Gramatični pregled leta 2020: najboljše orodje slovnice za blogerje

0

Ali veste, kam postaviti vejice, polpičke in predloge?


Ali veste, kateri pomožni glagol morate uporabljati in kdaj uporabljati? Če kdaj najamete pisatelja, kakršen je bil na Fiverru, ste vedeli, da večina pisateljev sploh ni poznala osnov angleščine.

Če angleščina ni vaš prvi jezik, se boste morda soočili s težavami, kot so napake pri črkovanju, uporaba glagolov & predloge, manjkajo & odvečna ločila, pretirana uporaba pasivnega glasu in številne druge.

Ali gre za pisanje pisem, aplikacij ali člankov, ki jih potrebujete za pisanje vrstic brez napak.

Najboljša rešitev je torej uporaba slovnice. Ne bi bilo narobe reči, da je slovnica eno najboljših orodij za preverjanje slovnice, ki v besedilu upošteva več kot 400 vrst dejavnikov, da bi odkrili napake.

Slovnične napake ne samo, da postanejo vzrok za zadrego, ampak tudi lahko vplivajo na vašo dobro voljo. V tem primeru se uporaba orodja, kot je Grammarly, izkaže za zelo priročno. Skoraj 1 leto uporabljamo Grammarly, to orodje veliko pomaga najti napake. Še več, videli boste, da se izboljšujete.

Glavne značilnosti slovnice

 • Podpirajte različne sloge pisanja za natančen popravek
 • Preverjanje plagiatorstva
 • Besede Pojasnila in sopomenke
 • Besednjak enostavno povečajte

Razložimo, koliko funkcij ima to orodje in kako jih boste uporabljali?

Kako deluje?

Dobra stvar je, da je na voljo tako v brezplačnem kot v premijskem razredu. Brezplačna različica ima nekatere omejitve in pogreša številne uporabne funkcije. Še vedno pa lahko ujamete napačne črkovanja, slovnične napake, ločila in nekatere druge koristne predloge, da v svojih odstavkih dodate strokovnost..

Tukaj si oglejte kratko primerjavo med načrti brez slovnice in premij.

Premium:

 • Slovnična premijska različica upošteva približno 400+ slovničnih dejavnikov za odkrivanje napak
 • Zazna lahko napredne in kritične vrste težav. Vnaprejšnja vprašanja vključujejo 100 vrst dejavnikov, kot so uporaba predloga, nakazovanje besednih stavkov, besed v desnem paru in še veliko več
 • Preverjanje plagiatorstva
 • Izboljšanje besedišča

Prost:

 • V brezplačni različici orodje najde težave na podlagi 100 dejavnikov
 • Zazna lahko samo kritične težave, kot so preverjanje črkovanja in napake v ločil itd.

Razširitev brskalnika

Najprej tukaj ustvarite slovnični račun.

Slovnična razširitev je na voljo za vse glavne brskalnike, kot so Chrome, Mozilla in Safari itd. Po dodajanju razširitve kliknite ikono, ki se prikaže v brskalniku, nato pa vnesite podrobnosti o znaku.

Med registracijo samodejno prikažejo obvestilo, da dodajo pripono. Razširitev Grammarly chrome lahko prenesete tudi iz njene spletne trgovine ali z nadzorne plošče Grammarly pod aplikacijami.

Slovnični dodatek zagotavlja veliko ugodnosti, ne glede na to, ali sestavljate e-pošto ali pišete objave na spletnem dnevniku. Za iskanje napak vam ni treba pisati v urejevalnik Grammarlyja. Napake bodo razvrstili med kritične in vnaprejšnje težave.

Napake so poudarjene z rdečimi (kritičnimi) in rumenimi (vnaprej) barvnimi črtami. Poleg tega navajajo tudi razloge, zakaj je vaš stavek napačen in kakšne spremembe je treba izvesti, da bi bil pravilen.

Slovnična integracija z MS Office in Outlook

Če torej želite slovnico za besedo MS, potem prosimo, da vidite, da je njihova ekipa razvijalcev izdelala tudi dodatek za MS Office in perspektive. To pomeni, da vam ni treba uvoziti svojega dokumenta v urejevalnik Grammarlyja. Preprosto ga omogočite v Officeu in tam boste poiskali besedilo in ugotovili napake, če obstajajo.

Kliknite na aplikacije, dane na stranski vrstici Grammarly nadzorne plošče, potem boste videli aplikacije, kot so prikazane na spodnji sliki. Ker smo dodali dodatek za krom med postopkom prepevanja, ga označimo kot Active.

Slovnični pregled dodate za krom in pisarno

Zdaj kliknite na »Namesti« pred “Grammarly for Microsoft Office” in se bo začelo nalagati. Ko se nastavitvena datoteka prenese na vaš lokalni pogon, nato dvokliknite nanjo.

Po nekaj nalaganja nastavitev prikaže Microsoft Office in Outlook kot na spodnji sliki. Označite obe, če želite Grammarly vključiti v obe aplikaciji.

Namestitev slovničnega dodatka za pisarno

Po tem kliknite na “Namestitev”. Nastavitev bo razširitev samodejno vključila v MS Office.

Zdaj odprite datoteko pisarniškega dokumenta in kliknite na »Omogoči slovnično«.

Pisarniški dodatek deluje tudi, če imate brezplačen račun.

Omogoči slovnico v pisarni

Namizna aplikacija

Grammarly je predstavil tudi namizno aplikacijo, ki deluje neposredno z namizja računalnika, namesto v spletnem brskalniku ali MS Officeu. Če imate računalnik z nizkimi specifikacijami, bo ob namestitvi in ​​uporabi MS Office deloval počasneje, ker je zelo težaven.

Tako lahko namestite namizno aplikacijo Grammarly, ki je zelo uporabna in omogoča pisanje člankov z večjo natančnostjo.

Pojdite na nadzorno ploščo Grammarly in kliknite na »Aplikacija«. Po tem udarite na “Namestitev ” tipko pred napisom »Slovnično za Windows«. Začelo se bo s prenosom datoteke .exe. Zdaj zaženite preneseno datoteko in tam jo boste samodejno namestili v računalnik.

Grammarly Editor

Poleg vsega tega lahko članek napišete v urejevalnik Grammarlyja ali preprosto prilepite kopirano besedilo. Prav tako lahko naložite celotno datoteko dokumenta. Podpira različne vrste dokumentnih datotek, kot so .doc, .docx, .txt, .rtf in .odt itd.

Glavni rob pisanja v urejevalniku je, da se bo samodejno shranil v vaš račun. Če torej pomotoma odstranite datoteko iz računalnika, lahko kopijo še vedno imate v urejevalniku.

Slovnični pregled 2020: Brezplačne in premium naročnine

Britanci & Ameriška angleščina

Morda se zavedate britanske in ameriške angleščine. Če primerjate ta dva, potem boste našli razlike med besednjakom in zgradbo stavkov. Na primer barva (britanska) in barva (ameriška), pokrov motorja (britanka) in kapuca (ameriška). Nekatere države sledijo Britancem, nekatere pa ameriško angleščino.

Torej, če je v vašem primeru pomembno upoštevati pravila, kot pri izvajanju akademskega dela, potem lahko preprosto preklapljate med tema dvema. Za to pojdite na nadzorno ploščo Grammarly in kliknite »Profil« in izberite želeno angleščino. Po tem bo na podlagi izbranega jezika zaznal napake.

Britanski in ameriški jezikovni slogi

Pravopisni popravek

Morda je to osnovni razlog uporabe Grammarlyja. Večinoma pisci uporabljajo slovito Microsoftovo pisarno, ki zagotovo zazna napačne uroke. Razlog za izbiro slovnice je, da vsebuje številne druge funkcije, skupaj s preverjanjem črkovanja.

Poleg tega ne bo samo opozorilo na napačne črkovanja, ampak bo pojasnilo tudi s primeri, zaradi katerih je nadrejen MS Office za popravljanje napačnih besed.

črkovalni popravek slovničnega urednika

Slovnična pravila

Ali poznate uporabo desetin in glagolov itd.? To je najpogostejša težava, s katero se večina piscev srečuje med pisanjem. Uporaba napačnih glagolov in čas spreminjajo pomen stavka. Zaradi tega vaš bralec stvari ne bo razumel jasno, kar želite pojasniti.

Slovnična pomoč vam pomaga premagovati tovrstne slovnične napake, skupaj z razlago, zakaj predlaga spremembo besede.

Poiščite slovnične napake

Ločilne napake

Ločila, kot so vejice, črtica, dvopičje in podpičja, itd. Zelo potrebna nam je prava vrsta ločil na pravem mestu. Vejice na primer ni mogoče uporabiti samo za prelom dolgega stavka, ampak tudi, da je smisel jasen.

Slovnično zaznavajo ločilne napake

Navedite razlago & Sinonimi

Verjetno odlična in naša najljubša funkcija. Dobro je za tiste, ki so v fazi učenja ali so šibki v angleščini. Včasih v internetu berete nekaj, na primer članke in objave na spletnem dnevniku, in morda se srečujete z besedami, ki jih je zelo težko razumeti. Za razumevanje ga lahko pošljete Google ali odprete tezavra za sopomenke in jasno razumevanje.

Pri tem je slovnica lahko zelo koristna, če v svoj brskalnik dodate končnico, kot je Chrome, nato pa z dvojnim klikom na besedo, o kateri potrebujete razlago, ki vam bo zagotovila različne opise te besede. Poglejte spodnjo sliko.

slovnični dodatek brskalnika

Če ste v urejevalniku slovnic, potem skupaj s sinonimi navedejo tudi razlago besede. Dvokliknite besedo in tu je.

besedni sinonimi z dvojnim klikom

Osebni slovar

Osebni slovar lahko ustvarite v slovnici, tako da te besede v prihodnje ne bodo označile kot napačno črkovanje.

Na levi strani armaturne plošče kliknite na profil in nato dodajte besedo. Poleg tega vam Grammarly omogoča tudi, da dodate besede v slovar, ko popravljate napake.

Slog in struktura stavka

Te funkcije vam pomagajo zaznati napačne ukaze besed in omogočajo, da stavek sestavite s pravim parom besed.

Pravi par predstavlja jasno razumevanje. Poleg tega vam ponuja tudi predloge za zmedene besede, na primer, kdaj uporabiti učinek ali vplivati?

Funkcije so na voljo samo v Grammarly Premium

Vrste dokumentov

Grammarly ima bogato bazo podatkov in zato ponuja različne vrste stilov dokumentov. To pomaga orodju, da natančneje najde napake. Dokumente delijo na 6 različnih vrst, na primer akademske, poslovne, tehnične, medicinske, ustvarjalne in priložnostne. Če ste študent in pišete esej, izberite Esej, naveden v razdelku Akademska.

Če ste bloger in pišete objavo v spletnem dnevniku, vam predlagamo, da izberete “članek / objavo na spletnem dnevniku”, ki je v razdelku Poslovanje, za učinkovito delo pri odkrivanju težav.

Različne vrste dokumentov

Preverjanje plagiatorstva

To je nekaj, kar potrebujete tako intenzivno, ko najamete katerega koli pisatelja v spletu. Predpostavimo, da v Fiverrju najamete pisatelja in ta / ona samo prepisuje članek iz bloga drugega in pripravi članek za vas. To ne bo vplivalo samo na verodostojnost vašega spletnega dnevnika, ampak bo tudi škodilo uvrstitvi vašega iskalnika.

Pred objavo morate torej poskrbeti za svojo edinstvenost vsebine. Za to ponuja Grammarly Checker Plagiarism, ki ima v svoji zbirki ogromno 8 milijonov strani in z le enim klikom prebere vaše dokumente.

Če po spletu najde podobno kopijo besedila, bo to poudaril. V ta namen postavite članek v urejevalnik Grammarlyja in nato vklopite kontrolnik za plagiat. 

Pregled slovničnega preverjanja plagiatorstva

Prekomerna uporaba istih besed

Kot smo omenili, je bila ta funkcija zelo uporabna. Obstaja nekaj besed, ki jih pisci najpogosteje uporabljajo. Grammarlyjev algoritem so zasnovali tako, da bo pregledal tiste besede v vašem članku in vam nato dal predlog za nadomestitev besed, ki se najpogosteje uporabljajo.

Orodje podčrta besedo in vam poda predlog, skupaj z besedo, ki ima podoben pomen.

Končna kazen predloga

Med pisanjem v angleščini veliko dela in ne. Nekateri pravijo, da uporaba predloga na koncu stavka ni primerna, nekateri pa pravijo, da je v sodobni angleščini povsem naravno.

Slovnično poudarja stavke, ki se končajo s predlogom. Vse je odvisno od tega, ali ga spremenite ali ne. Predlagamo pa vam, da če želite pisati v formalnem slogu, poskusite predloga ne postaviti na konec stavka. Slovnica deli odlično objava o tem.

Izboljšanje besedišča

To je najbolj koristna možnost za tiste, ki so šibki v angleščini in nimajo zaklada angleških besed ali si lahko rečete besedišče. Poleg tega, če pišete večino člankov za svoj blog, obstaja velika verjetnost, da boste morda pretiravali s kakšnimi besedami. Če omogočite to funkcijo, bo analizirala besedilo in zaznala iste besede, ki jih uporabljate večkrat.

Slovnično podčrta te iste besede in besedo tudi v nadomestni obliki. Če poleg tega vidite, da predlagana beseda Grammarly ne ustreza vašemu stavku, lahko dvakrat kliknete podčrtano besedo za več besed.

Če uporabljate to, omogočite le izboljšanje besedišča in bo začel delovati, ko ste v urejevalniku.

Izboljšanje slovničnega besedišča

Odpravite besednost

Včasih je stvar mogoče razložiti z nekaj besedami, namesto da bi konstruirali večje stavke. Beseden članek lahko bralce dolgočasi, saj vsebuje več besed kot informacij.

Slovnična vam pomaga zaznati te stavke in vam daje predloge, kako jih lahko skrajšate.

Strokovna lektoriranje

Članke na spletnem dnevniku želite lektorirati, preden jih objavite, potem pa tukaj na Grammarlyju lahko to storite. Profesionalni človeški član lektorira svoje odstavke.

Toda tukaj ne pozabite, da boste morali za to plačati dodaten znesek, tudi če imate premijski račun Grammarly.

Oddaja dokumenta je zelo enostavna. Pojdite do urejevalnika Grammarly in kliknite zadnjo ikono na stranski vrstici. In potem pošljite lektorju.

Garancija za vračilo denarja

Sprva ponujajo 7-dnevno preskusno obdobje, v katerem lahko uporabite vse funkcije Grammarly premium. Vendar so spremenili svojo politiko in zdaj ponujajo 7-dnevno politiko vračila namesto preizkusnega obdobja. Samo izberite želeni načrt in izvedite plačilo.

Po tem boste imeli 7 dni časa, da zahtevate vračilo, če niste zadovoljili njihovih storitev.

Podporne storitve

Pri tej vrsti orodij morda ne boste potrebovali podpornih storitev. Še vedno pa lahko oddate prošnjo za kakršno koli pomoč in odgovor boste prejeli v eni uri. Ni važno, ali ste brezplačen ali premium uporabnik, zagotovo vam bodo pomagali.

Prav tako napišejo kup člankov o svojih različnih izdelkih, da rešijo težave. Pred oddajo zahteve predlagamo, da brskate po njihovi bazi znanja in če rešitve niste našli, jim pošljite e-pošto.

Cenitev

Gramatično ponuja tri načrte, ki temeljijo na trajanju mesečno, četrtletno in letno. Mesečni načrt stane 29,95 USD, kar je precej visoko, zato izberite vsaj četrtletni načrt, če želite njihove storitve za kratek čas.

Iskreno, priporočamo, da se naročite na letni načrt, ki stane le 11,66 USD / mit in vam prihrani veliko denarja.

kupiti slovnični

Prednosti

 • Lahko zazna več kot 400 vrst napak in vam omogoča, da jih odpravite s klikom.
 • Zelo priročna uporaba. Lahko ga integrirate v MS Office, Outlook ali celo prenesete namizno aplikacijo.
 • Deluje s skoraj vsemi aplikacijami, kot so urejevalnik WordPress, Gmail, Facebook, twitter in povsod.
 • Odlično, če angleščina ni vaš materni jezik
 • Primerno orodje za blogerje, študente, poslovna pisma in medicinsko delo itd.
 • Checker Plagiarism vam omogoča, da preverite članke, če so originalni ali kopirajte paste.
 • Izbor angleškega ali ameriškega jezika.
 • Na voljo tako brezplačno kot premium.

Omejitve

 • Orodje odlično deluje v brskalnikih Chrome, Mozilla in safari (kot trdijo), kaj pa drugi znani brskalniki, kot je Opera.
 • Mesečno se zdi drago na mesečni osnovi, za letni načrt pa poceni
 • Če želite najti težave, morate imeti internetno povezavo. Ne obstaja različica brez povezave.
 • Zaenkrat še ni dodatka MS Office za uporabnike Mac. Uporabniki Maca pa lahko prenesejo namizno aplikacijo in uporabljajo razširitev brskalnika.
 • Kljub temu pa to orodje ne more odpraviti potrebe po človeškem lektorju.

Zaključek

Slovnica zagotovo opravlja svoje delo. V celoti je vreden vašega denarja. Preizkušamo številna druga orodja, vendar do zdaj Grammarly deluje zelo dobro in enostavno za uporabo. Priporočamo ga brez dvoma.

Posamezni blogerji se lahko začnejo z brezplačno različico, vendar poskušajo čim prej preiti na premijski načrt, ker je potrebno odpraviti predhodne napake, če želite v svojih člankih strokovno videti. Tu lahko ustvarite brezplačni račun.

Če za zaznavanje napak zanašate na pisarno, predlagamo, da ga poskusite enkrat. Ker se MS Office osredotoča predvsem na zajem pravopisnih napak, Grammarly pa je napredno orodje. Poleg tega to ni navadno orodje, vendar ga licencira tudi več kot 600 korporacij in univerz.

Menimo, da bi morali porabiti nekaj denarja in prejeti premium naročnino, ker lahko bolje opozori na napake.

Zaenkrat uživamo v slovnici in zelo zadovoljni z njihovimi storitvami. Delite svoje izkušnje z nami. Resnično cenimo vaše komentarje in upamo na to Slovnični pregled vam bo pomagal vedeti vse o tem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map