Граматично срещу Джинджър 2020 – кой е по-добър?

2

Като нероден говорител на английски, ние знаем колко жизненоважно и полезно е да имаме добър инструмент за корекция. Съдържание с критични проблеми изглежда непрофесионално, грубо и дори може да принуди посетителя да напусне вашия сайт. Това също може сериозно да повлияе на вашата кредитоспособност. Така че за блогъри, студенти и писатели е добре да имат надежден инструмент в техните услуги.


Grammarly и Ginger са един от най-използваните инструменти там. Всички тези инструменти имат своите уникални точки за продажба. Просто трябва да направите перфектен избор, поради което създадохме това усилие (преглед на Grammarly vs Ginger).

Едно нещо, което трябва да имате предвид, че коректурата не е идеалната алтернатива на човешкия коректор. Безспорно автоматизираните инструменти са чудесен начин да откриете многобройни грешки в съдържанието и да спестите времето си. Но също така е важно да се коригира веднъж ръчно.

граматически срещу джинджифил преглед

Така че без допълнително обожание да преминем към арената

Граматически срещу Джинджър 2020 – кой е по-добър?

Граматичен преглед

Сред инструментите за корекция Grammarly е най-популярният, който проверява точността на вашия текст въз основа на 400 усъвършенствани граматически правила. Това е облачен софтуер, при който винаги се нуждаете от интернет свързаност за работа.

Добавки

Граматиката е много гъвкав инструмент по отношение на използваемостта. Компанията предлага

 • Онлайн редактор, в който можете да проверите текста си, както и да запазите документите като чернова.
 • Разширения за браузъри Chrome, Safari и Firefox, които ще ви помогнат в почти всеки уеб редактор като WordPress. Това е много полезно, тъй като не е нужно да преминавате към онлайн редактора.
 • Има и добавка за Microsoft Office и Outlook. MS Office е широко използван, който посочва само грешките, така че чрез интегриране на Grammarly добавка можете ефективно да откриете и коригирате грешки в граматиката.

граматически офис аддон

 • Те също представиха настолно приложение. Сега вече не е нужно да отваряте браузъра за онлайн редактор, вместо това просто отваряте приложението от работния плот и започвате да пишете.

Може би искате да прочетете Grammarly Review 2019: Най-добрият инструмент за граматика за блогъри

Функции Преглед

интерфейс

Външният вид на софтуера наистина ли има значение? И отговорът ни е „Да“. Сложният, стар дизайн интерфейс отнема голяма част от вашето време за разбиране.

Grammarly предлага опростен и много лесен интерфейс, който ви помага в по-доброто писане. Всички функции са толкова изявени. След като сте решили, можете да започнете с тях или като се регистрирате за безплатен акаунт или премиум.

Профили, специфични за жанра

Думите могат да имат различни значения и структура в зависимост от темата / нишата, на която пишете. Така че чрез разбирането на този Grammarly екип въвежда множество профили, от които да избирате. Тези профили включват бизнес, академичен, технически, медицински, креативен, Blogspot и имейли и др. Избирането на конкретен профил позволява на алгоритъма да преследва грешките, свързани с конкретна ниша.

Може би сте наясно с американския и британския английски език, който е малко по-различен в правилата за правопис, препинание и граматика. Така че, Grammarly също така ви позволява да изберете този за подпомагане на по-добри стилове на писане.

Подобряване на речника

Специалността идва под формата на гениална функция за подобряване на речника в Grammarly pro версия. От маркетингова гледна точка думите влияят много. Предложението на лексиката драматично помага при писането на разнообразни статии. Въз основа на контекста на писане Граматично предлагайте алтернативните думи, следователно подобрявайки четливостта и ефективността.

Проверка на плагиатство

Наред с усъвършенствания инструмент за проверка на граматиката, към хубавата част от софтуера е прикрепен и проверка за плагиатство. Това е изгодна функция за онлайн издатели, учители и студенти. Този инструмент ви помага да намерите уникалността на текста спрямо 8 милиарда уеб страници и е достъпен само за платените потребители. Макар че не е толкова властен, колкото инструментите като Plagiarism checkerX и Copyscape и т.н., но все пак си струва да се възползвате от него.

Съдействайте при четенето

Ако се сблъсквате с проблем, докато четете английски статии, добрата новина е, че Grammarly ще ви помогне да разберете смисъла, без да пишете думи в речника отново и отново. Така че и това пести време. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате тяхното разширение за уеб браузър, кликнете върху него и след това го активирайте.

Сега, ако намерите някои непознати за вас думи, просто щракнете двукратно върху това, че ще предостави смисъла и обяснението на същия екран.

граматично поле за обяснения

Някои други полезни функции в Grammarly

 • Създаване на личен речник: Можете да добавите думи в граматически личен речник, така че следващия път няма да ги подчертае като грешки.
 • Правопис и дясна двойка: Той ще открие правописни грешки, както и предложения за използване на правилната двойка думи.
 • Страдателен залог: Програмата маркира прекомерната употреба на пасивен глас в съдържанието.
 • препинателни знаци: Акцентира върху липсваща и неправилно поставена пунктуация.
 • многословие: Това автоматично ще открие начина за съкращаване на изреченията за краткото обяснение.
 • Повторение: Ако конкретна дума се повтаря, отново и отново, инструментът предоставя предложение да я замените.
 • Твърдение: Граматично посочва и обърканите предлози.

Има много повече, които можете да проучите, като изпробвате

Безплатна граматика с ограничени функции
Premium Grammarly се наслаждавайте на всички функции

Преживявам граматически

Да бъдем блогър уеб приложение Grammarly е много полезно за нас. Ще намерите приложението от поддържания магазин на браузъра или просто отворете секцията за приложения на Grammarly табло. Той се интегрира автоматично с почти уеб редактор текстово поле като Gmail, Facebook, Twitter и WordPress и др. В началото вече споменахме другите добавки на Grammarly.

Тук вижте редактора на WordPress;

граматически в редактор на wordpress

Уеб приложението Grammarly показва броя на критичните и предварителните грешки. Имаме само 1 критична грешка в горната снимка. Докато можете да видите предложения, като задържите курсора на мишката върху думата. Ако искате обяснението, просто кликнете върху „ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В ГРАММАЛНО“. Появява се граматически редактор, където можете също да коригирате грешките, както и да видите обяснението на отчитането на думите като грешка.

Безплатни и премиум планове

Граматично е достъпна както за безплатни, така и за платени потребители. Безплатният акаунт съдържа ограничени функции като 150 граматични правила, докато те твърдят, че премията може да проверява съдържанието ви, като разгледа 400+ чека.

Премиум плановете започват от 29,95 долара за месечен абонамент, докато можете да спестите от разходите сериозно, като абонирате за годишен абонамент, който идва в размер на 11,66 долара / месец.

Професионалисти

 • Ако английският не е вашият роден език, това е най-добрият инструмент там
 • Предоставя много полезна база от знания за изучаване на граматики
 • Откриване на специфични контекстуални грешки
 • Много полезен инструмент за студенти, блогъри и фирми
 • Вграден инструмент за проверка на дублиране на съдържание
 • Сканирайте текста си за структура на изречения, правописни грешки, пунктуация и много други.

Против

 • Засега няма добавка на MS Office за потребители на Mac.
 • Цени на месечно таксуване, затова препоръчваме годишен абонамент
 • Понякога спрете да работите или спрете да разпознавате грешки, докато не отворите отново съдържанието в Grammarly editor

Купете Grammarly за 400+ граматически проверки само за $ 11.66 / месец

Джинджифилов преглед

Джинджифилът също е най-добрият инструмент за корекция, както и старият. Софтуерът предлага голяма използваемост поради множеството си добавки за браузъри, MS продукти и други приложения. Въпреки че е не е толкова напреднал, колкото Grammarly, все още достатъчно достоен да опита и често се смята за граматична алтернатива, главно поради ценовите проблеми. Подобно на Grammarly, Ginger също се нуждае от интернет връзка.

Добавки

Що се отнася до платформите, където можете да се насладите на услугите на Ginger, това е по-удобно като Grammarly.

 • Онлайн инструмент на тяхната уеб страница не изисква създаване на акаунт, просто поставете текста и го проверете. Той ще извърши проверка на ограничени думи.

джинджифилна онлайн коректура

 • За работа през работния плот те имат поддържано от Windows приложение, което е безплатно за инсталиране и достъпно на сайта им.
 • Ако искате Ginger да работи с онлайн кутии за редактиране като Facebook, Gmail, Twitter, WordPress, просто инсталирайте разширението на браузъра си, което е достъпно за Chrome и Safari.
 • Ginger отива по-далеч от Grammarly, като предлага мобилни приложения за Android и iOS. Всичко, което трябва да направите, трябва да инсталирате тяхното приложение за писане от магазина за приложения и да коригирате съдържанието си. Приложението ви позволява да използвате и други функции. Има и приложение за клавиатура.

интерфейс

Ginger не предлага онлайн редактора като Grammarly, вместо това насърчават потребителите да се възползват от своите добавки. Интерфейсът на настолното приложение е много прост, подобно на Grammarly, където всичко е супер ясно. Разгледайте го.

джинджифилов интерфейс

Rephraser

Рефразаторът на изречението е чудесна функция за въвеждане на разликата в текста ви, като по този начин ви позволява да изразявате мислите си с по-добри думи. Това ще провери вашето текстово изречение по изречение и ще предложи предложения със синоними, идиоми и фрази и т.н. Лично това е полезна функция, но ръчната проверка на съдържанието по изречение наистина отнема много време..

Личен треньор

Личният треньор на Джинджър е специална тренировъчна програма, която идва за платени клиенти. Това е програма за обучение, която изгражда уроци по английски език въз основа на вашите грешки, така че в бъдеще да избегнете същите грешки. Така че вместо да се съсредоточите върху общия личен треньор на английски Джинджър ви помага да се съсредоточите върху слабите области, като приспособите персонализирани уроци.

Текст към реч

Слаба ли сте в произношението? Ако да, това се оказва много полезно за учене. Въпреки че сега имаме безплатен преводач от Google, който може да говори думи, но Ginger носи различни други функции. Можете да изберете скорост на четене, мъжки / женски глас, акцент в САЩ и Великобритания и да го играете или да го направите на пауза по всяко време. Освен това той ще подчертае текста, който четете в момента, за да се съобразите с него. За съжаление, тази функция не е достъпна за безплатни потребители, които трябва да закупите техния първокласен абонамент.

Преводач

Ginger е чудесен софтуер, който ви помага да преодолеете езиковата бариера. Това е безплатна услуга, която превежда съдържанието ви на 40+ езика. Всичко, което трябва да направите, е просто да поставите текста си в софтуера и да изберете изходния език. Това не е авангардна функция Гугъл преводач също предлагат същия вид функционалност.

Съдействайте при четенето

Четенето на статии в мрежата е някак объркано, ако не сте добре на английски. Подобно на Grammarly, Джинджър ви помага в това, когато просто щракнете два пъти върху думата и се появява поле, което обяснява значението. Щраквайки върху „Още“, ще получите повече обяснения на същия екран.

Тя не изисква никаква техническа работа за настройка на такава функция. Просто инсталирайте добавката в мрежата и тя е готова. Честно казано, ние смятаме, че Grammarly върши по-добра работа от Ginger в това.

обяснение на джинджифил

Някои други полезни функции в джинджифила

 • Корекция на правописа: Подобно на други инструменти за корекция, Джинджифилът е добре ефективен за откриване на грешно написани думи.
 • Коригирайте всички: Софтуерът ви позволява да коригирате всички грешки наведнъж или можете да отмените всички промени само с едно щракване.
 • САЩ / Великобритания английски: Можете да превключвате между езици, така че софтуерът открива проблеми по-умело.
 • препинателни знаци: Поставянето на препинателни знаци на правилното място винаги е от решаващо значение, проверката на препинанието на джинджифила ви помага да направите това.
 • Личен речник: Добавете думите си в личния речник, за да ги отчитате като грешки в бъдеще.
 • Синоними: Той има синоними и тяхното определение раздел. Просто щракнете с десния бутон на мишката върху думата, докато сте в редактора на Ginger и изберете функция за синоними.

Изживяване на Джинджифил

Ако работите в мрежата, тогава е по-подходящо да изпробвате добавката на браузъра, която може да бъде инсталирана от магазина на Chrome или директно през уебсайта на Ginger. Работи с почти всеки онлайн редактор и посочва грешки като по-долу, които можете да видите в WordPress редактор.

Софтуерът подчертава грешките и вие имате опциите или да добавите думата в личен речник, или просто да я коригирате с тяхното предложение.

джинджифил в wordpress

Безплатни и премиум планове

Ginger предлага както безплатни, така и премиум планове. Безплатните потребители получават достъп до ограничена проверка на граматиката и преразглеждане на изреченията. Докато премиум потребителят може да използва префразирането на изречения, личен инструктор, четец на текст и инструмент за превод без ограничения.

В момента месечният план е достъпен само за 14,98 долара / месец, докато годишният абонамент ви струва около 74,88 долара / година (6,24 долара на месец).

Професионалисти

 • Функцията за персонален треньор помага да се намалят шансовете да се направи същата грешка отново.
 • Разширения за Android, iOS, MS Office, браузъри и десктоп.
 • Открийте граматични, пунктуационни и правописни грешки
 • Може да префразира изреченията за по-добра формулировка и яснота

Против

 • Към Ginger не е включен инструмент за проверка на плагиатство.
 • Няма приложение за MAC OS. Но имате добавка за Safari.

Граматически срещу Джинджър: Присъда

Така че според нас, Grammarly е най-модерният инструмент за корекция, наличен на пазара. Компанията непрекъснато подобрява работата и сега може да открива грешки въз основа на 400+ фактора. Супер интелигентно е да намерите контекстуални грешки и да дадете предложения за правилни думи. Можете да го използвате навсякъде, например в MS Office, уеб браузър или да инсталирате настолното приложение.

От друга страна, Джинджър също е доста невероятен, но изпълнен с ненужни услуги като преводач и четец на текст и т.н., тъй като преводачът на Google може ефективно да се справи с тази задача. Докато Джинджър също пропуска проверката за плагиатство, което може да се окаже удобна опция за онлайн издателите.

Посетете Джинджър

Посетете Граматично

Уведомете ни кой между Grammarly vs Ginger предлага по-добри резултати. Смятате ли, че проверката за плагиатство на граматиката си струва да се използва, наистина ли адресира всяко плагиатско съдържание? Моля, не се колебайте да споделите мислите си в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map