си WordPress.com в блог със самостоятелно домакинство. Ако имате нужда от допълнителна помощ, моля, не се колебайте да попитате в секцията за коментари.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map