Граматически преглед през 2020 г.: Най-добрият инструмент за граматика за блогъри

0

Знаете ли къде да поставите запетаите, полуколоните и предлозите?


Знаете ли кой спомагателен глагол трябва да използвате и кога да използвате? Ако някога наемете писател като във Fiverr, разбрахте, че повечето писатели дори не са знаели основите на английски.

Ако английският не е първият ви език, тогава можете да се сблъскате с проблеми като правописни грешки, използване на глаголи & предлози, липсват & излишни препинателни знаци, прекомерна употреба на пасивен глас и много други.

Независимо дали е въпрос на писане на писма, приложения или статии, трябва да напишете редове без грешки.

Така че най-доброто решение е да използвате Grammarly. Не би било грешно да се каже, че Grammarly е един от най-добрите инструменти за проверка на граматиката, които вземат предвид над 400 вида фактори в текста, за да открият грешките..

Граматическите грешки не само стават причина за смущение, но също така могат да ударят вашата добра воля. В тази ситуация използването на инструмент като Grammarly се оказва много удобно. Почти 1 година използваме Grammarly, този инструмент помага много за намиране на грешките. Освен това ще видите, че се подобрявате.

Основни характеристики на граматиката

 • Поддържайте различни стилове на писане за точна корекция
 • Проверка на плагиатство
 • Думи Обяснения и синоними
 • Лесно увеличавайте речника

Нека разберем, колко функции има този инструмент и как ще ги използвате?

Как работи?

Хубавото е, че се предлага както в безплатен, така и в премиум клас. Безплатната версия има някои ограничения и пропуска много целесъобразни функции. Но все пак можете да хванете грешни заклинания, граматически грешки, пунктуации и някои други полезни предложения, за да добавите професионализма в параграфите си.

Тук разгледайте краткото сравнение между граматически безплатни и премиум планове.

Premium:

 • Граматично премиум версията отчита около 400+ граматични фактора за откриване на грешки
 • Той може да открие напредналия и критичен тип проблеми. Предварителните проблеми включват 100 вида фактори като използване на предлози, сочене на многословните изречения, думи с дясна двойка и много други
 • Проверка на плагиатство
 • Подобряване на речника

Безплатно:

 • В безплатна версия инструментът намира проблемите въз основа на 100-те фактора
 • Той може да открива само критични проблеми като проверка на правописа и грешки в препинанието и т.н..

Разширение на браузъра

Първо, създайте тук Grammarly акаунт.

Граматично разширение е достъпно за всички основни браузъри като Chrome, Mozilla и Safari и т.н..

По време на регистрацията те автоматично показват известието за добавяне на разширението. Можете също да изтеглите разширението Grammarly chrome от уеб магазина му или от таблото на Grammarly под приложенията.

Grammarly добавката осигурява голямо удобство независимо дали пишете имейл или пишете блог публикации. Не е нужно да пишете в редактора на Grammarly, за да намерите грешките. Те ще категоризират грешките като критични и предварително проблеми.

Грешките са подчертани от червени (критични) и жълти (предварително) цветни линии. Освен това, те също така посочват причини, поради които изречението ви е грешно и какви промени трябва да се направят, за да бъде правилно.

Граматична интеграция с MS Office и Outlook

Така че, ако искате Grammarly за MS word, тогава ще се уверите, че техният екип на разработчици също направи добавката за MS office и outlook. Това означава, че не е необходимо да импортирате документа в редактора на Grammarly. Просто го активирайте в Office и там отидете, той ще разгледа текста и ще открие грешките, ако има.

Кликнете върху приложенията, дадени в страничната лента на таблото на Grammarly, след което ще видите приложенията, както е показано на изображението по-долу. Тъй като ние вече добавяме разширението за хром по време на процеса на пеене, следователно, той е маркиран като Активен.

Граматично добавете рецензия за хром и офис

Сега кликнете върху “Инсталирай” зададен пред „Граматично за Microsoft Office“ и той ще започне да се изтегля. Когато файлът за настройка се изтегли на вашия локален диск, щракнете двукратно върху него.

След известно зареждане, настройката показва Microsoft Office и Outlook, както на изображението по-долу. Отметнете и двете, ако искате да интегрирате граматически и в двете приложения.

Инсталиране на Grammarly добавка за офис

След това кликнете върху „Инсталиране“. Настройката автоматично ще интегрира разширението с MS office.

Сега отворете файла на офис документа и кликнете върху „Активирай граматически“.

Офисната добавка също работи, дори ако имате безплатен акаунт.

Активирайте граматически в офиса

Настолно приложение

Grammarly също така стартира настолно приложение, което работи директно от работния плот на вашия компютър, вместо от уеб браузър или MS office. Ако имате компютър с ниски спецификации, той ще работи по-бавно, когато инсталирате и използвате MS Office, тъй като е доста тежко приложение.

Така че можете да инсталирате приложението Grammarly desktop, което е много полезно и ви позволява да пишете статии с по-голяма точност.

Отидете на таблото за Grammarly и след това кликнете върху “App”. След това натиснете „Инсталирай” бутон пред „Граматично за Windows“. Той ще започне да изтегля .exe файла. Сега стартирайте изтегления файл и там ще отидете автоматично ще се инсталира на вашия компютър.

Граматичен редактор

Освен всичко това, можете да напишете статията в Grammarly editor или просто да поставите копирания текст. Можете също да качите целия файл с документи. Той поддържа различни видове файлове с документи като .doc, .docx, .txt, .rtf и .odt и т.н..

Основният край на писането в редактора е, че той автоматично ще се запише във вашия акаунт. Така че, ако случайно премахнете файла от вашия компютър, тогава все още можете да имате копието в редактора.

Граматичен преглед 2020: Безплатни и премиум функции за абонамент

британски & американски английски

Може да знаете британски и американски английски. Ако сравните тези две, тогава ще намерите разлики между речника и структурата на изреченията. Например Цвят (британски) и Цвят (американски), капак (британски) и качулка (американски). Някои страни следват британците, докато други следват американския английски.

Така че, ако във вашия случай е важно да следвате правилата, като например, когато вършите академичната работа, тогава можете лесно да превключвате между тези две. За това отидете на таблото за Grammarly и кликнете върху „Profile“ и изберете предпочитания английски език. След това ще открие грешките въз основа на избрания език.

Британски и американски езикови стилове

Корекция на правописа

Това може да е основната причина за използването на Grammarly. Най-вече писателите използват известния офис на Microsoft, който със сигурност може да открие грешните магии. Причината за избора на Grammarly е, че тя предлага много други функции, заедно с проверката на правописа.

Освен това, той не само ще посочи грешните изписвания, но и ще предостави обяснението с примери, които го правят по-високо над MS Office за коригиране на неправилни думи.

правопис корекция от граматичен редактор

Граматически правила

Знаете ли използването на времена и глаголи и т.н.? Това е най-често срещаният проблем, с който се сблъскват повечето писатели, докато пишат. Използването на неправилни глаголи и време променят значението на изречението. В резултат на това вашият читател може да не разбере ясно това, което искате да обясните.

Граматично ви помага да преодолеете такъв тип граматически грешки заедно с обяснението, че защо се предлага да промените думата.

Намерете граматични грешки

Пунктуационни грешки

Пунктуации като запетаи, тире, двоеточие и точка и запетая и т.н. Много е необходимо за нас правилния вид пунктуация на правилното място. Например запетаите не могат да се използват само за прекъсване на дългото изречение, но и да изяснят значението.

Граматически откриват пунктуационни грешки

Предоставете обяснение & Синоними

Вероятно голямата и любимата ни функция. Добре е за онези, които са в етап на обучение или слаби английски език. Понякога четете нещо като статии и публикации в блогове през интернет и може да се сблъскате с думите, които са много трудни за разбиране. И за разбиране, можете да го Google или да отворите енциклопедия за синоними и ясно разбиране.

Граматично може да бъде много полезно за това, когато добавите разширението в браузъра си като Chrome, след това с двойно щракване върху думата, за която имате нужда от обяснението, тя ще ви предостави различни описания на тази дума. Вижте снимката по-долу.

граматично добавка за браузър

Ако сте в редактора на Grammarly, те също така предоставят обяснението на думата заедно със синонимите. Кликнете два пъти върху дума и ето я.

синоними на думи с двойно щракване

Личен речник

Можете да създадете свой личен речник в Grammarly, така че да не маркира тези думи като правописна грешка в бъдеще.

Отляво на таблото за управление кликнете върху профила и след това добавете думата. Освен това, Grammarly ви позволява да добавяте думите в речника, когато коригирате грешките.

Стил и структура на изречението

Тези функции ви помагат да откриете дефектните поръчки на думи и ви позволяват да съставите изречението с правилната двойка думи.

Правилната двойка представя ясното разбиране. Освен това, той също така ви предлага предложението за объркани думи като кога да използвате ефект или да повлияете?

Функции, налични само в Grammarly Premium

Видове документи

Grammarly има богата база данни и затова предлага различни видове стилове на документи. Това помага на инструмента да намира грешки по-точно. Те разделят документите на 6 различни типа като академичен, бизнес, технически, медицински, творчески и ежедневен. Така че, ако сте студент и пишете есе, тогава изберете есето, дадено в секцията „Академик“.

Ако сте блогър и пишете публикация в блога, тогава ви предлагаме да изберете „Статия / публикация в блога“, дадена в секцията „Бизнес“ за ефективна работа при откриване на проблеми.

Различни видове документи

Проверка на плагиатство

Това е нещо, от което се нуждаете толкова интензивно, когато наемате всеки писател онлайн. Да предположим, че във Fiverr наемете писател и той / тя просто копира статията от другия блог и направи статия за вас. Това не само ще повлияе на достоверността на вашия блог, но и ще навреди на класирането на вашата търсачка.

Затова трябва да се погрижите за уникалността на съдържанието си, преди да публикувате. За това Grammarly предлага Plagiarism Checker, който има огромен запас от 8 милиона страници в своята база данни и само с едно щракване ще сканира вашите документи.

Ако намери подобно копие на текст през интернет, той ще подчертае тези редове. За това поставете статията в редактора на Grammarly и след това включете контролера за плагиатство. 

Граматически преглед на плагиатство

Прекомерна употреба на едни и същи думи

Ние намерихме тази функция за много полезна, както беше споменато по-горе. Има някои думи, които най-често се използват от писателите. Те са създали Grammarly алгоритъм по такъв начин, че той ще сканира тези думи във вашата статия и след това ще ви даде предложение за замяна на думите, които се използват най-често.

Инструментът подчертава думата и ви предлага предложението заедно с думата, имаща подобно значение.

Предложение за крайна присъда

Има много неща, които не правят, докато пишат на английски. Някои казват, че използването на предлога в края на изречението не е подходящо, докато някои казват, че е съвършено естествено в съвременния английски.

Граматично посочва изреченията, които завършват с предлог. Така че всичко зависи от вас дали да го промените или не. Но ние ви предлагаме, ако искате да пишете във формален стил, опитайте се да не поставяте предлога в края на изречението. Граматично споделя страхотно пост по този.

Подобряване на речника

Това е най-полезният вариант за онези, които са слаби на английски и нямат съкровището на английските думи в съзнанието си или можете да кажете речник. Освен това, ако пишете повечето от статиите за вашия блог, тогава има шансове, че може да прекалявате с някои думи. Като активирате тази функция, тя ще анализира текста и ще забележи едни и същи думи, които използвате много пъти.

Граматично подчертава същите тези думи и също така предоставя думата за замяна. Освен това, ако видите, че предложената от Grammarly дума не се вписва в изречението ви, тогава можете да щракнете двукратно върху подчертаната дума за още думи.

За да използвате това, когато сте в редактора, просто активирайте подобрението на речника и той ще започне да работи.

Граматически усъвършенстване на лексиката

Елиминирайте словесността

Понякога нещо може да се обясни с няколко думи, вместо да се конструират по-големите изречения. Една многословна статия може да отегчи читателите, тъй като съдържа повече думи от информацията.

Граматично ви помага да откриете тези изречения и ви дава предложения как да ги съкратите.

Професионална корекция

Искате да коригирате статиите си в блога, преди да публикувате, след това тук в Grammarly можете да направите това. Професионален човешки член коректура параграфите си.

Но тук имайте предвид, че ще трябва да платите допълнителна сума за това, дори ако имате премия Grammarly сметка.

Подаването на документа е много лесно. Просто отидете на вашия Grammarly редактор, кликнете върху последната икона, дадена на страничната лента. И след това изпратете на коректор.

Гарантирано връщане на парите

Отначало те предлагат 7-дневен пробен период, в който можете да използвате всички функции на премията Grammarly. Но те промениха своята политика и сега предлагат 7 дни политика за възстановяване вместо пробния период. Просто изберете желания план и направете плащане.

След това ще имате 7 дни да поискате възстановяването на сумата, ако не сте се задоволили с техните услуги.

Услуги за поддръжка

Може да не се нуждаете от услуги за поддръжка в този тип инструменти. Но все пак можете да изпратите искането за всякакъв вид помощ и ще получите отговора след час. Няма значение дали сте безплатен или премиум потребител, те със сигурност ще ви помогнат.

Те също така пишат куп статии за различните си продукти, за да разрешат проблемите. Затова преди да изпратите заявката, предлагаме да сърфирате в тяхната база знания и ако не сте намерили решението, изпратете им имейл.

Ценообразуване

Граматично предлага три плана въз основа на продължителността месечно, тримесечно и годишно. Месечният план струва $ 29.95, което е доста високо, така че изберете поне тримесечния план, ако искате техните услуги за кратък период.

Честно казано, препоръчваме ви да се абонирате за Годишния план, който струва само $ 11,66 / мом и ви спестява много пари.

купувайте граматически

Професионалисти

 • Може да открие над 400 вида грешки и ви позволява да ги коригирате само с едно кликване.
 • Много удобно за използване. Можете да го интегрирате с MS office, Outlook или дори да изтеглите настолното приложение.
 • Работи с почти всички приложения като в редактор на WordPress, Gmail, Facebook, twitter и навсякъде.
 • Отлично, ако английският не е вашият роден език
 • Подходящ инструмент за блогъри, студенти, бизнес писма и медицинска работа и др.
 • Проверката за плагиатство ви позволява да проверявате статиите дали са оригинални или работят с копирна паста.
 • Избор на езиков стил британски или американски.
 • Предлага се както безплатно, така и премиум.

Ограничения

 • Инструментът работи чудесно на Chrome, Mozilla и сафари (както твърдят те), но какво да кажем за другите добре познати браузъри като Opera.
 • Може да изглежда скъпо на месечна база, но за годишен план е евтино
 • За да намерите проблеми, трябва да имате връзка с Интернет. Няма офлайн версия за него.
 • Засега няма MS Office добавка за потребители на Mac. Но потребителите на Mac могат да изтеглят настолното приложение и да използват разширението на браузъра.
 • Все пак този инструмент не може да премахне нуждата от човешки коректор.

заключение

Граматиката със сигурност върши своята работа. Напълно си струва парите. Опитваме много други инструменти, но засега Grammarly се представя много добре и лесно за използване. Препоръчваме го без никакво съмнение.

За отделните блогъри те могат да започнат с безплатна версия, но се опитайте да преминете към премиум плана възможно най-скоро, защото елиминирането на предварителните грешки е необходимо, ако искате професионален поглед в статиите си. Можете да създадете безплатен акаунт тук.

Ако разчитате на офиса за откриване на грешките, тогава ви предлагаме да опитате за веднъж. Тъй като MS Office се фокусира основно върху улавянето на правописните грешки, докато Grammarly е усъвършенстван инструмент. Освен това той не е обикновен инструмент, но също така е лицензиран от 600+ корпорации и университети.

Смятаме, че трябва да похарчите малко пари и да получите премиум абонамент, защото по-добре може да посочи грешките.

Засега се радваме на Grammarly и сме много доволни от техните услуги. Чувствайте се свободни да споделите опита си с нас. Ние наистина оценяваме вашите коментари и се надяваме това Граматичен преглед ще ви помогне да знаете всичко за него.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map