Grammarly vs Ginger 2020 – Cila është më e mirë?

2

Si një folës anglez jo-vendas, ne e dimë se sa jetike dhe e dobishme për të patur një mjet të mirë korrigjimi. Një përmbajtje me çështje kritike duket joprofesionale, bruto dhe madje mund ta detyrojë vizitorin të largohet nga faqja juaj. Kjo gjithashtu mund të ndikojë rëndë në besueshmërinë tuaj. Pra, për blogerët, studentët dhe shkrimtarët është mirë të keni një mjet të besueshëm në shërbimin e tyre.


Grammarly dhe Xhenxhefili janë një nga mjetet më të përdorura atje. Të gjitha këto mjete kanë pikat e tyre unike të shitjes. Thjesht duhet të bësh një zgjedhje perfekte e cila është arsyeja pse ne e krijuam këtë përpjekje (rishikim Grammarly vs Ginger).

Një gjë që duhet të mbani në mend se korrigjimi i provave nuk është alternativa e përsosur për një korrigjues të njeriut. Padyshim që mjetet e automatizuara janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të zbuluar gabime të shumta në përmbajtje dhe kurseni kohën tuaj. Por është gjithashtu thelbësore të korrigjoni një herë manualisht.

rishikim gramatikor vs xhenxhefil

Pra, pa ado më shumë le të kalojmë në arenë

Grammarly vs Ginger 2020 – Cila është më e mirë?

Rishikimi Gramatikor

Ndër mjetet e korrigjimit, Grammarly është më e popullarizuara që kontrollon saktësinë e tekstit tuaj bazuar në 400 rregulla gramatikore të përparuara. Shtë një softuer i bazuar në re, ku gjithmonë kërkon lidhje interneti për të punuar.

Add-ons

Gramatika është një mjet shumë fleksibël për sa i përket përdorshmërisë. Kompania ofron

 • Një redaktues në internet ku mund të kontrolloni tekstin tuaj, si dhe të ruani dokumentet si një draft.
 • Zgjatje për shfletuesit Chrome, Safari dhe Firefox që do t’ju ndihmojnë në pothuajse çdo redaktues në internet si WordPress. Kjo është shumë e dobishme pasi nuk keni nevojë të kaloni te redaktori në internet.
 • Ekziston gjithashtu një shtesë për Microsoft Office dhe Outlook. MS office është përdorur gjerësisht që vetëm tregojnë gabimet, kështu që duke integruar shtesën Grammarly ju mund të zbuloni dhe korrigjoni me efikasitet shënimet gramatikore.

shtesa zyre gramatikore

 • Ata gjithashtu prezantuan një aplikacion desktopi. Tani nuk duhet të hapni shfletuesin për redaktorin në internet, përkundrazi thjesht hapni aplikacionin nga desktopi dhe filloni të shkruani.

Ju mund të dëshironi të lexoni Grammarly Review 2019: Mjeti më i mirë i Gramatikës për Bloggerët

Shqyrtimi i tipareve

Interface

A ka rëndësi pamja e softverit? Dhe përgjigjja jonë është “Po”. Një ndërfaqe e ndërlikuar dhe e vjetër e dizajnuar kërkon shumë kohë për të kuptuar.

Grammarly ofron një ndërfaqe të thjeshtë dhe shumë të drejtpërdrejtë që ju ndihmon të shkruani më mirë. Të gjitha tiparet janë kaq të spikatura. Pasi të keni menduar, mund të filloni me ta ose të regjistroheni për një llogari falas ose një premium.

Profilet specifike për zhanrin

Fjalët mund të kenë kuptime dhe strukturë të ndryshme në varësi të temës / ngrohtësisë ku po shkruani. Pra, duke kuptuar këtë ekip Grammarly prezanton profile të shumta për të zgjedhur. Këto profile përfshijnë biznesin, akademik, teknik, mjekësor, krijues, blogspot dhe postë elektronike, etj. Përzgjedhja e një profili specifik lejon që algoritmi të ndjekë gabimet që lidhen me një vend specifik.

Ju mund të jeni të vetëdijshëm për anglishten amerikane dhe britanike, e cila është disi e ndryshme në rregullat drejtshkrimore, pikësimit dhe gramatikës. Pra, Grammarly gjithashtu ju lejon të zgjidhni atë për të ndihmuar në stilet më të mira të shkrimit.

Përmirësimi i fjalorit

Specialiteti vjen në formën e veçorisë së përparimit të fjalorit të zgjuar në versionin Grammarly pro. Nga këndvështrimi i marketingut, fjalët ndikojnë shumë. Sugjerimi i fjalorit ndihmon në mënyrë dramatike në shkrimin e artikujve të larmishëm. Bazuar në kontekstin e të shkruarit Grammarly sugjeroni fjalët alternative duke përmirësuar lexueshmërinë dhe efektivitetin.

Kontrollues i plagagjizmit

Krahas mjetit të përparuar të kontrollit të gramatikës, një kontrollues i Plagiarizmit është bashkangjitur edhe në programin e bukur. Kjo është një veçori e dobishme për botuesit, mësuesit dhe studentët në internet. Ky mjet ju ndihmon të gjeni unikalitetin e tekstit kundër 8 miliardë faqeve në internet dhe është i disponueshëm vetëm për përdoruesit e paguar. Megjithëse, nuk është aq i aftë sa mjetet si Plagiarism checkerX dhe Copyscape, etj., Por prapë ia vlen të shfrytëzohet.

Ndihmoni në lexim

Nëse përballeni me problem gjatë leximit të artikujve në anglisht, lajmi i mirë është se Grammarly do t’ju ndihmojë të kuptoni kuptimin pa shkruar fjalë përsëri në fjalor përsëri dhe përsëri. Pra, edhe kjo është kursim kohe. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të instaloni zgjerimin e shfletuesit të tyre në internet klikoni mbi të dhe pastaj ta aktivizoni atë.

Tani nëse gjeni disa fjalë të panjohura për ju, atëherë thjesht klikoni dy herë mbi atë që do të sigurojë kuptimin dhe shpjegimin në të njëjtin ekran.

kutia e shpjegimit gramatikor

Disa veçori të tjera të dobishme në gramatikë

 • Krijoni një fjalor personal: Ju mund të shtoni fjalë në Fjalorin personal Grammarly, kështu që herën tjetër nuk do t’i nxjerrë në pah ato si gabime.
 • Drejtshkrimi dhe çifti i duhur: Do të zbulojë gabimet e shqiptimit, si dhe sugjerimet për përdorimin e fjalëve të drejta.
 • Zëri pasiv: Programi shënon përdorimin e tepërt të zërit pasiv në përmbajtje.
 • pikësime: Pikat kryesore të pikësimit të humbura dhe të gabuara.
 • fjalëtepri: Kjo do të zbulojë automatikisht mënyrën e shkurtimit të fjalive për shpjegimin e përmbledhur.
 • përsëritja: Nëse një fjalë specifike përsëris, përsëri dhe përsëri, mjet jep sugjerim për ta zëvendësuar atë.
 • Proposition: Grammarly vë në dukje edhe parafjalët e hutuara.

Ka shumë më tepër të cilat mund t’i eksploroni duke provuar

Gramatika Falas me karakteristika të kufizuara
Premium Grammarly gëzojnë të gjitha tiparet

Përjetimi i gramatikës

Të qenit një bloger Aplikacioni Grammarly në ueb është shumë i dobishëm për ne. Do ta gjeni aplikacionin nga dyqani i mbështetur i shfletuesit ose thjesht do të lundroni në seksionin e Aplikacioneve të pultit Grammarly. Ai automatikisht integrohet me kutinë e tekstit pothuajse të redaktorit në internet si Gmail, Facebook, Twitter, dhe WordPress, etj. Tashmë kemi përmendur shtesat e tjera Grammarly në fillim.

Këtu shikoni redaktorin e WordPress;

gramatikore në redaktorin e fjalëve

Aplikacioni Grammarly në ueb tregon numrin e gabimeve kritike dhe përpara, ne kemi vetëm 1 gabim kritik në ekranin e mësipërm. Ndërsa ju mund të shihni sugjerime duke lëvizur kursorin tuaj mbi fjalën. Nëse dëshironi të sqaroni, klikoni në “SHTOJ SHUM N GR GRAMMARI”. Redaktori i gramatikës shfaqet aty ku mund të korrigjoni edhe gabimet, si dhe të shihni shpjegimin e fjalëve që numërohen si gabim.

Plane Falas dhe Premium

Gramatika është në dispozicion për përdoruesit e lirë dhe të paguar. Llogaria falas përmban karakteristika të kufizuara si 150 rregulla gramatikore ndërsa pretendojnë se primi mund të kontrollojë përmbajtjen tuaj duke marrë parasysh kontrollet 400+.

Planet e primit fillojnë nga 29,95 $ për një pajtim mujor ndërsa mund të kurseni seriozisht në kosto duke regjistruar një pajtim vjetor që vjen në 11.66 $ / muaj.

rekuizitë

 • Nëse anglishtja nuk është gjuha juaj amtare, mjeti më i mirë atje
 • Siguron një bazë njohuri shumë të dobishme për mësimin e gramatikës
 • Zbulimi specifik i gabimit kontekstual
 • Mjet shumë i dobishëm për studentët, blogerët dhe bizneset
 • Vegël kontrolluese e dublikimit të përmbajtjes së integruar
 • Skanoni tekstin tuaj për strukturën e fjalive, gabimet drejtshkrimore, shenjat e pikësimit dhe shumë të tjera.

Cons

 • Asnjë shtesë e zyrës MS deri më tani për përdoruesit e Mac.
 • Icmimi i paguar për faturimin mujor, kështu që ju rekomandojmë abonimin vjetor
 • Ndonjëherë ndaloni së punuari ose ndaloni së njohuri gabimet derisa të rihapni përmbajtjen në redaktorin Grammarly

Bleni Grammarly për 400+ Kontrollet e Gramatikës Vetëm me $ 11.66 / muaj

Rishikimi i xhenxhefilit

Xhenxhefili është gjithashtu një mjet i lartë korrigjues dhe i vjetër gjithashtu. Softueri ofron përdorim të madh për shkak të shtesave të tij të shumta për shfletuesit, produktet MS dhe aplikacionet e tjera. Edhe pse është jo aq të përparuar sa Grammarly, ende mjaft i denjë për të provuar dhe shpesh konsiderohet një alternative Gramatike kryesisht për shkak të shqetësimeve të çmimeve. Ashtu si Grammarly, Xhenxhefili gjithashtu ka nevojë për një lidhje interneti.

Add-ons

Kur bëhet fjalë për platformat ku mund të shijoni shërbimet e Xhenxhefilit është më i dobishëm si Grammarly.

 • Një mjet në internet në faqen e tyre në internet nuk kërkon krijimin e llogarisë thjesht vendosni tekstin dhe kontrolloni. Do të kryejë kontrollim të fjalëve të kufizuara.

xhinxher korrigjim online

 • Për të punuar përmes desktopit ata kanë Windows mbështetur aplikacionin i cili është i lirë të instalohet dhe të jetë i disponueshëm në faqen e tyre.
 • Nëse dëshironi që Xhenxhefili të punojë me kutitë në internet, si Facebook, Gmail, Twitter, WordPress, instaloni zgjerimin e shfletuesit të tyre i cili është i disponueshëm për Chrome dhe Safari.
 • Xhenxhefili shkon më larg se Grammarly duke ofruar aplikacione celularë për Android dhe iOS. Gjithë sa duhet të instaloni aplikacionin e tyre të shkrimit nga dyqani i aplikacioneve dhe të korrigjoni përmbajtjen tuaj. Aplikacioni ju lejon të përdorni shumë veçori të tjera. Ekziston edhe një aplikacion i tastierës.

Interface

Xhenxhefili nuk ofron redaktorin në internet si Grammarly, në vend të kësaj ata inkurajojnë përdoruesit të përdorin shtesat e tyre. Ndërfaqja e aplikacionit desktop është shumë e thjeshtë ashtu si Grammarly ku gjithçka është super e qartë. Shikojeni.

ndërfaqe xhenxhefili

Rephraser

Përsëritësi i fjalisë është një veçori e shkëlqyeshme për të sjellë ndryshimin në tekstin tuaj, kështu ju mundëson të shprehni mendimet tuaja me fjalë më të mira. Kjo do të kontrollojë fjalinë tuaj të fjalisë sipas fjalisë dhe do të ofrojë sugjerime me sinonime, idioma dhe fraza etj. Personalisht, është një veçori e dobishme, por kontrollimi i fjalisë së përmbajtjes me fjali me dorë është me të vërtetë kërkon kohë.

Trajner personal

Trajneri personal i Xhenxhefilit është një program trajnimi special që vjen për klientët me pagesë. Shtë një program mësimi që ndërton mësime në anglisht bazuar në gabimet tuaja, në mënyrë që në të ardhmen të shmangni të njëjtat gabime. Pra, në vend që të përqendroheni në trainerin personal Ginger English, ju ndihmon të përqendroheni në zonat e dobëta duke përshtatur mësimet e personalizuara.

Tekst në Të folur

A jeni i dobët në shqiptim? Nëse po, atëherë kjo dëshmon shumë e dobishme për të mësuar. Edhe pse tani kemi përkthyes falas nga Google që mund të flasë fjalë, por Xhenxhefili sjell karakteristika të ndryshme të tjera. Ju mund të zgjidhni shpejtësinë e leximit, zërin mashkull / femër, theks në SHBA / MB dhe ta luani ose ndaloni atë në çdo kohë. Për më tepër, ai do të nxjerrë në pah tekstin e leximit aktual për të mbajtur me vete. Fatkeqësisht, kjo veçori nuk është në dispozicion për përdoruesit e lirë që duhet të blini pajtimin e tyre premium.

përkthyes

Xhenxhefili është një program i shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar të kapërceni pengesën gjuhësore. Shtë një shërbim falas që përkthen përmbajtjen tuaj në 40+ gjuhë. Gjithë sa duhet të bëni thjesht ngjitni tekstin tuaj në program dhe zgjidhni gjuhën e daljes. Nuk është një tipar kryesor perkthyesi i Google gjithashtu ofrojnë të njëjtin lloj funksionaliteti.

Ndihmoni në lexim

Leximi i artikujve në internet është disi i çrregullt nëse nuk jeni të mirë në anglisht. Si Grammarly, Xhenxhefili ju ndihmon në këtë ku thjesht klikoni dy herë mbi fjalën dhe kutinë që shfaqet që shpjegon kuptimin. Duke klikuar në “Më shumë” do të merrni më shumë shpjegime në të njëjtin ekran.

Nuk kërkon ndonjë punë teknike për të vendosur një funksion të tillë. Thjesht instaloni shtesën në internet dhe është gati. Sinqerisht, ne mendojmë se Grammarly bën një punë të mirë sesa Xhenxhefili në këtë.

shpjegimi i xhenxhefilit

Disa veçori të tjera të dobishme në xhenxhefil

 • Korrigjimi i shqiptimit: Si mjetet e tjera të korrigjimit të xhenxhefilit, Xhenxhefili është mjaft efikas për të zbuluar fjalët e gabuara.
 • Korrigjoni të gjitha: Softueri ju lejon të korrigjoni të gjitha gabimet menjëherë ose mund të prishni të gjitha ndryshimet me vetëm një klik.
 • SH.B.A. / Angli anglisht: Mund të kaloni midis gjuhëve, kështu që softueri i zbulon çështjet më me efikasitet.
 • pikësime: Vendosja e pikësimit në vendin e duhur është gjithmonë thelbësore, kontrollori i pikësimit të xhenxhefilit ju ndihmon ta bëni atë.
 • Fjalori personal: Shtoni fjalët tuaja në fjalorin personal për t’i numëruar ato si gabime në të ardhmen.
 • Sinonimet: Ka sinonime dhe seksionin e përcaktimit të tyre. Thjesht klikoni me të djathtën mbi një fjalë, ndërsa në redaktorin e Xhenxhefilit dhe zgjidhni veçorinë sinonime.

Përjetimi i xhenxhefilit

Nëse jeni duke punuar në internet, atëherë është më e përshtatshme të provoni shtesën e shfletuesit e cila mund të instalohet nga dyqani Chrome ose direkt përmes faqes së internetit të Xhenxhefilit. Ajo funksionon me pothuajse çdo redaktues në internet dhe tregon gabime si më poshtë që mund t’i shihni në redaktorin e WordPress.

Softueri nxjerr në pah gabimet dhe ju keni mundësi ose të shtoni fjalën në një fjalor personal ose thjesht ta korrigjoni atë me sugjerimin e tyre.

xhenxhefil në wordpress

Plane Falas dhe Premium

Xhenxhefili ofron plane falas dhe premium. Përdoruesit e lirë kanë qasje në kontrollimin e kufizuar të gramatikës dhe rifrazimin e fjalive. Ndërsa përdoruesi premium mund të përdorë pafundësisht fjalinë për rifrazim, trainer personal, lexues teksti dhe mjet përkthimi.

Aktualisht, plani mujor është në dispozicion me vetëm 14.98 $ / muaj ndërsa pajtimi vjetor ju kushton rreth 74.88 $ / vit (6,24 $ / muaj).

rekuizitë

 • Karakteristika e trajnerit personal ndihmon për të zvogëluar shanset për të bërë të njëjtin gabim përsëri.
 • Shtesa për Android, iOS, MS Office, shfletues dhe desktop.
 • Zbuloni gramatikore, shenjat e pikësimit dhe gabimet e gabuara
 • Mund të ristrukturojë fjalitë për formulim dhe qartësi më të mirë

Cons

 • Asnjë mjet kontrollues plagjiature nuk përfshihet me Xhenxhefilin.
 • Asnjë aplikacion për MAC OS. Por ju keni shtesën Safari.

Grammarly vs Ginger: Verdict

Pra, për mendimin tonë, Grammarly është mjeti më i avancuar i korrigjimit të letrave me vlerë në treg. Kompania përmirëson vazhdimisht performancën dhe tani mund të zbulojë gabime bazuar në 400+ faktorë. Supershtë super inteligjente të gjesh gabime kontekstuale dhe të japësh sugjerime për fjalët e duhura. Mund ta përdorni kudo si në zyrën MS, shfletuesin në internet ose instaloni aplikacionin e desktopit.

Nga ana tjetër, Xhenxhefili është gjithashtu mjaft i mahnitshëm, por i mbushur me shërbime të panevojshme si përkthyes dhe lexues teksti, etj, pasi përkthyesi Google mund ta bëjë me efikasitet këtë detyrë. Ndërsa Xhenxhefili i mungon edhe kontrollori i plagjiaturës i cili mund të dëshmojë një mundësi të përshtatshme për botuesit në internet.

Vizitoni Xhenxhefilin

Vizitoni Gramatikën

Na tregoni se cila midis Grammarly vs Ginger ofron performancë më të mirë. A mendoni se gramatika e plagjiaturës së Grammarly ia vlen të përdoret, a dëshiron që ajo me të vërtetë të adresojë ndonjë përmbajtje të plagjiaturës? Ju lutemi mos hezitoni të ndani mendimet tuaja në pjesën e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map