Как да архивирате целия си уебсайт WordPress – Ръководство с снимки

0

Архивирането е един от най-важните стълбове на WordPress сайт / блог. Да предположим, че с вашия сайт се е случило нещо нередно и не можете да намерите първопричините или целият ви сайт е уязвим. Тогава най-бързият и лесен начин е да възстановите създадения от вас архив. Създаването на резервно копие на WordPress сайт е много лесно. Изчезват времена, когато трябва да вършите всички неща ръчно. Сега просто трябва да натиснете едно щракване и това е всичко.


много хостинг доставчици включете безплатни услуги за създаване и възстановяване на резервни копия в плановете, но трябва да проверите отново тяхната политика. Подобно на InMotion, можете да възстановите архивирането само веднъж в продължение на четири месеца. В случай че SiteGround, те създават само 1 копие и трябва да правите заявка, когато искате да възстановите. Това са фантастични хостинг доставчици; не пренебрегваме техните услуги само поради ограниченията за архивиране.

Затова решението е да създадете цялостно архивиране на вашия сайт в WordPress, като инсталирате обикновена приставка, където не се нуждаете от технически умения. Супер лесна процедура е да направите резервно копие чрез плъгин. Updraftplus е най-добрият безплатен и надежден плъгин, за да запазите работата си.

Как да направите незабавно пълния архив на WordPress сайта / блога – Updraftplus

Updraftplus

Updraftplus е безплатният плъгин, който ви позволява да създавате безплатно архивиране и да поддържате множество отдалечени места, където съхранявате резервните файлове като Google Drive и Dropbox и т.н. Можете да направите резервно копие на целия уебсайт на WordPress или на избраните файлове като теми, база данни, плъгини и др. По подобен начин, когато искате да възстановите, тогава можете също да изберете кой файл да възстановите или целия сайт.

Стъпки за създаване на резервно копие на WordPress сайта:

 • Влезте в таблото за управление на WordPress и отворете “Plugins” дадени в страничната лента и след това щракнете върху “Добави нов”.

как да добавите нов плъгин в wordpress

 • Потърсете „updraftplus“ и инсталирайте приставката
 • След като инсталирате приставката, тя ще ви поиска “Активирате”.

инсталиране и активиране на приставката updraftplus

Сега трябва да направите някои необходими настройки. Не се притеснявайте Просто следвайте стъпките по-долу

 • В страничната лента на таблото за управление на WordPress задръжте курсора на мишката върху “Настройки” и след това щракнете върху „UpdraftPlus архивиране“.

как да получите достъп до настройките на updraftplus

 1. След щракване панелът за настройка на приставката ще дойде пред вас. Сега кликнете върху “Настройки” Вижте изображението по-долу
 2. В раздела за настройка трябва да конфигурирате графика на файловете и базите данни, както и броя копия на архива. Можете да изберете след това колко време може да се създаде резервното копие.
 3. Тук можете също да изберете броя копия на всеки архив, който трябва да се запази. По-долу избираме седмичен график за архивиране и 2 копия от всеки архив.

график за архивиране на WordPress сайт

 • След това в раздела за настройки следващата стъпка е да дадете отдалеченото място, където искате да съхранявате резервните файлове. Тук в това ръководство ще обясним процедурата за „dropbox“. Тъй като е супер-дупер лесно и новак може лесно да го интегрира. Просто изберете “Dropbox” засега и ние конфигурираме настройката му по-късно. Тук разгледайте възможностите за отдалечено местоположение, които са налични в приставката.

падаща кутия за запазване на архивиране

 1. Сега допълнително превъртете надолу и изберете всички файлове, ако искате да направите резервно копие на целия си сайт в WordPress. Можете също така да направите архивиране на конкретни неща като теми, плъгини и бази данни и т.н..
 2. Също така, поставете отметка в полето за имейл за получаване на отчетите, свързани с архивирането.
 3. Поставете своя имейл адрес, на който искате да получавате отчетите.
 4. В края удари на “Запазите промените”.

WordPress пълна настройка за архивиране на сайта

След като запазите промените сега, трябва да свържете отдалеченото местоположение с приставката. Тук вижте как да свържете Dropbox, за да запазите резервните файлове и след това да изтеглите тези файлове на вашия местен диск, ако искате.

Как да свържете Dropbox за съхраняване на архивни файлове на WordPress на сайта чрез Updraftplus:

 • Кликнете върху предоставената връзка в изскачащия прозорец, която се показва веднага след запазване на промените или превъртате нагоре и щракнете върху връзката, както е показано на фигурата, дадена по-долу или

връзка надстройка с хранилище в облак за съхранение

 • След щракване ще се отвори страницата на уебсайта Dropbox с искане “Влизане”. Ако нямате акаунта, създайте нов.
 • След влизане в съобщението се появява съобщение с искане за достъп. Сега кликнете “позволява” и след това завършете настройката.
 • Когато щракнете върху „Пълна настройка“, той автоматично ще се насочи обратно към вашия панел Updraftplus. Кликнете върху “Архивиране сега” за да направите резервно копие на сайта на WordPress. Обикновено той автоматично ще започне да създава пълен архив на уебсайта.
 • Ако искате да направите резервно копие на някои конкретни файлове, кликнете върху “Архивиране сега” в “Актуално състояние” раздел. Ще се появи поле за избор на файловете. Да предположим, че искаме да създадем резервно копие на базата данни и плъгини, след което поставете отметка само в тези полета. Ето вижте изображението по-долу

изберете файлове за персонализиране на архивиране на WordPress сайт

 • В “Актуално състояние” в раздела Updraftplus, можете да видите напредъка на архивирането. Това е всичко, което успешно сте създали архивиране на сайта.

Как да запишете архивиране на WordPress Site Back to Local Drive

Ако искате да запазите резервните файлове на твърдия диск на компютъра, просто изтеглете папката от Dropbox. Винаги е препоръчително да съхранявате файловете на повече от едно място, за да се гарантира по-голяма безопасност.

 • Влезте в своя Dropbox акаунт
 • Изберете папката и след това щракнете върху изтегляне.

изтеглете архивиране на WordPress сайт на вашия местен диск

Как да възстановите резервните файлове:

Когато архивирането завърши съдържанието на вашия сайт, е почти сигурно. Ако се случи нещо нередно и сайтът ви се срине, трябва незабавно да го възстановите. Защото ако не сте го направили, тогава има шанс да загубите броя на посетителите през този период.

 • За възстановяване щракнете върху „Съществуващи резервни копия“ и след това щракнете върху “Възстанови”.

как да възстановите архива на блога на WordPress

 • Ще се покаже поле за избор на файлове, които искате да възстановите. Просто маркирайте всички квадратчета, ако искате да възстановите всички неща.

Така че по този начин можете да създадете цялостно архивиране на уебсайт / блог на WordPress и как да възстановите? В случай, че все още имате проблеми с правенето на архивиране на вашия сайт, тогава не се колебайте да поискате помощ. Ще се радваме да ви помогнем.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map